Първият триместър вече отмина за Юнската дружина - тема 8

• 26 358
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
За организация говорите. Аз съм отраснала сама - в смисъл, че нямам братя, сестри, а до скоро нямах и братовчеди, та винаги съм била заобиколена от грижи, баби и не ми се е налагало да съм особено организирана от малка.
Дори не бях работила, докато не станах на 19. А приятелите ми всяко лято по курортите я раздаваха флаери, я нещо друго.
Когато влязох в университета обаче нещо в мен се пречупи, имах чувството, че се повтарят гимназиалните години, а аз доста добре си поживях тогава  Laughing Не ме свърташе само да ходя на лекции и да си клатя краката по кафета и от първи курс започнах да работя. Първо почасово, после на половин работен ден, и от началото на втори курс съм на пълен. Фирмата процъфтяваше, работех по 10 часа от офиса, прибягвах до различните корпуси на университета за някое упражнение, вечер доработвах от вкъщи или учех до 2-3 ч. посред нощ. Никога не са ме късали на изпит, и никога не се примирявах с посредствени знания и ниски оценки. Бакалавъра го завърших с 5.49, като никога не съм имала отпуска за сесиите. Учех понякога по цяла нощ.
Нуждата от организация се засили когато заживях с мъж ми и освен всичко друго се налагаше след работа да чистя и готвя. Той ми помага, но също е много ангажиран покрай работата и магистратурата.
Възхищавам се на реда на Елдра, и ми се иска един ден да мога да се похваля със същото.

# 511
Отначало и аз като я видях, че и говори така, при положение, че тя си е още бебе, а пие вече от чаша за големи се стресирах, но майка и всъщност не влага нищо лошо, просто иска да има ред  и понеже си я питах направо не и ли е жал за детето, тя ми вика: ама виж, тя се забавлява дори, иска да я приемат за голяма. Има си кухня- играчка, готви ни, прави кафета, домакиня си е от малка, така че явно парцала не и тежи...

Забравих да ви споделя, онзи ден се регистрирах в един онлайн магазин и както си цъках.. "заяви", докато се осъзная се сдобих с една туника, а просто исках да я поразгледам по-обстойно.
Та, ако искате мога да ви дам сайта, има хубави туники и на много добри цени. (имайки предвид, че ще ги нося само докато съм бременна, не ми се дават много пари за дрехи) придобивката

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 12:11 от chin

# 512
Здравейте и от мен.Аз съм от тези които не са много по съня но от както съм бременна направо мога да поставя рекорд по спане, спя по 10-15 часа. Колкото до организацията и аз гледам да свърша домакинската работа и след това лайв из лайф.
Елдра евала на такива жени като теб.

Приятен ден на вси4ки 6те се включа по-късно.

# 513
vivianka, само така...сега се сещам едни познати казваха на дъщеря си на майтап "дистанционното", защото "донеси това", "направи онова"  Joy Joy

хем ми стана смешно, хем тъжно... мен така не са ме експлоатирали. Имам приятелка, чиято дъщеря е на 1година и 5 месеца. Дава и чаша с вода и я предупреждава: Ирина, ако разлееш, ще чистиш. Тя е малко детенце, естествено, че разлива... майка и и сочи парцала, Ирина без да възразява взима парцала и чисти (колко може... )
Еее, това вече е по-скоро тъжно, става въпрос за момиченце 2-3 клас и родителите съвсем не са тирани, по-скоро майтапчии... Wink

Чин не се овтаря линка...
Аз пък трябва да се разтърся за колан за бременни, да ми придържа тумбака, като порасне още...

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 12:26 от sunshine33

# 514
Забравих да ви питам за проблема на една моя позната, тя е с по-ранен тернин за Април , но милата страда от някаква болка в ляво под ребрата и я успокоява само душ  ooooh! .Та можете ли да дадете съвет какво да прави?

# 515
http://bgwebmarket.com/index.php?lang=bg - ето го линка, по-горе бях пуснала само снимка на туниката.

# 516
http://bgwebmarket.com/index.php?lang=bg - ето го линка, по-горе бях пуснала само снимка на туниката.
Май нещо при мен е проблема, пак нищо не виждам  Cry, а как е качеството? Става ли като за няколко месеца? И аз мога да си харесам нещо...

# 517
  • Sofia
sunshine, в сайта на ДаНет има колани.
Аз пък си поръчах това - http://www.asos.com/Asos/Asos-Maternity-Exclusive-Bump-Cover-In- … t=3&clr=Black
Не е поддържащ колан, но пък скрива корема. На мен в момента и през дрехите ми се вижда дупката на пъпа, много гадно.  Embarassed

# 518
sunshine, в сайта на ДаНет има колани.
Шунка,  Hug. Видях вече, даже и аз ще си поръчам скоро, че не се трае моя кръст... Simple Smile

# 519
Шунка, за първи път виждам такова нещо, но изглежда много практично. Peace  Моя пъп е започнал леко да изскача, но още не си личи под дрехите, а и сега е зима, навличам 2-3 ката Simple Smile
Исках да ви попитам, а с чорапогащниците и клиновете как се справяте? Аз все още не съм си купувала за бременни, но когато го вдигна над корема ми пречи, когато го сваля ниско долу, пак ми пречи.

# 520
Добро утро,момичетаа.
За организацията..възхищавам се на всички ви,които сте я постигнали.Аз все още се опитвам и то най-вече себе си да организирам.Но си мисля,че с появяването на бебо всичко ще си дойде на мястото..и моите задължения за момента са чистене и готвене,а мъжът ми помага много в чистенето и въпреки това все остава нещо за утре Simple Smile
А за чорапогащниците.. и на мен ми стягат вече и ми е много некомфортно..клиновете обаче са ми много удобни и даже от както разбрах че съм бременна дънки не съм носила почти,купих 4 клина и дълги пуловери и тва е... не че излизам много много де Simple Smile..иначе нямам търпение да дойде лятото и да махам пуловерите вече..клинче с туника..иедеално.Чакам и едни дънки за бременни от Англия,но мисля че те ще са за по нататък,но и аз не мисля друго нищо да купувам,само за няколко месеца все ще се оправя с наличното вече.

Еее забравих да ви питам нещо.Мамчета как сте със зъбите.?Аз така и не отидах на зъболекар първите месеци,въпреки че майка ми постоянно ми повтаряше.Но тогава никакви оплаквания нямах..от скоро обаче освен обилно кървене на венците,почнаха да ме болят 2 зъба и то точно от двете страни за дъвчене  Confused До сега почти не съм имала никакви проблеми и изведнъъъж чак 2 на веднъж.Проблемът ми е,че много мразя да ходя на зъболекър и каквото и да трябва да се прави си искам упойка,дори само за пломба,но сега не знам..дали е подходящо да искам,пък ако не нали е лошо да ни боли сега каквото и да е,защото се получават контракций... какво мислите?  Thinking  ooooh!  newsm78

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 13:38 от PaO

# 521
  • софия
Здравейте,
При мен сина ми го уча да ми помага, знае че след закуска е време за прахосмукачка почва да чисти за мен остават много малко,после прах боклука е разделен на две пазара също, прибира си всичко играчки дрехи сега имам време и гледам да го науча да ми помага че няма кой, не мисля че го експлоатирам на него му е забавно повечето е под формат на игра с награди, а колко пъти повтарям  :crazy eyes:, по скоро ме притеснява че няма да ни остава време за мен и съпруга ми да правим нещата който обичаме, ние си имаме нужда от нашето си време да прекарваме заедно, но както каза Едра въпрос на организация.
Чин разсмя ме с корема и динята  Joy, аз повече от един етаж на Мола не мога да обиколя, чорапогащници и клинове ме стягат, трябва по плътни дънки да си взема,че е студено.
Вещи дано пък нямаш гъби.

# 522
Цветич,  и аз се притеснявам, че няма да имаме време един за друг, то сега без дете не намираме много, пък иначе...
РаО, моите венци много кървят, но каквото и да правя оправия няма. Свекърва ми каза, че е нормално- само повече калции. След като обаче имаш болки- то отивай на зъболекар.

# 523
здравейте и от мен

аз също съм си взимала от този сайт рокля и съм много доволна, единственото е че много бързо им свършват количествата - днес го пущат и утре вече е изчерпано.
що се отнася до зъдите и аз взех да имам проблеми и още не съм взела никакви мерки - хем ми кървят венците, хем ме болят два зъба.
Три дни ме боля гърлото а от днес нещо ме избива на кашлица, почти всички в офиса са болни и мен май няма да ме размине.
Как са вашите томбачета, мпя за 2,3, дни стана двоен. Една моя приятелка която роди преди 2год. и е на моя ръст каза че корема ми е поне за 6 месец. Огромен е, а другаде не съм забелязала да съм сложила килограми. Теглото ми се е увеличило с 3 кг. при вас как е.

# 524
  • Sofia
Чорапогащниците и на мен ми пречат, тоочно по средата на корема ми застават и правят гадна черта, но чак за бременни няма да си купувам (то и за дрехите така казвах, но ето на, 1 клин имам вече и чакам 1 блуза и 1 дънки Crazy). С риск да откъсна чорапогащника, го издърпвам до над корема.  Laughing Аз чакам да стане топло да ходя по къси чорапи Wink

Пао, виж зъболекарят какво ще ти каже, по-скоро ще ти позволи упойка, все пак не си в първия триместър вече.
Аз да чукам на дърво, от 10 години поне нямам проблем със зъбите, освен мъдреците, които ми избутват останалите и малко ми се изкривиха. Последните 3 месеца се чудех мога ли да си направя рентген на зъбите и да ми сложат брекети, но така и така не съм събрала парите още, не бързам да разбирам отговора.
Венците ми кървят понякога, май и без да съм бременна, но мисля, че просто много ръчкам с четката, така че не обръщам внимание.

Жужи, ти пък не се връзвай на такива неща, може и да е забравила приятелката ти нейният корем какъв е бил. А аз съм виждала и момиче в 7ми месец с почти плоско коремче, толкова е индивидуално... Сега моят някои дни ми изглежда огромен, вчера обаче все едно почти нямах. С миналата бременност определено имах по-голям корем, но тогава почнах от 10 кг по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт