Първа Коледа посрещна вече ЮНСКОТО човече! № 12

• 25 287
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
ДОБРО УТРО !

Едва ли съм най-ранобудна, но поднасям кафенце за разсънване...

_BLUE BIRD_, имай впредвид, че спестих подробностите, а ако бях гледала не знам дали щях да намеря думи да го опиша. Дано на никой да не се налага да минава през това, а и поради каквато и да е причина да трябва да държи детенцето си, а то да се къса от рев.  Praynig
По време на едноседмичният ни престой в УМБАЛ „Св.Марина”  – Варна, когато бебчо беше на 20 дена, ми се налагаше всеки ден да го държа „разпънат”, докато му сменят поредния абокат, понеже веничките му се пукаха. Последните два дни не му бяха останали здрави такива никъде по тялото и се отказаха. Ужас е меко казано,  а при спомена ми се повръща от мъка. Дано наистина на никой не се налага да държи, а и да слуша детето си, докато то се къса от рев! Praynig

Днес ни предстоят поставяне на ваксина и рутините изследвания за шести месец. Очаква ни трети прием на Synflorix и най-вероятно бебчо ще вдигне температура  Sad , но това да ни е проблема...Дано всичо е наред с изследванията...
Сетих се, че преди време имаше въпроси, относно резултатите от изследванията и прилагам две линкчета, които може да са от полза на някоя майка:
Референтни стойности на изследвания при деца
Референтни стойности на кръвна картина
Спокоен зимен ден на всички!

# 211
  • Варна
Добро утро и от нас!  Hug
Птиче, мерси за кафенцето!  Hug
_BLUE BIRD_, имай впредвид, че спестих подробностите, а ако бях гледала не знам дали щях да намеря думи да го опиша. Дано на никой да не се налага да минава през това, а и поради каквато и да е причина да трябва да държи детенцето си, а то да се къса от рев.  Praynig
По време на едноседмичният ни престой в УМБАЛ „Св.Марина”  – Варна, когато бебчо беше на 20 дена, ми се налагаше всеки ден да го държа „разпънат”, докато му сменят поредния абокат, понеже веничките му се пукаха...

Това и аз го преживях - няма такъв ужас!  Sad
ПепсиHug .Как е Тедко? Спинка ли спокойно снощи?

мартеа, как са двете куклички?  Hug

# 212
мартеа, как са двете куклички?  Hug

Марчелка, благодаря, че се интересуваш, хич не й добре на Рая. Поддържа 38, за която все още не давам нищо, но ако вдигне по-висока, ще сложа свещичка. Не мога да повярвам как това малко личице успя да събере над 30 пъпки, толкова има и по главата, а по торса са над 50, в памперса е най-трагично положението - подсечена е и с над 30 пъпки само около гениталиите. Ужасно е крива, предполагам какво й е. Не се сеща да се чеше, но се търка там, където най я сърби. Не иска на ръце, защото явно притискаме обривите, не иска легнала, не иска по корем, нито седнала. Снощи плака между 8:30 и 12:30 без прекъсване.Накрая вече се чудех как да й помогна, но просто изведнъж заспа. Абе гадна работа, но стискаме зъби, няма как.

# 213
Добро утро!

мартеа  hug милата малка душица, дано бързо завяхват и да спада гадната температура, че да не се мъчи Райчето.

Ние изчезваме по задачки, после ще ви допрегледам по сериозно.

Приятен ден!

# 214
  • Варна
Добро утро, мамчета!

Тъкмо щяхме да излизаме на разходка и запрехвърча сняг, та ще отложим за по-късно.
Аз също водя дневник на Петър, макар че съм сигурна как след време ще ме подиграва /все пак момчетата не са романтични/. Аз също имам дневник и записи /на магнетофон/, но вече прехвърлени и всяка година на РД слушаме какво съм говорела и майка ми, разбира се - плаче.
От родилния дом ни подариха също дневник и него водя, но там има само общи работи - тегло, ръст, кога за първи път....
Някой попита къде да намери пащърнак. Аз съм виждала на пазара, но не съм взимала, а давах пюре.

# 215
  • София
Боже Мартеа, господ явно те смята за много силна, щом те изправя пред такива изпитания  Hug

Аз дневници не водя, по няколко причини, но най главната е, че трудно се изразявам пишейки.

# 216
Милата Рая, дано тези дни да са били най-тежките и бързо да минават пъпките  Hug
И ние имаме столче Mag England от магазин Щъркел, много съм доволна, супер е, возим се из стаите с него, абе няма грешка.  А за проходилката засега съм се спряла на тази http://www.shtarkel.com/products/2182-prohodilka-samoletche.html , но събирам още мнения от вашите  Laughing

# 217
  • малкия йеросалим
Мареа мила всеки път като си помисля за вас и ми се свива стомаха.Пращам ти много положителна енергия от нас.Милото дете сигурно много се мъчи  CryСтискам силно палци всичко вече да отмине.Пиши по често как вървят нещата.

# 218
Мартеа, горкото бебче !
Няма ли вариант да се облекчи сърбежа с някакво кремче, като нещо такова например ВираСут. Предполагам, сега зимата, плътните дрешки дразнят обривите. А и памперса много усложнява нещата, може би трябва да е без такъв известно време или да се замени с по леки  пелени. По - честото къпане само с чиста водичка също мисля, че би помогнало.  Ще ми е полезно да разбера какви мерки взимаш, ако имаш възможност и желание, разбира се, да пишеш. Сигурно изобщо не ти е до това в момента...Поне малката ще има железен имунитет след като мине през това.  Hug Hug Hug

# 219
Добро утро !
Миличката Рая, наистина !  Hug  Hug  Hug

Blue bird, мерси за кафенцето !
Дневник не водя - то какъв по-хубав дневник от писаниците ми тука !  Laughing Само ги принтирам и дневникът готов ! Сега се сетих - ти преди време беше писала, че сте отложили хепатитната ваксина, за да има 5 месеца м/у 2-я и 3-ия прием. Аз преди това също се бях интересувала по въпроса, та да спомена, че в няколко сайта четох, че интервалът м/у 1-я и 3-ия прием трябва да е 6 месеца !  Thinking

Днес ядохме за първи път месно пюре "Пуешко с пащърнак и картофи" на Алете. Според мен не беше чааааак толкова лошо на вкус, но нашето синче нали е свикнало с домашните манджи на мама и не остана изобщо очарован !  Mr. Green С какво ли ще го храни жена му един ден ?!! Ха-ха !!!

И за да актуализирам информацията в нашия "on-line дневник" Wink , да кажа че малък Слънчев лъч от 1 седмица вече сам си държи шишето.   Hands Clap

Хубав и ведър ден на всички !!! И никакви нови болести !!!  Hug

# 220
Блубърд, благодаря ти, ще попитам в аптеката, дано става за бебета.

Къпането изобщо ни го забраниха, а заради пъпките в памперса педиатърката дори ми забрани да й мия дупето, само с кърпички действам. Пъпките ги мажа с ментолов спирт, ако изобщо ми позволи, защото много реве. В областта на памперса само пудря, дори с ментолов спирт не мажа. Пие едно хомеопатично - Рус Токсикодендрон 3х3. Освен това пие Калциев глюконат и Вит. С. Опитвам се да давам вода, но тя от шише не умее да пие - дави се. Давам й с лъжичка, а най-голямата ми изненада беше, че днес й предложих от обикновена чашка и пи много добре.

# 221
  • Бургас
Мартеа  Hug Милата душичка Рая.Дано по-скоро минават гадните пъпки!
Пепси и вие едни преживявания сте имали.С Радослав май ще минаваме през същото и като те прочетох  сърцето ми се сви.Аз за сега си трая, защото си уринира нормално, но лекарката ни ме предупреди, че може и да стигнем да услугите на уролог.За шишето ти препоръчвам действително да вземеш със накрайник.Аз взех  това на Нук и имаме напредък с него.Препоръчвам ти го. Peace
Проходилка няма да купуваме.От три места ми предлагат, но за сега нямам намерение да ползвам, ако размисля има от къде да взема.
Дневник не водя.Или поне такъв за който става въпрос тук.В един тефтер си записвам всеки ден какво и по колко яде, както и дали има реакция.Това заради алергията, иначе и аз като Танчето не съм по словоизлиянията.
Слънчев лъч браво на младежа. Grinning
Киди не се обвинявай за витамините.Коя беше тази лекарка?

И накрая да се похваля за нещо от което съм изключително щастлива.Вчера бяхме на преглед при кардиолог и на Радослав предсърдната преграда е нацяло затворена!Не се чува и шум.Викат ни за контролен преглед след навършване на 1 год., като това най-вероятно ще ни е последното (дай боже) ходене там.Голям камък ми падна от сърцето!

# 222
Добро утро!
Пепси,Ники беше на 3 години когато минахме през нещо подобно.Всичко ще се оправи Hug
Нас ни бяха изпратили на хирург д-р Бенчев в Окрьжна.Самата процедура я прави не с инструмент а с рька и Ники много плака.После нещата се нормализираха и не сме имали проблеми.
Аз се мьча втори пореден ден с вземането на урина и не знам как ще успея:(
залепих четвьртия пореден колектор преди малко,Ивето е постоянно наакана:(
вчера пьк имаше урина в памперса ,но не и в колекора:(
Хемоглобина ни е 95 и ни изписаха капки Малтофер 2 пьти дневно по 10 за 20 дни,а после ново изследване.
Мартеа ,ужасно гадно е това дано бьрзо премине Hug
Мария,чудесна новина Hug

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 11:50 от Nataliiiiiii

# 223
Здравейте Simple Smile
Мартеа,  Hug Милата Рая!! Само като описваш и ми става едно такова криво за мъничето.  Hug Hug Надявам се, че всичко ще мине бързо-бързо, да не се тормозите вкъщи!!
Пепси, и за вас с Теди една голяяяяяяма прегръдка!! Hug
Описанието на Птичето за слагането на абокат ме върна 6 месеца назад когато се роди малката - и тя беше на АБ 5 дена и с тоя абокат на ръчичката като я видех ми се пълнеха очите със сълзи, добре че неонатолозите си бяха направили труда да сложат ръкавичка на тая ръчичка, че да не се вижда много-много. После като се прибрахме вкъщи с месеци й седяха белезите от дупките, за което аз най-редовно си поплаквах. Освен това така й бяха взимали кръв, че цялото й пръстче беше посиняло и си седя така около седмица... Понякога се чудя тези хора какво са преживяли, че са станали толкова безчувствени, също като нашата педиатърка - след поредните две ваксини малката се къса да реве, аз едвам смогвам да я успокоявам и да я обличам в това време, а докторицата недоумява защо това дете така реве?!?! Защо ли .. .. ... ?!?!.... Извинете за лирическото отклонение
Дневник не водя, някак си много рядко ми идва музата да пресъздам емоциите и случките на хартия. Но пък започвам да правя опити в тази насока, стискайте палци  Rolling Eyes Simple Smile
Май се ориентирах към Бертонското столче Роял, Еми_Ка, мерси, че сподели Hug. Иначе това дето после става на масичка и столче наистина изглежда супер практично, но ми се иска да мога да си го разнасям из вкъщи, а не да седи заступорено на едно място.
Отивам да бъркам бебешка каша  и после на разходка Simple Smile
 Усмихнат ден ви пожелавам Flowers Bouquet

Едит: Аай, как забравих... Честито на всички именици днес!!!! Да ви е живо и здраво името!!!

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 11:49 от Etka_koketka

# 224
Къпането изобщо ни го забраниха, а заради пъпките в памперса педиатърката дори ми забрани да й мия дупето, само с кърпички действам. Пъпките ги мажа с ментолов спирт, ако изобщо ми позволи, защото много реве. В областта на памперса само пудря, дори с ментолов спирт не мажа.
Странно ми е това със забраната за къпане Thinking По време на този наш прословут едноседмичен престой в болницата, за който вече споменах, не ми даваха да къпя бебчо, т.к. постоянно беше на системи, а и нямаше условия за това. И ние бяхме само на кърпички и намокрена с вода хавлия. Резултатът е, че бебчо се изрина до върха на ушите...мисля, няма нищо по хубаво от чистата вода...а и в няколко източника пише:
ЕТО ТУК
"Домашно лечение: По-голяма част от домашното лечение е насочено към това да се облекчат дразнещия сърбеж и съпътстващата температура и неразположение. Въпреки това, НИКОГА не използвайте аспирин, за да намалите болката или температурата при деца с варицела или други вирусни заболявания. Употребата на аспирин е свързана със сериозно заболяване, наречено синдром на Рей, която може да доведе до проблеми с черния дроб или дори смърт.
Някои мерки, които МОЖЕТЕ да вземете, за да помогнете на детето да преодолее този сърбеж и неприятен период.
През първите няколко дни използвайте мокри компреси или правете бани в студена или хладка вода през 3-4 часа. В магазините или аптеките се продава овесено брашно, което добавено към водата за вана, ще успокои сърбежа. Къпането НЕ разпространява варицелата.
Попийте водата, но не търкайте с хавлия.
Сложете ментов лосион на сърбящите зони (но не използвайте по лицето, особено около очите)
Давайте на детето храни, които са студени, меки и леки, тъй като варицелата в устата може да направи пиенето или храненето трудни. Опитайте да избягвате всичко, което е кисело и особено соленото, например портокалов сок, снаксове.
Попитайте лекаря или аптекаря за кремове, с които да мажете пъпките по гениталиите.
"

И ТУК
"Варицела: Не позволявайте на детето да разчесва пъпките, тъй като може да нарани кожата си и да се стигне до бактериална инфекция и белези. Поддържайте ноктите му изрязани. По-често го къпете (под душа или във вана) с хладка вода, ако това му действа успокоително. Овесено брашно, добавено към водата във ваната, успокоява сърбежа. С чиста хавлия внимателно подсушавайте кожата чрез потупване. Нанасяйте овлажняващ лосион или гел с алое вера, за да облекчите сърбежa."
Абе луда работа...Днес така или иначе ще ходим при нашия педиатър и ще го питам, какво би ни посъветвал той и ще пиша...дано ви е от полза  Peace

Мария♥, страхотна новина! Много се радвам за вас! Hug

Общи условия

Активация на акаунт