Декемврийчета 2010

• 25 776
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, нали щяхме да си правим колажче за 1 страничка? Аз предлагам така:

Който има желание да бъде включен в колажа да изпраща снимка във фейсбук на лично съобщение (може и линк към снимката) Желателно е снимката на бебчетата да са в близък план, защото в колажа ще се сложат умалени снимки и да се виждат по ясно сладките муцунки  Hug

За тези, които нямат фейсбук да пращат тук на ЛС снимка или линк към снимката!

Моля пишете името на детето, на което пращате снимката! Някои ги познавам и без имена, ама други не  Wink

Предложението ми за фейса е с оглед на това, че тук бързо се препълва пощата.Ако някоя друга мама има желание за колажа може да пращате на нея. Засега аз давам старта, знам че предложението беше от друга мацка (да се обади коя е че забравих, да не обидя само някой).
Ще бъде хубаво да си направим едно хубаво колажче с нашите съкровища!

# 586
Забравих да кажа за коликите даваме ЕНТЕРОКИНД, в началото давах ИНФАКОЛ,но не помага много. От тези съм много доволна-почти не се напъва милия,и са доста по икономични.И плюс това са хомеопатични,което мисля че е по-добрия варианат  Peace
Сега  им прочетох листовката и ми хареса  Laughing Ти прави ли някаква пауза м/у даването на Инфакол-а и Ентерокид-а? (защото пише Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако вашето дете приема или доскоро е приемало друг лекарствен продукт, дори и ако той не е по лекарско предписание. ) И по колко капки даваш? Започна с по 3 на час , или с по 3 капки 3 пъти на ден?

# 587
Здравейте, момичета! С много много голямо закъснение се отбивам да кажа, че с малкият Георги се появи на 26.12. От 30ти сме си в къщи, гледаме се с него и каката и общо взето е пълен екшън, затова и време за форум нямам почти никакво. Днес е изключение, защото Нели е при баба си. На всички родили майчета честито, желая ви много здрави и весели бебчета.

# 588
  • София
Здравейте Simple Smile

Аз вчера бях на лекар и питах дали може да се заема активно със спорт и той ми каза че може с изключение на КОРЕМНИ ПРЕСИ - до 3 месеца след секциото не трябва да се правят.

7/8 на теб ли трябва да ти пратим снимките ?

# 589
  • Бургас
Здравейте, момиченца!
Все ще пиша и все изкача нещо за вършене, вече забравих и темите в които исках да се включа Embarassed
7/8..., разказа ти за раждането и престоя в болницата го прочетох на един дъх. И пак си затвърдих мнението, че си много силна жена  Peace Hug

Бебешондел, щеше да пускаш линк за витамин Д-то.

Мама Ива, по какви симптоми са диагностицирали начален стадий на рахит на баткото? Питам, щото Коцето е на месец и половина, около 5,5 кг, а вит. Д още не съм давала  Rolling Eyes ... Мислех от някъде да поръчвам Д3, ама все не остава време да се поразтърся. Този Деавит с вит.А нещо ме притеснява.

Да питам момичетата, които пият бълг.лактогонен чай - каква ви е дневната доза, колко мл пиете?

7/8..., най-лесно ще е да направиш отделно албумче в снимка.бг, даваш срок - до еди си коя дата се качват снимки и всеки да си качва по една снимка и да пише отдолу името на бебето и ника на майката. Чиста работа, иначе ще е лудница с тези съобщения  Wink

yoanna , честито ти ново кърмаче   bouquet  Да ти е жив и здрав Георги!

# 590
  • София
Йоанна , честито ти бебенце Simple Smile да е жив и здрав малкия Георги Simple Smile

За витамин Д ние се снабдихме от Турция - наименованието е DEVIT-3 и струва около 2лв. Давам на Гоги по една капка сутрин преди ядене.

# 591
Здравейте майчета и дечица!
Мари-каква е тази лаеща кашлица-ларингитна ли е ?На моя син много му помагаше инхалация с лайка и хлябна сода,влючваш бързовара в банята или в стаята където е детето....у дома падаха тапети от влагата,но върши чудеса.....не оставяй без контрол детето с бързовара ...Успех и скорощно оздравяване.

# 592
  • Пазарджик
Забравих да кажа за коликите даваме ЕНТЕРОКИНД, в началото давах ИНФАКОЛ,но не помага много. От тези съм много доволна-почти не се напъва милия,и са доста по икономични.И плюс това са хомеопатични,което мисля че е по-добрия варианат  Peace
Сега  им прочетох листовката и ми хареса  Laughing Ти прави ли някаква пауза м/у даването на Инфакол-а и Ентерокид-а? (защото пише Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако вашето дете приема или доскоро е приемало друг лекарствен продукт, дори и ако той не е по лекарско предписание. ) И по колко капки даваш? Започна с по 3 на час , или с по 3 капки 3 пъти на ден?
Не съм правила паузи,просто като ми свърши инфакола,реших да ги сменя,понеже резултат не виждах.И взех Ентерокинд и съм много доволна  Peace Peaceдавам по 3 капки когато се напъва повече,или някой път профилактично преди ядене по 3 капки.Когато има повече колики не е проблем да ги даваш на всеки час по 3 капки.

А за витамин Д намерих много статии,от които има и за и против-ето някои от тях-
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=431279.msg12568897
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=442477.45

# 593
Аз също съм ЗА колажа. 7/8 на теб ли да пращам снимката и къде... т.е във фейсбука как става или с линк ще свърши работа??? Ей сега като се събуди почвам да щтракам фотомодела да наглася най-хубавата му Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Йоанна честито бебче. Жив и здрав и да расте весел и щастлив. Дано да овладееш лудницата в къщи и след време да се завърнеш при нас с полезните си съвети Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Катёнок за рахита... до колкото си спомням се потеше много, спеше неспокойно, фонтанелата му си седеше доста голяма и мека  и основното - наддаваше доста повече от необходимото... значи сега като се замислих е бил поне на 3-4 месеца де... но с по- големи дози на вит Д и смяна на АМ ( бяхме на НАН) овладяхме положението. Мисля че затова и бързото наддаване не е много хубаво в първите месеци защото почти задължително започват да правят рахит... което пък  в никакъв случай не е фатално и крайно като диагноза.

Мари с тази "лаеща" кашлица която описваш ми се струва, че сте хванали новия грип - магарешкия Simple Smile направо вече аман от животни, но той е с таква упорита и неповлияваща се от нищо кашлица. Аз съм с такава от Коледа и то е на някакви пристъпи, късно вечер и през ноща. Много е гадно, но май вече почва да минава... Дано малката се оправи бързо   Hug

# 594
Бебешондел, щеше да пускаш линк за витамин Д-то.

http://www.biberonbg.com/info/vitamind.htm Ето я статята. Много добре е обяснено.

РАХИТ се диагностцира са и единствено с кръвно изследване.
Сина ми (както виждате по-надолу в подписа ми) на 3 месеца беше 7400гр и 64см. Поради бързото напълняване+оредяване на косичката отзад (което се случва при повечето бебета на тази възраст които постоянно се въртят) педи ни изписа 6 капки вит Д. След посещение на ортопед и педиатър и пускане на кръвно изследване се установи, че няма никакви изгледи за рахит, а какво можеше да се случи ако бях давала по 6 капки  Crazy Ето малко за предозирането на втамините : http://zdrave.rozali.com/vitamini-zdrave/p8532.html .

Да питам момичетата, които пият бълг.лактогонен чай - каква ви е дневната доза,колко мл пиете?

Аз пия 2 пъти по 500мл, защото много ми харесва вкуса  Crazy Mr. Green По принцип анасона и копъра много помагат  при колики и чрез кърмата преминават и може да помогнат и на бебето.

# 595
Привет момичета,

После ще чета назад от днес... Simple Smile

Само да попитам мамите след секцио... и специално Tzvety_georgieva (знам, че беше при Велев)... Какво представлява контролния преглед след няколко седмици. На мен ми наближава времето да ходя и да знам какво се прави Simple Smile

И също така продължават ли лохиите при тези, които бяхте около моята дата (а именно 9-ти. дек.)??? И ако не са спрели да ходя ли на прегледа?

# 596
Привет момичета!
7/8, браво за инициативата за колажа, във  фейсбук има ли отделно албумче за колажни снимки или в общото?
Каката днес е рожденничка, но за съжаление се наложи да отменя рождения ден, направих го още вчера, добре , че в клубчето не бяха направили тортата.
Благодаря ви за съветите относно този гаден вирус Hug

# 597
  • София
Кали, прегледа е вагинален - свързан с опипване на матката и влагалището- не беше приятно, но всичко свърши много бързо Simple Smile. Прегледа и раната и каза че всичко е наред. Да се мажа с Контрактубекс. И следващ преглед след половин година от секциото, т.е. юни месец. На мен лохиите ми спряха преди две седмици. След имах и цикъл и сега съм ок.

Отиваме на ортопед , чао засега Simple Smile

# 598
Здравейте мамчета!!! Аз се изгубих, отдавна не съм писала, защото все не ми оставаше време - тъкмо седна пред компютъра и трябва да ставам.

Честито на всички майчета, които се сдобиха с рожбички през декември, а и след това! Нека дечицата ви бъдат здрави, много щастливи, да изпълват дните ви с радост и усмивки   bouquet

Нищичко не съм чела назад, но се надявам за напред да бъда по-редовна и с четенето и с писането.

Имам въпрос към ЛЛЛ: при мен се случи така, че развих нещо като мастит на едната гърда, един ден преди 31ви декември получих треска и симптоми наподобяващи тези на грип. Помислих, че се разболявам, но имах и леки болки в гърдата и като попрочетох това онова разбрах, че не е настинка. На същата гърда ми беше разранено зърното и може би заради това ми се позапушиха каналчетата. Нямах обаче температура и червенини. Сега положението е стабилизирано и нещата се оправят, след като слагах топли компреси, ел. възглавница, цедях се често и слагах бебчо на гърда по-често. Остана обаче един проблем. След като нахраня бебето от тази гърда започвам да чувствам болка сякаш някой ме прищипва в гърдата. Това нормално ли е? Ще отмине ли тази болка постепенно и какво още мога да направя, за да отпуша хубаво всички канали. За сега виждам, че тази гърда не засища бебето както трябва, продължителността на хранене от тази гърда е много повече в сравнение с другата, която пък задоволява предостатъчно нуждите на бебо.
Още един въпрос имам. Нормално ли е след всяко хранене бебето да повръща по малко мляко. Постоянно мокрим дрешки и редовно си повръща малката, дори и да е оригнала. Понякога дори и след като я сложа в креватчето и е минало известно време от храненето, отново повръща по малко. Имам ли причина да се притеснявам? От друга страна тя хапва доста и не знам трябва ли да я спирам, след като веднъж повърне, защото обикновено тя продължава да търси с устичка и да иска да яде. Често даже плаче ако не продължа да я храня. Как да постъпя?

Калинче, аз вече ходих на този контролен преглед миналия вторник. Прегледа ме с вагинален ехограф, разгледа матката, която е достигнала първоначалните си размери, яйчниците, вътрешните органи, белега от раната. Предупреди ме, че въпреки, че яйчниците са подтиснати в момента, може да имам цикъл и да не се шашна ако прокървя. Даже каза, че имам образуван фоликул на десния яйчник и да се пазя от забременяване в следващата поне една година - да не разчитам на кърмата да ме опази  Laughing И при мен лохиите не са напълно изчезнали, но са съвсем малко и избледняват. Това обаче не трябва да те спира да си отидеш на преглед.

Хубав ден на всички!

# 599
Мама Ива....
И ние с баткото сме като в пълна лудница...Той си ми е много добричък...ама напоследък не слуша многа. Едно нещо го повтарям по 100 пъти и пак не се знае ще стане ли или няма. Милото търси внимание...до сега всичко е било за него, а в момента не е точно така. Макар, че никой не го пренебрегва по никакъв начин. Той в момента ми заема повече време, сили и внимание от колкото бебето. То май така е нормално. Много се старая да не се почувства зле поради някаква причина, ама доста е трудно. Иска ми се да спазва правилата. Днес сутринта имахме разправия например, защото влезе при бебето и я събуди. Та сега сме се разбрали , докато бебето спи да не се влиза в стаята, ама големи преговори паднаха, сърдни и тн.  Не съм очаквала, че възпитанието може да се окаже такова предизвикателство.....

Втамин Д пием по 2 капки дневно.

Лактогенен чай пия когато се сетя, грубо по около 500 мл на ден, ама някой дни забравям.

Общи условия

Активация на акаунт