Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мога ли да оборя истинността на регресивната хипноза?

 • 5 844
 • 73
 •   2
Отговори
 • Мнения: 132
Дълго мислих дали да пусна тема и ме спираше само това, че може да прозвуча откачено, но ще рискувам. Аз съм Тома Неверни и във всяко необяснимо нещо търся логиката и разумното обяснение. Само да вметна, че нямам особени познания по темата и се подложих на регресивна хипноза от любопитство. Смятах, че няма да се получи, тъй като не вярвах, че мога да се отпусна и да се подам. Не стана от първия път. Дори по време на регресията си помислих – аз измислям ли си или е реално това, което виждам и чувствам. Различих нещата, като осъзнах, че ако си измислям, ще е нужно да измислям всеки детайл и ситуация на момента, а съвсем не беше така. Знаех всичко за дадения минал живот и за човека. Може би ще е нужно да разкажа, какво видях.

Първата картина беше – възрастен мъж на около 70 години, нисък, слаб, с костюм, цилиндър и бастунче, което носеше по-скоро, като аксесоар, отколкото да го ползва по предназначение. Живее в Лондон. Прибираше се от работа. Работи, като банкер, заможен е и някак е спечелил уважението на елита в Лондон. Няма жена и деца, живее в хубава за времето си къща /познавам къщата, стаите и мебелите в най-малък детайл/ с възпълничка прислужница, която е много предана и с около 20 години по-млада от него. Била е влюбена в него преди години, той не е откликнал на чувствата й. Коректен е към нея. В къщата му има неголям салон, където често събира хора от елита. Видях смъртта му. Лежеше дълго на легло с бели чаршафи. Не страдаше от конкретна болест, а слабост. Сякаш всеки орган постепенно затихваше. Прислужничката му се грижеше за него до последно. Общо взето един практичен и праволинеен човек, без особени вълнения в живота. Не знам как се казва човека, нито през коя година се случва това, но има важен детайл в цялата картинка, който да ме насочи. Само уточнявам, че не съм била в Лондон, нито ми е желана дестинация, нито знаех, че преди Биг Бен има мост. Човека от първата картина го видях именно на този мост, вървящ в посока Биг Бен. Т.е. банката трябва да се намира недалеч, източно от Биг Бен, на същата улица, а човека/т.е. аз/ живея западно и недалеч от Биг Бен, пак на същата улица. И банката и къщата ми са на срещуположната улица на Биг Бен. Проучих някои неща, но не стигнах до нещо конкретно. Не ми остава време да поровя повече. Построяването на Биг Бен е през 1859 г. и това стеснява времето в което да търся. Човекът е живял след тази година. По това време едва ли е имало много банки в Лондон, но не намирам информация, къде е/са била/били. Не е много голяма частта от улицата, където е била къщата. Около километър след Биг Бен има парк собственост на Кралството, който е създаден през 15.. и някоя си година и съществува и до днес т.е. там не е имало строителство, особено на частни къщи. Та времевия период не е много голям и мисля, че горните неща са проверими. Има вероятност да са съществували, но и такава да не са. Ако действително не са? Ще залича цял дял от науката Sweat Smile
Моля, ако някой има познания или идея, къде да намеря информация за този период за банки и жилищни сгради около Би Бен, да пише.

# 1
 • Чужбина
 • Мнения: 11 949
Дълго мислих дали да пусна тема и ме спираше само това, че може да прозвуча откачено, но ще рискувам. Аз съм Тома Неверни и във всяко необяснимо нещо търся логиката и разумното обяснение.

Здравей Ирен,

Според мен, има разумно обяснение.

Без да претендирам за категоричност и абсолютно доказана теория, можеш да протечеш ето това:

http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=429.0

http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=431.0

Сайтът не е комерсиален и няма за цел кликове.

# 2
 • Мадрид / София
 • Мнения: 3 105
Добре дошла в клуба 😀. Регресивната хипноза е средство да достигнем до подсъзнанието и спомените на душата ни. Да се видим в минали животи не е трудно, трудността идва да си докажем сами на себе си, че не е измислица. Бъди сигурна, че 90% от това, което си видяла и усетила е истина. Проблема е, че колкото по-отдавна си живяла, толкова по-малко данни за сравнение ще намериш. Това може да то отнеме години наред. Ако си настоятелна и не се откажеш нищо чудно да намериш и доказателствата. Има чуждестранни сайтове на тази тематика.

# 3
 • Мнения: 1 600
Здравей! Аз имам интерес към регресиите (все още не съм се подлагала професионално) и съм убедена, че това, което си видяла не е плод на въображението ти, а реален минал живот. Със сигурност с повечко ровене ще можеш да намериш инфо за банката, но важното е, че си могла да се върнеш "назад във времето" и да видиш този си живот. Имаш ли представа как той би бил свързан със сегашния ти живот? Със сигурност има причина да  ти се "яви" точно този живот, за да ти подскаже нещо, от което имаш нужда и сега. Поне това е моята теория Simple Smile

# 4
 • Чужбина
 • Мнения: 11 949
и съм убедена, че това, което си видяла не е плод на въображението ти, а реален минал живот.

Добре де, как можеш да бъде убедена в нещо, което не може да бъде доказано по абсолютно никакъв начин?

# 5
 • Мнения: 18 881
А къде се подлагате на това? Звучи много интересно Blush

# 6
 • Terra incognita
 • Мнения: 6 695
Аз също съм скептик по отношение на регресията, но в същото време и съм доста любопитна. Къде се прави такава регресия и каква е цената? Бих се подложила от чисто любопитство.

# 7
 • Чужбина
 • Мнения: 11 949
Аз също съм скептик по отношение на регресията, но в същото време и съм доста любопитна. Къде се прави такава регресия и каква е цената? Бих се подложила от чисто любопитство.

Ако някой ти направи регресия, само защото си много любопитна, трябва да бягаш оттам със скоростта на светлината.

Това го казвам с много добри чувства, Вики!

Някой психолози смятат, че това може много да те обърка и да ти разстрои абсолютно безсмислено живота.

Обяснявам:
Ти сега четеш моя пост в мрежата, но това не означава, че ти си го писала, въпреки че можеш да го прочетеш.


# 8
 • Мнения: 1 600
и съм убедена, че това, което си видяла не е плод на въображението ти, а реален минал живот.

Добре де, как можеш да бъде убедена в нещо, което не може да бъде доказано по абсолютно никакъв начин?
В случая би могло да бъде доказано с банката. Ако се намери информация относно съществуването на тази банка. А иначе аз изучавам подсъзнанието и знам на какво е способно и как командва една огромна част от човешките функции. За миналите животи съм чела, че се съхраняват в Акашовите записи, просто нямаме достъп до тях с цел да не ни влияе върху сегашния живот. Има много инфо онлайн Simple Smile

# 9
 • Мадрид / София
 • Мнения: 3 105
и съм убедена, че това, което си видяла не е плод на въображението ти, а реален минал живот.

Добре де, как можеш да бъде убедена в нещо, което не може да бъде доказано по абсолютно никакъв начин?
Не си права, че не може да се докаже. Просто е много трудно, вече го обясних по-горе, но не невъзможно. Отнема време доказването. Има деца, които си спомнят спонтанно минал живот и го описват подробно. Има ги в Тубата на видео доказателствата, че не са фантазии.
Най-лесно и с повече подробности се спомня непосредствено предишния живот. По-предишните изискват повече търпение. В началото е по-трудно и по-малко на брой са детайлите. С времето става по-лесно и може да се възстанови голяма част от даден живот. Все пак са отделни картини, не е като филм с действие.
Аз имах запис на регресивна хипноза от един психолог и чрез нея сама се аутохипнотизирах. Струваше ми цената на книгата с диска.
И много моля да не се изказват категорични мнения, когато няма личен опит по между.

# 10
 • Чужбина
 • Мнения: 11 949
Ангела, аз не изказвам категорични мнения.

Просто питам, ти как можеш да бъдеш сигурна, че онова, което "си спомняш" е твое лично преживяване, а не нечие чуждо.

Повтарям си примера от предишен пост:
Ти четеш моя пост, но не си го писала ти, въпреки че можеш да го прочетеш.

Разбра ли ми примера?


Не искам да убеждавам никого в нищо, а просто задавам въпрос.

И на мене ми се иска да има прераждане, но просто не ми се вярва. Няма логика.

# 11
 • Мнения: 1 600
За мен няма логика да няма прераждане.

# 12
 • Чужбина
 • Мнения: 11 949
За мен няма логика да няма прераждане.

Каква е точно логиката?

Не се заяждам. Наистина питам.


"Спомените" за минали животи на някакви хора не са доказателство за прераждане.

# 13
 • Мнения: 1 600
Земята е училище за души. С това се цели да еволюира душата, а за да стане това тя се преражда многократно, за да достигне до все по-високо и високо ниво (извисяване). След това може да идеш на друга планета (примерно), да си само енергия, духовен водач и т.н. Ти сам си избираш по какъв начин ще се "усъвършенстваш". Тук не говорим за спомени, а за реално случили се събития в някакво време от историята. Въпросът за времето също е спорен, тъй като то не е праволинейно както ние сме свикнали. Материята е обширна и ако човек се интересува, може да намери изключително много информация.

# 14
 • Мнения: 18 881
Добре де, аз пак не разбрах кой извършва въпросната психоза newsm78

Общи условия

Активация на акаунт