Първият триместър вече отмина за Юнската дружина - тема 8

• 26 348
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте и от мен момичета.
Днес съм решила по-мързеливо да го давам и ето има резултат, успях да вляза да прочета какво сте писали от вчера насам.
Зоре, стискам ти и аз палци всичко да е ок и да са те наплашили излишно. Щом ФМ е ок, може би просто другите резултати са грешни, за което казват, че е напълно възможно.

Аз не съм виждала бебчо от 16 декември. Нещо съм се попритеснила тези дни и аз не знам защо. Може би до сега все имах някакви симптоми и все нещо ставаше. Ходех по-често на прегледи, но поне знаех, че бебето е наред. Сега нямам оплаквания, но искам да съм сигурна че всичко е ок. Трябва да чакам до 19-ти януари, чак тогава има час за преглед. Иска ми се вече да усетя един ясен и отчетлив ритник от към тумбака ама и това не става, може би защото съм с предна плацента ли и аз не знам. Оф спирам, че да не ви вкарвам и вас в някакви филми.

# 541
  • София
deskatta, спокойно де.. ще усетиш ритник  Wink Но по-късно... то бебето е мъничко още, че та удря здрави ритници. И при мен нещата са такива, че все едно не съм бременна. Нищо не ми тежи, освен като не спра цял ден. Иначе не се филмирай  Wink после в третия триметър като запуфтим ще мечтаем за спокойния втори  Laughing

# 542
Аз не знам далиправят БХС в Канада. Не съм се сещала да питам снаха ми. Те там по принцип гледат ако може да минеш с 2 ехографа най-добре. Ще взема да я питам какви са там тенденциите.

Не знам как е в Канада, но мога за Австрия да споделя. През цялата бременност видеозоните са 3 (платени от касата), другите си ги плащаш ти сам от джоба. Цена на видеозон между 50 и 100 евро. Кръвните изследвания също са 3. Касата покрива само първата ФМ, ехографското изследване, като те пращат в специализирана лаборатория или болница. БХС се прави на частно, струва около 150 и 200 евро. Втора ФМ, или органскрийнинг, се прави по желание от родителите, пращат те отново в специализирана клиника, задължително е с кардиограф, цена 150-250 евро.

Гледат те точно като на конвейр. Прегледите с видеозон, което досега съм имала са били с продължителност 2-3 мин. Никой нищо не ти обяснява, няма "Ау, сега това е главичката, това е...". Цялостният преглед е най-много 10 мин. Не знам как е в Бг, но по спомени лекарите имаха по-човечно отношение.

# 543
  • Sofia
Eldra, тя пък ще помага с бебето, така че споко! Wink

# 544
deskatta, спокойно де.. ще усетиш ритник  Wink Но по-късно... то бебето е мъничко още, че та удря здрави ритници. И при мен нещата са такива, че все едно не съм бременна. Нищо не ми тежи, освен като не спра цял ден. Иначе не се филмирай  Wink после в третия триметър като запуфтим ще мечтаем за спокойния втори  Laughing

Ваче, и аз все така се успокоявам, защото навсякъде пише, че втория триместър е най-спокоен. (щях да напиша семестър, нали още не съм завършила и какви неща ми се въртят в главата  Joy Joy Joy).
Явно просто вече нямам търпение да се видя с бебчо. Инъче вчера май открихме с таткото на коя страна се излежава, просто бях малко по-подута в единия край. Дано не се бъркаме и това наистина е малкото.

# 545
  • София
deskatta, ти щеше семестър да напишеш, а аз се чудех дали не е 4-ти триместър...  hahaha hahaha hahaha hahaha Щях да изкарам, че носим по 12 месеца. Добре, че не се изложих..  Joy Joy Joy

Zizuna, а в Канада няма и частно  Twisted Evil Там ако се налага само ти правят разните неща и то по застраховка. Но ние все си пищим от здравните услуги, а истината е, че имаме огромни възможности да ходим по лекари. Е, разбира се има си мноооого кусури, но това, което аз съм чувала за друготе страни трябва да ни подсказва, че не можем да се оплачем. А за бременностите пък това го няма по света, на всеки 2 седмици ехограф... Няма такива неща, хората си пазят здравните фондове от източване  Wink

# 546
Zdraveite dami,edva dnes se registrirah v saita dosega samo 4etqh..Nadqvam se da me priemete,termina mi e na 15 uni parva bremennost,4akam s netarpenie i dano mi pomagate v trudnite momenti  Wink

# 547
Шунка, Ваче, успокоихте ме че и в нова къща пак ред няма да видя!  Laughing Но засега съм ентусиазирана, защото ще имам повече место и ще "изхвърлям" неприбрани играчки на тавана.  Mr. Green Ваче, какви са тези купони за които бягаш понеделник сутрин, не разбрах!
Чин, разсмя ме с "моите" и "неговите"неща!  hahaha  За почистването на нещо разлята и аз карам Иво да си чисти. Той си знае де и веднага си взима кърпичка да чисти. Не помня от колко годишен го карам, но някак си естествено дойде. Или ако докато се храни изтърве храна под масата също си я прибира. А за чистене много обича още от много малък. Особено като ме види с парцала и той иска. Давам му обикновено мокри кърпи и го строявам да бърше вратите.   Grinning  Или ми взема прахосмукачката от ръцете, и мопа за под. Давам му. И после го хваля колко добре е почистил и как ми помага и той е много горд. По добре така , отколкото да му се карам да не ми се вре сега и след време да се чудя как да накарам да чисти. Естествено всичко е като забавление.
За чорапогащниците и клиновете - сега си купих един клин за бременни и един Лразмер. А миналата бременност помня че на няколко стари чорапогащника им бях срязала малко ластиците горе да не ми стягат и после ги хвърлих.
Пао, моите венци също кървят. Понякога ги жабуря с лайка.

Зоре, дано БХС се окаже подвеждащо. Нали ФМ е по достоверна!  

# 548
PaO, аз още в началото на 4-ия месец ходих на зъболекар, имах болки и ми направиха 2 пломби без упойка - аз го давам издръжлива  Wink. Иначе с венците нямам все още проблеми.
Клинове и чорапогащници не нося, тук зимата в Б-с не е толкова студена, пък и като не ходя на работа мога да си избирам да излизам само като е хубаво времето. Но определено трябваше да ползвам за бременни, нищо не трая да ми стяга на корема, даже вече и леко привита не мога да седя.
Моята ЖК днес се провалиж- доктора болен. Дадоха ми само полагащите ми се кръвни изследвания за 5-ия месец. Утре сутрин на гладно ще ходя да пускам кръв. Питам за бременност с близнаци какви изследвания повече се полагат - еми, нищо по-различно от тези за нормална бременност  ooooh!.
И аз мисля, че в БГ са горе долу добре уредени нещата специално за бременността и за майчинството също. Има още какво да се желае де.
zorreto, и аз бих се доверила на мнението на проф. Кременски. Дано всичко е наред на ФМ  Praynig, стискам палци.
memeto99, добре дошла!

# 549
Здравейте мили момичета , много съм раздвоена  Sad  newsm78, помагайте . След 2 седмици имам час при д-р Марков за фм за 20та г.с но чух доста негативни отзиви. Сега прятелка ми препоръча доц.Томова и незам кого да избера ??? Дайте мнения ...... моля виии

# 550
Здравейте, мами!
Да се похваля, вчера усетих първите ритници от бебо  Laughing
Вече не е само мърдане или нещо такова, а си бяха истински крачета.
Много съм щастлива, защото нещо бях започнала и аз да се притеснявам. Laughing

# 551
  • София
Ани, виж колко хубаво нещо е форума... не се бях сещала да връча мокри къри да бърше вратите. Веднага ще се поправя  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Тя на Бъдни вечер изяви желание да мие прозорци в кухнята. Позволих й разбира се. После мих аз след нея, щото като замаза и не върви да ги оставя. А като бяха само мръсни по-добре изглеждаха  Joy Ама детето беше поощрено за инициативата  Sunglasses

Тичам за купони за стола. Че ги купувамедин път седмично от голямата сграда. Нашето училище е с две сгради. И вместо да се сетя в петъка да ги купя на спокойствие, аз тичам в понеделник преди часовете заради кофти организация  Crazy

rikoari, за всеки лкар ще чуеш какво ли не  Wink Как може да очакваш някой от нас да ти каже при кого да отидеш. Аз например няма да ходя при нито един от двамата  Wink

# 552
  • софия
rikoari, за Марков лоши отзиви не съм чула, аз съм при Томов но съм си записала час преди месец не знам как ще си вредиш, тя е много добра на сърце.
Зоре какви са тези неща сега, ох затова много ме е страх от тези Бхс могат да те побъркат, моля се всичко да е ок Praynig
Ето сега се усетих че има и втори Бхс мислих си че се е свършило, в коя седмица се прави, аз за първия се чудех,ама слава богу беше добре и сега какво може единия да ти е бил добере, а другия не  newsm78
Деска и аз искам да усетя бебка доки каз че другата седмица да чакам, като аз съм раждала, мисля че съм я усещала няколко пъти но не  често,аз сина ми го тормозех като не го усещах се обръщах да го будя, то милото кротко беше както и като се роди надявам се и бебкаа да е добричка.
Vache Joy

# 553
  • София
Здравейте, мами!
Да се похваля, вчера усетих първите ритници от бебо  Laughing
Вече не е само мърдане или нещо такова, а си бяха истински крачета.
Много съм щастлива, защото нещо бях започнала и аз да се притеснявам. Laughing
newsm78 сигурно аз нещо не разбирам, ама като гледам ти си 17 г.с., бебето тежи около 200 грама (може и да не е толкова, налучквам в момента), та възможно ли е изобщо толкова малко същество да раздава ритници ?! newsm78 аз си мисля, че, дори и да се усети толкова рано, ще е по-скоро някакво движение (нали все казват пърхане на пеперуда)  newsm78
май се обърках вече с тези усещания  ooooh!

# 554
memeto, добре дошла (опитай се да пишеш на кирилица)
Бюти, при мен бебето преди два дни вървеше 2-3 дни напред и го измериха 243гр. Всъщност не може да се разбере точно колко тежи, защото се смята по формула, някоя от вас беше споменала, че бебето и тежи 300 и няколко грама, това може да е така ако бебето върви 2-3 седмици напред. (20та-21 тежи 300гр), до колкото си спомням Цвети се беше притеснила след това, че нейното е 170 и няколко грама, а няма място за притеснение.  Hug Аз ясно вече различавам движенията на бебето и както някоя от вас спомена, това стана, когато отидох на ФМ и видях как бебето рита и усещах същото, което мислих за черва. Със сигурност не са ритници, имайки предвид, че съм и с предна плацента, но понякога ми се размества корема, както споменах сутринта.  Mr. Green
Така, че няма място за притеснения, радвайте се на триместъра на спокойствието...

За лекарите- моето мнение е, че като изключим отношението на повечето и професионалната деформация, в повечето отношения (главно относно следенето на бременността) сме по-добре от други държави.

Общи условия

Активация на акаунт