Първият триместър вече отмина за Юнската дружина - тема 8

• 26 341
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Добро утро! Елдра, благодаря за закуската Simple Smile
Ваче, ние все още нямаме нито кабелна, нито цифрова тв. Телевизия почти не гледаме, като се изключат новини и "Лека нощ, деца". Засега Румен гледа на дивидито разни филмчета под наш контрол, има си любими, които иска постоянно да пускаме, заради което аз понякога  #Cussing out Но това не му пречи да е вманиачен по Бен10, без да го е гледал - имаме чорапи с Бен 10, пижама с Бен 10, блузи с Бен10, часовникът на Бен 10 Shocked - снощи бяхме до Кауфланд, за да купим пъзел с Бен 10, че го видя в рекламния вестник в събота и оттогава вече го бълнуваше. И много се изненадах, че си го нареди 90% сам от воле, въпреки че е 60 части. Какво не прави интересът...

# 601
  • София
Добро утро!

Благодарско за закуската на най-ранобудната  Heart Eyes
Аз тази сутрин съм особено заспала и леко вкисната...сигурно заради филмираните сънища, които сънувах цяяяла нощ  ooooh!

Ваче, Шунка, я кажете, защо не слагате кабелна в детската newsm78 Аз като човек, който все още няма деца и не разбира от възпитание, се зачудих  Blush  Толкова съм далече от всякакви представи и методи за това как се възпитават деца  ooooh!

Мен пък онзи ден ме зарадваха от банката,че са намалили лихвата по кредита ми, и днес ще ходя да си взема новия погасителен план  newsm44  Все още не знам каква е промяната, така че да не се радвам много предварително  Mr. Green

# 602
Добро утро момичета. Simple SmileУспех на днешните прегледи.После да пишете. Hug
Шунка, и аз като теб само в легнало положение усещам твърдинката.Но както казва и  Ваче имам съмнения и за контракции.Но не съм пила нищо досега,не ми е предписвано,а малко ме е страх на своя глава.

# 603
Браво на вас за кабелната. У нас мъжа ми е маниак на тема телевизия и телевизора постоянно работи. Дори преди няколко дни взе втори декодер, за да имаме кабелна и в двете стаи. Иска и в спалнята да купува телевизор, но аз упорито се съпротивлявам. Това ми е единствената стая без ТВ и не искам да си я опорочавам.
Бюти, кабелната или детските канали ги кодираме, защото сега детските филмчета не са като едно време. Първо че едно време бяха в определени часове, гледаш примерно един час и край, а сега има детски канали нонстоп колкото си искаш. И друго че филмчетата са просто отвратителни и пълни с глупости. Обикновено давам на сина си да гледа само определени филмчета, но по някога издебва и гледа и отвратителните. А като иде у баба си там му дават да гледа каквото си реши. Общо взето оправия няма, но поне някакъв контрол трябва да има.
Елдра, как измисляш всеки ден какво да сготвиш, все нещо различно. Като обедно меню в ресторант!  Wink

# 604
Добро утро! Вчера гледах бебо на 4Д, голямо шоу! Докторът каза, че е добре и си има всичко, развива се в норма и толкова. Хич не обяснява подробно, но то и какво ли ще разбера. Гледа мозък, сърце, бъбреци, черен и бял дроб, гръбнак, стомахче, мери главичка, краченца - казва всичко си е по местата. Даде ми едно листче с мерките, пуснах и втори БХС и сега ще потреперя до резултата. Със сигурност е момченце. Смучеше си пръстчето, риткаше. Абе, аз ли не съм наред, гони ме някаква параноя - от снощи си мисля - а може ли доктора нещо да е пропуснал и да не е забелязал проблем? И сега се чудя дали да не ида и при някой друг, или да си купя от сините хапчета?
Ани, с теб сме от един град, а се познаваме само виртуално, на срещите на шуменските мами все съм заета с нещо друго, дано да се запознаем и на живо някой ден.
Докторката ми от ЖК ще отсъства до края на месеца, и чак от 28 или 31 ще ми даде болничен, дано да не обявят грипна епидемия дотогава, че ще затворят ЖК, а  вчера ме предупреди доктора, че с тези контракции никак не е добре да продължавам да работя с това темпо...

# 605
  • София
Ана2, в интерес на истината Бен Тен е хубаво филмче. Аз не обичам анимации, но Бен Тен ми харесва. Интересни са трансформациите с омнитрикса. Не е идиотско като някои други. Тя и Бакуган гледа, но аз него не схващам.

Бюти, аз не обичам да има ТВ в стаите, в които се спи, но в детската сложихме, за да може тя да си гледа двд-то и да не окупира нашите телевизори. Кабелна няма да й сложа, защото ще трябва да й пускам картуун, а това дете направо влиза в ТВ-то, толкова се зомбира. Та предпочитам да имам контрол. И понеже малко са ми слаби на мен ангелите знам, че има ли тя в стаята аз ще позовлявам повече отколкото ако е в хола например. Както Ани казва има всякакви простотии и нашите канали са кодирани.
Иначе аз нямах нужда от кабелна, обаче при свеки мъжът ми пусна заради Первий канал да гледа тя. И аз като почнах да прецъквам и си харесах филми. Е, познайте дали сега гледам, но плащаме за 2 телевизора. Да може да не си пречим. Моят мъх е фен на AXN Sci-fi , аз не.. и тридно се разбираме в това отношение. Та да има мир моето ТВ е в кухнята  Crazy

Мама Звярка, спри да се томрозиш. Недей да си убиваш хубавите мигове. Така ако разсъждаваш и на трима лекари да идеш всеки може да не види нещо. Освен това бебетата се развиват за тия 9 месеца. Например сърцето в 20 г.с. когато се прави ехокардиографията не е напълно развито. И сега ако вземем да се тормозим за това какво ще стане по-натам не за сини, ми за розови хапове ще сме.
Взимай болнични като имаш контракции, обаче. Не може ли джипито да ти даде?

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 11:12 от Vache

# 606
Поздрави на всички юнски мами, да напиша нещо, че съвсем се изгубих.

Стискам палци на Вещи, дано скоро приключат проблемите Hug
Много ми бяхте полезни с всички съвети за организацията вкъщи и възпитанието на децата.  bouquet

Аз съм на ФМ на 26 и вече нямам търпение, ще ходя при д-р Марков и не смятам да се записвам за втори БХС и отделно да гледаме сърцето, освен разбира се ако не се налага.След нова година корема ми така изхвръкна, че чак аз се очудих, вече съм + 6/7 килограма и малко се притеснявам с това темпо до къде ще я докарам, но мъжа ми казва че съм инат и ще ги сваля в момента в който реша Mr. Green

Да ви питам за омега 3, какво пиете и колко мг.,аз не пия никакви витамини, малко съм предубедена, особенно след като изследванията ми са в норма.Сега пия само биозин мама, че с тези вируси.... #2gunfire

Много положителни емоции ви желая и по-малко да се ядосвате Hug

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 10:46 от dimar_t

# 607
Димар, и аз съм +5 кг, не си само ти. А стартирах с 10 повече от първия път. Дано да вляза във форма после.
Ваче, джи-пито се инати и казва - който те следи, той ще дава болнични. Ще устискам, аз повечето време съм седнала, сега избягвам да пътувам извън града, но има и дни, в които съм половин ден на крак, в движение... Пия но-шпа и гледам да мисля хубави неща, ама не се получава винаги.
Аз също пия биозин мама, но все така си кашлям вече месец - нищо сериозно, хронично леко бронхитче. Витамини си купих - МамаВит ми изписаха, ама имам за още 10 дни неофолик мета, и чак тогава ще ги почвам. Никак не обичам да пия витамини, гади ми се от тях. Ще изпия една опаковка, ако ги изтрая, и други няма и да купя, плодове си хапвам достатъчно.
В неделя срещу понеделник пак сънувах някакви простотии, събудих се с рев, ама защо - и аз не знам.
А днес малката отиде на градина, толкова й се молихме да я погледа брат ми една седмица, той не работи в момента, и у нас щеше да я гледа, да не се притеснява от чужда къща - ама не. Искам на градина и точка. Дано да не се разболее, че каквото ми е цвете саксийно, все влачи заразите.

# 608
  • Sofia
Димар, щом са добре изследванията, няма защо да се тъпчеш с глупости Simple Smile Нали хапваш плодове и зеленчуци, няма да останеш без витамини Wink
Аз също не пия добавки, стига ми тоя магнезий, с който трябва да се тъпча.

Бюти, и аз заради безкрайните детски не искам да пускаме ТВ в детската. Като се лепне моето дете и ни приема, ни предава. Иначе като цяло не забранявам детски, освен гадната манга, за която каза Ваче. Но вкъщи този канал почти не се гледа, при свекърва ми го видях това детско за пръв път - то само за смърт и мразене се говореше, а се чудех детето защо почна да повтаря "мразя това, мразя онова". Но пък относно филмите за възрастни има известен self control, като чуе, че не се препоръчва за деца под 12 год. и казва "ок, тогава ще си играя".  Laughing

Иначе аз си гледам Фокслайф основно, особено като заседна с купчините дрехи да гладя Simple Smile. И моят мъж иска ТВ в спалнята и бях съгласна, че сега се пържим вечер на лаптопа да гледаме, но сега като споменахте AXN Sci-fi и май ще дам на задна - преди като живеехме в едностаен и до ранни зори се гледаше това или някое Discovery, а аз се мъчех да заспя на светкащо и говорещо, голям тормоз.

# 609
  • София
dimar_t, Omega 3 не е витамин  Wink Рибеното масло също. То е доста полезно по принцип, а за бременни още повече. Но когато се купува рибено масло то трябва да е чисто, да няма в него вит. А, да бъде само DHA. Също има значение дали е извлечено от чисти риби. В смисъл чисти откъм живак. Водните басейни са безобразно замърсени и това е причината д ане се препоръчва консумацията на риба Тон от бременни жени. Аз пия това масло
Carlson's Fish Oil
На детето също давам. Мисля, че имаше сайт, през който се доставя и за БГ. На мен ми го праща едната ми снаха от Канада. Иначе за синтетичните витамини и аз съм предубедена. Освен вит. С не пия нищо и на детето не давам. Е,с ега пия Пренатал, ама това щото се видя, че няма как да мина без тях.

За килцата... аз не се меря, страх ме е  ooooh! ooooh! ooooh! Да ви кажа честно не разсъждавайте, че сега ще качим пък после ще му мислим. Многото килграми страшно пречат. Мен започнаха да ме болят колената, натоварих си сърцето. Тъканите стават по-неразтегливи за раждането. Абе като цяло е добре да не се качват повече от 15-18 максимум. Иначе за сваляне.. свалят се, но за организма това качване в рамките на 6-7 месеца е страшен шок.
Но +5 досега не е кой знае какво, така че вървите в добре, момичета  Hug

Мамо Звярке, ама то твоето джипи си плаче за смяна бе... Защо АГ-то да ти дава. Тя спокойно може да ти даде за общо заболяване, после пак и така докато АГ-то се появи. А иначе ако имаш познати в болница също става. Влизаш за ден-два по клинична пътека и си готова за непрекъснати болнични. А то става и без познати де... и без твоето АГ. Но ще трябва вземеш ли болнични да не се връщаш на работа, че после е кофти като ти изчислят майчинството ще е на по-ниска база  Confused

Шунка, точно за таз манга иде реч  Rolling Eyes Дето някакви полуумрели изверги се разхождат, колят си децата и майките и изобщо не схващам защо това е детски филм. Накакви екзорсисти. Абе изобщо добре, че един път се заслушах, че нямам навика да преглеждам всичко дето тя гледа по детски канали. Embarassed
А за филмите с родителски контрол, браво на детето! Моето като чуе за 12 г. и се вторачва, щото явно се има за 13-годишна  Flutter

# 610
Добро утро и от мен!
Да отговоря на Sleeping Beauty, аз съм с второ дете, предна плацента. Нормално е да го усещам, а още повече, че вече добре знам какво е и със сигурност си бяха ритници, а не просто мърдане.
Бебчето беше 240гр на предишната консултация, която беше на 04.01. И да върви напред с де седмици...И вече го чувствам много добре, макар, че рядко се активизира, чак до такава степен, но веднъж на ден успявам  Laughing
За първа бременност е нормално да се усети чак към 20 седмица, поне така съм чела.
Поправете ме, ако греша  Simple Smile
Хубав ден на всички!

# 611
  • София
Ох, вкъщи се гледа ужасно много телевизия, телевизорът е почти постоянно пуснат ooooh!  И в спалнята си имаме и заспиваме вечер на Дискавъри  Mr. Green  Но разбирам какво имате предвид за децата и ми звучи съвсем резонно Peace  Само дето не знам каква е тази манга, но като ви слушам Shocked

И аз не пия допълнително витамини, засега взимам Биозин Мама, фолиевата киселина и аспирин протект (който не знам кога трябваше да спра newsm78).  Старая се всеки ден да ям различни плодове.  В тази връзка, ние напоследък често си купуваме помело, много ни харесва, а вчера четох, че бил изключително богат на витамин С, като в някой държави го тачели като лекуващ какво ли не, включително рак  Shocked

И аз понякога имам съмнения за контракции (не съм сигурна, карам по описанията, които давате) и пийвам но-шпа за всеки случай Rolling Eyes

Мама Звярка, какво е това джи пи Shocked Разбира се, че може, а и дори трябва да ти даде болничен! Не ми се струва правилно като вижда, че имаш показания, а наблюдаващата я няма, да ти отказва #Cussing out На бременна, особено с контракции и болки, не съм чувала да отказват болничен  Peace

мама нанка, ако върви напред с 2 седмици е различно, аз по лентичката ти видях 17 г.с. и ми се стори твърде рано newsm78  И изобщо не оспорвам какво усещаш, по-скоро се чудя и питам Peace

# 612
Добър ден. Снощи сънувах ужасни кошмари и ми е черен света днес.

мама нанка, с предна плацента се усеща по-трудно. Митове са, че с предна плацента се усеща по-рано бебето. Питах 3ма доктори вече. В случая, Бюти само се чудеше... така че можеше по-рано да уточниш, вместо да се шашкат момичетата. Предния ти пост звучи леко като хвалба, а всички искат да си усещат бебетата.  Peace

Аз пия Омега 3 от комплекта на Дева + витамините, витамините не ги пия, защото се смучат, т.е още витамини не съм пила никакви  ooooh!
За килограмите не знам, мисля, че не съм качила пак, или най-много едно кило, което не знам да ме притеснява ли или не, но пък за сметка на това си мерих корема на същото място където и акушерката и за 3 седмици съм + 6см.

# 613
Ваче, може и да хубаво филмчето, не съм имала възможност да го гледам, и без него ще мине засега... Достатъчно е, че е рекламно лице Simple Smile Иначе по Нова даваха "Гормити" в събота и неделя и той беше много пристрастен, та и сега повтаря "воден изстрел!", "Сила на вятъра!"и т.н. и ме кара и аз да повтарям  Mr. Green
Бюти, и Румен се зомбира с тия глупави сегашни филмчета - това лято бяхме при бабата на мъжа ми за няколко дни и там той забрави въобще да излиза навън, само пред тв седеше #Cussing out А той има и очила, не е особено подвижен, така че не само съдържанието  на филмчетата ме притеснява, и за здравето му не е добре.
Разбира се, кабелна нямаме, щото аз не съм фен на телевизията - интернет ползвам от сто години и без него ми е по-трудно (опитвам се обаче да имам и периоди на ремисии, докато съм на село), свикнала съм да следя онлайн издания, блогове и т.н.
Аз също пия Омега 3, но на Фортекс: http://apteka.framar.bg/30008080/%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%B3%D0%B0- … D0%B5%D0%BA%D1%81 Освен това, както вече съм казвала, пия Лактофлор и Уринал профилактично. Аспирин протект също приемам профилактично заради предишните аборти. Витамини не приемам, защото се опитвам да се храня пълноценно.

# 614
Ана2, можеш да замениш Уринала с Неоренал СР. Той е с отложено действие и също го изписват за профилактина. В началото започнах бременността си с цистит и моя лекар ми каза, че Неоренала е по-добър и изчистен продукт от Уринала.

ЗА Ехокг, ще отида, защото така или иначе вече имам записан час. Вчера се притесних да не би наистина да има проблем и да ми го е спестила, накарах свекърва ми да отиде днес при нея. Няма проблем, никакъв според нея, но си било хубаво да се направи за по-сигурно. Обичам сигурните неща- там съм  Simple Smile

Димар, добре дошла отново... Simple Smile  Hug

Гледам говорите за ТВ. Мъжа ми е маниак на тема кино. Оператор- няма как да не е. Гледат се всякакви филми в нас. Кабелна също имаме, но освен NG, Discovery и Фокс нищо друго не гледаме от кабелната. Забелязвам, че децата от много мънички се вторачват в телевизора.

За контракциите- аз още не знам какво представляват точно. Когато легна по гръб наистина имам подутина, която е ясно очертана, но пък за твърда не знам...  newsm78

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 11:44 от chin

Общи условия

Активация на акаунт