Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 133
  • 711
  •   1
Отговори
# 135
  • гр.София
Честит имен ден на именниците днес   party006

За срещата - аз нямам нищо против да я отложим за другата седмица, понеже marinels и mama_vessy казаха, че тази събота не им е удобно.
За избора на екип - тези цени доколкото разбрах само се обсъждат за сега. Кога ще влязат в сила май не е много ясно. Дори и да приемат новите цени до март, мисля че болниците ще намерят начин да си вземат разликата. В Шейново знам, че много обичат да изнудват за пари под формата на "дарение". Може и в другите болници да има такава практика.
Валари, и аз съм от зиморничевите, но сега ми е все топло. От хормоните е. Никога досега ръцете и краката през зимата не са ми били топли. Добре, че края на бременността ни е през зимата, защото ако беше лято, 35 градуса, не ми се мисли как щях да се чувствам. За дишането - задъхвам се като се опитвам да ходя по-бързо, а вечер спя на по-висока възглавница заради киселини, така че пробелем със заспиването нямам.

Цените влизат в сила след обнародване в ДВ. Най лесния начин е да отворите сайтовете на болниците където ще раждате и там в ценовата им листа да проверите дали са ги коригирали.  Simple Smile

# 136
Мами, чета ви и си мисля - вашите бебоци или вече са се обърнали или са седалищно, а нашето си е полегнало напречно и това си е. Ще го чакаме още някоя и друга седмица да видим дали ще се завърти някак си.

Валари, за задъхването - аз съм така от 4-5 месец, но при мен е заради сърцето. И аз спя на няколко възглавници

Относно срещата - момичета, ако искате да отложим за другата седмица. Май няколко от вас за заети тази събота.

Честит Имен ден на празнуващите   bouquet

# 137
Мами, 3-ти ден имам херпес на устата. Някоя от вас имала ли е такъв проблем?
Трябва ли да се притеснявам и трябва ли да се лекува?

И още един въпрос за бибите- силиконови или каучукови?

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 13:50 от Валари

# 138
Валари, аз съм за силиконови. Peace Препоръчват ги по магазините, нямам представа с какво са по-добри, но такива съм ползвала и са ок.
А за херпеса-за да не мажеш с някакви непозволени мехлеми може да го третираш с памуче със спирт няколко пъти на ден. Аз още като усетя, че започва нещо и така го стопирам. Веднъж си бях взела от аптеката нкакъв скъп мехлем и за 2 дни херпесът ми стана двоен Shocked, вероятно, защото той действаше на принципа бързо избиване и уж бързо оздравване, ама друг път. smile3516

# 139
  • Карлово
Силиконови биберони използвах и съм много доволна  Peace

# 140
За бибите и бибероните ползвала съм и 2те, предпочитам силиконовите. Каучукът с допир с вода побелява и се раздува и трябва да се сменя мнгоооо често....почти всяка седмица. Може да вземеш и от 2те и сама да си прецениш.

# 141
Е сега се обадих на докторката за херпеса. Каза, че не е нищо страшно и да мажа с Дефламол. Само ще си мине. Аз ,защото досега не съм имала и ми е много странно, а и боли и има корички.

Каза, че мога да взема и от онези мазила Ацилковир и пр, но не е много препоръчително да се изполва противовирусно. То така или иначе поне седмица ще го имам. С мазило, без мазило, все тая.

# 142
  • Стара Загора
Валари http://papa-bebe.com/zalagalki%20vidove.html
на мен лично много ми помогнаха съветите на консултантите от този магазин с първото дете.в сайта им има доста полезна информация,поне за мен  Peace И аз използвах само силиконови бибки и залъгалки

# 143
Момичета, да се отчета: днес бяхме при доки - бебо е добре, отговаря си точно на седмиците. Разположен е седалищно, за това ми се стяга толкова корема ниско долу, защото ме ритка там.

Най-лошото е че за един месец съм качила 6 килограма  newsm45. Докторката ми се накара здраво smile3512 - никакви баници, никакви теста. Та от утре започвам с ограниченията.

Намалява ми магнезия на 1 на ден. А и от началото на годината съм спряла витамините, по нейна препоръка.

Това е засега. На 25.01 съм пак на ЖК, явно ще ги зачестяваме вече  Grinning

# 144
  • София
Здравейте момичета   bouquet
Да се върна малко назад
За забелването- и двамата ми сина са със забелени пишки още от бебета.Като искам да подчертая,че процедурата със забелването се прави внимателно и постепенно в никакъв случай насилствено.Мога да кажа,че в момента няма никакъв проблем, даже напротив.Важно е за хигиената, защото както е писала  и Валари се събира секрет, който трябва да се измива.
Това е от моят опит, не налагам мнение.Всяка една от вас ще прецени кое  е най-добро за детето. Peace

Валари, аз също се задъхвам, понякога имам чувство че се задушавам.Спя с няколко възглавици заради този проблем и киселините който ужасно ме измъчват.Миналата седмица един ден нямахме асансьор и трябваше да се качвам 8 етажа.Като най-накрая се прибрах краката ми трепереха и въздух не ми оставаше.Четох, че задуха  се получава от нарастващата матка и изместването на диафрагмата.
За кърменето: редуват се и двете гърди.
За срещата, аз също ще помоля, ако нее проблем да я отложим за следващата седимца. Embarassed
Magica_de_Spell , искрено ме развесели със името на беба-Незнайка, много е добро  Joy
За шишетата, аз съм купила Авент и Томи Типи, а биберони определено силиконови.
ena4,В осмия месец консултацийте са на две седмици, а в деветия всяка седмица докато се роди бебо. Мен също вече ме вика докторката на две седмици.Сега на 21 ще ми дава обмената карта и болничния който е 45 дена преди термина.Споко, няма място за притеснение. Simple Smile
Мама Веси, чакаме отчет след консултацията  днес, стискам палци Praynig Peace

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 15:11 от maiski3

# 145
Благодря за отговорите  Hug
Четох, четох и май навсякъде пише, че силиконовите са по-добре, тъй като са по-издръжливи, но пък каучуковите са по-меки и са по-близки до гърдата,обаче пък често трябва да се сменят.
Както и да е, аз искам да кърмя, много искам и се надявам да не ми се налага да ползвам залъгалки въобще. Предпочитам да не съм от майките, дето като писне детето да му навират бибата в устата само и само да е тишина. Ще видим в последствие, но пък детето както си го научиш така.

Моята зълва например дава на сина й вода за през нощта само и само да не мрънка и така той стана на 1 г и 2 м. и пие по 3-4 шишета вода през нощта, та това тяхното не е сън  Thinking

Мисля да взема едно шишенце на Медела за вода и една залъгалка някаква, колко да не е без хич за първо време пък после ще видим като се прибирем в къщи какво ще правим. Ако се налага да взимам още шишета ще е по-нататък.

А онези на Томи Типи наистина ли много пускат? Иначе ми изглежда бибата точно като формата на гърдата, което много ми допада.

Мами, аз вече се поприготвям за бебчо. Изпрах дрешките и ги изгладих. Наредих ги по шкафовете (негов си шкаф), който няма да отварям вече. Знам, че е рано, но след 15-ти идва кучо и хич няма да имам време.
На 19-ти ануари отивам за преглед и последния болничен 45 дни преди термина. Мен също ме викат 2 пъти в месеца. По каса е така последните 2 месеца посещенията са 2 пъти месечно.

# 146
                               ЧЕСТИТ ЙОРДАНОВ ДЕН!
    ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ВСИЧКИ, КОИТО НОСЯТ ТОВА ПРЕКРАСНО ИМЕ!   bouquet

Сутринта се върнах от ЖК и Док. казва, че всичко ни е наред Praynig Бебешора се е обърнал главично, което много ме радва.
 Бишкота, и моето бебе преди седалищното положение доста време стоеше напречно, новреме има. Не се тревожи...,виждам че още не си влязла в 30 седмица, а обикновено тогава бебетата се обръщат както искаме Wink
 Женичка, за притесненията около пътуването напълно те разбирам Hug Ако няма възможност да отложиш пътуването бих те посъветвала следните неща: ползвай в автобуса предпазна маска, която след това изхвърляш, антибактериален гел за ръце( има го в аптеките), който е предназначен точно за пътувания, ако няма използвай мокри кърпи, или още по сигурно е да обтриеш, когато прецениш ръцете с памучен тампон със спирт или дезинфектант Peace Носи си храна и вода от вкъщи, за да не се налага да ползваш ресторант или места за бързо хранене. И ако е възможно да избягваш ползването на обществена тоалетна и градски транспорт в Ст.З.   Peace
 Notova, за ваксинирането на този етап против хепатит А, аз не смятам да го правя. Риск винаги има.

# 147
ena4, и мен ме вика след 2 седмици, досега беше веднъж в месеца. На 24-ти съм на преглед и каза, че тогава ще правиме запис на тонове, за 1-ви път за тази бременност. И ще ми издаде болничния 45 дена преди раждане.

Шишета мисля пак на Авент да взема като първия път, доволна съм, а и стерилизатора ми е на Авент. Бибки силиконови ще взема.
И аз се задъхвам много, без да правя кой знае какво.

г-жа Стихийно бедствие, моята най-излишна покупка беше овлажнителя за въздух Peace

Валари, аз имах херпес около 3-ти месец и след консултация с лекарката ми се мажех с Ацикловир и мина доста бързо.

Честито на всички именници!!!

# 148
Здравейте и от мен, мами! Не съм ви чела няколко дни и много теми сте подхванали, ще се опитам да отговоря на всички  Peace
а аз три дни бях на системи с антибиотици,това е задължително за да се предотврати евентуална инфекция.Болката си е болка.Шевовете те опъват излизат конци.Абе гадост ,но нямам избор и сега пак под ножа.За това раждай нормално,ако няма друг проблем.
cvete_78, аз също съм раждала секцио, но като прочетох поста ти и направо се стреснах. Какви са тези 3 дни задължително на системи, как въобще си ставала и си се раздвижвала и си гледала бебето си  Shocked
добро утро!!един по страничен вапрос...възможно ли е преди да родиш да не ти е текла никаква коластра и нормално ли е това?за някой може да е тъп въпроса ама.... Embarassed
Петя, никаква коластра не ми е текла нито първата бременност, нито сега до този момент  Peace Съвсем нормално е  Hug
jozyy, интересно ми е какви памперси ползваш ти, щом си толкова против Памперс. Не мисля, че ми е промит мозъкът, просто от тях съм останала доволна, но съм отворена за други предложения  Peace
За луксацията без значение как е родено бебето след първия месец детето се води при ортопед. Мога да препоръчам аз кой съм ползвала с първото си дете и съм доволна. Идва на домашно посещение, като цената е същата като да отидеш в кабинета му  Wink

Какъв домакински уред влиза в употреба най-много за приготвяне на храна за бебетата когато започват да се захранват? - Аз понеже съм приготвяла сама храна на детето си съм ползвала уред за готвене на пара. Има си под кошничката, в която се приготвя храната и пасатор, така че не се цапат и други уреди. Ползвала съм и кана за вода за да притопля нещо студено, тъй като не съм фен на микровълновата.
Какво е задължително да сме купили след изписването на бебето и връщането му вкъщи(тоест без които не може)? Сред отговорите до тук единственото, което не срещнах е водонепромукаема постелка за матрака. Много е удобна, ако случайно пропусне памперса, повърне бебето и т.н матрака се запазва сух и чист.
Кои според вас са най-добрите средства против колики на бебе? При нас нищо не помогна, въпреки че ползвахме много видове и капки и билки и т.н.
Кога детето се записва на педиатър и каква  е процедурата? Още в деня на изписването или следващия ден най-късно педиатърът трябва да ви посети в дома ви, да прегледа бебето, да ви даде насоки и т.н.
Какъв термометър е най-добре да се купи за измерване на температурата на бебето? - В началото ползвах термометър-биба, сега съм купила и за измерване в ухото - мери температурата за 2 сек и в момента е все още на страхотна цена.
За името не сме имали никакви проблеми. На синът ми го бяхме харесали още преди да забременея с него, а сега избрахме от 5 имена, които предложих. И двамата няма да имат именни дни, но това не е най-важното за мен. Аз харесвам да се умаляват имената и затова винаги като съм избирала име съм се старала да харесам такова, което да има и хубаво умалено. Напр. Калина много ми харесва като име, но няма съкратен вариант, който да ми харесва и затова отпада  Peace
Коя най ненужната покупка сте направили за бебето? Честно казано доста се замислям...сещам се сега за уолкъра, който бяхме взели вместо проходилка /защото съм против тях/. Ми малчо едва сега си играе с него да го бута, за прохождане въобще не ни помогна. Мога да кажа най-ползваните покупки...ако се сетя за най-ненужна ще се допиша  Peace
Mur, вчера бях на преглед и док ми каза но-шпа да ограничавам вече, като се има предвид, че и не го пия редовно. Каза ми при болки магнезий, така че по-добре се консултирай  Peace
Вие какво мислите за това децата да се кръщават на родителите, мисля, че това беше едно течение в БГ, което май отминава, аз лично не одобрявам.
На мен лично ми звучи като много голямо его да си кръстиш детето на себе си...и като по американски да го наричаме младши...но имам такива приятели, някои бащи много държат на това.
ena4, много често те викат на консултации. Аз си ходя веднъж месечно, девети месец вече може и 2 пъти. Първият път само след като ми мина терминът ходех всеки ден да ме следят  Peace
Notova, за ваксините мненията са много противоречиви...пък и точно сега според мен не е подходящ момент  Peace Иначе моя приятелка се разболя и беше в кома, едвам я спасиха и според нея е много ценна да се сложи предвид какво й се е случило. В същото време позната медицинска сестра отказва да си сложи въпреки ежедневния контакт и опасността да се зарази, тъй като твърди, че нейни познати след като са се ваксинирали са се разболяли...
t_a_n_i_t_a, спряла ли си се на някакви многократни пелени, че и аз съм в чудене в момента... А относно овлажнителите за въздух това на мен ми е най-ползваната покупка. Дори сега се чудим като преместим "баткото" в друга стая дали да купуваме още един...Въпреки че се отопляваме само с климатици, въздухът определено си е сух у нас. Нормалните граници на влажност са между 40-60 %, така че може да си вземеш на първо време само влагометър да прецениш имаш ли нужда от подобен уред, при мен показва не повече от 30, когато не го пусна и сутрин се будим с пресъхнали гърла. На мои приятели детето има огромни проблеми с дишането от сухия въздух и са им препоръчали да си купят.
Да ви се похваля, че днес пристигна бебефона и искам искрено да благодаря на мамата, която ни го показа като вариант в Амазон.Много се извинявам, че не помня кой точно беше
Хахаха, Маринелс, всички сме така, радвам се, че съм била полезна и си доволна от покупката. И моя пристигна  Peace
тони бонбони, аз пазарувам често от amazon.co.uk, пиши ми на ЛС, когато имаш въпроси  Hug

# 149
Здравейте, мамчета! Аз имам едно предложение и то е да обсъдим козметиката, която смятаме да ползваме  за бебочетата ни, какво ще кажете и изобщо решили ли сте каква ще ползвате?!

Общи условия

Активация на акаунт