Декемврийчета 2010

• 25 793
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
Следобед бяхме на педиатър , направиха ни забележка - бебето е на 22 дни и е 4кг 250гр. и   сме наддали 1кг и 100 гр от изписването !Казаха ми да махна кърменето през нощта и ме е обхванало едно притеснение , как ще се справя, сърце не ми дава да му отказвам кърмене , ние не сме си изградили точен режим , но се храним на 3-4 часа.. и ще попитам вие как процедирате като се буди бебчето през нощта?Иначе всичко е наред, купихме си шезлонг и бейбифон и съм много щаслива  Party newsm44

и аз се опасявам че за 1 месец сме качили 1500гр , което май е доста...дано да не е проблем. На 19.01 сме на консултация и ще видим Simple Smile

# 571
Някое бебенце има ли запушен нос и с какво пръскате или какви капки слагате,моето бебе нещо хърка и в носните ходове се виждат сополки,слагах физиологичен разтвор,но няма ефект,вторник сме на консултация и тогава д-ра ще я прегледа.Взех си този крем судокрем,мазах я два пъти днес и започна да избледнява червеното,дано напълно да мине.

# 572
Ние пръскаме с физиологичен разтвор и ни помага,а сополките ги вадим с помпичка.

# 573
Някое бебенце има ли запушен нос и с какво пръскате или какви капки слагате,моето бебе нещо хърка и в носните ходове се виждат сополки,слагах физиологичен разтвор,но няма ефект,вторник сме на консултация и тогава д-ра ще я прегледа.Взех си този крем судокрем,мазах я два пъти днес и започна да избледнява червеното,дано напълно да мине.
Хъркането често е физиологично, писахме за това преди няколко странички. Дано при вас да не е по-различно  Hug Обикновено отминава след първия, 2-я месец. Може да се пръска морска вода с различни търговски наименования. Аз съм фен на Диснемар (синята опаковка). Другото, което изписват и Стеримар, то си е същото в различен флакон.

The girl, ако ти е по-близо, Деавит има и в аптеката на Токуда болница.

KalinaZ, конкретно за тази ваксина не съм сигурна, но помня, че нашата педиатърка с каката препоръчваше да не къпем след ваксина. Аз моя дребния го мия от кръста надолу на мивката по няколко пъти на ден. Само основното вечерно къпане е във ваничка, но той още и се плаши, така че и там виси по-скоро НАД ваната.

# 574
На хепатитната ваксина изрично питах педиатърката ни- каза на нея няма проблем да се къпе.

А да ви питам за този физиологичен разтвор- аз си взех на едни ампули, ама като я срежа и я ползвам, то остава и тя няма как да стои права, а и разбрах че до 24 трябва да се използва след отварянето. Дали се продават под друга форма, някой знае ли, че не мога да тръгна да обикалям и да питам по аптеките. Аз чистя ушенца (ушни миди), носле... с клечките за уши (дали са стерилни?) с какво друго мога да почиствам особено очичките? Знам за лайка, ама всеки ден да варя и прецеждам лайка за едно измиване... мога по полезни неща да свърша. Вие как чистите тези места и с какво?

# 575
Вие как чистите тези места и с какво?

С преварена водичка

# 576
За очичките най-добре си е с физиологичния разтвор, защото е стерилен. Има го и на банки, но не бих го препоръчала, все пак еднократното шишенце си е чисто. Трябва да се внимава в очичките да не се внесат бактерии.
В този дух да спомена, че капенето на кърма в очите по "бабина рецепта" е изключително опасно според съвременната медицина. Вярно е, че в кърмата има едно вещество (не помня името), което е полезно, но освен това млякото е чудесна хранителна среда за бактерии.
Начина на чистене е с отделно памуче от края на окото към центъра. Всяко движение с нов памук, всяко око също с нов памук. Лекарите ми казаха, че най добре е да се прави с пресован памук, т.е. тампони за грим от плоските.
Носле и аз чистя с физ.разтвор и клечка за уши.

# 577
7/8ми , днес точно питах за това лекарката и тя каза , че мога да поставям ампулата изправена в хладилник и да я ползвам отново!То не е точно ампула , ами е пластмасова опаковка.Иначе , за деавита на мен ми казаха , че последните години децата се раждали с по - малки фонатанели и дори при зимните бебета не било наложително ад се слагат капки , още повече при кърмачетата.Аз мисля да ги започнем след 30 ден.

Бейбифона ни е Фишър енд Прайс. Хубава вечер на всички мами и до утре!Дано спим тази вечер ! Rolling Eyes

# 578
  • Пазарджик

и аз се опасявам че за 1 месец сме качили 1500гр , което май е доста...дано да не е проблем. На 19.01 сме на консултация и ще видим Simple Smile

А ние бяхме качили 2 кила за точно 1 месец  Shocked
За витамин Д нашия педиатър ни каза 2 капки на гладно,но друга педиатърка(съседка) каза да давам по 1 капка (хем че толкова бързо качва),защото този ДЕАВИТ е вит Д и вит А,а при предозиране можело да се получи мозъчен оток и какво ли още не  #Crazy. Каза че ВИГАНТОЛА е по-добрия вариант,но след като го няма.... Confused
И аз почиствам с клечки за уши,напоени в преварена вода. Peace

# 579

с помпика за нос, от тези, които се смуче от единият край от майката - на PAGEON. Има ги в Щъркел, перфектно се почиства с тях. Първо физ. разтвор.

# 580
Ох момичетаааа, голям рев падна тази вечер... Колики ли бяха... кисела ли беше след ваксината .. или и двете... чудо направо... Давам й да суче колко пъти и дори това не помогна... Реших, че пък не й стигна храничката... имах изцедени само 90 грамчета... И тя нали не суче много добре... колко ли успя да си добави самичка не знам... Едвам се успа преди малко... Сега чакаме да стане време за хапването към 12... Ама дали ще се събуди не знам и аз...

За почистването... и аз чистя с физиологичен разтвор в пластмасовите ампулки. Очичките както Добра е обяснила точно, на курса ни учиха, сутрин и вечер с тампонче. В нослето капем по една капка, пак сутрин и вечер. Ама като е много киселичка понякога пропускаме... Simple Smile

# 581
Anich, мила, да кажа за нощем... Като се буди примерно към 2 след като е яла доволно количество и не е гладна.... даваме само чайче (има едни на Блевит - за колики, сън и запек са)... даваме нощния по малко. И залъгалка колкото и да не искам да свиква, а и тя не й се кефи много. Но за да не плаче много, няма как. И другото е гушкане и носене на ръце до заспиване отново. Гледам да яде най-рано в 5, още повече че в 12 ядем АМ, че по това време кърмата съвсем свършва. Така ме посъветваха и двете педиатърки, при които ходим, а на едната имам огромно доверие... Много е добра доколкото разбирам от различни отзиви... а и ми я препоръча д-р Велев... а ти него го знаеш Wink

# 582
Ей ама тия педиатри наистина нямат угодия. Веднъж много малко наддавало, друг път много наддавало. верно да откачи човек... Anich я не се шашкай и не се тормози. Това с махането на нощното хранене е такава мъка на тази малка възраст. Пък и нали сте на кърма ... сега сте наддали 1.5кг другия месец ще е по-малко и така. А пък след някой друг месец ще може вече да се откажете доста по-лесно от нощното хранене. Поне при мен беше така с големия батко. Като ми казаха на 1 месец махай нощното хранене и да видите -голяма мъка . Вода, чай, носене ,друсане и не... в крайна сметка отлагане на храненето с час-час и половина. А цяла нощ мъки за детето и  за нас с таткото. Сега изобщо не ме интересува, ще си го храня, като е гладен и това е. Пък има време за режими като по учебник Simple Smile

За ваксините честно казано ми е трудно да коментирам, защото не съм добре запозата с всички за и против, но личното ми мнение е, че е по-добре с тях. За тази хепатитната защо я отлагате?? Тя по принцип не е ли лека ваксина, освен това нали в болницата до 24 часа са ви били вече първия прием??? Какъв е смисъла сега да не сложите втората и да ви е мирна главата. А май тя си има  срок от 30- 30 и няколко дни за втория прием след това няма смисъл да се поставя . Поне аз така разбрах за нея... Колкото до Пентаксима нямам наблюдения. Преди 6 години нямаше такова чудо и слагаха ДТК и капки полиомиелит. Не сме имали никакви проблеми с тях, само къпането трябва да го няма същия ден, но май то е по-скоро не заради самата ваксина, а заради мястото където е поставане и да не стане някаква реакция. Знам ли и аз ... А сега както казвате колко е тежка тази ваксина съвсем ме наплашихте... и с тия пневмококи ми се виждат много нещата ... аз тази последната съм я слагала по желание еднократно на 3 годишна възраст. А сега и 3 приема  Rolling Eyes Незнам - мамите по- напред с материала нека да споделят мнение и наблюдение след поставянето им .

За Вит Д аз съм твърдо ЗА. Моя син на месец и половина беше започал да прави рахит и дори сме имали период когато сме пили по 5-6 капки. А постоянно е бил навънка, нищо че е роден септември... слънце, без слънце...навън. То по-скоро слънцето не помагаше ли за усвояването на самия вит Д??? Колкото до разликата м/у Деавит и Вигантол, то тя е във витамин Д-то. При Деавит-а е вит Д2, а при Вигантола вит Д3. Съответно познайте кой е по-добрия и кой се усвоява по-добре Wink Иначе Вигантол най- вероятно щяло да има по аптеките от началото на април... дано да е така. Един познат, който е в тази сфера така каза. Пък дано е вярно.

И сега да се оплача...  ние си имаме вече колики. Милия вчера от 17:00ч като го почна и направо няма спокойствие. Превива се, гърчи се и ужас. Заспи за 10-15 мин и после наново. Дадох и Еспумизан ама ефект много нямаше. Мисля засега да го давам него пък ще купя и някое от другите неща, които бяхте споменали. Дано да го облекчи малко, че ми е голяма мъка  Sad
А и друг проблем имам - с баткото. Той направо се вбебени... Всичко което прави бебето прави и той. Да го носи баща му като бебе, лапа си пръстите, бебето хълца и той почва да хълца, бебето плаче, айде и на него му било кисело и той щял да почне да плаче ... снощи го сложих в 10:00 да спи, но неще докато не нахраних бебето в 12:00. Направо незнам... милия ми той, явно търси внимание ( не че му липсва де ) , но пък така откачам вечер защото ми е вече много напрегнато, че го отнася... Имате ли такива проблеми и вие???

Много дълго стана така че последно, Цеци за погачата разбира се, че може и след 40 дни да я направиш. Така и така не спазваме дословно всички изискавания и обичаи, така че едва ли ще е проблем отлагането й с някой друг ден. Май за чистата молитва трябва да е точно на 40-тия ден, но си мисля че и тя може да се измести с ден два, какво пък толкова Simple Smile

Айде лек и спокоен ден от мен

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 08:41 от mama_Iva

# 583
  • Пазарджик
Забравих да кажа за коликите даваме ЕНТЕРОКИНД, в началото давах ИНФАКОЛ,но не помага много. От тези съм много доволна-почти не се напъва милия,и са доста по икономични.И плюс това са хомеопатични,което мисля че е по-добрия варианат  Peace

# 584
Днес е супер време за разходка, ние след 14 часа може би ще сме в центъра или в парка, ако някоя русенска мама ще излиза-да свирка!

Общи условия

Активация на акаунт