Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 128
  • 711
  •   1
Отговори
# 270
Аз лично наблягам на плодовете.Няма ден ,в  който да не ям.По-голямо  количество вит.C има в кивито,портокала,грейпфрута,лимон ако обичате/за да не е много кисел може и с медец/и др.Не знам дали са достатъчни като количество,но ги предпочитам пред изкуствените витамини.

# 271
Цитат
Имам нужда от малко информация от мамите,които са си поръчали от чужди сайтове колички,че май имаше такава мама.....Може ли да ми кажете от кой сайт поръчвате..? Мерси много и желая на всички един прекрасен неделен ден! Целувки!
Количка от къде ще си купиш зависи от производителя който си избрала, моята количка се произвежда в Холандия така че нямаше как да я търся по английските сайтове, купих си я от немския ибей.

Цитат
и да попитам мамите купили вече колан или клин за след раждане:
На коя марка? И кое е по добре - колан или клин?
Купих си два колана и двата се абсолютно различни и като материя и като производител и като кройка, ще видим кой ще успея да сложа. Ако искаш вечерта ще проверя каква марка са, че са в чатната за родилното.

Здравейте ,момичета.Искам да випомоля за съвет.Започнах да разглеждам колички и съм в голяма чуденка . newsm78Смятам да купим комбинирана количка до към 400-500 лв,да е лека и маневрена.Харесах от тези ,на които кошовете се сменят от твърд кош за новородено и летен вариант.Чудя се дали са удачен вариант за нас нали ще се роди малката принцеска през март евентуално/то и темата го подсказва  Crazy/Дали коша за новородено няма да спарва през лятото/нали той се използва до 6м./защото ще сме малки за летния вариант ако няма легнало полож-е?Пък като трябва да се прехвърлим на др.количка то вече ще застудява.Въобще споделете мнения. Hug
Моето мнение което не налагам естествено че кош за НОВОРОДЕНО е задължителен, той затова се казва така а не зимен кош.

Памперсите и аз не ги харесвам, сега чета че са били хубави тези beby love, ще си взема да опитам пък ще видим.

# 272
да ви питам мамите с по малки деца ползва ли ли сте пелени за многократна употреба  newsm78

А да ви питам сънувате ли? Аз снощи имах много странен сън  Mr. Green

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 16:58 от mama_vessy

# 273
Един въпрос и от мен:

С какво ще се отоплява стаята на бебето? -Ние взехме конвекторен радиатор, дето се закачат по стените.

mama_vessy , аз сънувам само глупости напоследък. Странни неща  newsm78

# 274
Отоплението- климатик, цялата къща се отоплява така.
За сънуването аз и преди да забременея все глупости сънувах  Whistling

# 275
vioila аз пия изцедени сокове от лимон, портокал и грейпфурт и така си набавям вит. Ц . Ям мед и орехи  Peace 

ох, mama_vessy, на мен такива киселини ми стават от всякакви цитруси, независимо в каква форма са, но и аз гледам да пия доста фрешове, точно заради витамините.

г-жа Стихийно бедствие, благодаря ти. Значи аз трябва да ровя в италиански сайтове. Ще поразгледам тези дни по-подробно. На пръв поглед изглежда, че цената е с около 100лв. по-ниска, но ще ровя повече.

А да ви питам сънувате ли? Аз снощи имах много странен сън  Mr. Green

аз имах един сън, още преди да си направя теста, и след него просто си знаех, че теста ще е просто формалност.  Mr. Green Беше толкова странен и така истински ... Но в една книга четох, че бременните жени сънували повече от обикновено, защото някакви вещества  в мозъка се увеличавали, та вероятно има научно обяснение.

Момичета, кои от вас ще ходят на лекцията на 14ти?

# 276
  • Бургас
Често сънувам, че бебето шава в мен (може и така да е, но това не ме буди, а кара да сънувам).
Днес бях на зъболекар заради кървене на венците и клатещ се зъб - общо взето ми се накара, че не съм дошла към 4 - ти месец и защо не съм пиела витамини... После пък в аптеката си взимам хапчета за смучене, които ми изписаха за венците и аптекарката ми вика - Ми така е, като си бременна и косата ще ти окапе, и зъбите се развалят  Shocked Общо взето голямо разбиране и тактичност срещам напоследък  #2gunfire
Стаята на бебето ще я отопляваме с конвектор, освен това е слънчева до обяд и сенчеста следобяд, което е добре според мен.

# 277
mama_vessy, аз имам желание да пробвам с пелени за многократна употреба, но не съм запозната кои са хубави и все не им идва ред да чета и за тях. Пък и сега като ми тежи много корема и честно казано не ми се занимава да слагам Малчо на гърне на всеки час  Blush Затова сме на памперси, въпреки че лятото ги бяхме махнали.
Валари, ние се отопляваме с климатици. Конвекторните радиатори не изсушават ли въздуха повече  newsm78

# 278
catwalk Тия хора са за убиване, като си бременна дай да не останеш човек. И после как ще оцелее този свят? Ето заради такива изказвания има момичета, които никога не искат да станат майки.

За сънуването- не ми се говори много, но често сънувам че съм си изгубила бебето, дори тази нощ. Но не го разказвам на никой, сега за пръв път го споделям. И като се събудя съм обляна в пот, почва се едно бутане на корема докато не ми отговори бебка.

Момичета, кои от вас ще ходят на лекцията на 14ти?
Аз вече се записах, дори и таткото май ще е с мен.

Отоплението - ние сме на централно парно

Относно витамините
, моя познат гинеколог (да повторя за пореден път, че не ме следи той, просто от време на време се консултирам с него за разни неща) когато му казах, че не пия витамини, но пък ям много плодове и пия фрешове ми отговори: Ако си мислиш, че с на ден по 2 банана, 3 портокала и т.н. ще набавиш нужните витамини жестоко се лъжеш, тъй като плодовете, които се предлагат са с високо съдържание на "боклуци"  Laughing Та той ми препоръча витамини, които са без консерванти и затова срокът им на годност е доста по-къс от на останалите,пък както се изрази той: покрай доброто продават и лошото (имаше предвид витамините, които съдържат консерванти) Не се ангажирам с мнения, просто ви казвам какво съм чула

Mur  Hug много благодаря, видях я и точно тази сме харесали, даже имат цветът, който не се внася в България, но заради проблемите решихме нищо да не купуваме, а пък и аз още не съм 100% убедена, че това ще е количката.

Много се разписах, а влязох да ви питам: От няколко дни имам ужасно обилно бяло течение (отново, за не знам кой пореден път), след два-три дни се появи и сърбеж,с който се справих с глобул от преди предписвано ми лекарство (знам, че не е правилно да се слага само веднъж, а трябва целия курс на лечение, но ме разберете- не мога да се обадя на лекарка,въпреки че имам 2 Laughing, но никоя не ми е давала телефон, не мога да отида "по спешност", тъй като пред кабинетите винаги има по 100 човека, а часове няма за след месец, така че аз търпеливо си чакам насрочения час, а този гинеколог за който ви говорих по-горе не иска по телефона да ми изписва нищо, а иначе е на 150км) На целия този фон днес срамните ми устни се подуха ужасно и са страшно червени и като отидох до WC, картинката беше уникална - плачкам и пишкам. Дайте някакъв съвет защото вече не знам какво да правя. Знам, че първия ще е отиди на лекар, но часът ми е за 21ви януари 

# 279
Ние сме на парно и отоплението не го мисля. Обаче за на лято ще трябва да слагаме климатик, че все отлагахме, а с бебето няма начин да разхлаждаме както досега.
Рядко сънувам, но като се случи са все някакви глупости. И аз съм чела, че при бременните често се случва да сънуват небивалици.

Щях да ви казвам, че вчера бяхме в Практикер и разбрах, че имат карти, които се издават на бременни и майки с деца до 1 год. С тях се ползва 10% отстъпка от цената на всички стоки. Обаче искат документ, удостоверяващ бременността, а аз естетвено нямах такъв у себе си. Само голям корем не е достатъчен  Mr. Green Но пък видях доктора си в магазина и ако сметката ни беше голяма, сигурно щях да го викам на касата, за да потвърди  Joy

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 18:51 от Mur

# 280
Aбе и аз имам понякога кървене от венците, но прочетох, че за бременните е нормално.Дори понякога, като си издухвам нослето, пак имам леко кървене.Не съм ходила на зъболекар, но мисля да питам все пак доки утре, като отида да си видя резултатите от изследванията.Нали сме в област с развитие на хепатит, та миналата седмица ми пуснаха наново всички изследвания.Докторите са доста притеснени и дори ядосани, че епидемиолозите не обявяват епидемична обстановка при толкова болни.Самата аз също съм доста притеснена.Още повече, че съпругът ми по цял ден работи с ромски контингент, но какво да се прави, такава му е работата.А и аз не мога да се затворя в къщи по цял ден.Дано да не ни се случват такива работи, макар че в нашия град има вече 10-15 болни и те не са от ромския квартал.Не знам откъде идва тази зараза Sad
Искам да попитам консултанта за кърменето следното:Тази пролет при преглед ми беше установена мастопатия.Когато забременях, лекарят каза, че трябва гърдите да се изтискват много добре, защото иначе ще имам проблеми.Какво се препоръчва в такива случаи, като моя, при кърменето?

# 281
Мarinels, я кажи какви витамини пиеш?Аз си пиех прегнакеър, които бяха много донри, но сега не могат да се намерят никъде Sad Доки ми изписа гестинвит омега, били мнооого хубави, но като видях на съдържанието колко оцветители и консерванти имат, не мисля, че са чак толкова добри.Вярно, че са за бременни, но все пак.......Така че ако кажеш твоите, ще съм ти мн благодарна  Hug

# 282
# 283
marinels  Naughty  до 21ви има 11 дена... Confused в цяла София....някой квартален, които и да е ДОКИ е хубаво да те погледне, колкото и да им нямаш  доверие, е все нещо от компетентно лице.   Зачервяването може да е някоя алергия. Да си сменяла праха за пране, омекотител... newsm78 за течението, накрая май при висчки се засилва.

# 284
  • до моите любими хора
Момичета, вижте на какво попаднах случайно http://osigurovki.info/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B … %D0%B2%D0%BE.aspx. Става въпрос за калкулатор за изчисляване на бъдещото майчинство месец по месец до навършване на 1 годинка на детето и ти дава подробна информация за точната сума, която ще получите. Може и да сте го открили, но аз днес попаднах случайно на този адрес. Ето и още една страница http://xn--2011-f4df8acr0bcxk4a.com/?page_id=219, в която може да задавате въпроси ако ви интересува нещо. Един мъж мисля че е служител на НОИ отговаря, доста изчерпателно и смятам, че може на някой да му е полезно.

Общи условия

Активация на акаунт