Първият триместър вече отмина за Юнската дружина - тема 8

• 26 346
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
deskatta, ти щеше семестър да напишеш, а аз се чудех дали не е 4-ти триместър...  hahaha hahaha hahaha hahaha Щях да изкарам, че носим по 12 месеца. Добре, че не се изложих..  Joy Joy Joy

Успя да ме развеселиш. Виж аз ако се чувствам добре и 3-те тримесътра нямам нищо против и 4-ти, но за мъжа ми не знам. Ти представяш ли си още три месеца да го карам я чуй корема, шуми ли вътре, мърда ли нещо. Или пък обуй ме, събуй ме и т.н. АААААА май няма да ни траят още 3 месеца  Joy Joy Joy

Чин   bouquet както винаги си много полезна. Ти май доста често ходиш на консултации или на мен така ми се струва или може би твоите са малко преди моите. Точно в момента когато съм се ушашкала. Все имам какво да науча от теб. Аз също си мисля, че различавам червата от бебето, но ще разбера другата седмица.

# 556
  • софия
Ритници едва ли чак към края на 6 месец, може би Мама нака просто така се е изразила, за грамовете да аз се чудех как се коментират 300 грама, но то почва да надва повече и 1-2 седмици има голяма  разлика.
Ядете ли люто мен много ми се яде но не знам дали трябва.
Днес мацките са много духовити Hug
Докато пиша малкия се опитва да даде бисквита от неговата на бебето през пъпа ми, много се старае Joy Joy

# 557
Деска, ходя веднъж - 2 пъти месечно, заради феталните, иначе си ходя като всички веднъж месечно. Така ти се струва, защото ходя малко по-рано от теб ... Simple Smile Ще се радвам, ако наистина съм успяла да те успокоя.

Цветич, и друг път съм казала, че ти е много грижовно момчето. Иначе люто си ям  Embarassed особено шкембе чорба с чесън и червен пипер... като каруцар се чувствам след това и карам мъжо винаги да яде с мен, че да не му мириша после  Simple Smile

# 558
Ей, Цвети, не исках да ви стресирам и вас с моите оплаквания. Ако всичко е било наред - нисък риск и т.н. при първото БХС, няма нужда да правиш второ. На мен Кременски тогава ми препоръча да направя и второто заради високия риск от биохимията (1:180 беше, макар че общият беше 1:2600). Така че без паника - всичко е наред  Peace

Аз след като си се наревах днес на воля, сега малко се поуспокоих - в най-лошия случай съм на амнио след седмица!

# 559
Току що се връщам от док.Пораснали сме, мнооого-и бебо, и АЗ.Цели 14 см. и 243 гр.А аз +12 (ужас). Shocked
Чин, спомних си за сиренето Laughing.Ако не се лъжа и твоя бебо тежеше точно толкова.Отивам да купувам сирене. Wink

# 560
  • софия
zorreto, извинявай не си ме стресирала ти аз съм си стресирана заради сестра ми, писала съм че до последно мислехме че на племенницата ми ще и има нещо заради Бхс, но е здравичка, не ме мисли Hug
Чин и аз  си хапвам шкембе Wink
Елдра Hug, 12 килограма ли #Crazy

# 561
Току що се връщам от док.Пораснали сме, мнооого-и бебо, и АЗ.Цели 14 см. и 243 гр.А аз +12 (ужас). Shocked
Чин, спомних си за сиренето Laughing.Ако не се лъжа и твоя бебо тежеше точно толкова.Отивам да купувам сирене. Wink
Party да, точно толкова, май и по седмица бях 18 + 3-4 дни. Не се притеснявай за килограмите, знаеш, че бързо ще ги смъкнеш

# 562
  • Sofia
И аз ям люто, докато не пусна сълзи и не ми се разтече носът.  Laughing Само после с киселините е доста кофти. От няколко дни си мечтая за една пица, която ядох миналата седмица, с люти чушки, но все не стигаме до момента да поръчаме за вкъщи.

Моят корем понякога става на кълбо вдясно или вляво, но не мога с ръчкане да го оправя Simple Smile

Ваче, ти при кой доктор ще ходиш на ФМ?
Аз изпуснах моментът със записването, сега док. от ЖК ми се наскара, че нямам час, защото иска да ме видят на 3Д как е плацентата. Не знам дали има смисъл да звъня да търся час за някоя от следващите 2 седмици или пък да отида при моя доктор на частно, доколкото разбрах и той прави ФМ, но няма проблем да си запиша час при него 2-3 дни по-рано. Той и миналия път гледа бъбреци, дроб и т.н., плацента не е гледал, после ми даде един лист с измервания, но нищо не схващам от него. Simple Smile

# 563
tzvetihc, и аз си ям люто...не знам дали е позволено, ама си ям!
Елдра, честито ти хубави мерки и на бебо и твоите   bouquet... Елдра, 14 см са предполагам от главичката до седалището или? Иначе трябва да е по-дълго  newsm78
Е, как ги докарвате тези 243 гр. hahaha!

# 564
Шунка, ей ги на... измерванията.

"Какво са AC, BPD, FL и HC в ултразвуковите изследвания?

Абдоминалната (означава още "коремен") окръжност AC измерва майчиния корем в кръстосанo сечение.Особено в по-късна бременност се използва като индикатор  за теглото и растежа на ембриона.Понякога е необходимо да се направят серия от изследвания за точно измерване.

BPD  - стойност за диаметъра на теменни кости и е ултразвуковото изследване на главата на бебето (от страна до страна).Заедно с дължината на бедрената кост FL и абдоминалната окръжност AC се използват за оценка на теглото на плода.

Дължината на бедрената кост FL често се измерва заедно с AC и BLD.Бедрената кост е най-дългата кост в тялото и измерването й се прави за определяне на растежа на плода.

AC, BPD и FL са комбинирани във формула за оценка на теглото на плода.Тъй като повечето ултразвукови апарати имат калкулатор, ето формулата използвана за пресмятане на теглото на плода:
1.4 x BPD x FL x AC ( всичко в сантиметри) - 200 = теглото на плода.
(Това е приблизителна оценка и става все по-малко точна с нарастване на бебето от около 5.5 lbs.)

HC определя диаметъра (обиколката) на главата.Бебета с еднакво тегло могат да имат различни размери (обиколки) на главата."

Това е.

# 565
Здравейте бъдещи маминки,днес се регистрирах тук и още много не разбирам,и аз ще ставам мама,за първо бебче.термина ми е на 24 юни,по лунния календар вече сам в 16 г.с.имам малко коремче но като легна по гръб изчезва,не живея в България,запазихме час при докторът но тои е една на 3ти февруари.а тогава вече ще сам в 5ти месец.претеснявам се дали всичко е наред.бях в българиа на доктор,но в самото начало,и до тогава всичко варсеше добре.незнам дали има повод за притеснение,на вас кога ви пролича??? ще се радвам да стана час от форума за бъдещи мами Simple Smile

# 566
naninka, добре дошла,  проличаването на бременността е строго индивидуално, то не  показател за това дали бебето се развива добре, колко е голямо и т.н, затова са  ежемесечните прегледи при АГ.

# 567
здравейте мами,добре дошли на новите.зоре дано всичко е наред с бебето.аз днес нямах много време да седна пред компа сега на бързо ви прочетох.утре съм на жк много се радвам ще си видя малкия и после на 19.02 сим на фм.за сега толкова от мен

# 568
  • София
Ваче, ти при кой доктор ще ходиш на ФМ?

При моята си лекарка дето ми следи бременността. Не е по каса. В клиника св. Пантелеймон е. Тя работи в МД и прави амниоцентези, разбира се и фетални морфологии. Първата тя си ми я прави. За ехокардиографията ще видим...
А защо да не си идеш при твоят лекар ако прави ФМ? Аз на моята лекарка си имам доверие и не мисля, че в София са само трима специалистите  Wink

Абе как си виждате коремите как се местят насам, натам. Само аз ли имам толкова поражения от раждането, че още не ми се е изпънал корема като тупан, а в същото време доста ми личи  Crazy  newsm78 Mr. Green

Чин защо АЦ-то да е на майката адбоминалния диаметър? Не е ли на плода? Поне на мен на плода мериха newsm78

naninka Simple Smile, добре дошла! Hug

# 569
Ваче, от една статия ги извадих всичките тези неща, не съм сигурна...  Thinking Моята коремна стена казаха, че е доста тънка, може би затова се мести насам- натам...
В един друг форум намерих това:
BPD   biparietal diameter   диаметър главичката на бебето
HC   head circumference   обиколка на главичката
OFD   Occipitofrontal Diameter   тилно-челен диаметър – измерва се перпендикулярно на BPD
AC   abdominal circumference   обиколка на корема
ASD     
ATD   Abdominal Transversal Diameter   напречен диаметър на коремчето
FL/Fe   femur length/femur   дължина на бедрото
GS   gestational sac   големина на плодния сак
CRL   crow-rump lendth   дължината на бебето от върха на главата до опашката
TAD   transverse abdominal diametre   диаметър на нивото на коремчето
APAD   nterior-posterior abdominal diameter   предно-заден коремен диаметър
TTD   transversal thoracic diameter   напречен гръден диаметър
APTD   anterior-posterior thoracic diameter   предно-заден гръден диаметър
TC   thoracic circumference   гръдна обиколка

Общи условия