Първа Коледа посрещна вече ЮНСКОТО човече! № 12

• 25 465
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Привет!  Grinning
Витамин Д и аз не давам. Борето се роди с малка фонтанела, вече му е почти затворена, не качва много кг, смятам, че не му е нужен.
Гърне - много е рано. Лятото ще го пробвам, но до година и няколко месеца успехът е от страна на майката, а не на детето, то още не прави връзката.  Peace

Изчетох с интерес инфото за кремчетата. На Борето брадичката почти непрекъснато е зачервена от отделяната слюнка, ще пробвам някое от изброените. Иначе и на мен педито изписа някакъв с кортикостероиди.
Смучки нямам, но цялото ми деколте е в белези от нокти, голяма борба е кърменето напоследък. ooooh!
Иначе Борислав си прави минерални бани в басейна, много му харесва. Интересно, сякаш е пълен с въздух, въобще не потъва. Краката, дупето и гърба са винаги над водата. Много съжалявам, че в нашия град няма плуване за бебета, бих искала да го пусна да видя дали ще се справи сам, ама ме е страх да не потъне.
Попара каката и до днес яде с апетит, на Борката ще му я правя с вода, сухар, сиренце и масло, ама малко по нататък. Захарта според мен е напълно излишна, но всеки сам си преценя.  Peace
И аз искам рецептата за бисквитките с овес и ябълки!  Hug Не знам обаче дали ще може да ги яде. Вчера му дадохме коричка хляб да си смуче, докато се храним, е няма такова гадене и давене от няколко трошички, по-малки от глава на топлийка.  Crazy Вече взех да се  притеснявам, дори и пюретата не ги яде, ако не са гладко пасирани. Като се върнем, ще започна да го приучвам по-сериозно към намачкана храна. Има зъби, да ги използва.

# 571
  • Пловдив
Цитат
Иво ми направи такава зловеща смучка на гърдата. Синьо лилава е чак.

Joy   - голям смях падна с тая твоя смучка JJ       Joy

maretu , дано по-скоро овладеете положението!    Peace

milkuz , браво на вас за почивката, страхотно сте го решили!     Simple Smile

Еееееей, то било хубаво да излезеш на разходка и да не потропваш от крак на крак. Днес напичаше супер приятно    Laughing 

# 572
  • Варна
Привет, момичета!

Много е приятно да се ходи на разходки. Минах през детската кухня да питам за условията и ме изненада факта, че са приели "закон" от началото на тази година, според който детето трябва има навършени 9 месеца, за да го запишеш. Мисля си до тогава няма ли да яде наша храна?!?!? Нещо не ми стига фантазията за разнообразно меню. Сутрин - АМ, по обяд - каша, след обяд - плодов сок или плодово пюре, безглутенови бисквитки с кисело мляко и вечеря - АМ. Дайте малко идеи!

# 573
  • София
За овесените бисквитки: накисват се овесените ядки (ако са от фините само се накисват, ако са от едрите се минават с пасатор), настъргва се ябълката, омесват се, оформят се като кебапчета и се пекат върху хартия за печене. Може да се сложи жълтък за сгъстяване, може да се направят с всякакво друго "полезно" брашно (елда, киноа...) или пък друг плод - круша, банан. Въпрос на импровизация  Hug В зависимост от гъстота на сместта стават по-меки или по-твърди.

# 574
Оф аман от пришки! Толкова са упорити , че няма спасение. На Веската завяхнаха, но пък каката ми е с обрив на едното дясното колянце и под десната мишничка. На всичкото отгоре имаше зачервени сухи петна на вътешната страна на бедрата и свивките под колената. Педито каза тях да ги мажа с Натхерцен на Тайс,(както и правя) а за обрива ни изписа Фенистил за мазане. Причината не е ясна.

# 575
Иво ми направи такава зловеща смучка на гърдата. Синьо лилава е чак.
И аз се сдобих с такива екстри преди време, при това на двете гърди. Редовно си ходя с надрани и перфорирани гърди, даже при изрядно изрязани и изпилени нокти, вече имам чувство, че са създадени, за да има какво да дращи и хапе малкото зверче.
Марету, тва с АД-то много неприятно. Освен всичко, което момичетата са ти казали, съм чувала, че на бебоците с АД е добре да не им е много топло, защото това допълнително обостряло състоянието.
Milkuz, бебчовците не потъват, защото нямат страх от водата, за тях това е нормална среда и се отпускат спокойничко. Пробвай и ти като правиш примерно звезда или се отпуснеш по гръб във водата как не потъваш, а като се стегнеш от страх, примерно, веднага потъваш като ютия. Simple Smile Аз за това и не мога да плувам, не мога да се отпусна, за това си се плацикам на плиткото като хипопотам Simple Smile

# 576
Момичета, чета ви по диагонала от време на време, но нещо не ми се пише.
А и вече изтървах всички теми, които сте задянали - едва ли ще успея да се включа по тях.

Ние сме добре, но нощем почти не спим. Крис се буди редовно към 1ч. напоследък, след което откарва с нас в леглото до сутринта - не иска да си спи в кошарата и това е. Има ли някой друг с подобен проблем?

# 577
Момичета, чета ви по диагонала от време на време, но нещо не ми се пише.
А и вече изтървах всички теми, които сте задянали - едва ли ще успея да се включа по тях.

Ние сме добре, но нощем почти не спим. Крис се буди редовно към 1ч. напоследък, след което откарва с нас в леглото до сутринта - не иска да си спи в кошарата и това е. Има ли някой друг с подобен проблем?
Ние бяхме така до преди седмица, малката не искаше да спи в кошарата,а само при нас,при което и двамата с бащаи не спяхме като хората.После Дидка ме светна за един чай на ХИПП "Сладки сънища ". Сега на последното хранене и давам от него и да чукна на дърво си спинка в кошарата, бди се чак към 5-6ч. А снощи и дадох и бисквитка за защитане мисля ,че имаше ефект- без никакво събуждане до сутринта(това последното малко ми прозвуча като реклама  Joy )

# 578
Мерси, Ив! Ще го пробвам обезателно. Peace

# 579
  • Варна
И аз от три дни имам този проблем с нощното будене. Като бебе не се събуждаше изобщо - като го сложим в 20.00 ч да спи, та чак до сутринта в 6.00 ч. Но тези дни се буди в 2.00 ч  през нощта и пее - има някакви изяви, смее се, "говори". Сигурно вече се наспива по-бързо. И аз не ставам от леглото, но му издавам звуци да мълчи и той ме имитира. Сега започна и през деня да ми издава звуците. И аз ще пробвам с чайчето.

# 580
dion, и аз не давам витамин Д, Крум е само на кърма  Peace Никога не съм давала, ни на единия, ни на другия.
Слънчев лъч, аз преписах бисквитите от esma, както ги е описала по-горе. Днес давах, хареса се страшно много, и беше сдъвкана безпогрешно! Утре пак, но мисля с круша.
И аз ще пробвам чая отново, имам го купен вече, но съм малко скептична - досега като е пил, не е имало разлика; но как да го накарам да пие по-голямо количество... той 10 мл ако изпие е добре  Tired Разчитам основно когато изникнат зъбите да спре да се буди.

# 581
Има ли сред вас някой, който да НЕ дава на бебето си витамин Д и бебето да е само на кърма (т.е. не пие АМ) ?

Аз. От 2 месеца не е пил витамин. Аз като пълна будала съм изтървала инфото за отровния Вигантол. После купих Деавит, който беше с развалена пипета. Купих отделно една, за да мога да го давам, но пък стана едно практическо "мъчение" и се размързеливих с даването. После пък му изтече срока (нали е месец след отварянето). Сега сме на слънчеви бани  Laughing И без това всеки ден сме поне за 2-3 часа навън, в повечето случаи 5.

Ха, това със срока на годност след отваряне на опаковката: до 1 месец на DEAVIT-а, съвсем го бях пропуснала.
За малко да продължа да го давам след изтичането му... Благодаря jj okocha

# 582
И аз бях изтървала това за срока, но нашата докторка каза, че няма проблем..

# 583
Esma,   bouquet Ако Борко не ги уважи, аз ще ги излапам, звучат страхотно.  Flutter

Марету, много  Hug на теб и малкия! Поне сега имаш яснота какво е и как да го третираш!

За нощното будене не ми говорете.  ooooh! Когато имам късмет, се буди само 3-4 пъти, а в останалото време - на всеки час. Но и това ще мине.  Grinning Поне напоследък скланя да спи до мен и така ми е много по-добре, само като го усетя да се размърдва му запушвам устата и пак заспива. Такова удоволствие ми е да му гушкам малкото телце и да усещам бебешкия му аромат ....

# 584
  • Варна
Оле, имаш си FilckR и си мълчиш, а?  Whistling А модела в коша кой е?  Flutter  Аз познавам ли го?  Mr. Green  Хайде, дано твоята муза да ти оставя повечко време да твориш и да ни радваш с красоти!  Heart Eyes  
За събуждането вечер - аз мисля, че е навик вече, и че такива чайчета и бисквитки не биха помогнали... По-скоро съвпадение...Просто има такива деца. Една моя дружка, ти даже я познаваш(живее във вашия комплекс) вече почти 4 години се чуди как да накара дъщеря си да спи цяла нощ... Дано при вас този период отмине скоро!  Praynig  Hug

Вит. Д и аз не давам, въпреки препоръките на ортопеда и педи. Фонатанелата на Паф си е големичка. Дано не греша.  Peace

maretu , дано по-скоро овладеете положението! Да нагушкаш Ник от нас!  Hug

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 20:36 от mar4ela5

Общи условия

Активация на акаунт