болест на Хашимото и бременност

• 365 366
  • 2 601
  •   1
Отговори
# 150
   Да и аз съм със страшно сърцебиене но го имам още откакто забременях и започнах да пия хормона. Кръвното ми леко се покачи но пък сега се изравни с нормалното особено за 90кг-мова бременна  Embarassed и е 125/90 колкото до дозата няма на къде да я намалям та вече се замислям дали да не я спра.
Аз съм на 12.5мг л-тироксин на ден
Но пък много ме успокои това което е писала Магнетчето тя е спец в тази област   Hug

И още нещо ме мъчи може ли ниско ТСХ да предизвика преждевременно раждане звучи ми доста невероятно но го чух от лекар  Shocked

# 151
  • София
bebka-ki в никакъв случай НЕ спирай на своя глава хормона,по време на бременност а и след това е много важен!!!!! Ето аз вече 2 месеца както съм родила,ТСХ ми е 1 и нещо и пия 75 лтироксин-важен е да го има и докато кърмя...

# 152
Магнетче, а има ли максимална доза, която може да се приема по време на кърмене?
И още един въпрос - знаеш ли от кой месец плодът става независим от майката по отношение на ТСХ- питам защото последно ми беше 1.4/на 15.07/ а докторката ми каза да не вдигам дозата, та се опасявам да не се е качил- ще го меря тия дни де,но все пак се притеснявам...До юли го мерех на две седмици, ама после реших, че се престаравам и сега като резултат се притеснявам да не се е качило.Луда работа...
П.с. да ти е живо и здраво бебчето Hug

# 153
Ето знаех си че Магнетчето е голям спец научих още нещо полезно незнаех че трябва и след раждането да пия Л-тироксина чесно казано лекарката ми май ме претупва нещо в седмия месец ми коригира дозата каза да остана на нея до края на бремеността не ме вика повече даде ми листа за болницата и край а да не говорим че сме се виждали 2 пъти за цялата бременност
   Добре че са момичетата тук рядко пиша но редовно чета  Hug Вече нямам време но след раждането ще потърся друг лекар
Още 5 седмици ще гледам да овладея хормона след толкова ще раждам малко ми е грешна лентата всъщност очаквам близнаци които пък незнам как ще задържа още 5 седмици тръгнали са да излизат
Аууууууууууу че дълго стана разказах си цялата история моля да ме извините Всичко хубаво и успех и на вас  Hug

# 154
  • София
Магнетче, а има ли максимална доза, която може да се приема по време на кърмене?
И още един въпрос - знаеш ли от кой месец плодът става независим от майката по отношение на ТСХ- питам защото последно ми беше 1.4/на 15.07/ а докторката ми каза да не вдигам дозата, та се опасявам да не се е качил- ще го меря тия дни де,но все пак се притеснявам...До юли го мерех на две седмици, ама после реших, че се престаравам и сега като резултат се притеснявам да не се е качило.Луда работа...
П.с. да ти е живо и здраво бебчето Hug

По време на кърмене дозата трябва да е под 100, например 75 е ок-както при мен.
А да става независим плода не е точно определение, а то е че на плода щитовидната започва да функционира от 4-ти месец,но си е зависим и е важно да се следи хормона....и ТСХ и ФТ4 по време на бременност е добре да се  следи на 30 дни,на по-малко няма сми...

Благодаря за бебчето ми Simple Smile И твоето нека да е,какот и на всички бременни и родили Simple Smile)))

# 155
  • София
Ето знаех си че Магнетчето е голям спец научих още нещо полезно незнаех че трябва и след раждането да пия Л-тироксина чесно казано лекарката ми май ме претупва нещо в седмия месец ми коригира дозата каза да остана на нея до края на бремеността не ме вика повече даде ми листа за болницата и край а да не говорим че сме се виждали 2 пъти за цялата бременност

Хех,чак спец не бих казала Simple Smile за след раждането ендокринолога преценява дозата....а ако се наложи да се спре трябва да е по схема, не е хубаво от раз и край...

# 156
  • София
Здравейте момичета,
обръщам се към вас за съвет, защото знам че ще ми помогнете. Приемам еутирокс 50 от началото на бременността ми. Преди това не съм имала проблем с щитовидна жлеза. При последната ми консултация ми казаха след като родя да намаля дозата на 25 и след 2-3 месеца да пусна контрола на хормона. Интересува ме обаче как стои въпроса с кърменето? Кога трябва да взимам хормона - преди или след кърмене?
 Hug

# 157
  • София
icheto    за кърменето  би трябвало ендокринолога ти да ти обясни как да действаш! И освен това след раждане и намаляване на дозата ТСХ трябва да се изледва не след 2-3 месеца, а след 45 дни...

Ето на мен как ми е схемата: ставам към 3-4 часа сутринта-цедя/кърмя,пия хормона и след това да има поне 3-4 часа интервал преди ново цедене/кърмене.

# 158
  • София
magnet_for_happiness благодаря ти за отговора. Д-р Лазарова ме следи цяла бременност, но като отидох преди една седмица за консултация преди раждане се оказа че е отпуска до 22 август и не знам дали ще успея да се видя с нея преди големия ден.  Предишния път ми спомена , че първо е кърменето и после приема на лекарството, но исках да попитам пак дали съм разбрала правилно. А за срока на изследването на хормона след раждане ми го каза нейна колежка когато бях последният път в ендокринологията.
И още един въпрос - предполагам няма да е проблем ако интервала между две кърмения е по малък от 3-4 часа?

# 159
  • София
И още един въпрос - предполагам няма да е проблем ако интервала между две кърмения е по малък от 3-4 часа?

Моят ендокринолог,който смея да твърдя е един от най-добрите в България- д-р Начев ми каза така. Аз не бих се изцедила/кърмила на по-малък интервал от този който споменах.

# 160
Магнетче, чувала ли си, че ако си с Хашимото било по-добре да родиш секцио? Ти как си раждала? Аз съм за нормално, но вчера една приятелка с Хашимото и бременна с близнаци ми го изтъри- в Тина Киркова някаква лекарка и го казала, на мен никой не ми е казвал такова нещо, а бая лекари съм изредила и все си мисля, че поне Тодорова щеше да го спомене..

# 161
  • София
Магнетче, чувала ли си, че ако си с Хашимото било по-добре да родиш секцио? Ти как си раждала? Аз съм за нормално, но вчера една приятелка с Хашимото и бременна с близнаци ми го изтъри- в Тина Киркова някаква лекарка и го казала, на мен никой не ми е казвал такова нещо, а бая лекари съм изредила и все си мисля, че поне Тодорова щеше да го спомене..

Няма такова нещо Crossing Arms Може да се роди нормално, хашимотото не е предпоставка за секцио по медицински причини!  А приятелката ти,по-скоро заради близнаците искат да я резнат-въпреки че и те могат да се родят нормално...стига всичко да е наред с тях....но при многоплодна бременност често практикуват секцио....
Аз родих със секцио и то спешно цезарово сечение, но ето прочети защо: 1, възраст над 35; 2. Седалищно предлежание
3. Два пъти чупени гръбначни прешлени 4. Прееклампсия 5. Нисък пелвис скор-това не знам какво е....

# 162
  • София
Aз родих нормално, че и без упойка, Хашимотото не е основание за секцио.
Магнитче, пропуснала съм
Да ти честитя, да сте живи и здрави!

# 163
  • София
Магнитче, пропуснала съм
Да ти честитя, да сте живи и здрави!

Мерси,мерси и вие  Simple Smile

# 164
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
Здравейте момичета!
Бихте ли ми препоръчали добър ендокринолог за гр.Пловдив?Една позната ми спомена за д-р Георгиев?Някакви отзиви за него от мами от Пловдив?Благодара Ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт