Отговори
# 600
  • на североизток от Рая
   Здравейте! И аз идвам с въпрос в този късен час.  Simple Smile

Скоро в една от темите гледах рецепта за страшно красив кекс: пъстър, но не просто нашарен с какао, а някакси равномерно разпределени шарки - бяло, кафяво, бяло, кафяво. Не знам дали не беше в тази тема дори. Едно момиче питаше за рецептата, някой бързо и отговори. Иска ми се сама да го намеря, но не знам какво да изпиша, дали кекс шах мат, дали раиран... newsm78
 Помогнете, ако можете. Иска ми се утре да го направя. Макар че съм наумила бисквитена торта, но сега този кекс ми е пред очите. Няма да мога да заспя и преглъщам ли, преглъщам.  Laughing

# 601
Благодаря за отговорите. Готово е бобчето, за около 1ч. 40м. стана при мен. Ще зарадвам мъжа ми  Crazy, много му се беше приял фасул с наденички в гювеч.

neli mar4, да не е някакъв "мраморен" кекс? Пробвай и с тази дума. Дано някой се сети за кой кекс става въпрос.

# 602
  • София
Може би имаш предвид кекс Зебра? http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … D0%9A&id=1947

# 603
  • на североизток от Рая

Благодаря, Чарита! Това е кекса.  Simple Smile Да си жива и здрава за отзивчивостта!  Hug

Ще го правя, няма как. Тооолкова е апетитен на вид!

Лека нощ!

# 604
Кори - ти като го консервираш то няма да е вече фреш....замръзяване евентуално, в пласмасово шише, но да не е пълно догоре...Но и това консервиране убива витамините на сока. Другото , което е с варене съвсем пък...но ти си знаеш. В тенджера възвари сокчето  и го налей вряло в стъклени шишета или бурганчета , запечатваш, обръщаш и завиваш с одеало да вакумира. Може и без захар.

Карз - дай жега! Втасва си без яйце и други салтанати и още как, стига маята да е ок и да е на топличко.
Благодарря ти за отговора, ИКСИ, и мен това ме съмняваше че вече няма да е толкова полезен, но все пак е вариант, иначе като и правя по малко понякога изхвърлям плодове, защото не издържат докато им дойде реда Simple Smile

# 605
  • In a surreal moment!
Кори - нищо не изхвърляй, в тия времена не е за изхвърляне, но ...на детето ще даваш прясничко, а ако останат ябълчици и подобни слагай в тенджерката, насипи със захар на вкус и сварявай на компот за възрастните вкъщи. Този врял компот може и да го затваряш в стъклени бутилки от безалкохолно или бира. Обръщаш и завиваш в одеало да вакумират. Подлагай чинийка под бутилката, наливай с фуния и с пръчица натъпквай парченцата плод. Свекърва ми така си прави целогодишно от каквото си набере. Получават се страхотни букети от аромати. Тя вода не пие, надига бутилката и си утолява жаждата. Слага и по клонче индрише.

# 606
  • Пловдив
Имам свински филенца, нарязани на тънко. Дайте идея как да ги приготвя за да не ги изхабя.

# 607
Имам свински филенца, нарязани на тънко. Дайте идея как да ги приготвя за да не ги изхабя.
ако случайно решиш да ги изхвърлиш метни ги насам  smile3508

Последна редакция: нд, 30 яну 2011, 10:57 от bongo_2007

# 608

http://pep-4o.blogspot.com/2010/06/blog-post_2599.html

Препоръчвам тази рецепта, точно вчера я правих, невероятно вкусно се получи, благодаря на Пепчо.  Hug Соса особено беше божествен, аз имах малко сушени манатарки и още по-ароматен стана.

# 609
  • Пловдив
Мерси!  bouquet

Бонго, явно няма да ги "мятам" към вас. Laughing

# 610
В тестената тема не ми отговори никой Thinking,та и тук да си постна питането:

Moмичета и момчета,бихте ли се изказали по въпроса: Колко е "мая колкото кибритена кутийка"? Мисле си че е половин кубче,ама знам ли,дали не е и малко повече Mr. Green Не че е голям проблем,но просто ми е интересно какво ще кажете Laughing

# 611
  • Пазарджик/Лондон
Дес , ориентирай се по количеството брашно , ако е 1 кг. - слагам 2/3 от кубчето.

# 612

http://pep-4o.blogspot.com/2010/06/blog-post_2599.html

Препоръчвам тази рецепта, точно вчера я правих, невероятно вкусно се получи, благодаря на Пепчо.  Hug Соса особено беше божествен, аз имах малко сушени манатарки и още по-ароматен стана.

ако не ти е късно - ето това свинско филе с карамелизиран лук и гъби е страхотно също.  А сос пак можеш да направиш  Peace

Be Light,    радвам се, че ти е харесало  Hug

# 613
  • София
А дали някой може да ми предложи рецепта от китайската кухня с тофу, подходяща за деца?

# 614
  • Пловдив
Бихте ли ми помогнали с рецепта за домашни бонбони Рафаело?  Hug

Общи условия

Активация на акаунт