Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 199
  • 711
  •   1
Отговори
# 120
  • Стара Загора
Добро утро,коремчета!
Честита нова година!Да ни донесе много усмивки,щастливи дни,здрави и пухкави бебета  Heart Eyes
Честито и на всички именници днес  bouquet Hug
Нашия татко със сигурност не иска и да се спомене да присъства на раждането-прави се на мачо,но иначе много се страхува,горкия  Joy Аз не настоявам,въпреки че би било хубаво да си го посрещнем бебчето заедно Heart Eyes
Именце само веднъж обсъждахме,но засега имам категоричен отказ от него-харесала съм си Виктория(Виктор,ако ни изненада)-на баща ми.Всички роднини много го харесват(таткото също,но не харесва човека,на който ще е кръстено),свекито и тя е на моя страна,че ще видим дали ще го убедя до края.
За шишета-с баткото ползвах първо на авент,но за по-малко от месец,и след това Д-р Браун чак докато минахме на чашка.
Мен от вчера ме тресе някаква "предрорилна треска"-все едно ми е за първи път.Едно ми е такова гъделичкащо в стомаха,напрегнато ми е,притеснено,че още съм до никъде...С първата бременност се чувствах така само в деня на раждането(че даже и тогава бях доста по-спокойна) newsm78 Някоя от вас чувства ли такова напрежение?
В понеделник имам час при доки,ще ходим заедно със сестричката ми и ще си гледаме племеничетата заедно  newsm68 Само дето много ме притеснява пътуването до Стара Загора с този хепатит...Както бързах да се прибирам натам-сега нещо ме е шубе.Мокрите кърпички дали са достатъчно ефективни да ги ползвам докато съм навън  newsm78 То е ясно,че като се прибера ще пада голяма дезинфекция,но по тези автобуси...Дано му се измъкна  Praynig

# 121
Честит имен ден на всички празнуващи!Много здаве и успехи!
Много прегръдки на всички ви! Hug Hug Hug
Само да ви поздравя и ще се опитам да ви изчета

# 122
Честит имен ден на именниците днес   party006

За срещата - аз нямам нищо против да я отложим за другата седмица, понеже marinels и mama_vessy казаха, че тази събота не им е удобно.
За избора на екип - тези цени доколкото разбрах само се обсъждат за сега. Кога ще влязат в сила май не е много ясно. Дори и да приемат новите цени до март, мисля че болниците ще намерят начин да си вземат разликата. В Шейново знам, че много обичат да изнудват за пари под формата на "дарение". Може и в другите болници да има такава практика.
Валари, и аз съм от зиморничевите, но сега ми е все топло. От хормоните е. Никога досега ръцете и краката през зимата не са ми били топли. Добре, че края на бременността ни е през зимата, защото ако беше лято, 35 градуса, не ми се мисли как щях да се чувствам. За дишането - задъхвам се като се опитвам да ходя по-бързо, а вечер спя на по-висока възглавница заради киселини, така че пробелем със заспиването нямам.

# 123
благодаре ви за съвета за шишитата и без да натрапвам мнение за Tommee Tippee искам да ви кажа че подарих такъв стартов компликт на моя близка и тя каза че са ужасни и много текът и мокрят бебето И аз съм се спряла на Brown's но исках да видя и вашето мнение                                  ЗА РАЖДАНЕТО С ТАТИ ще споделя моят опит аз първият път раждах секцио с таткото и това даде отражение върху сексуалният ни живот Той беше видял вътрешностите ми и си беше въобразил че ми причинява болка че отвътре съм една рана и така доста време сега това е минало но беше много страшно СЕГА ОПРЕДЕЛЕНО ЩЕ РАЖДАМ САМА Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 11:00 от nikale

# 124
Здравейте, момичета!
Честит имен ден на всички, които празнуват днес!   bouquet

Днес като никога спах до 1030 ч. - просто не мога да повярвам!!!

За шишетата не знам какви да избера, но със сигурност ще гледам да взема такова на Медела, както го беше препорачала преди време г-жа Стихийно бедствие, пък останалите....  newsm78 можеби Авент или тези Томи Типи/

Относно срещата на софииските мами - аз лично ще мога следващата седмица, тъй като тази ми е доста натоварена, така че ако можете да я промените, бих могла да дойда, живот и здраве!

# 125
здравейте днес,
името при нас се оказа голям проблем и двамата сме съгласни, че ако беше момиче щеше да е София, но уви - -момче, е нема такива спорове за мъжко име, ох дано накрая успея да го пречупя моя човек Praynig той много иска да е Геоги, само че той е Георги, племенника ми също е Георги, е айде стига толкова Георгевци във фамилията. Вие какво мислите за това децата да се кръщават на родителите, мисля, че това беше едно течение в БГ, което май отминава, аз лично не одобрявам.
Апропо днешния празник, мисля, че ще е най-добре ако бебо реши да се появи на някой празник, напр. гледам че Тодоровден е някъде около моя термин, така просто съм си решила проблема с името, след като е решил да се появи на този ден, значи ми дава някакъв знак.
за цените за избор на екип специално за раждането, та те и сега са в рамките на 900-950 лв., по-ниски няма да станат, това е сигурно  #Crazy
пък и мен лично не ме засяга това, аз не смятам да раждам с избор на екип засега, макар че има още доста време, мога да си променя решението, има още вода да изтече до 16 март
Честит празник на всички които носят това прекрасно име Йорданка, Йордан и техните производни

# 126
Добро утро! Hug
Както чета повечето вече си мислят лоши неща за наближаващото раждане! Thinking Недейте така-извикайте позитивните си мисли и , както казва мъж ми-няма смисъл да се притесняваш за нещо, което не е дошло и не знаеш дали ще е чак толкова лошо! Peace
Валари, задъхвам се , и то доста. Понякога дори ми премалява , ако се разшетам на гладен стомах или изкача стълбите. Вечер място трудно си намирам. Обичайна гледка у нас посред нощ е малчо и тати спинкат, а аз седя на спалнята и блея в нищото, защото не мога да се наместя. ooooh! За изпотяването сега не ми се е случвало, даже все ми е студено. Но с първата бременност ръцете и краката ми вряха, което е необичайно за зиморничав човек ,какъвто съм аз. Хормони, какво да се прави. Crazy
Г-жа Стихийно бедствие, най излишните покупки, които съм правила за моя Емил бяха неща, за които други мами ще кажат, че без тях не са могли:проходилка и кошара за игра. В нито едната не стоеше и 5 минути, за да си отдахна. Crossing Arms

# 127
:Да се включа  и аз по темата за шишетета и аз мисля да си взема тези на др.Браун,даже си ги харесах в комплект със стерлизатор и то на много приемлива цена.За раждането ще знам след седмица,когато ще направя консултация с друг лекар защото нещо се разочаровах от моя доктор,който само ме вика на преглед всяка седмица уж за мое добро,а всъщност си прибира всеки път по 60 лв.Вече изнемогвам финансово,а и пари за избор на екип си иска така че ще си помисля добре какво да правя.Само аз ли останах без да съм купила нищо за бебка-покрай обзавеждането на новия апартамент не ми останаха време и пари,но сега вече ще започна сериозно с покупките.

# 128
Като стана дума, вие колко често сте на консултация? Мен вече ме викат на всеки 2 седмици, ама защо толкова често?

# 129
  • Карлово
За изпотяването : аз май не съм по различна от вас майчета и при мен е същото  Simple Smile тази зима я изкарах по къси ръкави и боса  Laughing всички мислят че не съм наред  Laughing Laughing но не ми пука какво да направя като ми е горещооооооооо ; с първата бременост бях пак така даже си спомням като родих че в родилното стоях по къси ръкави и всички акушерки ми се караха
За недостига на въздух : ето тук ми е най-големият проблем направо е някакъв кошмар особенно през ноща като заспя и изведнъж се събудя от това че не мога да дишам  ooooh! чуствам се като в някакъв филм на ужасите  Crazy ще се побъркам а има още много време  Sad Tired

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ ДНЕС !!!   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

ena4 аз един път в месеца ходя ... не зная защо те викат толкова често, лекарят не ти ли каза а ти не го ли попита?

# 130
На ЖК до 7 месец ходех 1 път в месеца, след 8 месец през 2 седмици, а в 9 трябва да е всяка седмица...... Rolling Eyes  

за ненужите покупки , нямам такава предния път, може би единствено "активната гимнастика" ..шезлонага ми вършеше перфектна работа със същата цел.

...за оплакванията...и ми е топло и студено...и въздух не ми достига, за спането не знам и без това ставам по 5-6 пъти заради другото дете не мога да кажа...чувствам се дебела,все съм гладна..... не мога да се наведа...изнервено ми е....ама не се давам.....като родя ще ми мине  Mr. Green

# 131
Добро утро и от мен, ние днес имаме именници вкъщи и ще празнуваме - баба и брат ми. Та искам да пожелая и на другите да са най-вече здрави,а останалото с повече късмет става.   bouquet
За срещата от неделя съм в пак в София, така че когато кажете.
За изпотяването - никога не съм се потила и аз, но сега вечно ми е мокро под гърдите. И дишането е проблемно, мъжът ми ме буди нощно време, защото или дишам бързо или спирам и той си мисли, че става нещо лошо  Joy много е сладък като ме събуди, притеснен че съм зле, а аз си спинкам  Laughing
Женичка аз използвам Живасепт антибактериален гел, не съм сигурна обаче колко често е подходящо да се използва, но аз винаги като се возя в градския транспорт при слизане го ползвам. Така, че питай в аптеката и ако искаш си вземи такъв.  Hug

# 132
  • Карлово
Някой замислял ли се е за този хепатит А .... колебая се дали  да не си сложа ваксина против него за да не прихвана нещо а ако това стане не зная какви ще са последствията за бебо.Да сте си слагали такава ваксина сега?

# 133
Честит празник на всички именници, а и на всички нас!   bouquet

# 134
За изпотяването : аз май не съм по различна от вас майчета и при мен е същото  Simple Smile тази зима я изкарах по къси ръкави и боса  Laughing всички мислят че не съм наред
И аз съм така Joy Joy Joy Joy Joy
Цитат
Г-жа Стихийно бедствие, най излишните покупки, които съм правила за моя Емил бяха неща, за които други мами ще кажат, че без тях не са могли:проходилка и кошара за игра. В нито едната не стоеше и 5 минути, за да си отдахна
Гимнастиката ми я купи кума по моя препоръка като дойдоха да видят Емил, два пъти го сложих там той врещеше като луд, изпрах я и я продадох. Проходилка бях си харесала супер пупер, но не бях убедена че е полезно за бебето, моята съседка ми предложи нейна, добре че я взех да пробвам, хич не щя да седи вътре, така че не купих никаква.
Този път даже не ми е запланирана.
Имах два шезлонга един малък и Еми седя в него някъде до 6 мес, след това му купих голям с функция за люлеене, няма нещо от моите покупки което да е свършило повече работа.

Общи условия

Активация на акаунт