Отговори
# 300
Izabella, аз като морска снаха да ти кажа 2 рецепти за цаца  Laughing.

1. Рибата се нарежда в тавичка, отгоре се слага нарязан на ситно лук /не много/, джоджен, чубрица, черен пипер, залива се с домати /също не много/ и се пече. Става много вкусно.

2. Рибките се изчистват, отстраняват им се главите, осоляват се. Прави се палачинкова смес от 1-2 яйца, вода и брашно, щипка сол и малко сода. В сгорещен тиган се изсипва от тази смес, колкото за палачинка, слагат се няколко рибки и още толкова смес. Обръща се като палачинка.

А за пържена цаца - докато се овалват в брашното, рибките се хващат за опашките по 4-5, като ветрило и така се пържат. По лесно се обръщат.

# 301
На цаца бях майстор, но хвърлих фритюрника и вече не правя.
Иначе я правех така
1/3царевично брашно и 2/3бяло слагам в голяма купа
цацата да не е напълно размразена а полу, измита в решетка и отцедена
слагам я при брашното и я овалвам хубаво от до
през това време мазнината е загряла и пускам рибките по две по три като отръсквам от брашното
става супер, всяка рибка е отделно и пържена кой докъдето я обича, това вече зависи от времето

# 302
  • Варна
Цацата, за да се пържи по-бързо я нанизваме на клечки за зъби през очите. На една клечка отиват 5-6 рибки. После я овалваме в брашно и в тигана или фритюрника.

# 303
и аз така- с клечки за зъби

# 304
Благодаря ви, момичета! Вени, следващия път ще пробвам някой от тези (въпреки че бях на път да се откажа да има следващ път) - прави ми впечатление, че само във виенския блат има бакпулвер... (може на мен да ми е бил в повечко...)  Hug

# 305
1. Търся рецепта за бутер тесто без мая.
Гледах по Фиеста ТВ в предването "Майстори готвачи" вариант в който само настъргват студено масло и го забъркват с масло, студена вода и лимонов сок и ми се стори много лесно. Не мога да намеря запис на предаването, а и там никога не дават точни рецепти.

2. Търся сайт, в който можеш да запишеш какви продукти са ти налични в хладилника и да излязат няколко различни рецепти.

# 306
Дайте ми моля рецепта за пълнозърнести домашни бисквити  Praynig

# 307
Момичета,имам спешна нужда от помощ! Писах ЛС на една от вас,но се обръщам и към всички списващи в тази тема.Дъщеря ми ще участва в състезание по готварство.Спешно трябва да измислим рецепта,която да включва следните продукти
пилешко филе
олио
краве масло
пресен кромид лук
стар кромид лук
чесън
гъби
моркови
картофи
праз
ориз
сметана
магданоз
балсамов оцет
соев сос
вино
брашно
яйца
сусам
галета
пушен бекон

Състезанието е в петък.Дъщеря ми е ученичка,в паралелка за готвачи,но е още в началото на обучението си.До сега не са имали практика,а само теоретични уроци.Да участва в това състезание е голямо предизвикателство за нея и ми се иска да и помогна да се представи добре! Това ще бъде голям стимул за по нататъшното и развитие в професията!
Благодаря ви предварително за помощта!

# 308
  • София
Apr ,не съм от майсторките на торти,но да кажа как правя- разделям сместа в еднакви купички и пека по отделно.Така ми стават еднакви блатовете,а пък ако има някоя неравност-изглаждам с крема.
И аз така.  Simple Smile Не мога да се справя с това рязане след като се изпечат блатовете.
блат се реже лесно, като се направи плитък срез с остър нож и след това с помощта на здрав конец се срязва. Аз само така режа блатовете. С конец може да се нареже и пушено сирене по-лесно отколкото с нож.

# 309
  • Пловдив
Донесоха ми хубаво сирене от българска мандра. В голяма кофичка със саламура. Колко време и как  да го съхранявам, за да издържи по-дълго? Тъй като не се харчи в големи кол-ва у нас...

# 310
  • забравих си мисълта...
1. Търся рецепта за бутер тесто без мая.

В тази рецепта съм описала как се приготвя многолистно или още бутер тесто. Не е точно както ти си гледала по ТВ, но на мен ми допада, а и е много вкусно.

# 311
  • София
Иска ми се да направя някакъв сладкиш с ябълки и дюли. Дали е възможно просто да заменя част от използваните ябълки с дюли?  newsm78 Или нищо няма да се получи и да не експериментирам

# 312
моля ви дайте рецепта за кекс с 5 яйца,брашно,сода,вода,захар абе нещо най-обикновенно
на колко градуса и за колко време се пече

# 313
  • забравих си мисълта...
моля ви дайте рецепта за кекс с 5 яйца,брашно,сода,вода,захар абе нещо най-обикновенно

Има, но с две яйца и е много лесен и вкусен. Не съжалявай за яйцата, по-малко яйца = по-малко холестерол.

Омайващ кекс

# 314
  • София
Не е с 5 яйца, ако искаш опитай, предлагам ти този кеск на Вени.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433715.msg13614162#msg13614162

Вени, писали сме по едно и също време   bouquet

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 14:30 от verabel

Общи условия

Активация на акаунт