Първият триместър вече отмина за Юнската дружина - тема 8

• 26 353
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Браво juji 4е не си качила много килограми явно си слабичка и не ти се лепва ништо за разлика от мен.Аз каквото и да ям се ми се лепи  #Cussing out а не ям ли ми става лошо.

# 526
ооооооооо, не съм слабичка . Трябва да кача някоя снимка в албумчето аз съм 65 кг, но много хора не ми дават толкова. дано да не кача много че после как се свалят незнам. Никога не съм пазила диети и от това се притеснявам да не ми се наложи, но все пак по-важното е бебчо да е здрав а всичко останало ще се нагласи. За клиновете и чорапогащниците аз само с това ходя но и мен ме стискат застават ми на половината корем и ми прави две коремчета:) но  с дънки ми е още по некомфорно

# 527
Излязоха ми резултатите от второто БХС - ужасно, рискът от Даун по биохимични показатели е 1:25!!! Confused Сутринта ходих при проф. Кременски за консултация - бях с нагласата, че ще трябва директно да се запиша за амниоцентеза. Той обаче каза, че на базата на много добрите резултати от ФМ за момента приема за показателен интегрирания риск, който е 1:690, а не този високия. Посъветва ме да направя още една ФМ в 18+ седмица - вече си записах час за другия вторник.

Няма да ви казвам, че снощи не съм спала почти изобщо, защото имах неблагоразумието да проверя резултата преди лягане... Направо ще се пръсна, дано всичко с бебчо е наред...  Praynig

# 528
  • Sofia
Зорето, стискам палци всичко да е наред!
Но как така изведнъж такъв висок резултат?! Ти ходи ли на ранното БХС - май нямаше проблем там?

# 529
Зори дано всичко е наред , стискам ти палци мила.Как ли си се стресирала милата. Praynig

# 530
Момичета в четвъртък съм на ФМ,стискайте палци! Peace

# 531
Ходих, да, там също бяха сравнително високи рисковете, базирани на кръвното изследване, но отново заради добрия резултат от ехографа общият риск беше доста нисък. Проф. Кременски дори извика една от колегите си, за да гледат заедно. Според тях нивата на хормоните са обусловени от това, че съм пила Дуфастон в първия триместър, а сега - вероятно от контракциите. Дано да са прави и наистина да няма повод за притеснение. Успокоиха ме, че амнио мога да направя и след 19 седмица, ако се наложи в резултат от следващата ФМ. Ще видя какво ще ми кажат там - на предната всичко изглеждаше много добре...

# 532
Зорето, не се притеснявай, мила.резултатите от ФМ са по-важни.След като твоите са ок, спокойно. Hug
Аз днес съм при док.после ще пиша.Записах час и аз за втора ФМ на 3.02, но тук я наричат по друг начин и се прави между 21 и 23 седмица.Нещо като ФМ+БХC заедно+някакви още изследвания.Всичко това става за около 30 мин (включ.и резултатите са готови).

# 533
Зоре, и аз ти стискам палци. Аз също пих дуфастон през първите 3 месеца, но риска ми излезе 1:17 000 мисля. Не знам  на база какво излиза толкова голям риска,  кои хормони не са в граница? След като ФМ ти е добра, заради години ли излиза толкова голям риска, ти си млада?

# 534
  • София
Май днес не ми се чисти, и утре е ден...  Wink
Ето видя ли! И аз така викам и за яденето... hahaha hahaha

Напоследък много често повтаря : моя айпод, моя телевизор, моето легло, моя компютър... та се чудех аз какво правя в неговата къща въобще... и се разсърдих. Та, бях оставила неговите дрехи неприбрани, неговите чинии неизмити, неговия хладилник празен..  Mr. Green

Ааа, спокойно Чин, после ще каже, тя жена ми е бременна, това е от хормоните и изобщо няма да зацепи, че и в друго положение ще се подразниш от същите неща. Ей това нещо яко ме вбесява мен  Twisted Evil

Виванка, големи бисери ръси свекърва ти... А моят мъж и той мног неща може, но когато се наложи в много редки и изключителни случаи да ги свърши го прави така, че аз да кажа 'Махни се, моля ти се, сама ще си го свърша"  Twisted Evil За сметка на това аз лепя плочки и си измазах прозорците след като сменихме дограмата. И пак по схемата, че като го видях как маже теракола беснете ме обзеха как ще претупа работата  Wink не защото не може, а защото ненавижда зидаро-мазачески работи.

хем ми стана смешно, хем тъжно... мен така не са ме експлоатирали. Имам приятелка, чиято дъщеря е на 1година и 5 месеца. Дава и чаша с вода и я предупреждава: Ирина, ако разлееш, ще чистиш. Тя е малко детенце, естествено, че разлива... майка и и сочи парцала, Ирина без да възразява взима парцала и чисти (колко може... )
Еее, на годинка  е мъничко. Но от друга страна Саша умира да чисти с парцала, тя би разливала нарочно само и само да се докопа до парцала  Mr. Green Ас го прилагам тоя метод от момента, в който преценя, че тя вече би следвало да умее даденото нещо и не внимава.

За коланите.. аз носех в напреднала бременност колан, поддържащ  Wink
За зъбите.. аз няма проблеми. И с първата бременност нямах  Wink Нито ми се развалиха зъбите, нито нищо. Малко ми кървияха венците, но вкъщи ползваме Пародонтакс и нямам проблеми, спряха и да кървят. Чин вземи Пародонтакс, според моята зъболекарка, найдобрата паста за момента с/у кървящи венци. Гадна е, обаче на вкус, но ние свикнахме  Wink
Шунка, понеже заговори за упойка.. Понеже аз имам един мъдрец, който очаквахме да създаде проблем и говорих със стоматоложката, ама бях съвсем в начална бременност и тя вика, ами давай да видим, че после м/у 4 и 7 месец не се слага упойка  Shocked Аз викам е как така м/у 4 и 7 не може, а в първи триметър е ОК. Не ми обясни де, само каза, че си има и изключения, с позволени на гинеколог можело.  newsm78

Чорапогащници... купих си за макси дами  Crazy Crazy Crazy Те са някак увеличени горе на корема и на дупето. Аз зимата не мога да карам само по панталон, умирам си от студ, та си купувам такива голям размер и за макси дами.

zorreto, довери се на Кременски! Да ти кажа да не се притесняваш.. няма да го направя, щото се знам аз мене си... Confused Но щом вече си говорила с Кременски, че и с няколко генетици други се поуспокой! А за амниото... не знам... аз по принцип за себе си бях приела, че ще го правя заради възраст. Като наближи срокът взех да давам назад. Но ако се налага амнио не се притеснявай, рутинна процедура е и ще ти даде категоричен отговор. Дори само заради това си струва да се изтърпи страха.
Аз пих Утрогестан от 8 г.с. Биохимичнуят ми риск беше 1:300. Но пък никой не ме е питал дали съм пила прогестеронов препарат  Rolling Eyes

# 535
Не, не е заради годините - на 31 съм. По-скоро съотношението между bCG и AFP хормоните - първият висок, вторият - нисък = висок риск от Даун. Не знам, може би накрая все пак ще направя амнио, за да съм сигурна, но искам да се консултирам и с АГ отново.

# 536
Зоре, имайки предвид на база какви показатели се правят тези изследвания, то не бива да се притесняваш толкова. Аз самата много се замислям при следваща бременност дали да правя БХС, теория на вероятностите. Консултирай се пак за тези стойности, които са завишени и за тези, които са понижени, как да ги повишите, но според мен ФМ е много по-достоверна. Ако амниото ще те успокои- прави я, а ние ще стискаме палци всичко да е наред... Сега се успокой, че вредиш на бебка.

Ваче, върнахте ли телевизора? Иначе за пастата- мия се с такава вече 2ри месец, пробвах първо с Лакалут- ефект нулев, сега с тази също, ходя си като вампир и те това си е.. 
Иначе Слав- въобще не ме третира като бременна, може би защото аз гледам да не се оплаквам, да не мрънкам, да си върша всичко както преди... съпричастност много да си нямаме, но и преди е бил много грижовен към мен, не мога да се оплача от това точно...

# 537
Е, Ваче, недей така.Да не изчистя не е проблем. Написах бележки на синовете-ще се погрижат Wink.Ама да сготвят не могат.А и аз си падам парче готвач-хоби ми е от 13 годишна Laughing.
За възрастовия риск-мисля че моят беше 1:350 и док. каза че е добре.Пила съм около месец много висока доза прогестерон, заради огромно кървене, не мисля че е от значение за резултатите.

# 538
  • София
Не, не е заради годините - на 31 съм. По-скоро съотношението между bCG и AFP хормоните - първият висок, вторият - нисък = висок риск от Даун. Не знам, може би накрая все пак ще направя амнио, за да съм сигурна, но искам да се консултирам и с АГ отново.

Да, да.. аз те разбрах, че не е заради годините. Аз за себе си споделих, защо съм била с нагласа за амнио. Но виж сега, всеки човек е различен. Но ми се струва, че би могла да се довериш на преценката на Кременски. Все пак те доста случай имат като статистика пред себе си. В крайна сметка никой не е застрахован. Това, че моят риск е нисък не ме застрахова. Едининствено амниото дава отговори наистина.

Чин, БХС не е баш теория на вероятностите, а статистика. Все пак дава някаква насока. Сигнализра за евентуален проблем. Аз съм правила и със Саша, а тогава бях на 29 г. и БХС се правеше рядко, защот навлизаше тогава в БГ. Вярно е, че може да подведе, но все ми се струва, че не е излишно да се изостри вниманието. Аз не знам далиправят БХС в Канада. Не съм се сещала да питам снаха ми. Те там по принцип гледат ако може да минеш с 2 ехографа най-добре. Ще взема да я питам какви са там тенденциите.

Телевизора ще върнем Ники като се върне от работа, че аз няма как да го натоваря в колата. Ще пиша какво е станало, че милото дете толкова беше разочаровано като го прибрахме в кашона. Аз също де... бях се наострила да зяпам в нейната стая ТВ  Wink

За венците.. ползвай си Пародонтакса... трябва време, не става веднага. А дори да има някакво кървене без пастата ще е по-зле. Това е май от увеличеното кръвообращение. Аз сега чакам да почне да ми става топло. Като бях бременна със Сашата изкарах зимата в кучешкия студ с една печица в краката. А аз съм ужасно зиморничава и със студени крака и ръце. Сега почвам да се затоплям с бебето  Flutter Освен да съм бременна всяка зима... и мигрената ми намалява и изобщо голяма терапия, хахахах

Елдра, и ти си експлоататор...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Ама мъжете трявба да се учат. Моите братя не се потриват сега като големи мъже. А моят мъж.. не питай  Grinning И досега свеки като чуе как Саша чисти прах и казва "Горкото детенце"  Twisted Evil, все едно нейното момченце са го напънали да чисти прах...  Joy Joy

# 539
Аз за синовете не се притеснявам-мъже са, да помагат.Ама малката е станала една глезла.Батковците й угаждат за всичко, аз не се отлепям от нея, направо ужас. Исках още едно момиченце, че нещата някак да са равнопоставени, а тя каква стана... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт