Тути, Бубето и другите след термин са наред (ЯНУАРИ) - тема 25

• 24 753
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
Да и аз искам да питам за матрачетата- искам да купя някакво дунапренено дюшече за сгъваемата кошара, но не ми се дават много пари. Препоръчайте някое, тези сгъваемите на бертони стават ли за нещо?

# 556
Момичета, ще си позволя да цитирам една потребителка, относно хепатит А.Моля ви, прочетете внимателно, преди да решите да се ваксинирате!

Статия от днес: Единственият начин хората да се предпазят от заразяването с хепатит А е ваксината срещу заболяването, обяви днес д-р Атанас Мангъров, завеждащ детското отделение към Инфекциозна болница в София.
Твърдението на Мангъров очевидно противоречи на горенаписаната информация!

Ваксина против хепатит А - Avaxim

!!! Ваксината съдържа:
*алуминиев хидроксид (заедно с живака, алуминият е считам за най-опасния невротоксин, който нанася необратими щети на всеки жив организъм)
*феноксиетанол = антифриз. Подтиска централната нервна система със съответните дългосрочни последствия за здравето. Външните симптоми от отравяне с феноксиетанол са повръщане и диария. Употребата на това съединение за козметични и фармацевтични продукти е забранена в Япония и други страни.
*формалдехид - канцерогенно и токсично съединение

Друга ваксина - Twinrix
!!!Следващите нежелани лекарствени реакции са съобщавани или при Twinrix или при
моновалентните ваксини на GlaxoSmithKline за хепатит А и хепатит В:

Нарушения в кръвта и лимфната система
*Тромбоцитопения, тромбоцитопенична пурпура
*Нарушения в нервната система
*Енцефалит, енцефалопатия, неврит, невропатия, парализа, конвулсии
*Нарушения в кожата и подкожната тъкан
*Ангионевротичен оток, лихен планус, еритема мултиформе
*Нарушения в мускулно-скелетната система и съединителната тъкан
*Артрит, мускулна слабост
*Инфекции и инфестации
*Менингит
*Съдови нарушения
*Васкулит
*Нарушения на имунната система
*Анафилаксия, алергични реакции, включително анафилактоидни реакции и такива,   наподобяващи серумна болест

След широкото приложение на моновалентните хепатит А и/или хепатит B ваксини, допълнително
са докладвани следните нежелани реакции, свързани във времето с ваксинацията:

*Отклонения във функционалните чернодробни показатели
*Нарушения на нервната система
*Множествена склероза
*миелит, парализа на лицевия нерв, полиневрит като синдром на Гилен-Баре (с асцендентна  парализа), неврит на очния нерв

# 557
Честито момченце на мама Светослава! Да е жив и здрав малкия мъж, много да слушка и много да ви радва!

Бубе, мила дано днес да е денят!

Инка, май ще чакаме скоро новини и от теб!

Стискам ви палци момичета, всичко да мине бързо и лесно  Hug

Бебешондел, представи си при мен какво е с дрешките, всичките й висят  Grinning Преди най-малките, които са 50 см. ми се струваха миниатюрни, пък сега и те са й големи.

Честито на всички именници днес!

# 558
  • София
Пате,благодаря че сподели това,на мен ми е много трудно да реша кое е правилно и само се лашкам между за и против ooooh!

# 559
Хей момичета  Hug, страхотни сте с пожеланията и милите окуражителни думи...ама както казваш НОЕМИ - ако трябва да се залага, аз залагам да съм последна от тричките....от сутринта не съм се спирала да седна, и нищоооооооооо. Пък и някоя друга мама може да ме превари. Simple Smile
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ - мъж на Бебеш, Ивайла на Мила, Иван на Сакси, Ива на етомира, най-новото попълнение Ивайло на Светослава и на всички, които може неволно да съм пропуснала! Живи и здрави да сте всички, с гордост да си носите имената!
Антоанета Simple Smile нашето чакане продължава, но определно няма да е дълго! Flowers Four Leaf Clover
Чери страхотни сте с Изабела - ще видиш колко бързо ще порасне!  bouquet

# 560
Нощни, много ми е познато това чувство!

За шофирането, шофирам без проблем!

А за матраците нищо не казахте?! Меки, твърди???

Ако е в преносима кошара за мен е задължително да е твърд. Като се свали на долното ниво нашия матрак потъва когато детето стъпи и се гъне на където си иска. Сега за дървената кошара на Тея съм взела Магнифлекс.

Честито на Светослава!
Мъжа ми е Калоян,забравих да пиша като говрехте за зодиите не можах е нямах комп. С мъжа ми като мама Зайка сме родени на една дата, но с 9 години разлика Simple Smile

Чери, ние сме с лааредутски бодита 54 размер и са ни тамън, а от некст пижамките(целите гащеризончета) са ни размер 56 (up to 1 months) и са ни малко големи.

# 561
  • В две тъмни очички
Охххх, сигурно ви писна от мен  ooooh! Ама да ви кажа и на мен ми писна  Tired Връщам се от тонове и както забелязвате аз ще дам инфото, а не както си пожелах - ветителката ми!
Сутринта нали ви споменах,че контракциите са болезнени и са на 5 мин.... е продължават по сищия начин. Разбира се обаче всичко това докато не легнах на кушетката за запис на тонове - за 40 мин 2 контракции  #Crazy Обясних на доки,че имам контракции като съм права или седнала,ама като легна явно спират. Тя реши да ме прегледа , от което установи ,че нямам никакво разкритие, шийката е започнала да се изглажда и тапата започна малко по малко да пада. Да , ама до понеделник нямало да родя  ooooh!! Направо ви кавам идва ми вече да се застрелям. А честно казано все повече започва да ме болят контракциите и не знам какво да правя. Явно няма смисъл да ходя пак до болницата при положение,че нямам разкритие и че шийката не е изгладена. Лошото е обаче,че в този ред на мисли - как подяволите да разбера кога да тръгна (освен ако не ми изтекат водите) newsm78???

# 562
  • София
Бубе,според мен все пак трябва да отидеш в болницата ако контракциите станат по-болезнени,иначе разкритието и всичко останало може да се промени бързо макар че сега са ти казали,че няма нищо.Много са ми странни лекарите като вземат така да предвиждат-няма да стане до понеделник или нещо такова newsm78

# 563
Бубе, чакай , ще направиш разкритие. Явно по бавно. Тръгнало е. Стой си спокойно и не се притеснявай. Може да продължи и 24 часа. Тръгни, ако станат непоносими. Пак и другите момичета да кажат, може да бъркам.

Емили,  Hugаз направо не се напъвам да ходя, лежа си на една страна. Хапнах си добре. Мисля,че ако ще се ражда и легнала ще родя. Ама направо вече взех да сеж надявам на системата в понеделник.

# 564
Щом се чудиш дали да тръгваш, значи не са те стегнал достатъчно контракциите  Mr. Green И аз така се чудех в понеделник и в един момент като ме стегна спрях да се чудя и тръгнах  Mr. Green

# 565
  • В две тъмни очички
Щом се чудиш дали да тръгваш, значи не са те стегнал достатъчно контракциите  Mr. Green И аз така се чудех в понеделник и в един момент като ме стегна спрях да се чудя и тръгнах  Mr. Green
Принципно това е и моето виждане по въпроса. Смятам,че като назрее моментът ще разбера (хахах или поне се надявам да е така  hahaha).Ако не.... ще родя в къщи!

# 566
  • Сандански
Здравейте,момичета!Ние още сме си 2 в 1.
Да честитя бебчетата от вчера и днес,както и всички празнуващи именници или рожденици!!!
За хепатита виждам,че пишете.Аз днес бях до личната ни лекарка понеже малкия батко е с температура,та използвах случая да я поразпитам,понеже в класа на големия в момента има едно болно дете с Хепатит А.Та докторката ми каза,че всичко е една голяма истерия.Наистина сигурно има епидемия при толкова много заболели в Стара Загора и Хасково,но в никакъв случай не може да се заразим от болен човек.Явно са се заразили от една и съща храна или напитка,но ако спазваме елементарните хигиенни навици няма как да се заразим от друг болен.И относно ваксината каза,че всичко си е чиста проба реклама - няма смисъл от подобна ваксина.
Хайде до скоро и на всички раждащи днес стискам палци!!!  bouquet

# 567
  • ул. "Мечтание"
Бубе, чакай , ще направиш разкритие. Явно по бавно. Тръгнало е. Стой си спокойно и не се притеснявай. Може да продължи и 24 часа. Тръгни, ако станат непоносими. Пак и другите момичета да кажат, може да бъркам.

Щом се чудиш дали да тръгваш, значи не са те стегнал достатъчно контракциите  Mr. Green И аз така се чудех в понеделник и в един момент като ме стегна спрях да се чудя и тръгнах  Mr. Green

И аз съм на същото мнение.

Опитай се да се успокоиш. Така с нетърпението си удължаваш нещата. Определено работата е тръгнала, ама е рано още да се навираш в ръцете на докторите. Стой си вкъщи, опитай се да релаксираш, да поспиш, хапвай си да имаш сили, излез на разходка, виж се с приятелки, гледай да се разсеяш от контракциите. Така както според твоята док няма да родиш до понеделник, така още тая нощ може да гушкаш бебе!  Peace Hug Но е важно да си спокойна и отпусната.
Помоли някой да ти направи лек масаж на гръбчето от гръбнака навън да се "разтвориш". Вземи си душ или вана, да се отпуснеш. Визуализирай как правиш разкритие,представи си, че шийката ти разцъфва като роза (може да ти звучи смешно, ама работи доста добре). Продължавай с акупунктурните точки смело.
Ако искаш пиши ми на лични скайпа си да ти изпратя една много приятна релаксация, която може да ти свърши чудесна работа.

# 568
  • Русе
Честито момченце на мама Светослава   bouquet

Аз най-накрая си направих един списък с необходимите неща за преди, по време и след раждането, и мисля след мако да идем да понапазаруваме. Отделно погледа ми пак се размаза и то якоооо  Crazy  - сега отивам да меря кръвно.  Thinking

За матрака и аз още съм в дилема. Преди бяхме с дървено легълце и матрак кокос + пяна, но сега ще сме със сгъваема кошарка и като го пазаруваме ще мислим за матрака.

Бубе  Hug

# 569
Като имам време ще ви напиша част 2 - престоя в болницата  Mr. Green Сега си пиша подробния разказ,че все не ми остава време  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт