Отговори
# 210
За всяко нещо четох по 2 крайни мнения и тотално се обърквах.Много добре сте посочили лекарите за пример.2 ортопеда-2 мнения,2 педиатърки 2 мнения и т.н.

и мен това ме дразни ужасно!! и винаги в такива случаи ми идва на ум онази фраза, че "бебетата оцеляват въпреки грижите на родителите си..."
 Rolling Eyes

des_1984, поздравявам те за усилията! сигурна съм, че изобщо не ти е лесно така, но пък браво за упоритостта!!

# 211
Момичета внимавайте с диетата на Дюкан защото може да бъде доста вредна за организма. Говоря главно за първата фаза когато се ядат само белтъци - вдига се много нивото на ъреята и пикочната коселина а те в големи количества са токсични. Също така ако не се напреави правилно - не се спазват следващите фази се качва повече отколкото си свалил.

За кърмачки първата фаза не се препоръчва, а също и чисто протеиновите дни. Преди години правих дюканския режим и се чувствах супер. Близо 2 години след това запазих тглото, но бях променила коренно стила си на хранене. След това обаче забременях и всичко пропадна  Mr. Green

# 212
  • София
des_1984, има ли ефект от този режим? И аз се замислях за нещо подобно - на закуска мляко с мюсли, на обяд - плодове и на вечеря месо и салата. Като изгладнея - плодове и ядки.

# 213
И аз се зинтересувах от таблицата - я ми кажете правилно ли гледам - бебошан се роди 2770 , а сега 7400,на 5 месеца почти, а това като гледам отговаря на 9 месечно бебе с това тегло.права ли съм???? то верно вече дрехите за 6 месечни са му на ръба на ставане, ама чак пък....  а е висок 68 см.
  Char,  и на мен ми е интересно да споделиш за привързаното родителство.и ние сме май на тоз принцип, защото винаги сме заедно - бебо спи с мен, за да се наспиваме  и двамата, яде когато поиска и го взимам навсякъде( то и няма на кого да го оставям де,но и не искам)

# 214
Здравейте Hug
Набързо прочетох назад....та да изкажа и аз мойто мнение за кърменето.Подчертавам просто изказвам мнение Naughty,всеки си решава
Това със 7 години ми звучи абсурдно и извратено Sickспоред мен до 8 9 месец кърмене си е повече от чудесно.Аз кърмих един месец и след всяко кърмене дохранвах,защото цедях едва по 20 гр.Ей това е най ужасното!Първо кърмиш.после приготвяш млкяко,после уригваш..после  цедиш,стерилизираш,после приготвяш вода за следващо дохранване...и то минало времето и пак трябва да храниш.
много по  полезно и лесно е на кърма,без да мислиш,кое мляко да купиш,как точно да го приготвиш всеки казва различно съотношение вода и сухо вещество,на кутиите пише съвсем различно количество...как да запазиш преварената вода топла,за да не е налага всеки път да я притопляш,и накарая като се запаче бебето от АМ което се случва много често(при нас също)се започва едно объркване и една смяна на млека,а и от финансова гледна точка...сега са ми нужни 6 кутии за месец(96лв),а като почне да яде по 180 200 гр повече!Да мога да спазвм диети,да пия лекарства,да пуша,да пия,да излизам....но след ужаса който приживях с нашия прослувут запек,мерси предпо4итам да си кърмя,за жалост не успях.След което идва една депресия,как не си успяла да дадеш най доброто на детето си,и всеки ти повтаря сега как щяло да се разболява често,зашото не е кърмено,и започваш да се притесняваш и затова.Досега беба веднъж се разболя,и то само беше хремава,100 пъти чух"тц тц тц защото не е кърмена"И накрая ме довърши изказването на една позната която беше все още бремена"...според мен не си се постарала достатъчно"Като роди обаче и тя нямаще кърма,но аз не и казах"ти защо не се постара достатъчно"но на чужд гръб и 100 тояги са малко!Така че и друг път съм казвала...КЪРМЕТЕ най доброто е.Ето изказах си мнението Winkсега още едно ще изкажа Mr. Green
Аз също гледах мострата на памперсите на бейбилав,наистина беше много мърлява но на пипане ми изглеждаше добре.Мисля да ги пробвам и ще кажа после Simple SmileКупих и пюре от праскови+маракуя,но състава е старнен(концетрат от грозде,ябълка,маракуя и праскова)Наистина няма кой знае каъв избор,повечето пюрета са смесени,плодове асорти,микс зеленчуци.Днес за първи път дадох зеленчук на беба,пъщърнак на Sunval,ужасен е Sickотвратителен вкус как го яде незнам.Мился да направя аз пюрето от картоф  chefно много ме е страх да не се запече,а кашите са ми пълна мъгла newsm78за тях ще се консултирам с педиатърката.
И такааа...пожелавам хубав ден н а всички  bouquet

# 215
Извратено и уцасно според кого? Дали нашите баби са били извратени и ужасни,за това че са спали с децата си в едни легло или че са кърмили n-броя годидни? Мисля,че плащаме много висок данък за техническите средства, с който разполагаме. И този данък е отдалечаване от семейните ценности.
Ето една хубава статия за привързаното родителство:
http://missby.wordpress.com/2007/12/07/attachment-parenting/
и още по темата:
http://www.estestveno.com/taxonomy/term/103
http://-spam070-/2010/07/07/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B2%D1%8A%D1%80 … 1%82%D0%B2%D0%BE/

# 216
Здравейте августовски мами и сладки бебоци и
Честита нова година!!! Много здрави и усмихнати да са невероятните ни бебоци през 2011 Simple Smile
Отдавна не съм писала, но редовно ви чета.
Ние сме добре и растем, малката Ели вече навърши 5 месеца вече е 7,300, 65см. Много се зарадвах, като прочетох че има и други поддръжници на педагогическото захранване, защото леко се притесних, че съм се насочила към него, а не срещам почти никаква подкрепа за решението си/не че не свикнах с това/, а и май до сега не беше споменавано този тип захранване, освен ако не съм го пропуснала - извинете ме ако е така. Благодаря ти Charr!
И само да ви споделя - ако има нещо което да ме прави истински щастлива е сладката усмивка на дъщеря ми, която ми дава през почивките, които си прави докато я кърмя, харесва ни и на двете и това си е нашия момент така, че ще се постарая да го запазя доколкото е възможно/е не до 7 години.. Simple Smile/

# 217
И според мен кърмене на 7 годишно дете не е нормално. За добро или за лошо времената се променят и няма как нещата да са както са били някога. Промените в живота ни носят както ползи, така и много отрицателни неща, но това е положението.

Stassimira, много добре те разбирам. Определно има много хора, които идват да ти натякват защо не кърмиш и как така не си направил всичко възможно да кърмиш. И около мен има много такива хора, но от едното ухо ми влиза и от другото ми излиза. Да мислят каквото си искат в крайна сметка. Всички сме много добри да намираме кусури в останалите и да ги съдим за всичко Simple Smile И не става дума само за кърменето, а за всичко.

# 218
jennie.to, мерси, но аз съм се зарекла докато имам кърма да си му давам, но определено няма на 7год. да сме така Mr. Green
  bibi76, това ми е първата седмица така и не мога да ти кажа, но се надявам да има ефект.

# 219
Извратено и ужасно е според мен bowuuи пак повтарям че не успорвам нищо,нито искам да убедя някой в това,а само изказах мнение!

# 220
Леле какво разгорещено обсъждане е настаналоооо.
Биби, аз ще започна бавно да махам по някое хранене, няма да е от раз. И като нищо и до пролетта ще откараме.
Жени, ските са си голяма мотивация за мен! Обаче май утре няма да става за ски...виж за водни ски може и да е ок.
Ние се захранихме от понеделник. Вече ядохме картоф и морков. Определено моркова му е любим (от двата, де). Интересното е, че нито от едното, нито от другото се запече. Даже напротив - след като яде морков имаше едно акане в повече за деня!
Днес ходих до ДМ и взех от пюренцата на Бейбилав, да видим какви са. И на Овко също взех...бая му се услажда хапването на пюренца на моя човек Simple Smile

# 221
  • София
 newsm50 Абе момичета направо ме разбивате, какво само си чешете езиците с тая тема стига вече, никой никого за нищо не обвинява ама вие все да се обидите за нещо. На едни им харесва да кърмят и така им е по лесно(моя се наяжда за 5 мин и ми е супер приятно), на други не им харесва да кърмят, на трети им е спряла кърмата и са на АМ (какво са виновни) ...абе всеки сам си решава, нали затова живеем в демократична държава и сме свободни и интелигентни хора дето сами могат да решават кое за тях е най добро. Аз уважавам и тея дето кърмят и тея дето вече не кърмят и тея дето никога не са кърмили. Айде сега погнете ме мене ако съм забравила да уважа някой. (дет вика Кори "ти мене уважаааш ли ме"  offtopic)
Вили, само да ти кажа не се втелявай много какво ти казва Диди, тя е малко крайна в изказванията си за психологическата гледна точка на това или онова. Много често тя защитава една страна, ама ако се поровиш в нета може да намериш още поне 2 други теории и никой не може да ме убеди че точно нейната е правилната. Така стана и с телевизията - толкова ме убеждаваше да не давам да Алекс да гледа ТВ, ама като се поразчетох в нета никаква връзка между ТВ и аутизма не е доказана, така че сега вече му давам да си гледка БейбиТВ по малко (10-15мин). Ако ти искаш да спреш кърменето е редно да го направиш защото ТИ искаш (за да можеш да караш ски, да си по-свободна и т.н), а не защото Диди ти е казала че ако ги кърмиш след 6 месец ще стане зависим от незнам си какво. Аз мога я да оборя с 4 примера на обратното - майка ми и баща ми са кърмени 1,5 години (баща ми 2 год.), мъжа ми и сестра му - 1 год, всички те не са слагали цигара в устата си, нито пият, нито вземат наркотици. Аз съм кърмена 5 месеца и си пушех като студентка. Така че теории може всеки да ти развива каквито си иска, но ти си голям човек сам да си прецениш кое е най добро за ТВОЕТО дете и за ТЕБ самата.
И мен много хора ме укоряваха че почвам рано да захранвам(макар че 4 навършени месеца не е толкова рано), ама това си е МОЕ решение и бе най доброто за моето дете (което в момента е щастливо и си ака всеки ден). И това което чета тук във форума ми е интересно, но накрая решенията вземам АЗ и не защото някой във форума така е решил че трябва а защото аз така съм преценила.
Абе май целия ми пост стана един голям  spam2 така че  topicclosed

Надявам се в крайна сметка да няма обидени  Peace

П.С Забравих да пиша - Кори поста ти много ме изкефи  newsm10

# 222
Леле какво разгорещено обсъждане е настаналоооо.

чак ми стана нейдобно , че съм те питала  Whistling

За пюренцата- тея на Овко , който бях взела в всички плодови имаше добавена захар и това ме притеснява. Нали уж не трябва да има добавени захар и сол  newsm78 Аз съм ги оставила за дълбока резерва нататък във времето.
А от моркова - какви чудеса имаше в гащите на Ивелин  #Crazy Ама аз му давам и да пие много вода ( 120 мл нз май е много) аз затова си обяснявам че си акаше добре.
Бубенцето , къде намери на Сънвал пюренцата???

# 223
  • София
Маринка мен много ме учуди че и тези на Хип имат добавена захар (поне сливите със сигурност), че и оризово нишесте за гъстота.
На мен тези на Овко не ми харесват никак и няма повече да купувам от тях, много са редки и на малкия му изтичат от устата, когато е по гъсто пюренцето си го сдъвква хубаво, но тези редките пюрета не знае какво да ги прави и просто му изтичат. Ама така ще е в началото - проба-грешка, докато разберем кое най ни харесва и от коя марка. Аз например най харесвам пюрето от сливи на Гербер, ползвала съм всичките, на Бебивита харесвам крушите, на Сънвал пащърнака и т.н
Пробвайте и вижте на вашите бебета какво им харесва.

П.С Как да накарам бебето ми да пие вода? Вече е захранен и трябва да пие а не иска - пробвала съм шише, лъжичка, спринцовка, пипетка - не и не

# 224
  • София
И аз се зинтересувах от таблицата - я ми кажете правилно ли гледам - бебошан се роди 2770 , а сега 7400,на 5 месеца почти, а това като гледам отговаря на 9 месечно бебе с това тегло.права ли съм???? то верно вече дрехите за 6 месечни са му на ръба на ставане, ама чак пък....  а е висок 68 см.
  Char,  и на мен ми е интересно да споделиш за привързаното родителство.и ние сме май на тоз принцип, защото винаги сме заедно - бебо спи с мен, за да се наспиваме  и двамата, яде когато поиска и го взимам навсякъде( то и няма на кого да го оставям де,но и не искам)
  Ето тук има всички стандарти - http://www.who.int/childgrowth/standards/en/
  Включително и за съотношението височина кг, както и таблиците с персентилите, тоест ако като цяло си качва по повече, то това е нормално за него. Таблицата която бях пуснала освен това е за момичета, ако правилно си спомням Simple Smile За момченце при рожденно тегло 2,9 кг, на пет месеца средното е 6,7 кг, което  не е много по-малко от вас. А според ръст тегло сте за момче при 68 см, средното тегло е 8 кг Simple Smile Таблицата която съм пуснала показва средното, тоест че половината от децата ще са с повече или такова тегло, а останалата половина са с по-малко или такова тегло. Във вашият случай ще сте просто в другата крива, където да кажем 40 процента от децата са с по-високо тегло и 60 процента от децата са с по-ниско тегло при еднакво рожденно да кажем. А за ръст тегло сте си точно в нормата.
   В крайна сметка, важно е бебчо да расте, да покрива изискванията за развитието си за възраста, както и възрастните хора, бебетата са различни и всяко има различен темп на растеж и развитие. Мога да го гарантирам особено като гледам близначките ми, едната е 2 кг по-тежка и 5 см по-висока вече, а малката пък е по-едра от тях на тази възраст. Но и разликата във ръста с мъжът ми е 30 см, така че поне засега изглежда, че едната кака прилича повече на баща си, а другата на майка си. Аз бях цели 15 кг например в първи клас, но това си е нормално за мен, и определено не очаквам децата ми да растат и да качват по много Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт