ВМ-НВХ 44 ЧАСТ

• 34 777
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
Уелкъм на didd и Maginka!  Hug

Аз съм си тук, режимна съм след оная палачинка  Blush

Аз да се похваля, не че съм сигурна че е реално де, но все пак.
Една приятелка от Сърбия ми беше на гости за почивните дни и ме похвали, че изглеждам мъъъъничко по-слабичка от лятото(тогава се видяхме за последно)  Flutter
Преди това й бях разказала за режима, така че не съм сигурна че не го каза само, за да ме нахъса да продължа, но каквото и да е съм доволна, че някой забелязва някакъв резултат.

Да си кажа вчерашното меню:
две кафета с мляко + около 2л. вода
закуска: зелена салата с едно варено яйце+малко зехтин
обяд: омлет от две яйца + сирене + гъби, пържен в масло и един грейпфрут
вечеря: 50гр. сурови бадеми, че обяда беше късен и никак не ми се ядеше друго
Добре ли е ?

# 496
А колко дълго трае процеса на адаптиране. Гледам казвате в началото-колко е дълго началото? Wink

# 497
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!
Да сте бели и червени, здрави и засмени!

Modifite като тренер какво ти е мнението за протеиновите шейкове?

vici75 за всеки е различно, при мен беше над месец

# 498
Честита Баба Марта и от Севера
Бели и червени, режимни и засмени  Hug

А колко дълго трае процеса на адаптиране. Гледам казвате в началото-колко е дълго началото? Wink

началото има 2 фази: свикване на мозъка и свикване на метаболизма

1. мозъкът свиква за няколко седмици
колко, зависи от теб
ако си 100% стриктна, става за 1 седмица, с няколко дни нерзположение, докато мозъкът се изчисти от сладката отрова и спре да стачкува
ако намаляваш въгл. постепенно, може да отнеме и 2 месеца, като неразположенията са леки и почти не се усещат
това обаче са общи принципи
всичко е много индивидуално

ако избереш първия вариант, влизаш бързо в кетоза и топенето започва по-бързо, което не винаги е добре
а за нераположенията - леки силови тренировки и леко кардио са в голяма помощ

ако искаш да влезеш екстремно в кетоза, освен режимността, 1-2 яки силови тренировки източват складираните запаси от глюкоза в черния дроб и тялото ще не ще се обръща към мазнините

2. привикването на метаболизма отнема от 6 месеца до година
това не се усеща по никакъв начин от обикновени хора като нас освен при елитни спортисти - те правят рекорди безпроблемно след като минат поне  първите 6 месеца
но за разлика от колегите си на въгл. те почти нямат дни, в които са болни
а знаем, че елитните спортисти боледуват често, защото пренатоварването при тях натоварва тялото и го стресира и при липса на добри мазнини и протеини то не може само да се самоизлекува

изобщо при елитните спортисти този режим е един вид заместител на допинга, с който се тровят колегите им:
http://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?authors=Frank%20Nilsson
за съжаление тази книга още не е преведена
има супер интересно и полезно инфо в нея

# 499
...
закуска - 100мл пр. мляко+нес кафе и 1ч.ч. кис. мляко+2с.л. ленено семе
обяд - 2 яйца + салата зеле със зехтин
вечеря - пилешко месо + салата зеле с моркови

Тренировка 30 мин. крос-тренажор
...
Забравих да питам възможно ли е да се свалят около 15кг. ? ...

възможно е, да
както и е възможно да не се свалят, а да слезеш само надолу в см, както стана при мен (но при мен ситуацията е доста сложна, не вярвам да е така при теб)
индивидуално е

кардио на крос-тренажор аз лично не одобрявам много много
но аз съм си привърженик на силовите тренировки, затова
ти си тренирай винаги когато искаш и можеш

направих си труда да ти изчисля менюто по приблизителни количества:

100Gram мляко 3%
100Gram варени яйца
200Gram кисело мляко 3 %
200Gram зеле
50Gram зехтин
200Gram морков
200Gram пилешко
20Gram ленено семе

резултат: 1327ккал

12% В, 39.40 гр - при сваляне аз лично се стремя към граница от 5%, на теб това количество ти идва от млечните и морковите

29% П, 94.30 гр - това е много, принципът е 1грП на 1кг ИДЕАЛНО тегло, т.е. ако сега си 80кг, а искаш да станеш 65, то протеините ти трябва да са макс 70гр дневно
още повече че повишен протеинов прием качва кр. захар и инсулина

59% М, 84.90 гр - мазнините трябва да са мин 70%
твоите са само ненаситени, омега6, наситените омега 3 са ти в минимални количества само от млечните
а омега3 трябва да преобладават

за да действа режимът, се спазват подобни съотношения: 70%М, 20%П, 10%В
като аз най-харесвам: 75-80%М, 20-15%П, 5%В

прочети менютата ни и няколко дни си смятай твоите, за да знаеш как се движиш

успех

# 500

една статия за интервалното гладуване
не било съвместимо с ВМ-НВД

http://www.bb-team.org/articles/3992_periodichno-gladuvane-inter … ine#axzz1FKkFKMRr

# 501
аз принципно съм против гладуването в чистия му смисъл

но след периода на адаптация организмът ми сам спря да изпитва глад непрекъснато и вече съм гладна само в периода 10-18
затова и съм избрала да ям тогава
но си слушам винаги тялото (най-после го постигнах след толкова години) и ям винаги, когато съм гладна, даже ако се случи да е в 23ч, което е рядко но се случва
общо взето след 2я етап на адаптацията намаленият апетит е напълно нормално следствие и много хора го изпитват

иначе в началото на режима гладуване и малко калории са безсмислени и даже опасни според мен

всички препоръки, които съм чела, са в началото да се хапва солидно
даже и над необходимите ккал, даже над протеините за идеално тегло
само и само тялото по-лесно и бързо да се настрои на мазнинен метаболизъм

хммм
сега прочетох още веднъж статията и то по-задълбочено
аврторът допуска основни грешки според мен и то няколко места

# 502
  • софия
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!

# 503
# 504
  • По широкия бял свят
Благодаря W'A'S'P'   bouquet
Това смятане ми се вижда изключително сложно newsm78
А ако не мога да направя такова съотношение на М/П/В явно нещата няма да проработят.

# 505
  • По широкия бял свят
Днес:

закуска - 100гр сметана + 100гр. кисело мляко, 50гр. кашкавал
обяд - свинска пържола + салата зеле с домати и зехтин
следобед - 100мл. пр. мляко+ нес кафе и 7-8 лешника
вечеря - дом. пил. месо задушено с масло,лук, кис. краставички и сметана   и салата зеле със зехтин
вода - 2л

Тренировка не съм правила, но изведох бебето на разходка. Все пак е някаква физическа активност Joy
Доближавам ли се поне малко до режима ?

# 506

Modifite като тренер какво ти е мнението за протеиновите шейкове?

Честита Баба марта и от мен! Да сте много здрави, усмихнати и във форма  Grinning

За шейковете, като цяло, задължително с минимални въглехидрати, това е ясно. Препоръчвам шейкове на 2 групи хора- мъже/жени, които искат да покачват мускулна маса, тренират силово и нямат възможност да ядат по 2.2гр и нагоре протеин на кг телесно тегло. Не всеко може да яде по 5 пъти дневно и да дъвче по кило месо образно казано, омръзва им. Другата група са хора, които нямат време да се хранят, на крак постоянно- динамичен живот. Много по- добре е да пие шейк с мляко като заместител на ядене, да не му гладуват мускулите, а и засища, отколкото да изяде някой джънк фууд или да гладува и вечерта да изяде хладилника в къщи.
Като цяло съм ЗА добавките, но те са само ако има да добавим нещо към менюто- ако можете да си го набавите с храна, това е по- добрия вариант. Има много качествени продукти на пазара, голямо разнообразие, а и вече контрола на производство е изключително голям. Аз лично протеин не пия, предпочитам да си ям пържолите, но имам една клиентка, която не може да закусва и и дадох да пие протеин с мляко, не прегладнава до обяд и сваля мазнини, а мускулите пазим, за добър метаболизъм.
Извинявам се за прекаленото обяснение  Embarassed

# 507
.......но след периода на адаптация организмът ми сам спря да изпитва глад непрекъснато.......общо взето след 2я етап на адаптацията намаленият апетит е напълно нормално следствие и много хора го изпитват........
всички препоръки, които съм чела, са в началото да се хапва солидно
даже и над необходимите ккал, даже над протеините за идеално тегло
само и само тялото по-лесно и бързо да се настрои на мазнинен метаболизъм

А значи ли че като не огладнявам съм преминала процеса на адаптация? А сладко посмъртно не ми се дояжда сега. Възможно ли е за една седмица да съм се адаптирала или така ми се струва? По какво разбирате че тялото се е настроило на мазнинен метаболизъм?

# 508
Аз окончателно се отказвам от ВМ НВХ, нямам нито време, ни възможност непрекъснато да измислям нещо, а се дразня, че не спазвам нещата.

Освен това напоследък ми се яде банан с кисело мляко и.....познайте. Laughing

Засега ще спра и тренировките, в някакъв период съм изпаднала.

П.С. С килограмите съм си все така ок.

# 509
Благодаря W'A'S'P'  bouquet
Това смятане ми се вижда изключително сложно newsm78
А ако не мога да направя такова съотношение на М/П/В явно нещата няма да проработят.

не е толкова сложно
има сайтове за сметки с първия пост на темата
ние не смятаме всеки ден
аз лично съм смятала само първите 2 седмици, докато разбера как се движа и какво да променя

принципите са: протеинов продукт на всяко хранене колкото юмрука ти
надземни зеленчуци - ако имаш да сваляш много са предимно за украса на чинията
мазен сос около 50мл, направен от теб: майонеза, беарнез, чисто масло, ...

http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=2000

Жоз, съжалявам за решението ти
но ти си знаеш най-добре
помня, че преди Дюкан, преди около 4год и аз се пробвах тук за кратко и после изчезнах и всичко ми се върна двойно
дано на теб ти се размине
 Hug

моди, мерси за инфото, страшна си
 Hug

...
А значи ли че като не огладнявам съм преминала процеса на адаптация? А сладко посмъртно не ми се дояжда сега. Възможно ли е за една седмица да съм се адаптирала или така ми се струва? По какво разбирате че тялото се е настроило на мазнинен метаболизъм?

възможно е
аз лично разбрах, че съм настроена миналата зима след като успях да карам ски по цял ден на една режимна закуска
а моите спираха 2 пъти да похапват

Последна редакция: ср, 02 мар 2011, 09:59 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт