СЕПТЕМВРИйчето расте и не млъква то въобще!

• 68 059
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Ади, прекрасна новина! Много се радвам за теб! От сърце ти пожелавам лека бременност!
Среща?

# 541
Ванче, прегръдки и целувки и за вас  Hug
МишеHug
Г-жа Претенция, аз искам с нещо да се занимавам по-скоро за раздвижване. Имам шипове по гръбнака, които сега се разместват и засягат нерви, а това ми пречи да се движа и боли доста. Понякога не мога да ида на 500м. от къщи и да се върна. Доста е неприятно, затова днес ще говоря с ортопед да видим дали ще ми даде някакви идеи.
Иначе ще раждам пак секцио - дребна съм (154 см/52кг., с тесен таз според лекарите), доста съм напреднала като години (ще съм на 39 като родя), първото ми раждане беше секцио а Яна беше едра 3,610кг. Лекарката ми не иска да рискувам да се мъча. Предвид, че това би ми било първо вагинално раждане, а вероятно и второто бебе ще е по-едро, по-добре е пак да раждам секцио. Може би ако бях по-млада бих се пробвала, но засега смятам да се доверя на лекарката ми.

# 542
Ади,много,много се радвам Hug Лека и безпроблемна бременност и разбира се 1 здрав,прекрасен младеж на финала Simple SmileТолкова ми е хубаво като прочета,че някоя септемврийка се е престрашила за второ Hug - а за децата е още по прекрасно  bouquet
За поведението на Яна - според мен е съвсем нормална реакция,защото се бои,че като се появи новия човек за нея няма да има достатъчно внимание. Когато бебето се роди и режимът ви влезе в релси, тя ще се успокои и нещата ще влязат в релси. Говори и много,обяснявай за бебето - има такива книжки даже,много сладки. Откакто Мила се роди,винаги деля всичко на две,колкото и да е трудно- играя поотделно и с двете; кърмех в началото с двете в ръцете ми - докато Мила сучеше,взимах Ема на коленете ми и я гушках.Ако за бебето купя нещо,взимам и за каката  - и Ема вижда,че не ги деля.Успокои се.От време на време, стига да има кой да ти помага, ще оставяш бебето за час-два и ще излизаш само с Яна - да знае,че има лично време само за нея.Пиша тези неща с най-добри чувства Hug
За децата също е хубаво да имат другарче.Аз съм сама като безпризорно куче и не исках Ема да мине през Ада,в който съм аз. Приятели,приятели,но като става дума за празници и делници,всеки първо мисли за семейството си- мама,татко,брат,сестра Confused
Ако се разберете за среща,аз ще следя и ще видя дали ще мога да дойда - работя 2 на 2,което значи 2 дни съм на работа от 10 до 21ч,2 почивам,без значение на съботи и недели,така че не се знае,дали съответния ден ще съм в почивка Peace

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 12:56 от samorasliche

# 543
Ади,  наистина страхотна новина!  Party Лека и безпроблемна бременност!  Hug за твоите болежки може би е удачно да опиташ йога или пилатес  newsm78

Кали Мей, мнооого добро постижение  Hug а защо не си се похвалила досега  Laughing

# 544
  • София
Кали Мей, мнооого добро постижение  Hug а защо не си се похвалила досега  Laughing

Мииии, не знам  Rolling Eyes .
Щото не пишем в темата и не е ставало дума  Blush . Пък и има още какво да се желае в тази посока - да съм точна още 10кг. Но и тях ще преборя - вече ми се струва лесно  Mr. Green !

# 545
.... да съм точна още 10кг. Но и тях ще преборя - вече ми се струва лесно  Mr. Green !

еее, това много ми хареса!  Party надявам се да имаш снимки от началото ... а в края на годината ще пуснеш "преди" и "след това"  Peace Hug

# 546
Ади,честито:))) Много е хубаво с две деца:)))  а и втора бременност и второ бебе се гледат различно:) някак си по-осъзнато, знаеш какво ти се случва и се наслаждаваш много повече.

# 547
Сами, Веси, jiji,  Hug

Сами, и аз така съм решила  Peace Помня, че когато започнаха да се хвалят първите мами-септемврийки, че ще имат второ дете, Мейчето беше постнала една статия и в нея точно това обясняваха. За да няма ревност е нужно майката да се старае да отделя определено време за занимание само с по-голямото дете и всячески да му показва, че с появата на бебето любовта към него не се е променила. Сега си мисля, че Яна реагира така, защото каквато е буйна постоянно и обяснявам да внимава да не ме удря, защото така удря и бебето. Може и да е грешка, но няма как иначе да се пазя, тя се втурва ненадейно и човек не може да реагира толкова бързо.
Мейче, наистина трябва да пуснеш снимки  Peace

# 548
  • София
Мейчето беше постнала една статия...

Боже, как ги помните тия неща  Embarassed ?!
Сега ако трябва да ровя за подобна статия, едва ли ще открия. Ама това говори само какъв Интернет-плъх съм  hahaha !
За второто дете повечето неща съм научила от майка ми, тъй като самата аз съм второ дете с 4 години по-голяма сестра. Та, майка ми ми е разказвала как още от нейната бременност с мен е приобщавала сестра ми към всички грижи за бъдещото бебе. Давала й е да подрежда бебешките дрешки, да подрежда детската стая, защото за бебето е важно да бъде чисто и т.н. Когато е наближило раждането, дори е казала на сестра ми, че бебето ще е нейно и затова тя да му избере име. Сестра ми е отговорила "Калина". Ако беше отговорила "Смърфиетка", сигурно така съм щяла да се казвам  Joy !
Наистина е много важно на по-голямото дете да му се дава възможност да помага по грижите за бебето. Така не се чувства изолирано и излишно в семейството. Пък и на по-късен етап, когато бебето порастне, двете деца да се учат от родителите на взаимна подкрепа и приятелство. Както самата моя майка ми е казвала: "Родителите са до едно време, а вие двете ще сте цял живот заедно."

За снимките - ще постна  Peace . Имам от миналата година, но нямам скорошни. Ще направя едно албумче "преди и след" и щА сА фукам  Flutter Mr. Green !

# 549
Я да видим с идеята за среща какво  става? Mr. Green

# 550
  • София
Казвайте кога - аз съм на линия  Peace .

# 551
Привет  Hug

Момичета, синоптиците вещаят хубаво време през четирите почивни дни. Бихме могли да се срещнем. Предлагам "Палавници" (бившето "Патиланци") - има и атракциони и парк с катерушки, пързалки, пясъчници - на кой каквото му душа иска. Ако решите някъде другаде не знам дали ще мога да дойда - сами сме с Яна ( мъжа ми замина за Русе тази сутрин), а аз доста трудно се придвижвам заради болките в кръста...
Ясно е, че няма как за всички да е удобно като време и като място, но пък можем и по-малко хора да се срещаме  Peace

# 552
Покана за момичетата от Пловдив и околността Simple Smile
ако имате възможност ще се радвам да се видим в петък(следобяд или привечер),събота или неделя(преди обяд) .
Ще сме отседнали в х-л Акваленд - стаите са над боулинга, така че ако не успеете да се уговорите да сме всички заедно аз мога и на няколко по-малки срещи да присъствам Wink Там обаче вече няма детски кът Sad Затова ако искате да доведете на срещата и дечицата, може би ще е удачно да бъдем в някой детски клуб. Преценете и пишете. Само дето ще трябва някой или да ме вземе от хотела, или да ми обясните как да стигна с такси.
Мисля, че всички ми имате номера на мобилния, ще чакам да ми звъннете Simple Smile

п.п. Няма да взимаме Яна. Искам да пробвам как ще ми понесе пътуването, последно пътувах в началото на м.март - едва издържах от Велинград до София и релаксирах следващите два дни ooooh! Стискайте палци всичко да е наред.

Мейче, и аз съм започнала да приобщавам Яна. Говорим си как тя ще е най-добрата кака за нашето бебе и ще го учи да говори, да пее, да рисува, да танцува. Ще помага на мама, ще носи биба, шишенца, пюрета, дрешки...Тя е много въодушевена и постоянно ме гушка, сутрин даже дава целувки на бебето през корема ми Grinning Виж, за името май няма да се съобразим с желанията и. Тя нали ни е "англичанче" и все измисля разни имена дето никой не ги е чувал - прави си някакви сборки от срички с английско звучене  Mr. Green Сега не се сещам, ама те са толкова невероятни, че как да ги запомни човек.
Тази неделя се запознахме със семейството на Саморасличе. Мила е страшно сладка, толкова усмихнато и лъчезарно бебе. А кака Ема е най-обожаващото водата момиченце, което съм виждала. Така беше се прехласнала да наблюдава водната повърхност, че ако имаше художник наблизо би направил чудесна картина. Целувки за двете сладурки  Heart Eyes Със сигурност ще отидем пак за риба, но този път на място по-подходящо за деца  Peace Приемаме и други желаещи, вие само кажете, че искате да дойдете  Hug

Толкова засега от мен.
Усмихнат и слънчев ден желая на всички   bouquet

# 553
  • Асеновград
Здравейте и от мен, момичета  Hug Hug
Ади, страхотна новина, мила, толкова много се радвам!  Hug Hug Hug То не ти е останало много Simple Smile) всичко да е н а хубавата страна до края и едно здраво и пухкаво бебче  Hug
За срещата аз още не мога да кажа, защото съм сама с 2мата, и незнам дали ще мога да оставя поне единият на някой, ще видим, ще го измисля,а и сега се сещам,че мъжът ми е именник тогава, така че за петък може и да не мога Simple Smile

Кали, браво за резултата, страхотна си!!! И аз нямам търпение да видя снимките от "преди", и "след"  Heart Eyes

При нас горе-долу едно и също, бяха болни и двамата, с много гадни кашлици, и много високи Т Sad но мина, макар и бавно. Преди това пък се бях вкарала в такъв филм...Анито много лесно преграква, когато много вика, и много се дере.. и за 2-3 дни й минав апо принцип. Но сега се задържа повече време с прегракнал глас, след това мина, но остана малко по-гърлен говора, все едно е болна, а не е. И като си вкарах едни филми,че има певчески възли на гласните струни ( по-точно педито ми ги вкара), и тръгнахме по лекари, и ларингоскопия правихме, по мое желание, защото лекарите не искаха, но аз така се бях шашнала.... Няма нищо, слава Богу. В крайна сметка гласа й се оправи, като спрях да го мисля май  Rolling Eyes Rolling Eyes
Аз бях забравила, че все още има някой от форума, който го няма във фейса Simple Smile
Лекси, за теб, и за който няма facebook  пускам снимка на Криско  Hug

Последна редакция: вт, 22 май 2012, 16:51 от Красииии

# 554
примерно събота/неделя сутрин ... Ади, Ваня - без деца, при това положение - аз също без. Нека и ние починем малко, и ние душа носим  Mr. Green Други желаещи? Акваленд - от другата страна /в ресторанта/ залата за непушачи е добра, пици с ваучери ядохме там  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт