Първа Коледа посрещна вече ЮНСКОТО човече! № 12

• 25 479
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Добър и от нас,
Лори мерси за кафенцето, Hug и в тази връзка какво кафенце пиете, азоще не съм започнала с него амасе замислям да си пиивам сутрин , много го обичам  Crazy особено с  smile3546
Честити 7ми месечинки на двете мъжлета- Ивайло на мама Диди24 и Георги на Мама Мони
Мерси за отзивите за попарата, ние сме при две педиатърки ( така ме издокара свекито  #2gunfire ) с едната горе - доло сме на едно мнение,а другата пък въобще съвсем различни неща ми казва.Дано негрешакато не ги слушам много,много ....
Малките дрешки ги пазя Winkвсе пак живот и здраве ще имаме второ дете, отгоре на това пък сега чакаме едно лятно бебе Simple Smile
И ние днес сме на противохепатитната ваксина,да ви какво щеш стане и с изследванията , че... още продължаваме с нашата сага..
ПП Забравих да напиша за нашето кремче за бузките, то е на БОЧКО и съммного доволна от него  Peace

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 11:55 от ivv83

# 556
Здравейте, мацки Simple Smile
Слънчев Лъч, не съм засичала бисквитки на Милупа, следващия път ще питам в магазинчето, от където пазаруваме бебешките манджи Simple Smile Мерси за инфото  Hug
За бузките - ползваме кремче на Бубхен с невен, много е хубaвко и засега не е имало проблем с бузките на лиглата. Даже и вкъщи й ги мажа понякога с него, като се лигави повечко през деня.
За косичката - само с хавлийката я подсушавам и докато я нахраня вече е изсъхнала Simple Smile
Засега излишни неща нямаме - в шезлонга си спи през деня, в столчето за кола я храня като й давам пюре или каша, проходилката ни е супер забавна, дрешки за първите месеци ми бяха дали и ще си ги върна по някое време, тъй че засега всичко си ползваме Simple Smile
Още не смея да й давам сама да гризка сухарчета или бисквитки, може би в налко по-късен етап ще се осмеля.
Гърнето - може би на пролет ще се пробваме, да видим дали ще го одобри малката Simple Smile
Ей, Ив, недей ме изкушава с тия  smile3546 Иначе аз кафе си пия още от както дребната направи един месец. Принципно си пия нес кафе, тогава започнах с по-лекичко кафенце, разредено с мноого мляко, ама напоследък с това недоспиване, ако не пия кафе просто съм като зомбирана целия ден, да не споменавам и ниското кръвно. След последното си  пазаруване мъж ме изненада с НесКафе Грийн Бленд, хич не е зле Wink   food010
Хубав ден, момичета Simple Smile  Hug

# 557
Здравейте и благодаря за съпричастността към нашия проблем.
Атопичен дерматит е диагнозата на Никола, начален стадий. Постави я д-р Демерджиева в Токуда. Каза, че не е притеснително, много малка е вероятността да има и алергия, а към кравето мляко пък била едва 0,3%. Но ме притеснява лечението, което предписа - освен А-дерма за къпане и хидратация, изписа и Фусикорт за петдневно мазане на възпалените участъци (който е кортикостероид) и сироп Кларитин сутрин на гладно (противоалергично). Купих ги, но Кларитин изобщо не смея да му давам - чист антихистамин на шестмесечно бебе... а и в упътването изрично пише, че не се препоръчва на деца под две годинки. На 26-ти сме на контролен преглед пак там и съм с резерви, ако не изпълня стриктно предписанието, какво ще последва...
Редакция: Да си кажа и за подскоците. Като го държа с опрени на пода крачета, "ходи". Пружинираше преди два месеца. Не знам дали и доколко е нормално, но това е положението.

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 12:47 от maretu

# 558
Привет от нас!
Изчетох ви с интерес!

Честито на месечинките днес!  4uu

maretu, много неприятно с този АД. Честно да ти кажа май няма лекар, който да не е изписал паста с кортикостероид! И ние като бяхме на дерматолог и той потвърди едната паста, изписана от педиатърката, така че ако е много зле положението го намажи, но на съвсем тънък слой и не повече от два-три дена. Не знам - при нас в аптеката даже изрично ме попитаха тогава за колко време ни е изписана, бяхме минали само през личната, а тя нищо не ми беше казала и момчето ми каза тогава не повече от два, максимум три дни, но да се консултираме по възможност със специалист, който пък потвърди мазането да е два дена и изписа за къпане друга козметика - Topialyse /дано не бъркам изписването/! А какво ви изписаха на А-дерма? За Кларитина не знам какво да те посъветвам.
Не искам да те отчайвам и да си мислиш, че при вас ще е същото положението, но при бебка е на периоди - под дясното ушенце и на свивките на крачетата се появяват и скриват, опитах да забележа дали не е от някоя дреха да има повече дразнене или от нещо, което съм яла, но няма никаква зависимост! Не знам вече какво провокира непрекъснатата поява на зачервяванията, а понякога я сърбят доста - само чака да я събуя, вирва крачета и се започва едно чесане, ако я оставя ще го докара до кръв! И каквото и да правя в един момент изчезват  #Crazy, няма нищо известен период и после с нова сила са по местата си!!!

Момичета, преди нова година си говорихме за събиране, не се ослушвам, но от миналата седмица носа ми текна като река - два дена, в момента съм със ужасни сополи, ври и кипи направо, та ще чакам да се оправя и ако всички сме добре ще се разберем да се организираме сладък купон  yes

# 559
Ети не съм още...  smile3546 не съм още,обаче май доста ми се......около мен всички са пушачи...та не знам,.... Joy
Роси все забравям да те питам, доволна ли си от календарите от саита на "снимките ви"  newsm78 и вадила ли си от там снимки, че имам доста за вадене (над 100) ,а тамцената е добра,мерси предврително,...Ааа,за сухара без да искам и аз съм взела от хубавия  Joy
Май горе -доло успях да взема урина , едно минимално количество ...амамного малко....  ooooh! дано стигне  - какво изполвахте за пренасянае на колектора до лабораторията?  newsm78 Аз сложих колектора в едно бурканче от пюре... newsm78 ,
марету дано бързо се оправи малчо, и моята педиатърка ми изписва сиропи за кашлица за деца над 1-2годинки,дозите си ги определях аз .......  Rolling Eyes не знам и аз какво да я правя вече.....

# 560
  • Пловдив
Марету, виж това: http://www.celeber.net/index.php?option=com_content&view=art … 43&Itemid=169.
Не знам дали става за малко бебе. Не рекламирам нищо, защото не знам дали помага, просто племенникът ми има АД (на 5 месеца е) и лекарите (зълва ми живеят в UK) също са му изписали корткостероиден крем, който не му помага. Тя милата много се е притеснила и непрекъснато рови за някакво решение и е попаднала на това. Тя също е с АД и знае колко е кофти, нейният е на нервна почва. Казали са й, че много зависи и от нейното настроение, което се предава и на детето. Thinking Намерила е това, не знам... Не съм запозната с тези продукти, не знам дали и как действат. Чувала съм, че и промиване със сребърна вода помага, но не знам до каква степен. Hug

# 561
Ив, от сайта правих само джобни варианти, работни поръчвах от едно фото, които са много хубави. Иначе от там- ключодържател със снимка на децата направих и изкарах доста снимки, и аз заради цената. За моя радост не са лоши, но не мога да изисквам повече за тези стотинки. Само доста са ми ги изрязали,  т.е в много по- близък план излизат , затова сега се старая да не са в много близък план, за да има мегдан за рязане сл път...

# 562
Ив, и аз съм вадила снимки оттам. Както е казала Росито, неможе да се очаква повече за тези стотинки Simple Smile. На мен цветовете нещо не ми харесват

# 563
  • София
Марету, да ти разкажа на кратко за моя опит. Станислава беше с АД като бебе. Както казах и на Тони преди време, това изписват всички лекари и ефектът е кратковрменен. Това, което помогна при Стаси беше: 1. спрях да ям всякакви неща с консерванти и хидрогенирани мазнини. Т.е. всякакви купени сладки работи и т.н. 2. Спрях прясното мляко. 3. При Стаси се оказа, че има значение и праха за пране - тя понасяше Тео бебе и Сано Сензитив. Всичко друго я влошаваше. Спрях да използвам при къпането ВСЯКАКВА козметика. Къпех я само с вода.

Тези неща помогнаха, иначе пробвах всякакви други - диетата без кравешки продукти не даде особени резултати, мазането с Мустела, А-дерма и разни други подобни имаше съмнителен ефект. Балсамът Нахтхерцен на д-р Тайс помагаше донякъде. Най-добре беше като спрях да мажа...

Добрата новина е, че сега няма и следа от тези проблеми. Само когато е много студено навън й изпръхва леко долната устничка. Не я мажа с нищо.

А, да - статията за продуктите на аквасорс ми припомни, че също се подобри, когато започнах да пия по друг повод Ескимо 3 (рибно масло от дълбоководни риби).

Успех, каквото и да решиш! Иначе имай предвид, че от кортикостероида ще се оправи веднага, но след това пак ще се появи Simple Smile

# 564
  • В.Търново
Здравейте!Успях да ви изчета,бях поизостанала с хремата на малката-е,почти мина Simple Smile ,ние също вече сме добре!Да се похваля и аз-моля,запишете ни към озъбилите се  Heart Eyes,не знам точно кога е прорязало зъбчето,едва днес като бръкнах го усетих  Embarassed,така че официално ще си го запиша с днешна дата!Дали е възможнин тази упорита хрема да е била предвестник?Но пък и ние всички вкъщи минахме...едва ли! newsm78 В крайна сметка май само коризалията ни помогна по някакъв начин,но както се бъзика мъжо-то от толкова илачи и да му мине на детето,няма да разберем от какво ще е  Joy
Марету,прегръдки от нас за малкия юнак!Радвам се,че поне сте го хванали в начален стадий!Дано мине бързо  Praynig
Снощи малката направо ме разпиля-на всеки час се буди да похапва  ooooh! тежка нощ беше...Днес преди обяд между храненията дадох плодово пюре,сега след сън дадох месното и към 17-18ч. ще дам каша (по принцип я давам рядко,но този път вече е належащо!)...та ще видим какво ще стане Wink Имах желание да опитам и от безглутеновите бисквитки като добавка към вечерното мляко,но нещо се мотам!
Хубав ден ви желая !

# 565
Има ли сред вас някой, който да НЕ дава на бебето си витамин Д и бебето да е само на кърма (т.е. не пие АМ) ?

# 566
Марету, много неприятно с този АД, дано да успеете бързо да се преборите и всичко с Никола да е наред  Hug

Аз също имам календари и снимки от "снимките ви". Календари бях поръчала повече джобни и няколко от големите, не са от най-добрите, но горе-долу ги бива. А снимки от там вече имам около 350 изкарани, за моя изненада също си ги бива и тях, имайки впредвид цената  Peace. Мъжа ми беше изкарал 20 снимки в едно фото (цената беше 0.38ст) и разлика в качеството с тези от "снимките ви" е никаква, но може би и на такова фото е попаднал де  ooooh!.

# 567
А какво ви изписаха на А-дерма? За Кларитина не знам какво да те посъветвам.
За хидратиране - еxomega лосион, за къпане - почистващ гел без сапун и ароматизатори, пак от зелената серия. Кларитина за сега го замествам с хомеопатично, забравих как беше, поне за първите три дни. Консултирах се с педиатърката ни по телефона, тя хич не е съгласна с наложената терапия. Реве ми се, честно.
Попаднах на това за кортикостероидите -клик. Как да си причинявам това на детето, кажете ми.
еsma, благодаря ти много за съветите. С А-дерма мажа от седмица и повече и мога да кажа, че не само, че не минава, а и напротив - зачервява се още повече след намазване. Храните с консерванти вече съм ги изключила, хидрогенирани мазнини в редки случаи консумирам. Кирил ми забрани и безалкохолната бира даже. Само на пост и молитва съм. Пера с течен Тео бебе, редувам го с Персил Сенситив. Дерматологът каза да се спра на Персил-а.
katjushka мерси за линка. Нямам смелост да експериментирам.

Има ли сред вас някой, който да НЕ дава на бебето си витамин Д и бебето да е само на кърма (т.е. не пие АМ) ?
Мойто. Давала съм му три до пет пъти макс от "отровния" Вигантол, след него - нищо. Извеждам го на слънце.

# 568

Аз. От 2 месеца не е пил витамин. Аз като пълна будала съм изтървала инфото за отровния Вигантол. После купих Деавит, който беше с развалена пипета. Купих отделно една, за да мога да го давам, но пък стана едно практическо "мъчение" и се размързеливих с даването. После пък му изтече срока (нали е месец след отварянето). Сега сме на слънчеви бани  Laughing И без това всеки ден сме поне за 2-3 часа навън, в повечето случаи 5.

Маре, Есма добре те е ориентирала за АД, както и другите момичета преди нея. Искам само да допълня, да не слагаш дрехи плътно по тялото на детето - чорапогащници например. Използвай от тънките памучни ританчици. Ползвай естествени материи за дрехи и къпи на 2-3 дни, за да не се изсушава кожата. Що касае козметиката, аз навремето ползвах за големия ми син Клоран и Д-р Тайс. С Тайса мажех ежедневно по 2 пъти. Есма е права, че с кортикостероидите веднага ще изчезнат пъпките, но ще се появят после пак. Пробвала съм. Аз лично мазах 1-2 дни, за да се пооправи положението и после преминаг за постоянно на Тайса, но Сашо имаше обриви като кори от ожулено. Много зле му беше работата.

Иво ми направи такава зловеща смучка на гърдата. Синьо лилава е чак.

# 569
  • София
Иво ми направи такава зловеща смучка на гърдата. Синьо лилава е чак.

hahaha и аз имах такава.

А за къпането съм съвсем съгласна - колкото по-рядко при АД, толкова по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт