Отговори
# 675
  • гр.Добрич
sisi_top, тия в Разград явно не са в час. Вчера си взех от пощата в Добрич 2 колета на обща стойност 130$ и си платих ДДС-то и по 4лв. такса за пратка. Я, звънни в София някъде това не е нормално и тия явно се заяждат с теб. Как ще плащаш мито.

# 676
не се уморявам да им го повтарям. А няма ли някой който да ми изпрати копие от документа, с който са си взели въобще пратката. Искат документи и това е.

# 677
  • гр.Добрич
Няма такъв документ. дават ми разписка за 4-те лева пощенска такса.

# 678
         Документ за платено ДДС? Все нещо ви дават, че сте си платили ДДС и са ви освободили пакетите. Нямам никакъв шанс иначе. а вече съм дала 70 лв. - таксата за митническия агент и ДДС, което вчера ми казаха че е нужно. Новите идеи с митото са пост фактум плащането на ДДС.
         Вчера писах и до митницата в Русе и до директора на Агенция митници в София - защо ли съм си мислила, че има смисъл. Ни звук, ни стон. А горещите телефони не работят.
         Грешката им е че въобще ме караха да подавам митническа декларация. От там нататък вече ме цакат с кодове и мито и всякакви такива.

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 12:35 от sisi_top

# 679
Дами, някой пие ли форсколин, за да ми го похвали, че се чудя още...  Mr. Green

Аз, не мога да кажа, че има ефект.

# 680
  • София
не се уморявам да им го повтарям. А няма ли някой който да ми изпрати копие от документа, с който са си взели въобще пратката. Искат документи и това е.
От този линк

http://www.customs.bg/bg/page/299

отвори  "Какво трябва да знаем когато получаваме пощенски пратки" разпечати си го  и им го покажи, там са цитирани, членове, точки, Решения и т.н. от закона за ДДС и закона за митниците. И им кажи да си научат урока или поне да си го прочетат от сайта на митницата или ще пуснеш жалба.
Митническата ти декларация представена ли е пред митничар или митничаския агент само си я е написал? И как е станало това без да знае тарифния код на това което получаваш?

# 681
         Документ за платено ДДС? Все нещо ви дават, че сте си платили ДДС и са ви освободили пакетите. Нямам никакъв шанс иначе. а вече съм дала 70 лв. - таксата за митническия агент и ДДС, което вчера ми казаха че е нужно. Новите идеи с митото са пост фактум плащането на ДДС.
         Вчера писах и до митницата в Русе и до директора на Агенция митници в София - защо ли съм си мислила, че има смисъл. Ни звук, ни стон. А горещите телефони не работят.
         Грешката им е че въобще ме караха да подавам митническа декларация. От там нататък вече ме цакат с кодове и мито и всякакви такива.

Сиси, нямам нищо друго освен касова бележка и разписка. Не съм попълвала митническа декларация. Тук има един ексел с контакти - http://www.customs.bg/bg/page/16, ако не си го видяла вече.

# 682
  • Плевен
Момичета и момчета, имам нужда от помощ. Вече знаете за проблема ми с митницата в Разград. Според номера на тарифата, по която минават пакетите ми, трябва да платя МИТО 12.8 %. След много уговорки и обяснения, че никой от вас не плаща мито, те се съгласиха да изчакат и да ми дадат възможност да им предоставя копие от митническата декларация на някой, пазарувал от iHerb. Става въпрос за комплекта протеолитични ензими и рибено масло на Нау. Моля ви, някой от вас би ли могъл да ми изпрати сканирано или снимано копие от митническа декларация с видим номер на тарифата. От това зависи много. Иначе таксите и данъците за пратки на обща стойност малко под 200 лева ще се окажат 110!!! Срокът ми е до 16.30 днес. Документите трябва да се обработят днес, според митничарите.

Митници-За неправомерни деяния на митнически служители
. Защо не пробваш тук да си обясниш проблема и да те свърщат с когото трябва, за да ти помогне.

А след 16,30 какво ще стане?

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 13:31 от нади_миши

# 683
         Разбира се,че ходих с разпечатка. Присмяха ми се -  препоръчаха да не чета разни сайтове. След като митническия агент изготви декларацията, я представих пред митничарите и те я одобриха. Платих си и ДДС. Това беше за вчера. Сега твърдят че той ми е сложил грешен тарифен код, а според тоя , който ми сложиха има мито.  Не ги интересува че ми била малка сумата. Тарифират ме все идно става дума за търговска дейност.
      И да - писах вече на четири места и въртях телефони. Нямам отговор.

нади_миши, писах им вече.

# 684
Промяна на митническата декларация приемат ли? Или пак не ги е еня?

ПС Платих си Мито и ДДС върху сватбения подарък, та ти съчувствам напълно.

# 685
Момичета и момчета, имам нужда от помощ. Вече знаете за проблема ми с митницата в Разград. Според номера на тарифата, по която минават пакетите ми, трябва да платя МИТО 12.8 %. След много уговорки и обяснения, че никой от вас не плаща мито, те се съгласиха да изчакат и да ми дадат възможност да им предоставя копие от митническата декларация на някой, пазарувал от iHerb. Става въпрос за комплекта протеолитични ензими и рибено масло на Нау. Моля ви, някой от вас би ли могъл да ми изпрати сканирано или снимано копие от митническа декларация с видим номер на тарифата. От това зависи много. Иначе таксите и данъците за пратки на обща стойност малко под 200 лева ще се окажат 110!!! Срокът ми е до 16.30 днес. Документите трябва да се обработят днес, според митничарите.
КОЙ ТАРИФЕН КОД ТИ СЛОЖИ И ЗАДЕЙСТВАНА ЛИ ТИ Е МИТН. ДЕКЛ. ПИШИ МИ НА ЛИЧНИ, АКО ИСКАШ И ПУСНИ СКАНИРАНО КОПИЕ НА МЕЙЛА МИ. Има единен тарифен код за стоки без търг. ст-ст по който има мито 2,5%, но се пише една молба до началника на митницата за безмитен внос, на основание регл. за внос на физ.лица. може би митн. агент не го е знаел

# 686
 sisi_top и тук няма да намериш отговор  Laughing
Аз разбира се все още се съмнявам в достоверността на всичко, което пишеш...
Би ли ми казала номерата на поръчките си от айхерб, датата на шипване и кода за отстъпка?
Ако са верни публично ще ти се извиня!

# 687
Понеже сме в грипна епидемия, някакви отзиви за този продукт: http://www.iherb.com/Source-Naturals-Wellness-Formula-240-Capsules/5353?at=0 ?

# 688
  • Бургас
Леле ... sisi_top , в голям филм са те вкарали ... За съжаление с нищо не мога да помогна, но стискам палци за благоприятен изход за теб  Hug
Сега да споделя какъв заместител си намерих на евтинкото рибено масло на нау - , само че са 180 за 8,28$, а не 200 софтгела.
Защо така изчезна тази омега на Нау?  newsm78

# 689
sisi_top и тук няма да намериш отговор  Laughing
Аз разбира се все още се съмнявам в достоверността на всичко, което пишеш...
Би ли ми казала номерата на поръчките си от айхерб, датата на шипване и кода за отстъпка?
Ако са верни публично ще ти се извиня!
Мислиш, че е пързалка ли?
Аз пък, познавайки до болка некомпетентността на някои митничари, съм склонна да вярвам.

I r r a, аз рибено масло купувам http://www.iherb.com/Natrol-Omega-3-Fish-Oil-Lemon-Flavor-1000-m … oftgels/2242?at=0 ама вярно, че това на Нау е по-изгодно и не е кофа като онази Laughing

Общи условия

Активация на акаунт