Първият триместър вече отмина за Юнската дружина - тема 8

• 26 358
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Е, най-после да кажа и аз-ДОБРО УТРО.Току що приключих с готвенето Laughing.Наистина организацията се установява с времето.Първо двама, после трима, четирима и т.н.След второто дете, колко ще имаш, няма особено значение.Лудницата винаги е голяма и се налага добра организация.А и моите имат достатъчно голяма разлика помежду си, за да не ме натоварват много, е, поне физически.Приятен и спокоен ден на всички.За сега ви оставям, че имам чистене, простиране, а в 11.30 тръгвам на работа. Wink

# 496
Добро утро!

Елдра, браво за организацията. И аз съм от неорганизираните. Организирам се , но на моменти. Все си мисля че реда ще въведа детето като стане първи клас, защото тогава ще има задължения, а сега го оставям да играе и обикновено у нас е винаги заринато от играчки. Хич не обича да ги прибира, но като се преместим в новото жилище това ще му бъде основен ангажимент. Поне такива правила си мисля да въведа. За готвенето ако реша готвя, ако не не. Мъжа ми никога не се сърди ако няма нещо наготвено, и аз се възползвам от ситуацията. И аз помня че майка ми ми оставяше бележки със задачите за деня, като за събота и неделя бяха повече. Добре е тук да споделяме кой каква организация създава, че това наистина е много важно, за да се чувства човек добре в ежедневието си.

# 497
  • Sofia
При нас е дезорганизация.  Embarassed Понякога решаваме да направим план и да го следваме, но лека-полека го забравяме. Някак нямам желание след цял ден работа да се хвана и да оправям вкъщи. Обичам да готвя, но не се случва кой знае колко често. Добре, че и мъж ми готви, даже в повечето случаи на него се пада тази чест май. Детето също щеше уж да си оправя стаята, откакто се преместихме, но все почва да я "боли корема".  Wink
Все пак съм позитивно настроена, че някой ден ще спре да ни мързи.  Laughing

# 498
  • София
Ани, дано да успееш. И аз така си виках, но ето Сашата е първокласниче, а аз всеки понеделник сутрин тичам в поледицата да купувам купони, щото съм забравила в петък  Confused За оправяне на стая няма да говоря. 3 месеца стоя стаята като коптор, щото аз отказах да я подреждам. Тя аха днес, аха утре и накрая като взех чувала за боклук са изривам играчки и тя се хвана. Е, друг е въпроса, че дефакто пак аз подреждах, щото "Мамо, помогни ми!"  Rolling Eyes Аз правила въвеждам от 3 г. й възраст и не успявам  Tired А режима и правилата за супер важни за едно дете и за развитието му като цяло. Та затова искрено ти пожелавам да успееш  Hug

За готвенето и аз няма проблем със себе си и с мъжа си. Ако сготвя, сготвя, ако не... здраве да е, все нещо ядем  Wink

# 499
Е, и аз някога бях така с едно дете.Когато се появи и второто, сами ще се убедите, че трябва да въведете правила и организация.А ако имате три или повече, просто е немислимо без нея. Спомням си, с едното, готвех и аз когато имах желание.Често поръчвах готово или просто правех тост.Сега сме 7 ,я си представете колко тост трябва да направя или колко ще ми струва да поръчам. Shocked..излиза много по-евтино готвенето.Е, веднъж в месеца и аз се глезя с някой ресторант.Май днес не ми се чисти, и утре е ден...  Wink

# 500
Момичета, може би спорта много възпитава на режим и организация. Това го забелязвам в моето семейство. Аз никога не съм спортувала нищо (изкл. 2 години хандбал) а мъжа ми е ходил на тенис, плуване и футбол. Та той е много по-организиран от мен, много по-деен. Аз мога цял ден да лежа и да мързелувам и накрая да кажа: нямах време...а той намира време за всичко, става рано, ходи да тича в парка, отива на работа, занимава се изцяло с магазина, ходи да кара сноуборд и какво ли още не, а аз... имам едно задължение в момента- да сготвя и да изчистя и само отлагам. Сядам като "кучка в каручка" и цял ден из форума.

# 501
Това с организацията и ние ще трябва да го пробваме...нямаме избор  Joy!
Аз като бях малка, живот съм си живеела явно..., сега като ви чета. Майка ми май ни беше поразглезила, аз имам по-голям брат и единственото, което трябваше да правим беше да си чистим и оправяме стаите. Всичко друго правеше майка ми  Rolling Eyes, как ли се е справяла? А баща ми е от тези, които чакат да седнат на готово...Така че може би наистина трябва от малки да се създават тези навици. При мъжа ми много добре се е получило, научен е от малък за всичко да помага и сега правим всичко заедно - готвене, чистене...сега даже само той чисти, аз по-лекичките задължения. И всеки ден мислено благодаря на майка му, че така го е възпитала  Wink!
И понеже тук няколко дни по ТВ все за това семейство с 13-те деца дават...направо ми е чудно те как се справят, най-вече финансово  newsm78.
Чин,  hahaha, разсмя ме  Joy Joy.
Ваче, ще следя с интерес какво е станало с рекламацията, дано е с добър край историята  Peace!
Шунка, и аз много се измарям...гледам да си разделям излизанията...правя си междинни спирки в къщи...за зареждане на батериите  Laughing!
Даги, имаш от мен стиснати палци!

# 502
Съншайн, много са готини бебоците в подписа ти. Възползвах се от сайта и си сложих и аз едно да ни радва...
На вас това с корема, не ви ли се е случвало? Аз се изплаших, а и беше смешно, затова го бутнах... да се намести, няма да ми се смеят хората.  hahaha
За готвенето, не знам дали ми се сърди, когато не готвя, но знае, че ако не съм сготвила, то съм сърдита. Напоследък много често повтаря : моя айпод, моя телевизор, моето легло, моя компютър... та се чудех аз какво правя в неговата къща въобще... и се разсърдих. Та, бях оставила неговите дрехи неприбрани, неговите чинии неизмити, неговия хладилник празен..  Mr. Green

# 503
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Гледам за организацията си говорите... та да споделя и аз.
Научила съм я моята дъщера, момента 3-ти клас, от малка да си бърше праха по мебелите, играчките задължително като ги извади и си разчиства после, пуска си прахосмукачка и обира космите по килима в нейната стая(сложила съм да и е мекичко и топличко), мръсните дрехи в коша за пране, вечер ми помага да нареди масата докато аз приготвям порциите и т.н. Разбира се гледам да не експлоатирам детския труд, но и не я оставам да мързелува. Така е от малка, колкото може я оставям да се мъчи самичка, нищо че в началото след нея си беше същото, но важното е да се научи да прави нещо.
Иначе моя мъж да измие баня, да сложи масата, пребърсва и той от време на време. Не му давом да прави доста от нещата, но това е защото не харесвам методите му и където ще се ядосвам си ги сършвам аз. И все пак доста помага и не мога да се оплача изобщо. Сега за бебето не се притеснявам с разпределянето на времето, защото съм построила вече комунизма и системата работи за мен. Laughing
А иначе свекърва ми казва:" На мързеливите майки, децата им са работни", не съм съгласна, но като се сетя и винаги ми става много смешно.

# 504
Съншайн, много са готини бебоците в подписа ти. Възползвах се от сайта и си сложих и аз едно да ни радва...
На вас това с корема, не ви ли се е случвало? Аз се изплаших, а и беше смешно, затова го бутнах... да се намести, няма да ми се смеят хората.  hahaha
Да, много е готин сайта...твоето бебче е много любвеобилно  Heart Eyes. За съжаление нямаше много богат избор за бъдещи мами на близнаци, явно сме рядкост  Laughing!
Не ми се е случвало това с корема, моя и от двете страни е издут  hahaha, но ми се случва често да усещам нещо като се навеждам и свивам...не знам дали се бунтуват бебоците или матката контрахира  newsm78, явно ще трябва да мързелувам повече  Wink!
vivianka, само така...сега се сещам едни познати казваха на дъщеря си на майтап "дистанционното", защото "донеси това", "направи онова"  Joy Joy

# 505
vivianka, само така...сега се сещам едни познати казваха на дъщеря си на майтап "дистанционното", защото "донеси това", "направи онова"  Joy Joy

хем ми стана смешно, хем тъжно... мен така не са ме експлоатирали. Имам приятелка, чиято дъщеря е на 1година и 5 месеца. Дава и чаша с вода и я предупреждава: Ирина, ако разлееш, ще чистиш. Тя е малко детенце, естествено, че разлива... майка и и сочи парцала, Ирина без да възразява взима парцала и чисти (колко може... )

# 506
Добро утро,мами Simple Smile

eldra шапка ти свалям за организацията,която имаш.Но си мисля,че донякъде това идва и от мястото на което живееш.Останала съм с впечатлението,че там всички са много организирани.
Аз не мога да живея,ако нямам организация за деня.Имам си план,който спазвам,иначе никога няма да се оправя,почвам да се въртя и не знам какво ми се случа.И половинката много ми се дразни понякога,защото при мен всичко е график Simple Smile

Дори когато правих аборта миналата година и се прибрах от болницата,да се чистя вкъщи,бях със страшни болки,едвам ходех,но от първата сутрин всичко си беше както следва-чистене,готвене,пране,пазар,обяд и т.н.И сега съм така-не мога да спра.А понякога имам нужда да не правя нищо,но пусто то е по-силно от мен Simple Smile

Аз днес ще ходя да си взимам изследванията от микробиологията,да видим какви гъби си отглеждам и да я питам доки от къде по дяволите са тези болки в корема,поредна нощ не можах да спя и нито но-шпа помага,нито магнезия.Сигурно матката се разтегля насам натам,обаче то не се търпи вече.

Много успешна и усмихата седмица Simple Smile

# 507
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен

хем ми стана смешно, хем тъжно... мен така не са ме експлоатирали. Имам приятелка, чиято дъщеря е на 1година и 5 месеца. Дава и чаша с вода и я предупреждава: Ирина, ако разлееш, ще чистиш. Тя е малко детенце, естествено, че разлива... майка и и сочи парцала, Ирина без да възразява взима парцала и чисти (колко може... )
Laughing Laughing Laughing
Чак такива цербери не сме, но ред и дисциплина трябва да има. Peace

# 508
Вещи, успех, дано не е сериозно това с гъбите. Това но-шпа, за тебе си е НоЖ-па  Mr. Green Ако не са много силни болките, свиркай си, аз питах и пак ми се скараха... : как мислиш, че ще се разтегне круша да стане диня и болка да няма...  Rolling Eyes

# 509
  • Sofia

Това ми идва малко прекалено... Макар че аз май в другата крайност я давам - все казвам "нищо, случва се" и някой път като се изнервя, че не внимава, така ми отговаря "случва се". Е, забърсва си след това, но пък не се старае кой знае колко да пази да не се случват такива неща.

Общи условия

Активация на акаунт