Тема Незабравима (Unutulmaz) 144

• 25 584
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
Хора, според мен сценаристите са искали от Харун да гледа Мелда с уважение и мило като приятел, но Хубавелко малко преиграва с погледите. Не мисля, че героят цели нещо, по-скоро актьора малко е пообъркал погледите.
Иначе няма лошо да покани Мелда, има й доверие. неведнъж е доказвала предаността си към компанията. За него в този момент е да знае, че може да има доверие на някой във фирмата. Може би малко използва Мелда, но просто няма на кой да разчита повече от служителите си. аз също бих постъпила така.

# 631
  • София
Лека нощ ...сладурки  bouquet Laughing Heart Eyes

# 632
Лека нощ,Боб! Hug Hug Hug

# 633
Лека нощ и от мен! Hug Hug Hug

# 634

ДАНИ ,ПРЕКРАСЕН СТИХ ! newsm10 smile3505 smile3501 newsm51

http://www.youtube.com/watch?v=hvMyTTlCoLI
 Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts

# 635
  • Варна
                 Лъжи

Сърцето ми безмилостно разби...
Мечтите ми с лъжите си уби...
За предателството прошка няма-
разочарованието ми е голямо...
Кое е истина- вече не знам?!...
Това между нас или онова там?!...
Когато в любов ми се кълнеше
и ми обещаваше всички звезди,
изричайки безброй лъжи
или когато с другата беше?!...
Тя от живота ти ме измести
и като майка ме замести...
Зае всички места,които бяха за мен
и ти го позволи, от омраза обсебен...
Собственото ми дете ме мрази
заради една гнусна лъжа-
сърчицето му е цяло в рани
и най- невинна страда сега!...
Не е достатъчна любовта
да приема изневяра и да простя!
Не мога да подмина това
и за забравя всички злини,
който, обичайки ме, ми причини!
С теб разбрах какво е любовта,
но изпитах и цялата болка на света!
Заради теб най- много страдах,
дълги години те чаках,
всичките си сълзи изплаках...
Сега съм най- нещастната жена!...
В тоя миг си дадох сметка,
че всичко до тук е една грешка
и не си е струвало сълзите,
страданието, очакването, мъките...
Любовта ми не си оценил...
Чистотата й не си съхранил...
Всичко разруши и погази...
Изпълних се с болка и омраза...
Не мога- няма да простя
за опустошената си душа!...
Ти изчезна!...Вече те няма...
И любовта ми я няма!...

Последна редакция: пт, 31 дек 2010, 03:10 от danidorina

# 636
  • София
Ето една порция неангажиран превод

Харун пред огледалото:
По дяволите! Сега какво да направя с това? Защо избухвам от това, защо не устоявам на това, това не ми подхожда!

Само да допълня – между двете преведени сцени – разправията между Харун и Еда на двора и после сцената с  пръстена е обяснението и извинението на Харун и опита му да омая Еда с целувка. Тези извинения не са нищо ново и очудващо за сериала, но ако има нужда ще ги преведем и тях.

С една уговорка – Едже ми е трудна да я разбирам, та не е съвсем точен превода. Ако ме коригира някоя от дружките по превода, ще стане още по-добре.

Разправията на Харун и Едже:
Еда – аз трябва да си вървя
Едже към Ямур – ти ли приготви тоста?
Харун (след Еда) – Еда, Еда…. Спри, не си отивай!
Еда – не смей да ми казваш да не си тръгвам, с тази жена на една маса няма да седна.
Харун – добре, ще говоря с Едже, да не идва повече, няма да я видиш/срещнеш повече в тази къща.
Еда – това как ще обясниш на Ямур, какво ще й кажеш. Не виждаш ли как я прегръща. Да огорчиш толкова много дъщеря си, как можеш да направиш такова нещо? Стига вече, Харун. Като виждам тази жена тук, се сещам какво ти стори. Това е твърде много за мен, наранява ми душата, разбираш ли, при това много ме наранява.

Ямур – тостът аз го направих, добре ли е станал.
Едже – много е хубав, превъзходен.
Към Нилюфер – Нилюфер, г-жа Еда няма да дойде, четвъртата чиния можеш да прибереш.

Харун – Едже, ще дойдеш ли навън, трябва да говоря с теб.
Ямур – какво ще говорите?
Харун – темата е за възрастни, Ямурчето ми.
Ямур – да закусим заедно, след това ще говорите.
Харун – Ямур, ти сядай и продължавай закуската.
Вече на двора, Едже – Харун, къде отиваме, какво става?
Харун – Какво си обяснила на Еда?
Едже –Истината.
Харун – казала си, че сме били заедно, защо го направи това?
Едже – Не сме ли били заедно – ти, аз, Ямур, като едно семество, не е ли истина, кажи?
Харун – добре-е, щом ще говорим истината, … изобщо да съм ти казвал, че те обичам, да съм казвал, че съм забравил Еда, да съм ти казвал, че друга жена освен нея може да ме подлудява, ще ми отговориш ли?
Едже – не, не си казвал.
Харун – вярно, отдавах значение на теб, да, отдавах ти значение, беше до дъщеря ми, това никога няма да забравя, но толкова, това което е казано, повече няма между нас, не се е случвало нищо,
Едже – приключи ли?
Харун – да, приключи.
Едже – преди Ямур, аз обичам теб. Оттогава сме свързани с вас, и без да се броим (официално) за семейство,  бяхме за нея като майка и баща. Не съм износила Ямур, но в сърцето ми израстна, винаги много съм я обичала и я обичам. А ти, отдели ли ми едно ъгълче в сърцето си? Не приемам, че само аз съм искала това. Едже беше всеки ден до теб, очаквах отново и отново да бъдем щастливи с теб, все очаквах малко хубави думи, една малка усмивка, топло отношение очаквах.... Днес разбирам, че съм била напълно ненаясно. Всичко което съм сторила, съм го направила от обич. Не съм разигравала роли пред теб Харун, само те обичах със сърцето си. Преди четири години ти сам ме повика при вас. Това ако няма значение… Аз не съм лошата, не съм ….

# 637
Mилена,благодаря ти за превода  smile3525 newsm51 smile3525
Огромни благодарности и за Рекси,Росисан,г-жа Броненосец,Тонитка  newsm51 newsm51 newsm51
Без Вас сме изгубени Hug

Боби,Дани прекрасни стихове newsm51 smile3525 newsm51
Диди,чудно оформление   smile3525 newsm51 smile3525
Розичке,красиви гифчета отново smile3525 newsm51 smile3525
Росисан,страхотен клип  smile3525 newsm51 smile3525

http://www.youtube.com/watch?v=hvMyTTlCoLI

Последна редакция: пт, 31 дек 2010, 06:36 от manpla

# 638
Добро утро незаменима компания!
Нека изпием заедно последното за 2010 година сутрешно кафе!

# 639
  • София
Добро утро компания!

Продължавам с преведените части, като пак си запазвам правото да ме поправят по-знаещите от мен.

Едже – Ямур
Едже – здравей, сладката ми. Много си хубава, принцесата ми.  Тази вечер май ще е специална?ю
Ямур – да, с баща ми ще вечеряме. При това ще си приказваме за нас, ако има за нещо непременно ще си простим
Едже – аз разбрах, че и Еда щяла да дойде.
Ямур – Еда, ли?
Едже – а-хъм, ти не знаеше ли?
Ямур – не, …
Едже – е, нищо, те докато дойдат, аз ще си отида. На Еда няма много да й хареса, че съм тук. Сбогом, едничката ми.
Ямур – моля те, не си тръгвай!
Едже прегръща Ямур и си представя разправията с Еда. - Никога ли не си си представяла, че нещата(сънят който си си съставила) ще се променят? Ти няма да санеш майка на Ямур и съпруга на Харун. Погледни (показва си пръстена) ние с Харун сме женени.
Едже – Ямур, какво сега, не се притеснявай, аз няма да те изоставя като майка ти.
Ямур – майка ми не ме е изоставила, умряла е.
Еда в колата си представя разправията с Едже - Не ти вярвам! Отново започна с лъжите.
Едже: За кое не вярваш? Не е ли много логично, това което казвам? И аз като теб ще ти кажа, може да  вярваш или да не вярваш, не е много важно,но това е истината.
Ямур –не разбирам изглежда нещо, майка ми не ме е изоставила, умряла е, това не го ли разбираш?
Едже си спомня шамара от Еда - Дано никога да не бъдеш щастлива! За този шамар ще ми платиш! Не го забравяй! Разбра ли?
Едже – всъщност не е така, Ямурчето ми.
Ямур – А как е?
Едже – как да ти го кажа не знам, но ти вече можеш да разбереш, пораснала си (кака си). Спомняш ли си, разказвала съм ти как отидохме в Англия. Когато ти беше бебе, заедно с баща ти… ти, аз, баща ти…. Тримата.
Ямур – да… понеже майка ми е била умряла, тримата сме отишли.
Едже – е да, ама е беше точно така. Извинявай, но трябваше да скрия  истината от теб.  Твоята майка не умря, едничката ми….. Теб и баща ти, когато ти беше бебе, тя ви изостави.
Ямур – изостави ни?!?
Едже – да. Остави ви и си отиде от вас. Не искаше да остане до вас с баща ти.
Ямур – защо? Не ме ли искаше, изобщо ли не ме обичаше? Аз толкова ли лоша съм била?
Едже – изобщо не си била лоша, миличката ми. Виж – аз те искам, баща ти те иска…
Ямур – Добре, де, тя тогава къде отиде, защо не ме задържа, какво каза че прави?
Еда чува гласа на Ямур – Майка ми, не ме е обичала. Защо тогава ме е родила. Да ме остави и да си тръгне, изобщо ли не й е било мъчно?
Ямур – майката може ли да не обича детето си? Не ме е искала? Изобщо не съм й липсвала. Изобщо не е мислела за мен. Все едно, по грешка ми е дала живот, такава ли е била тя. Ще речеш, че майка ми ме обича, ама в сърцето й не ме е задържала, тръгнала си е и ме е оставила на теб. Но тя изобщо не ме е обичала. Възможно ли е това да бъде? Оставила ме е и си е тръгнала. Вече не я искам в живота си, да не идва никога повече.
Едже – милата ми. Твоите сълзи ме карат да страдам. Не мога да понеса, че си натъжена, защото някой не те обича. Аз съм до теб винаги, милата ми, нали. Нас ще ни подкрепя, нашата обич, нали така, красавицата ми. А, между другото, този разговор, ще си остане между нас двете, нали. Който и да пита, нищо няма, даже и ако баща ти пита. Обещаваш ли?
Ямур – Обещавам!
Нелюфер – Ямур, случило ли се е нещо, плачеш ли? ….
Ямур – не си разбрала, няма такова нещо.
Едже – сега тръгва, скоро пак ще дойда, става ли?
Нелюфер – какво стана?

Едже на брега: Но тя изобщо не ме е обичала. Възможно ли е това да бъде? Оставила ме е и си е тръгнала. Вече не я искам в живота си, да не идва никога повече. (тук Едже чува думите на Ямур и усмивката й е затова, че Ямур не иска Еда в живота си)

Финал – Харун-Ямур:
Харун – Ямур? Какво има?
Ямур – нищо, нищо няма
Харун – Ямур, миличка, ние имаме да ти казваме нещо.
Ямур – какво имаш да ми казваш?
Харун – понякога хората много се натужават от неща, които много искат. Стават нещастни, нищо че се борят за щастието си. За да направят мечтите си истина, за да не навредят на обичаните хора, понякога ги натъжават и казжат лъжи. Но това го правят заради тях. И аз ти казах една такава лъжа, ангелчето ми. Когато беше малка, за да не те огорча, за да не нараня малкото ти хубаво сърце, … но сега вече си пораснала, кака си, …. И мен познаваш много добре, заради теб, за да не те нараня го направи, казах ти лъжа, много съжалявам, бебчето ми. Прости ми! … Бях ти казал, че майка ти е умряла….
Ямур – да
Харун – майка ти ….
Еда – ъ-х …….. дъще!?!

Последна редакция: пт, 31 дек 2010, 07:44 от milena d

# 640
Миленка благодаря за превода Hug newsm51 smile3525 newsm51 smile3525
Едже надмина Мелда!С тези си думи ,сама си вкара автогол!Това беше връхната точка, загуби и минималния шанс да се докопа до Харун!Тя е жена която не се уважава като такава след като с болната си любов и амбиции използва едно малко дете, претендирайки че го обича ,да се добере до баща му. Има грях пред Харун и Еда, но най вече пред Ямур.

# 641
  • Русе
Добро утро, незабравима компания! smile3525
Снощи бях много уморена и рано ви оставих, а вие сте писали като за Олимпийско! Grinning
Благодаря: на Тонитка и Милена за преводите! newsm51 newsm51 newsm51  love001  love001 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 За никъде сме без преводи, като слепци сме! smile3521
На Диди69- за хубавото оформление! smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51
На Дани и Боб- за прекрасните стихове! Неуморни музи , страхотни стихове! smile3501 smile3501 smile3501 newsm74 newsm74 newsm74  love001  love001  love001 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51
За вас, моята благодарност, възхищение и скромни цветя!

# 642
  • София
Още някои пояснения

Защо Харун стреля по Арас?
Първо – Харун обвини Арас, че е откраднал фирмата и парите на баща му. Арас обаче опонира, като в допълнение направи намек, че е получил фирма с нечисто минало и направо ще изгори сградата и ще се отърве от фирмата.
Второ – Харун се нервира и след това вади пистолета и казва на Арас – сеге ще ми кажеш кой е Кенан. Арас му отговаря с репликата от фрагмана – да натиснеш този спусък се иска сърце. Ти имаш ли такова сърце? Влиза Бурак и откланя ръката на Харун, така при изстрела, Арас е само ранен.
Бурак – Харун какво правиш, полудя ли?
Влиза и Бату и пита какво става тук?
Харун – тая работа не е свършила, за Кенан, за връзките му, за всичко ще има наказание, разбрахте ли?
Бату – на полицията ще съобщим ли?
Арас – според мен не, сами ще се справим, нямам нужда от никого.
Бурак – г-н Арас, ръката ви кърви.
Арас – няма нищо, оставете ме сам.

И какво толкова важно се опита да каже Арас на Еда в началото? Кой е Кенан –според мен в началото Арас директно подозираше Харун, докато не получи диска, не го чу и не изслуша Бурак?

Каква е там интригата и Бату и Бурак какво се опитват да играят? Бату – помежду ни няма ли вече доверие? Бурак – разбира се през цялото време; сега ако вече няма. Тук Бату заплаши Бурак, че е лъжец, че ще го издаде. (не ми става много ясно точно за кое). А пък Бурак отвърна, че няма нищо да му стори, защото в противен случай целият свят ще научи, че Бату е Кенан.

# 643
  • Русе
A сега нека започнем деня с кафенце!

# 644
  • София
Ако има още неизяснени моменти, на разположение сме да обясняваме, но все пак и ние ще празнуваме, та ако остане за догодина .... няма да е голяма трагедия.

Весел празник и успешен старт на Новата година!

Общи условия

Активация на акаунт