Декемврийчета 2010

• 25 664
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро, момичета
Бебешондел е родила вчера момиче, Тея, 3.200, 51 см.
Случайно отворих януарската тема и тя се е записала там. Та така разбрах... Whistling Mr. Green
Ето че и аз станах вестителка накрая.... Joy
Да и е жива и здрава малката принцеса.

# 91
Здравейте момичета,

Честита нова година !! Честито на всички мами!! Пожелавам ви много здраве на вас и най-вече на бебоците, много да ви слушат и радват   bouquet

Аз не пиша понеже не ми остава много време Mr. Green първият месец таткото помагаше, но   Whistling с две бебета си има много работа Mr. Green От вчера съм сама , но и с него и без него работата си е много. Радвам се на тези , които имат кърма Cry аз едва успявам по 60 мл., колкото и да се старая просто няма! Чудех се за електрическата помпа на Медела дали да я купя  newsm78 има ли вероятност да ми се увеличи кърмата от нея??? Малките ги дохранвам с Аптамил.

Относно витамин Д аз си поръчах от Гърция и му давам One Alpha - това е витамин Д3

Josepha  и ние като KalinaZ  първо ги слагаме на ръка и мием гръбчето , крачетата, главичката измиваме , после обръщаме и ги слагаме на шезлонг и мием коремчето. Относно корема моят доста се събра, но ми остава още малко! Като цяло от 22 кг ми останаха 5 кг без диета  Heart Eyes

Вилкони пожелавам ти много успехи и дано тази година да родиш най-прекрасното бебче ( прекрасните бебчета)  Hug

KalinaZ  явно не съм само аз  Confused и при мен е така пия вода , ям сурови ядки, цедя и двете гърди, но уви кърма няма Embarassed

vanias1 мен операцията ме болеше до 5 -6 ден, вече не ме боли Peace

# 92
Здравейте мами,прекрасно е тук в в тази темичка !От бремелинската темичка 2 в 1 останах май само аз но не се отчайвам.ще си чакам подаръка за именният ден!Хубав е спокоен ден на всички бебенца и мами   bouquet

# 93
Здравейте,
Може ли да ви задам един малко глупав въпрос (извинявам се предварително, ако вече е обсъждан)- как точно се изчислява кога е 40-ят ден от раждането?
Ние сме родени на 11, като аз смятам от 11 и се пада, че 40- ят ден е на 19. 01. Правилно ли е това според вас или се бъркам?
А относно помпата на Medela- аз също съм с така и съм много доволна, но не съм сигурна дали ще увеличи кърмата.

# 94
Добро утро момичета!

Честито на Бебешондел.

Чакаме мама Ива да се прибере и да сподели...

Калинче..все се каня да ти кажа, че е малко жалко че сте включили АМ, но ти не съжалявай и не се впрягай толкова. Важното е момичето да расте. Пък и аз смятам, че ти доста се поизмъчи направи каквото трябваше. Детето и така ще порасте здраво, хубаво и умно. Нали му даваш кърма. Старай се да я стимулираш и да има за по дълго време. И най вече - бъди спокойна. От постовете ти му се струва, че доста се притесняваш - знам ...така е с първо дете, и аз бях така първия път...голяма паника за всяко най-дребно нещо. Но това не е в наша полза. Сега да ти кажа пак се притеснявам, но просто с двамата нямам време да се впускам в излишни емоции и тревоги...и гледам да оптимизирам всеки един процес. Надявам се , не съм те обидила....просто исках да ти кажа, че всичко ще бъде наред и по този начин....сигурна съм , че се справяш блестящо и че малката Александрина е прекрасна.

Аз поръчах витамин Д от Лихтенщаин, защото от там имах познат. Само дето ми струва 30лв една опаковка, ама няма значение. Вече давам по 2 капки на ден.

За къпането... ние се къпем в анатомична вана, слагаме мацката да легне на една дебела хавлия и таткото я придържа. Голям кеф пада...много и харесва. Все още я къпя само с вода....скоро ще и сложа и шампоанче, няколко пъти в седмицата, но не всеки ден.

За спането.......не си падане много по съня. Моето момиче по цял ден изкарва без да спи. Не ме питайте как се справям с това и с всичките желания и нужди на баткото едновременно. Чудо голямо е. Отгоре на всичко и най- обичаме да спим на ръце. Не знам как се случи това...ама така стана....само на ръце може да се успокоим. Добре че имаме люлка, та се люлеем на нея и там също заспиваме. Ама аз не искам така - искам детето да си спи в леглото...а не на ръце или пък да се клати в люлка. Ама кой ме пита мен. Ако случайно успеем да заспим в леглото, се будим непрекъснато и трябва да стоя до нея за да уловя момента на пробуждането и за да я успокоя за да не се събуди съвсем....Това е и през нощта, макар, че тогава е малко по-спокйна...Но като цяло трудно заспиваме и това си е.

За прибирането на корема....какво да ви кажа, при мен нещата не са много обнадеждаващи. Корем си имам и това си е. Дала съм си срок до края на януари - когато се надявам да свършат лохиите, да паднат конците и  да сме влязли в някакъв дневен режим, и тогава мисля да започвам активно със спорта. Дядо Коледа ни донесе бягаща пътека, така, че ще ми бъде удобно в къщи да спортувам Преди да забременея първия път тичах по 3-4 пъти  в седмицата в парка и беше чудесно - много тонизиращо и ободряващо. Сега в къщи ще е по различно, ама няма как да стане навън. дала съм си срок до лятото да си възвърна килограмите преди първата бременност - да сваля около 12-14 кг. Амбициозно, нали? Та в тази връзка и аз чакам отговор на Шаманката по отношение на спорта , физическото натоварване и кърменето, които Ивка беше задала.

Щях да пиша още нещо , но забравих какво беше...паметта ми хич я няма напоследък

# 95
Честита нова темичка!

vilkoni, успех през Новата 2011.

Josepha, къпем бебка като я потапяме в коритото, водата е доста дълбока и по-топла от препоръчителното, но на малката така и харесва.

vanias1, операцията ме болеше първите 2 седмици, предимно вечер като се преуморя, но вече - не.

Да ви се похваля как лъжа бебка, от ден-два, да си спи сама на леглото (често спи при нас на спалнята) - имам възглавница на Bertoni за кърмене, която за тази цел не става, но като сложа дребосъчка в нея заспива сама и спинка доста спокойно. Явно тясното пространство я кара да се чувства сигурна.

# 96
Честита нова 2011г. на всички здраве щастие и много любов.
Вече почти не влизам тук но когат мога винаги се възползвам, сега едвам ви открих че сте се преместили тук с нова темичка.
Исках да попитам нормално ли е през деня бебо да спи много малко около 3 до 4 часа ,нощем си спи с едно пробъждане защото още иска да яде нощем. И нещо друго ме интересува,трябва ли да забелвам пишлето и от кога?Много изчетах и навсякъде има различно мнения чак се обърках моляви споделете и вашите мнения.

# 97
Честито на Бебешонката! Да е жива и здрава Тея, прекрасно име!

Мен операцията изобщо не ме е боляла, за сметка на ребрата, където ме натискаха да извадят бебо. Още имам болки, а доскоро бях като пребита. Имам още малко дупчица да ми се затвори операцията. Мястото около нея ми е напълно безчувствено.

Добра, аз на твое място бих била бясна! То тяхното все едно излиза- ние ти заразихме детето, хайде сега да си го водите в друга болница, че при нас ще зарази останалите, нека да зарази малко бебетата и в другите болници! Що за наглост верно! Миличкият Гоши! Сигурно ти е много трудно знам че искаш да си го гушкаш, а същевременно искаш да остане повече в болницата за да закрепне още малко. Какво да ти кажа освен много прегръдки и скоро да свърши твоят кошмар и Гошито да си е при вас напълно здравичък и пухкавичък!   love001

За пишлето- аз малко го придърпвам на някое миене и под струйката вода да се изчисти малко, ама дали е правилно, не знам... и аз много четох и все противоречиви мнения срещам. Даже и лекарите не са на едно мнение.

# 98
  • София
Здравейте Simple Smile

Ей , Бебешондел, честита дъщеричка , мила  Hug

Добра, направо избеснявам като чета в какви неволи са ви забъркали тези лекари, ей големи са наглеци. Важното е да се оправите и скоро Гоги да си бъде вкъщи и да си се гушкате.

Операцията ме болеше до 5 ден след това само леко придърпване усещах, но пък имаше остатъчна болка от катетъра и при пишкане беше изключително неприятно.

Жозефа, първите две седмици моята мами беше с мен , но след това започна работа и първият ден ми беше леко стресиращ, но сега искам да ти кажа че въобще нямам време да се притеснявам, просто има толкова неща да се свършат. Това, което исках да кажа е че е въпрос на време да отшуми несигурността.Simple Smile

# 99
За стягане на корема си купих колан на orthoteh , който е подходящ при раждане по естествен път и секцио и съм доволна от него.

_pencheva_  според мен 40-тят ти ден е на 20 януари  newsm78! Аз ги броя така 12-ти декември ти е 1вият -  31 декември е 20 ; и на 20 януари е 40

vanqstoeva моята докторка каза от 2рият месец се започва забелването на пишлето, като натискаш леко докато бебето не реагира и така всеки ден. Аз от вчера започнах леко да го забелвам. Моето мнение, е че трябва да се забелва  Peace

# 100
Privet,sory za latinetsa.  Chestito na Bebeshondel.Dobra,golqma naglost ot strana na ochnata,nqmam dumi.Dovechera e shouto na Slavi sas svekarite,bqha me pokanili v publikata,no otkazah zaradi bebata,na svekarvata ne i stana mn.priqtno no se nadqvam,che me e razbrala.

# 101
Здравейте мами,прекрасно е тук в в тази темичка !От бремелинската темичка 2 в 1 останах май само аз но не се отчайвам.ще си чакам подаръка за именният ден!Хубав е спокоен ден на всички бебенца и мами   bouquet
Не си сама и аз още не съм родила,голяма мъка е това преносването,на моменти имам чевството че никога няма да родя.Всеки ден се събуждам с надежда и си лягам с нея,щом нещо мезаболи започвам да се радвам и се моля болката да се засили.Не съм вярвала че ще се моля да ме заболи.

# 102
Запис на новото място Peace
Честита нова Година и честито на мамчетата на финала на бебевалежа Simple Smile
Ние напоследък сме доста плачливи и чак сега ви намирам тук.
За забелването- аз също смятам че е правилно да се забелва, предвид на опита с баткото. Възнамерявам да започваме след известно време по малко- като започне да лежи малко по-стабилно в ваничката.
тази седмица трябва да сложим ваксината, надявам се всичко да мине спокойно. ooooh!
А за спорта- вижте горе над темите има статии- в тази наречена "Живот по време на кърмене" е споменато и за спорта и упражненията  Peace

# 103
Беборанка. гледам лентичката ти  преносваш 2 седмици. Защо са те оставили да преносваш толкова? Знам че лекарите дават 7-8 дена срок след термин и го предизвикват. На тонове ходиш ли всеки ден? Какво казва доктора ти?

Маркочка, твоят термин кога беше?

Дано скоро се оттървавате момичета и да се гушкате  Hug

Мари, ще се постарая да гледам довечера, дано не заспя!

# 104
Не си сама и аз още не съм родила,голяма мъка е това преносването,на моменти имам чевството че никога няма да родя.Всеки ден се събуждам с надежда и си лягам с нея,щом нещо мезаболи започвам да се радвам и се моля болката да се засили.Не съм вярвала че ще се моля да ме заболи.
Мила напълно те разбирам и на мен ми дотегна от фалшиви тревоги  а съм с болки от 2 месеца.Опитах какво ли нве от старите трикове за раждане но уви не помагат!  Sad Скоро много скоро ще станем и ние мами само още малко да се държим  Hug
(извинявам се ако нещо сам оспамила  Embarassed )

Общи условия

Активация на акаунт