Имахте ли проблеми след амниоцентезата?

• 5 416
  • 23
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета  Hug
предстои ми амниоцентеза и уж бях спокойна, но след ровене по темите ме достраша. При мен по принцип е задължителна и най-вероятно ще я направя, но искам да разбера всъщност какво е съотношението на проблемите след амниоцентеза и безпроблемните бременности. Не намерих такава анкета. Знам, че резултатът ще е субективен, но ще съм благодарна на всички минали през тази процедура да си дадат гласа  Hug

# 1
  • Sofia
След известен размисъл гласувах с втората опция, НО с уговорката, че ме бодоха повече от веднъж, защото се поверих в ръцете на некадърници, ако бях отишла още първия път в МД всичко щеше да мине без проблем от раз. Желая ти успех!

# 2
honey_bee, до колкото разбирам си правила амниоцентеза повече от веднъж??? Къде е бил първият опит?
Аз съм планувана за амниоцентеза за вторник 11.01. в МД. Ще избирам екип - доц. Димитрова.

# 3
  • Sofia
Да, правих повече от веднъж. Първия път беше в Тина Киркова - там не можаха да минат през плацентата, понеже беше по предната стена на матката, въпреки че направиха три или четири опита. Една седмица по - късно ми я направиха в МД от раз. Доц. Димитрова е един от най - добрите варианти, които можеш да избереш. Успех!

# 4
Минала съм през амниоцентеза два пъти, и двата пъти не съм имала никакви проблеми.

# 5
Мина и моята амниоцентеза. Всичко мина нормално. Иглата е изключително тънка, нямаше нищо притеснително. Дори ми даваха кураж. Успех на всички, на които предстои!!! Hug

# 6
предстои ми амниоцентеза утре в МД.кажете ми колко време стояхте след процедурата за  наблюдение.и с какво се влиза в болницата,...едва ли само чехли и пижама...халати,тоалетни принадлежности,вилица чиния,чаша...

# 7
  • София
Явно вече е минала амниоцинтезата ти- дано всичко е нормално.
Аз след моята нямах проблем, но си лежах поне 1 седмица в къщи, а четой че 3 седмици след това било рисково, така че не се претоварвай:)
Късмет ти пожелавам!

# 8
Да се отчета вече след миналата амниоцентеза  Party
всичко беше нормално, процедурата е изключително кратка, дори учудващо кратка. Престоя в болницата е 3 дни. След края на процедурата задължително пускат да чуеш сърчицето на бебето. Излезе ми дори и резултата вече - всичко е наред - здрав мъж  Blush
Успех на всички, на които им предстои  Hug

# 9
и на мен ми предстои амниоцинтеза , искам да попитам колко парички струва, знам че минава по касата, но ако си избереш екип колко се заплаща.И престоя там 3 дена -са 3 нощувки ли 2 нощувки.вярно ли е че има голяма разкарване като отидете, някои ако може да ми каже реда на кабинетите, че като отида да не си губя времето,че и не съм от софия и ми е непозната болницата.също така какви принадлежности си носите за престоя там, нощница или пижама Simple Smile.благодаря ви много и стискайте палци.

# 10
  • София
Не е задължително да са 3 дни, аз лежах 24 часа, а има и някои които рискуват и си тръгват веднага.
Моята беше преди 3 г, но въпреки касата дадох най-малко 100 лв за предварителни изследвания.
Късмет:)

# 11
  • София
Привет,

на мен също ми предстои амниоцентеза при доц. Димитрова, кажете ми по-подробно за престоя в Майчин Дом??
Благодаря Предварително!

# 12
Правих амниоцинтеза в Майчин Дом при д-р Димитрова.Никакъв проблем.Сложиха ми нош-па инжекционно и се прибрах в къщи. Почивах няколко дни.Нямах неразположения.Беше преди 4 години. Успех! Peace

# 13
  • София
Правих амниоцинтеза в Майчин Дом при д-р Димитрова.Никакъв проблем.Сложиха ми нош-па инжекционно и се прибрах в къщи. Почивах няколко дни.Нямах неразположения.Беше преди 4 години. Успех! Peace

Много ти благодаря миля, т.е да разбирам, че при теб не се е наложила хоспитализация и престой в болницата? А при теб какъв беше проблема, че се наложи амнио, риск от Даун ли и колко? Защото аз съм на 34, а ще родя на 35 и имам чуството, че всички жени, над тази възраст, които правят скрийнинг по подрозбиране отиват на амниоцентеза.

Поздрави,

# 14
  • София
по-добре остани в болница поне 24 часа. Най-важно е всичко да мине добре-Вили Димитрова е добра:)

Общи условия

Активация на акаунт