Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 281 772
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Илка, термо бельото съм го купувала от тук: http://www.marksandspencer.com/Autograph-Stripe-Thermal-Top-Bott … mp;qid=1295438692

Има и други видове, напиши thermal в полето за търсене и филтрирай само детските стоки да ти покаже.
Обаче не е 100% памук, както написах, нещо съм излъгала без да искам Embarassed

Иначе е много удобно... топли повече от чорапогащник или нормална блуза...а е по-леко и по-малко обемно от тънък пуловер да кажем...

# 76
  • Някъде в облаците
  bouquet Да следя и новата тема, че обострихме отново АД Cry

# 77
Айде, пак на изходна позиция.
След поставяне на диагноза АД и шестдневно мазане с кортикостероид и даване на Кларитин, хлапето имаше точно един ден с чиста кожа. Като спрях терапията (така си беше по предписание), постепенно започнаха пак зачервяванията и днес осъмна с нови обриви и петна.
С А-дерма мажа от месец, но не виждам да има ефект. Писали сте за гадостите в Мустела-та, А-дерма серия за атопична кожа не е пО друга бира. Гелът за къпане без ароматизатори и консерванти например съдържа... парабени и парфюм.  #Cussing out

# 78
maretu, може ли с 2 думи да кажеш за Мустла, какво имаш предвид? Мажа бебето със Стелатопия и доста го облекчи.

# 79
red shoe, нищо конкретно, коментирах това
Аз за Мустелата като цяло хич не съм чела добри отзиви.Даже някъде из нета бяха пуснали някакво изследване на съставките и имаше нещо не толкова безобидно в нея.Ама наистина нямам по-подробни спомени  Embarassed
и споделих своя опит с А-дерма.

# 80
Здравейте! Честно казано въобще не съм наясно с проблема и исках да потърся малко инфо.
От година, може и повече имам малък обрив между гърдите. Тогава диагнозата беше - алергия от домашен любимец, въпреки че такъв липсва. Мазах се със синьо мастило, а след това - с Лоринден Це - кортикостероид. Нещата минаха, но след 2 месеца -пак. И така 3-4 пъти. Отивам последно на др.кожен - диагнозата този път беше себореен дерматит. Изписаха ми оксикорт и латикорт - все кортикостероиди, но единствени по думите на лекаря -  имащи ефект. Също и Ериус или нещо от сорта. Не пих хапчетата, мазах тея кремове, после кожата ми там избеля, започнах да мажа с Ексипиал. И добре, ама няма и две седмици след това - пак се разрастна обрива. А лекаря - еми така е, дължи се на стрса и един вид всеки път като се стресна нещо, този обрив ще си излиза... newsm78 Препоръката - да мажа пак. Ама аз не ща
В момента петната са вече  по-големи, в понеделник съм на трети специалист, но нещо имам чувството, че всички тренират върху мен.
Извинявам се за дългия пост, но исках да опиша добре положението, та ако може някой да сподели опита си

# 81
  • София
red shoe, нищо конкретно, коментирах това
Аз за Мустелата като цяло хич не съм чела добри отзиви.Даже някъде из нета бяха пуснали някакво изследване на съставките и имаше нещо не толкова безобидно в нея.Ама наистина нямам по-подробни спомени  Embarassed
и споделих своя опит с А-дерма.

От А-дермата и аз не съм доволна, това на база на 3-седмичния ми опит с нея. Малкия вместо да се оправя - повече се изприщва, вече 2 дни спрях да го мажа с А-дерма и почнах пак с Нахткерцен и резултатът е идеално чисто лице.  Thinking На всичкото отгоре й теглих една българска на диетата, защото от цялото й пазене само аз се изнервям и дразня, а при него - никаква разлика.
Има ли сред вас кърмачка, която е пазила диета и е видяла резултат?

Чикчирик, според мен няма смисъл да си тровиш кожата и организма с кортикостероиди. Аз имам кожен прболем, които 4ма специалисти не можаха да решат от какво е, но все пак искаха да лекуват с кортикостероиди, накрая последния ми призна, че по този начин всъщност няма да ме излекуват, а ще замажат положението за малко и после пак.  Crossing Arms

П.С. Аеруса, който са ти изписали е противоалергично.

# 82
Здравейте, ще споделя моят опит дано ви е от полза, защото знам за какво лутане от продукт на продукт и от лекар на лекар става въпрос. Аз има момиченце и когато беше на около месец по бузките й се появи обрив, много подобен на този от претопляне, даже един двама дерматолози предположиха, че е от това. С времето обрива не само не мина, но се и задълбочи, като вече беше съпроводен със сърбеж и започна да се повява и по крачетата, ръчичките и гърдичките на бебето. Последния дерматолог който я беше видял изписа А дерма, но не ни каза категорична диагноза, след две седмици мазане и никакъв ефект, започнахме да търсим друг специалист. При нас лутането от лекар на лекар продължи около 2 - 3 месеца, като през това време в последствие разбрахме, че са ни назначили погрешна терапия с цинкови препарати в следствие на което обрива и сърбежа по лицето толкова се влошиха, че детенцето не можеше нито да спи, нито да си играе, нито да яде спокойно, толкова яростно се чешеше, че си разкървавяваше бузките Sad((. Да поясня, че през това време само педиатъра ни предположи, че може да става въпрос за АД и ни предписа превантивно HA мляко и мехлем, който обаче не ни помогна.

Когато дъщеря ни беше на около 3 месеца и полувина ни препоръчаха д-р. Албена Ангелова, приема в 29 ДКЦ София по здравна каса с направление и я препоръчвам защото тя ни излекува. Жената я прегледа и постави диагноза себореен дерматит, което беше успокояващо предвид това че АД рецидивира, а себорейният е напълно лечим. Между другото тези две диагнози са най - често бърканите! Аз бях предубедена към кортикостероидите, обаче нашето положение беше толкова плачевно, че бях готова на всичко само детенцето да е по-добре. Та лекарката назначи една много ефективна терапия, която включва:
 - мазане на лицето и засегнатите зони по тялото с кортикостероиден мехлем на основата на  адвантан (по нейна рецепта го бъркат в аптека) 2 пъти дневно,
 - капки фенистил 3 пъти дневно,
 - мазане на здравата кожа с Нахткерцен балсам
 - никакво мокрене

След първата седмица обрива почти беше изчезнал, а сърбежа намалял. Само да кажа, че лечението ни продължи около 2 месеца и сме били на контролен преглед всяка седмица. Вярно на втората седмица от лечението когато намалихме кортикостероида на веднъж на ден, обрива се поизостри, но не беше както преди. Така по веднъж на ден мазахме още две седмици и никакво къпане. По тялото обрива изчезна и започнахме да мажем изцяло с Нахткерцен и вече можехме да взимаме баня, по лицето обаче си оставаше на места и все още не го мокрехме.

След 4-та седмица, започнахме да мажем лицето само два пъти седмично с кортикостероидния мехлем а през другото време с Нахткерцен. Така продължихме още 2 седмици, като на третата спряхме фенистила и кортико стероида и останахме само на Нахткерцен по 5 - 6 пъти на ден. Сега почти три месеца от началото на лечението, вече никъде нямаме обрив, поддържащата терапия ни е всяка вечер вана с нахткерцен олио и мазане на цялото тяло 2 пъти на ден с нахткерцен балсам, а лицето 3- 4 пъти дневно. Ако обаче пропусна и ден да намажа, кожата пак изсъхва и започва да изпръхва.

Моят съвет е да намерите добър дерматолог, който да проследи отблизо лечението на детето ви, както и ако мажете с кортикостероид да го правите само под строг лекарски контрол.

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 21:47 от elitwins

# 83
  • София
the Дорис, още нещо се присетих да попитам току що - ти каза за балсама Нахткерцен, че мога да го сменям с друга козметика, която му понася добре, защото "все пак е с урея". Какво и има на уреята?

Аз доколкото знам не е токсична, част от нея се отделя от организма чрез кожата, а само супер големи концентрации (близо 50ммол/л) са опасни... пък съдържанието в козметичните продукти е малко, не ли?

# 84
При нас положението май се постабилизира  Praynig
Спряла съм напълно противогъбичния шампоан, главата мия с А-дерма веднъж седмично, а тялото пак с А-дерма, но поне два пъти седмично.От малко повече от седмица мажа бузките(които бяха по-проблемни) с А-дерма поне по 2-3 пъти дневно и сега кожата е мекичка.Остана само една раничка, но тя постоянно я чопли.Освен това пием китайските гранулки за кожата.
Явно при всяко дете една и съща козметика влияе различно.
Дано се задържи така положението  Praynig

# 85
the Дорис, още нещо се присетих да попитам току що - ти каза за балсама Нахткерцен, че мога да го сменям с друга козметика, която му понася добре, защото "все пак е с урея". Какво и има на уреята?

Aми да ти кажа честно нямам представа точно - повтарям думите на една от лекарките през която минахме. И в една от аптеките ми препоръчваха някаква нова козметика и аптекарката се намеси с думите "а бе с кремове с урея по-полека - до изчистваме на обрива, но не и за поддръжка".  Rolling Eyes Може би да поговориш с вашата педиатърка?

# 86
  • София
Ели, радвам се, че са по-добре нещата. Китайските билки май помагат, а?

Аз май разбрах нашия проблем от къде идва. От праха за пране на свкърва ми  hahaha Смея се, защото те живеят в съседния апартамен и тя много ми помага с прането като ме отменя в грижата за ризите на мъжа ми, за което съм й много благодарна, няма спор, но тоолкова ме дразни миризмата на прането й. Тя използва Персил, Ариел, много Вениш и до колкото разбрах и Пурлан (има ли го още това нещо, или е имала предивд Первол, не знам). Като ми донесе чистите ризи и цялата къща се омирисва на прах за пране, на мен носа ми почервенява и понякога даже потича.  ooooh! Все мърморя, че много силно мирише, но кой ли ме чува.  Crossing Arms
Та от 3 дена бях спряла А-дермата и мажех малкия само с Нахткерцен, и лицето му беше перфектно! Нито едно червно петънце, никакви пъпчици, даже и грапавинката вчера вече беше изчезнала. И двамата с мъжа ми бяхме толкова щастливи, че решихме да си направим гала вечеря, разбирайте те - млечна  Whistling
Докато приготвях вечерята дойде свекърва ми с туко що изпрана дреха, познах по силната миризма, носът ми пак набъбна. Та гушна го тя малкия, повъртя го в ръцете си, после го остави. СЛед малко го поглеждам - целия беше пламнал!  ooooh! Показах го и на мъжа ми и той потвърди. И стигнахме до извода, че нищо не се беше променило, все още не бях хапвала млечното, освен дрехите на свкърва ми. Та сега съм й дала забрана, или да пере с бебешки прах, или няма да го гушка  Naughty
Снощи и днес го намазах стабилно с Нахткерцен и сега вече гледам, че леееко ми позатихва червенината.  Praynig

# 87
Кой ги знае дали са те, Илка.Ама дано де  Crazy

Радвам се, че си разбрала от къде идва проблема.Дано свеки смени праха, че гледай-само за едно гушкане и се обрива(какви ли щуротии има в тия прахове).
Тук не съм намерила специален бебешки прах, но ползвам един Фея с нарисувано детенце на опаковката.Дано е по-щадящ.

# 88
  • София
момичета, има ли някое детенце, на което перманентно да му се появяват кели по главата? Дъщеря ми пак има, зад ушите също има корички.  Rolling Eyes Мислех, че поне този проблем сме го израстнали, за последно имаше малко след като се роди брат и, но повече от година и половина нямаше нищо. Сега и косата е по-дълга и изчистването ще е по-трудно. Confused

# 89
  • София

Aми да ти кажа честно нямам представа точно - повтарям думите на една от лекарките през която минахме. И в една от аптеките ми препоръчваха някаква нова козметика и аптекарката се намеси с думите "а бе с кремове с урея по-полека - до изчистваме на обрива, но не и за поддръжка".  Rolling Eyes Може би да поговориш с вашата педиатърка?

Да, ще питам, без друго скоро ще ходим за ваксина, мерси! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт