Декемврийчета 2010

• 26 217
  • 724
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Катёнок , почвам да съжалявам, че я послушах докторицата и давам да бебо АМ. Пълни си памперсите, добре изглежда, но е факт, че е много сънлив и това ме притеснява - да не е признак на недохранване.
Така добре тръгна кърменето и сега си обърквам детето с тея шишета... ooooh!
Иначе си права - пробвам да се успокоя, но не се получава...Още съм ужасно истерична и притеснена

# 286
  • Ямбол
anich88, да не би от крема който ползваш да му залепват памперсите,понеже и ние сме с белите на Премиум Кеър и съм много доволна.
А и защо при всяка смяна миеш дупето?
За пропускането отстрани-или не е добре,достатъчно стегнат,или не сте извадили това като дантелката -ластик която е край крачето от вътрешната страна.
Благодаря  за честитката за месечинката ни днес,живи и  здраве сладури на всички.

# 287
Кате, да и аз не мисля, че причината за този синдром е нещо друго, определено не е задушаване свързано с позата на спането.До скоро се твърдеше , че от незрялоста на дихателнана система, сега има нови хипотези, макар, че според статистиката в Сащ случайте са намалели с 50% от както бебетата се слагат да спят по гръб.
Може би много афишират да се слага по гръб от страх бебето да не се обърне по коремче през ноща.
Ето една темичка в архивите -
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=342940.0;all

На мен снощи ми се случи да притисна бебето, добре , че то започна да плаче, изобщо не съм усетила, добре , че се събудих, защото наскоро имах случай да плаче до мен и изобщо да не го чуя, един път пък в просъница му метнах на главата моя юрган Sad!От днес реших , че повече няма да спи при мен, в моя случай по-малкото зло е да плаче в легълцето си.Каката си спеше в нейното легло, никога не съм я вземала при мен, поне до 8мия и месец, после я научих при мен Simple Smile

Последна редакция: сб, 08 яну 2011, 19:45 от mari:)

# 288
rossy-pm , хпри нас е същото положението - и със старите памреси 2 и с новите, които са бялата опаковка....Мисля, че и ние имаме вина, че не ги слагаме достатъчно добре. А и нашия младеж все ни изненадва и се изпишква така, както си е стои и чака да му сложим новия памперс....Та в общи линии го преобличам по няколко пъти на ден

Monkas
 за Шейново - събота и неделя не дават сведения от неонатологията за бебенцата, защото има само един неонатолог дежурен в родилна зала и в неонатологията. Моят Филип на втория ден даде нисък хемоглобин и аз изпандах в истерия направо.
Вероятно става дума за бебенце на твоя близка, затова ето моя съвет - аз как постъпих - да отиде пред неонатологията, да звъни на звънеца и да настоява среща с неонатолог. Ако трябва да стои пред вратата, докато й обърне някой внимание. Аз бях в подобно положение, в съботен ден и не се знаеше дали ще ни изпишат в неделята. Но случих на мила мед. сестра и тя извика дежурния доктор и той ми обясни за бебо, че му се е вдигнал хемоглобина и вече е ок.
Да настоява и да не се отказва!!! Положението е такова само уикендите. И да не се страхува - неонатолозите в Шейново са на много високо ниво. Дори и да не й обяснят всичко подробно, да бъде сигурна, че правят най-доброто за бебето й. НО НЯМАТ ПРАВО ДА Й ОТКАЗВАТ ИНФОРМАЦИЯ, ВЪПРЕКИ ЧЕ Е СЪБОТА!!!!

мерси Hug става въпрос за сестра ми. мн се притесних. бебто имало инфекция повишени левкоцити но повече не дават инфо. дали е опасно? ще и кажа за твоят съвет  Hug

# 289
Катёнок за сега ще ги отложа до края на първата година. Ако до тогава нямаме реакция и алергия може да сложа хеппатита, но ще го мисля на момнта.

7/8 нищо не мога да кажа освен  Hug МНого страшно ми звучи това задушаване.

# 290
  • Германия
.....
Имам едно питане към ЛЛЛ
Значи малкия е само на кърма, за последната седмица е наддал близо 200 грама, храня го на поискване по много пъти на ден, защото вечер обикновенно ми е на циците през час. Сутрин имам много кърма и така до следобед, вечер понамалява, както е нормално до колкото имам опит с предишното кърмене. Като цяло съм сигурна, че му стига кърмата. Суче много активно и чувам как гълта, не яде продължително, но той много бързо изсуква всичко, колкото и да са ми препълнени гърдите. Не пие вода, нито дохранвам (изобщо не знае как се яде от шише, защото един ден ми се наложи излизане и бях оставила кърма, но не са могли да го нахранят, плюел е шишито и много се е давил, просто не знае как става и засуква по много), не приема и никаква залъгалка.
Въпросът ми е за изхожданията. Пишка по много и дори често памперса му тежи колкото него Simple Smile и пропускат. В послените няколко дни започна да ака по 2 пъти на ден, но всяко изхождане е много ,много обилно и като за 3 пъти примерно. Памперсите преливат, а преди си акаше по няколко пъти, но по около чаена лъжичка. Днес например, не е акал. Не мисля, че е от недохранване. Нормално ли е такова разреждане на изхожданията и дори пропуск на неговата възраст?
Привет, днес съм аз дежурната по питанките и отговарянките  Mr. Green 
Възможно е да има дни с пропуснато акане и на следващият ден да те дарят с двойна или тройна ..доза аромати Crazy  Отлично си се ориентирала да следиш пълните памперси, ако бебенцето е видимо неспокойно и мислиш, че иска, но не успява да се изака един лек масаж по стомахчето понякога върши добра работа. Понякога и храненето на майката се отразява на бебешките акита, ако мислиш, че си яла нещо запичащо, би могла да минеш известно време на по-лека разхлабваща храна и да се види пълненето на пампите. Wink

# 291
rossy-pm , хпри нас е същото положението - и със старите памреси 2 и с новите, които са бялата опаковка....Мисля, че и ние имаме вина, че не ги слагаме достатъчно добре. А и нашия младеж все ни изненадва и се изпишква така, както си е стои и чака да му сложим новия памперс....Та в общи линии го преобличам по няколко пъти на ден

И нашия момък така прави. Laughing Определено сигурно нещо бъркам с поставянето на памперса ,ама Марио обикновено си изпъва краката и ми е трудно  Wink

За храненето - и ние имаме достатъчно пълни памперси , но Марио е неспокоен , буди се на 1.30-2 .00- максимум на 2.30 часа с рев. пробвах да дам АМ , но е абсурд.Плюе го. Сега трябва да яде по 110мл кърма ,ако не се лъжа , но съм убедена, че яде по-малко , максимум 70-80 ( съдя по това като му давам изцедена кърма с шишето) , много рядко изяжда 100мл. незнам за 10 мин на гърдата какво прави , защото после заспива и не мога да го събудя, камо ли да му дам гърда...

# 292

И нашия момък така прави. Laughing Определено сигурно нещо бъркам с поставянето на памперса ,ама Марио обикновено си изпъва краката и ми е трудно  Wink

За храненето - и ние имаме достатъчно пълни памперси , но Марио е неспокоен , буди се на 1.30-2 .00- максимум на 2.30 часа с рев. пробвах да дам АМ , но е абсурд.Плюе го. Сега трябва да яде по 110мл кърма ,ако не се лъжа , но съм убедена, че яде по-малко , максимум 70-80 ( съдя по това като му давам изцедена кърма с шишето) , много рядко изяжда 100мл. незнам за 10 мин на гърдата какво прави , защото после заспива и не мога да го събудя, камо ли да му дам гърда...

Много ми е странно от къде взимаш критерий колко трябва да яде? Детето яде колкот има нужда. А и будене на 2-2,5 часа не мислиш ли че е нормално? Мисля че всички прекалено сте се вгледали в тея грамчета и не оставяте децата да ви водят. Аз смятам да кърмя на поискване без да гледам часа, кантара и броя хранения. Щом детето се храни, значи всичко е наред. То си определя ритъма и дозата.
Със сина ми направих вашата грешка. Следях колко ядеше, притеснявах се, дохранвах, цедях, накрая се одбихме, а сега е ад, ставане на 3 часа вечер да яде а е на почти година и половина. Мога чистосърдечно да кажа че е в пъти по лесно да путнеш цица вечер отколкото да ставаш да правиш АМ или да претопляш изцедена кърма.

# 293
  • Ямбол

Бебешондел, и аз като теб процедирам,независимо кога ебило предното хранене,щом малката си поиска и давам,дори и да и се дояде отново след 10 мин.
И мен тегло и кантари не ме карат да се притеснява,щом детето е спокойно и пълни памперси.
А  ти с тези 2 малки бебета,направо не знам как си и  кога спиш.

# 294
Момичета и аз съм на мнението на Бебешондел. Нека да ядат колкото те имат нужда и щом са спокойни и пълнят памперсите, значи всичко е наред. С баткото аз също теглех след всяко хранене, цедях, давах АМ и беше ад. Сега съм много по-спокойна и търпелива. Давам да суче, когато иска бебо и дори и това да е само за негово успокоение. Вярно зърната ме болят от висене на цица, но пък малката е спокойна засега и ака почти на всяко ядене.

# 295
Здравейте момичета,

Честито на всички, които имат месечинка днес   bouquet Кога беше 8 дек. и чакахме новините, а аз влизах в Шейново на този ден... кога мина един месец ...

Цвети, отново, всичко най-хубаво, мила за теб и малката Simple Smile

Днес бяхме при педиатърката и съм много щастлива... след всички притеснения и страхове дали наддава малката се оказа, че си е качила към 1 килограм и около 5 см Simple Smile Е това е благодарение на дохранването, разбира се, аз с моята никаква кърма... Но все пак ми стана по-добре и спокойно. Поне всичко изглежда наред и се обнадеждих... макар и на смесено хранене, важното е да се развива тя и колкото може по-дълго да си караме и с кърмата.

Josepha, спокойно, мила! В крайна сметка и да се наложи да дохранваш, не се стресирай... Най-важното е колкото е възможно по-дълго имаме кърма, а за това си трябва и спокойствие. Между другото след 2 дни в които нямах почти нищо, сега пак цедя по 50-ина грама, което за нас е много  Joy.

# 296
Ние също се кърмим на поискване, понякога иска да яде на 30минути, понякога хапва максимум на 3часа,сутрин давам от едната гърда да суче, бебата си хапва добре, а обикновенно другата ми е доста напрегната и цедя само тогава, изкарвам по 130мл , прибирам във фризера.

# 297
  • София
Ако имате бебе като моето, не знам дали така щяхте да мислите....Ако не го събудя, просто няма шанс да се събуди сам поне 4 часа...
Първоначално си въобразявах, че имам много и супер хранителна кърма, но се оказа, че не е вярно! Цедя от двете гърди максимум 60мл. За бебе над 20 дена, с по 5 хранения на ден - както прави моя юнак, без да го будя, не ви ли се струва крайно недостатъчно?
Той е повече сънлив, отколкото лаком.
Но вие сте с несравнимо повече опит от мен, така че вероятно и аз не съм съвсем права

# 298
  • Нюрнберг, под високото небе!
Josepha, ако не си пробвала- вземи си и българският лактогонен чай, при мен ефекта беше такъв, че HIPP не може и намлкия му пръст да се мери. Много е добър.
7/8, Направо като чета и тръпки ме побиват. Дано Педи да може да ви каже защо се получава така и да е нещо временно, бързо да отшумява. Не бива да си неспокойна, а точно обратното, ти много добре знаеш.
Monkas, аз не съм раждала в Шейново, но и моето бебе беше на АБ заради високи левкоцити и съмнения за инфекция. В кразйна сметка ни изписаха на 3-тия ден, не са ни задържали повече, в деня на изписването правиха изследвания и ми казаха, че е ОК. Понякога, когато бебето е погълнало води (и те са били зелени), също включват АБ и задържат за наблюдение бебетата. Вие си настоявайте за инфо от неонатолозите!
Много се радвам, че беба я кърмя на поискване, без да меря мл и да я тегля преди, след и т.н. Сигурно е много трудно и е стрес за мамите, които го правят. Спомням си как на мен ми намаля кърмата от факта, че педи ми каза, че 240 грама наддаване за 5 дни е твърде малко за бебе на 7 дни, само на кърма. Колко рев изревах, дадох и добавка като се прибрах. Добре, че седнах да си прочета брошурите от срещите на ЛЛЛ. При всяко детенце е индивидуално, убедена съм в това, но ако искате пробвайте за ден-два да кърмите на поискване и вижте резултата, после ще прецените кое е най-добре за вашето бебе. И така се справям, нищо, че яденето не е под час- имам си време за всичко- и да сготвя нещо, да вечеряме заедно с мъжо, и да си почина, и да погледам ТВ, да позяпам в e-bay...

# 299
Josepha и аз като mzorizaver си взех чай за кърма от билковата аптека и има много по-добър резултат от чая на ХИП. Приготвя се като в 500мл. вода се сложат 2 супени лъжици чай. на пакета пише, че съдържа анасон, копър, кориандър, мащерка, коприва, резина, жаблек.

Общи условия

Активация на акаунт