Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 129
  • 711
  •   1
Отговори
# 150
Честито на всички именици

Относно бибите-залъгалки моята дъщеря въобще не искаше силиконова, като и я дадях направо хвърчеше от устата и, затова ползвахме само каучукови, които наистина често сменях. Иначе съм съгласна, че силиконовите са по добри, но иди му обяснявай на бебо.

# 151
  • Карлово
На Мустела, Бюбхен и Чико са хубави козметиките.
Много съм доволна от Мустелата против подсичане на дупето на детето, ползвах бебешкият сапун на Чико 0+ а на Бюбхен бебешкото олио за загряване на бебо понеже той беше януарче Simple Smile

# 152
# 153
Здравейте мами!   bouquet

Честит имен ден! На всички именници, много здраве, късмет и щастие!      ura  Party Time

Да се отчета  Mr. Green оказа се че бебо се е завъртял с главата на долу, но за съжаление ще съм планово секцио  Confused на следващата консултация ще се разберем за дата  ooooh! Иначе е пораснал голям и е 1980 и е седмица напред, но всичко си е в норма така че не се притеснявам. Все още си е МЪЖ  Mr. Green  помолих я пак да провери, като и споменах, че на една мама са и сменили пола на бебо и тя се  Shocked и след това се смяхме Joy  Joy  Joy  

Mur аз сега пия но-шпа при нужда, така каза доки,  преди това 3*1. Редовно пия  Магнезий 3*2, Желязо 2*1 и Гинипрал 2*1 - той е заради контракциите и болките и да ти кажа не смея повече хапове да пия че и без това са ми много  ooooh!  ooooh!  ooooh!

Лъки и аз имах тежко секцио  Crazy но сега пак ще съм така и се надявам да е по леко. Така че както има тежко вагинално раждане има и тежко секцио и обратното разбира се  Peace все пак секциото си е операция - разхерметизиране на коремната област, вече не е стерилна средата и т.н. е не е болка за умиране. Каквото дойде това важното е да бъдем позитивни.

Най непотребната ми вещ се оказа Стерилизатора  Crazy аз проходилка не съм купувала, защото не смятах че е необходима. За кошара -  подариха ми ама почти не сме я ползвали  Mr. Green тя пищеше в момента в който я вкарам вътре, и я слагах само колкото да отида до ВЦ-то  Laughing

За срещата и аз тази седмица не мога, така че ако няма някоя мама против може да я изместим другата седмица.  Peace

За задъхването  Mr. Green като парен локомотив съм ама какво да се прави, още малко остана  Peace

Натова не съм сигурна че по това време е добре да се прави такава или каквато и да била ваксина. А и не забравяйте че Хепатит А е болест на мръсните ръце Naughty и не се предава по въздушно капков път. Така че е достатъчно да пазите много строга лична хигиена и много често миене или дезимфекциране на ръцете  Peace  Peace  Peace

Аз ползвах козметиката на Клоран- без сапун, за измиване на тяло и коса и бях много доволна и сега си мисля пак да е такава. За подсичането използвах много евтино и полезно мазило  -  Baby Set -  само това ни спасяваше, тя беше много чувствителна и много бързо и се зачервяваше дупето. След едно намазване и червеното изчезваше. Мисля си пак ако го намеря да си го ползвам.

# 154
  • Русе
Моята най-ненужна покупка беше уреда за затоляне на шишета и бурканчета - нито веднъж не е влязъл в употреба
http://family-bg.com/prX_561.htm

# 155
  • Плевен
а аз три дни бях на системи с антибиотици,това е задължително за да се предотврати евентуална инфекция.Болката си е болка.Шевовете те опъват излизат конци.Абе гадост ,но нямам избор и сега пак под ножа.За това раждай нормално,ако няма друг проблем.
cvete_78, аз също съм раждала секцио, но като прочетох поста ти и направо се стреснах. Какви са тези 3 дни задължително на системи, как въобще си ставала и си се раздвижвала и си гледала бебето си  Shocked
На втория ден след операцията ме изправиха и започнах бавно да се раздвижвам между системите.Бебета в нашата болница тогава все още ги гледаха детска стая и ги носеха на мамите да ги кърмят.Сега вече и бебетата са при мамите.
Биба не сме използвали,но  биберони силиконови ползавах предния път.
Г-жа Стихийно бедствие когато писах мнението си за бащите и присъствието им на раждане не се и съмнявах ,че има изключения.

# 156
Козметика ползвахме на Бюбхен -шампоан за коса и тяло, бебешко олио, крем за подсичане и съм изключително доволна. Сега пак от тях мисля да взема.

Залъгалки бях взела силиконови, каучукови , всякакви 10-тина на брой, но така и не свикна с тях и на 4м тотално ги отказа.

# 157
Честит имен ден на всички именници!

# 158
Здравейте, мамчета! Аз имам едно предложение и то е да обсъдим козметиката, която смятаме да ползваме  за бебочетата ни, какво ще кажете и изобщо решили ли сте каква ще ползвате?!
Weleda

# 159
Ползвала съм шампоанът на Бюбхен, но от олиото за мазане се изпъпчи бебо. Крема за подсичане е много добър. Има и един друг за подсичене-още по-хубав-Судо крем. Сега ще мина на преварен зехтин, защото след пъпките от Бюбхен олиото се спасихме със зехтин. Знам, че някои от вас няма да приемат този варант, но само споделям опита си. Peace

# 160
медицинска козметика -SEBAMED ще ползвам.

# 161
Най-лошото е че за един месец съм качила 6 килограма. Докторката ми се накара здраво - никакви баници, никакви теста. Та от утре започвам с ограниченията.
Намалява ми магнезия на 1 на ден. А и от началото на годината съм спряла витамините, по нейна препоръка.
Витамините защо ти ги спряха?
Хапвай си мюсли с кисело мляко за закуска - хем засища, хем четох, че действа благоприятно за образуването на кърма.

Лъки, mama_vessy, явно и аз ще продължавам да пия Но-шпа само при нужда.
mama_vessy, добре сте порастнели значи  Grinning

ena4, аз ходя вече 2 пъти в месеца на преглед. От другата седмица ще започнат да ми правят и запис на тоновете.

Имам и един може би малко глупав въпрос, ама не ми се рови сега в нета - в шишетата против колики какво се сипва?

# 162
Здравейтееее:) Записвам се чаааак на 11-та страничка...При нас нииищо ново,само дето на мен сега ми предстоят 20 дневни очни в Сф...ноо няма начин...Simple Smile Целувки за всички от мен!  bouquet  bouquet  bouquet

# 163
ще кача на един сайт видео за масаж на бебета, ако някой се интересува до 7 дни ще можете да си ги свалите. На руски са.
Ето първия

http://dox.bg/files/dw?a=7700e246e8

# 164
                                           Добър вечер Wink
 Бих искала да изкажа и аз мнение относно козметиката, или по- скоро съвет Peace
 На пазара има много и най- различна козметика: медицинска, с био суровини, реномирана- скъпа, масова и т.н. Въпрос на избор и предпочитание на мамите е каква ще купят, НО бебо сам определя какво е подходящо за него Wink. Дано на никое бебче да не се случи да има непоносимост към нещо! За това съвета ми е  преди да решите категорично каква марка и продукти да купите, да вземете мостри от избраните(във всяка голяма аптека предлагат) Така ще може да се пробва, и ако прецените, че не ви допада да пробвате друго, а ако одобрите- да купите. Според мен е излишно да се дават пари, за нещо което все пак няма да използваме.
Mur, ако те разбирам точно- отговора е, че сипваме всичко онова, което предлагаме на бебо, когато е кърмаче- кърма, адаптирано мляко, чай, водичка, и май това е всичко. Идеята на тези шишета е да предотвратят, или поне да намалят поглъщането на допълнителен въздух, който спомага за образуването на колики, болки и дискомфорт.

Общи условия

Активация на акаунт