Ягодка и Саса - нова година, нова тема

• 55 695
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, поръчах парфюм и червило от Ягодка и са на митницата. Обща стойност - 124.08 лв - от Швеция. В известието, което получих от пощата пише, че ще дължа и ДДС и мито. Това не ме притеснява толкожа, тъй като се надявам да ми ги върнат. Притесняват ме документите, които е необходимо да представя, пише че трябва да занеса и ЕОРИ регистрация и митническа декларация ЕАД. За физически лица не би ли трябвало да е достатъчен платежният документ?

Не ти трябва нищо друго освен разпечатка от ПП плащането или извлечение от кредитната карта, зависи как си платила. Може да си принтираш и фактурата, но най-вероятно няма да ти я искат  Peace

# 601
Някой може ли да ме светне за българския вариант на Ягодката - bg.strawberrynet.com?

Пак ли е свързано с ходене по митници и т.н. или просто ще ми го доставят по пощата или с куриер или до офис на българския сайт (както е с бг варианта на sportsdirect)?
Обявените  цени в лева крайни ли са или допълнително над тях се дължи някаква горница за оскъпяване за услугата?

Съжалявам, ако е обсъждано някъде из темата, но точно в момента нямам време да се поровя подобавъчно, затова ще се радвам, ако се намери някой добряк да ми разясни. Благодаря предварително.

# 602
Някой може ли да ме светне за българския вариант на Ягодката - bg.strawberrynet.com?

Това е вариант на български, а не български вариант   Whistling
Същия сайт е Laughing

# 603
Ауу, ясно. Язък.

Мерси:)

# 604
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Вчера си получих поръчката за 70 лева на пощата. Имам и червило на Канебо подарък, естествено, изобщо не е моят цвят.   Laughing

# 605
Виждам, че не е писано отдавна в темата. Искам да попитам има ли някаква стойност под която идват пратките на поща и над която на митница? Извинявам се ако е коментирано- не намерих.

# 606
  • София
Би трябвало при всички положения да отиват на митница понеже пратките се пращат от страна, която не е член на ЕС. Ако сумата е под 30 лв се дължи само такса от 1,50 лв, ако сумата е над 30 лв се дължи такса от 3,50 + ДДС.
Това обаче реално не е така. В началото на месеца получих пратка на стойност 160 лв в пощата.

# 607
Би трябвало при всички положения да отиват на митница понеже пратките се пращат от страна, която не е член на ЕС. Ако сумата е под 30 лв се дължи само такса от 1,50 лв, ако сумата е над 30 лв се дължи такса от 3,50 + ДДС.
Това обаче реално не е така. В началото на месеца получих пратка на стойност 160 лв в пощата.
Благодаря ти Lodsi, явно е на късмет.

# 608
  • Пловдив
Поръчвате ли още от Саса?  Praynig

# 609
  • София
Ако някой иска да си поръча козметика от Ягодка може да ми пише да пуснем една поръчка. Аз искам да си поръчам парфюм с безплатна доставка Simple Smile

# 610
Здравейте, момичета!   Как ви върнаха парите за ДДС и такса - чрез Пей Пал ли?  Искам също да ви попитам на кой адрес пишете на Стробъри и прикачвате бележки?  Или на някаква контактна форма в сайта, но пък там как ще прикачваш сканиран файл.

Поздрави

Terry i Desem,

Не е толкова притеснително - трябва само да си носите разпечка от Пейпал или банково извлечение, зависи как сте платили. Плащането на 20 % ДДС и получаването на пратката става много бързо и лесно, ако няма хора, и за 10 мин. ще се оправите. Не съм виждала да чакат повече от 2-3-ма напоследък. Това се случва на гише в централния салон на митницата (не му помня номера на гишето).
После се сканират платежните бележки, и живот и здраве, парите са митото се връщат от ягодка.

Моята пратка също е в състояние "изпратена към митницата" от 04.12 и още не съм получила известие... Но в петък съм планирала да отида да си я взема така или иначе.

# 611
  • София
Prinx
Попълни формуляра ето тук: http://oth.strawberrynet.com/vat_refund.aspx .
Прикачи снимка на разписката за ДДС директно  към формата
Трябва да видиш потвърждение, че формуляра е бил изпратен успешно и да получиш автоматичен мейл за подтвърждение. Ако не става - значи формуляра не е бил изпратен.

До 7-10 дни превеждат парите /поне при мен е било винаги така/ Плащам чрез ПП.

ПП.
Избираш:
   I'd like to send an electronic copy of my receipt (bmp, gif, jpeg or pdf format)

# 612
Момичета, направих поръчка от Ягодка на 26.01.12, имам мейл от тях с това:
Order No                    : 1210796345
Date of Order Received : Jan 26, 2012
Current Status            : Dispatched
Dispatched                 : Jan 27, 2012
Tracking Ref. No.         : RD021933250SE
Remarks                     :
Обаче в сайта като проверя по № 1210796345 излиза, че няма такава поръчка.
Защо така, дали имам поръчка или не? Или е нормално това и ще се отрази по-късно?

P.S. Сега отворих сайта на БГ Пощи и там има пратка с този номер. Пише, че е в Швеция.

Последна редакция: вт, 31 яну 2012, 11:47 от vike

# 613
За да провериш в Ягодка трябва да минеш на английски.На български и на мен не ми дава инфо за поръчките

# 614
За да провериш в Ягодка трябва да минеш на английски.На български и на мен не ми дава инфо за поръчките
Много ти благодаря, не се бях сетила за това   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт