Хайде в Новата Година, с Юлчето игра ще има…

• 23 363
  • 695
  •   1
Отговори
# 420
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Ох че съм разсеяна  ooooh! 
Забравих да честитя на всички малки и големи именници   bouquet   Да са здрави и засмени  Hug

Някой от Бургас ще пазарува ли от "Ларедут" или както там се чете  Blush   Аз завърших ГРЕ-то но с испански език, а от 5те паралелки френски и всичките ми приятелки научих само "уи" за "да" и даже не знам как се пише  Blush

# 421
  • При моите мъже...
Може ли да споделите какви преходни чашки сте ползвали, с какви накрайници? Аз взех една, дето явно трябва да се дърпа силно, като биберон и малкия я ползва само за да си чеше венците... newsm78

Има ли други бебета, дето още не се обръщат по корем?

Моя дзвер и той има доста пискливи дни, главата ми кънти в такива моменти:))) Явно си пробват силата Heart Eyes

На ХИП на бисквитите пише, че могат да се дават на попара. Взех едни да пробвам. Иначе няколко пъти вече му давах корички от хляб и пица и ръфаше с удоволствие Flutter

Овлажнител и ние имаме. Благодарение на него преборихме една задна хрема лятото, но от тогава си стои като паметник... наистина твърде влажно става Thinking

# 422
Честит имен ден на всички именници!
Ади благодаря за съвета за хладките компреси - много им се накефи Калоян.
diman благодаря за инфото - сега още по спокойно няма да давам панадол. И снощи не се наканих, защото бях решила чак над 38,5 да дам. То май термометрите ни не са читави, но нищо .Сега уж е по-добре. Той си се смее, играе...хич не му дреме. Само погледа му е един изморен и не му се яде. А нито кашля, нито нищо. Никой болен няма около него и не е излизал...направо съм в чуденка. Че и зъби няма.
Искам и да кажа, че когато станеше много горещ, си го слагах по памперс върху моя корем на голо и така също му се регулира Т. Имаше ефект.
Ето много полезно инфо за Т: http://forum.mamita-bg.com/index.php?topic=2947.0

А със захранването съвсем ще изостанем.

# 423
  • При моите мъже...
Дали температурара не е заради зъбите... newsm78

# 424
Абе и аз на това все се надявам, но нито има подуто, нито червено по венците...
Ето го и рошкото с Т :
http://bgsharing.com/viewer.php?file=82956238925185050193.jpg

# 425
  • в 1001-та нощ
stone2009, вторият вирус и ние така го хванахме - напълно безконтактно - но може таткото да го е хванал на работа и да го е борил успешно, а за малкия казаха, че след бронхита е бил с много отслабена имунн система и така лесно хваща всичко

взеха му кръв - за да са сигурни, че е вирус, а не възпаление от друг характер и предписаха имуностимуланти  Peace

всичко приключи много бързо

а ти избягваш да даваш лекарства за температура ли?

не съм споделила, че от седмица две - Калоян активно пълзи; леля му го слага в проходилка, когато е у тях и  newsm78 аз се дразня, дори не са ме питали ...  да не говорим, че вчера се изпусна, че му давали глутен ... #2gunfire ...да не съм го пазила  защото нищо му нямало

другият път ще го дам с табелка
:"лельо, не съм маймуна да ме храните с каквото решите, като в зоологическата градина; слушайте мама и се допитвайте до нея, преди да правите нововъведения с мен!!!"

за сега ще се въздържа от проходилката - иска ми се да се опитва да се изправя сам и да поукрепне повечко; но за сега любимото му занимание е да го изпусна от поглед и да превзема нови хоризонти  Laughing

# 426
  • в 1001-та нощ
stone2009  Hug леле, каква коса, наистина,  ooooh! ooooh! , колко госпожички има да завиждат Wink)))

и на Калоян му расте, но много скромно Wink)))

тоа нова коса ли е или от раждането? колко е пораснала? имаш ли наблюдения и кога започна по-активен растеж, ако не е било равномерно във времето?  newsm78

след раждането на Калоян му опада малко отзад, където лежи, но към 3-4 месец започна и новата коса - паралелно с тази от раждането и се смесиха....има косичка, но в никакъв случай - не дълга - ето една снимка от 7 януари за инфо

Веселушков празник на Доника и тези, които имат празнуващи в семействата   Hug

# 427
Честито на именниците!
Мии, има и други дето не се обръщат  Joy, до сега само веднъж го е правил,иначе стъпва много стабилно, скача и т.н.,  гледали са го лекари - нищо му няма, просто е по-едър и мързелив, не се притеснявай, и това ще дойде!
Мила Ив, ние давахме урина преди два дни, бях взела и пликче и чашка за стерилна урина, събляках го сутринта, поизмих го и го изчаках да се изпишка ( в чашката) бях взела пликче, ако случайно пропусне като е гол, защото на него всяко събличане му е придружено с пишкане, иначе и с пликчето не е трудно, просто го залепяш. Мойта педиатърка ми каза, че урината се дава до час след като е взета, а кръвта поне час и половине след като е ял  Peace
Иначе ние ходихме на хомеопат в събота, даде ни едни капки и лека полека почваме да лекуваме алергията, пък да видим  Praynig
А за крещенето, ми то при нас не е спирало, той си е гръмогласен.

# 428
  • в Кошера
Температура в границите 37,3 - 37,8 и мойто моме поддържаше за ок. 4 дни. Нито зъб проби (въпреки надутите от 2 месеца, че и повече, венци), нито зачервено гърло, нито кашлица, разтройство, отказване на храна или други неразположения....само малко хремичка. Така и не разбрахме от какво всъщност вдига Т, но слава Богу, всичко отшумя  Praynig За 5 дни й давах Осцилококцинум, вит Ц, калциев глюконат и постоянни промивки с физ. разтвор  Peace

# 429
Ейй другия Калоян и той е огромен симпатяга Simple Smile Щях да ти казвам и за снимката с патето - много са сладки и там. Нащия Калоян и той има при баба си такова квакащо и пусне ли му го някой направо света засиява Simple Smile

За косата - той с коса си се роди и не е опадвала освен отзад, където и ти казваш. Но започна вече в корените да става по-светличка и до средата е кестенява. Няма ли да я сменя не знам. По едно време му ставаше калъфката за възглавничка цялата в косъмчета...явно само отчасти е опадала.

Не искам да му давам парацетамол, че по повод хепатита четох едни неща за това как се отразява на черния дроб и...мале мила. Освен това в панадола има има парабени Simple Smile Аз козметиката без парабени търсех...И накрая логиката ми е следната: организма вдига Т за да се сбори с някаква инфекция (напр. белодробна), аз давам панадол и свалям Т и инфекцията продължава да си се развива. Следваща стъпка: антибиотик. Твърде е вероятно да греша, но не ми се струва, че е така.

А обръщането и ние едва от седмица две практикуваме. Но пък и ние имаме едно падане. Вечер като го кърмя легнала го оставям в нашето легло. А покрай ученето за изпита така съм откъртила, че човека се събудил и буквално под носа ми паднал. Добре, че му няма нищо.

alena от тези случки с леля му ми настръхна косата. Абе защо хората си мислят, че като са гледали дете и всички деца по калъп(аз не знам тя дали е гледала де, но ми се струва че, ако не е, не би си позволила). Никой не взема предвид, че майката най-добре усеща от какво има нужда детето.

# 430
  • гр.София
Здравейте майчета ,
Честит Имен Ден на Доника и всички които имат повод и майта майка днес е рожденичка , така че се почерпете за нейно здраве да ми е жива и здрава  newsm59  party023  cook
Много сладки бебоци сте показали  Heart Eyes

# 431
  • в 1001-та нощ
лелята и свеки са "неспасяеми" - наистина помагат - има на кого да разчитам, но и вредностите са не малко - а не мога да кажазабранявам контакти ...сложна работа - знам, че не му вредят умишлено; но същото би било - да отида и да им нарисувам нещо на стената - защото добронамерено си мисля, че ще е по-добре ...

и въпреки желанието ми да се съобразяват, питат и т.н. - не и не - просто са си такива - до характер е, но и не вдигам много врява - защото съвсем ще крият, а така поне след няколко дни ми казват  ooooh! ooooh! ooooh!

за косичката - и за Калоян казват, че новата е по-руса, може би е така, като се върна към п-стари снимки, но ...като ми е постоянно пред очите - трудно хващам тези постепенни промени Wink))

иначе цветът на косата се определя от 3 вида пигмент и в зависимост то това клетките на кой пигмент са по-активно се променя и комплексния цвят...обичайно в детсвото е русо, а с годините потъмнява - като около 20г се оформя окончателния цвят  Hug

за Т - споделям идеята и за големи - не само за деца - не трябва да пречим на организма да се бори  Peace , както и това е сигнал, че нещо става  Peace

съветите за Калоян бяха да се ползва лекарство, ако Т е над 38 градуса и съм давала Нурофен; с втория вирус не ни изписаха антибиотик - защото беше вирус

като чета - май масово е тръгнал ....при нас имаше и зачервено гърло обаче + надути лимфни възли на вратлето, но мина за 2-3 дни  Peace

# 432
Нищо чудно и гърлото да е червено - преди месец не бяхме разбрали до консултацията, а имало чак някакви налепи...Но една мама наскоро ми каза, че докато никнат зъбите имунитета пада и е много вероятно да залавят всякакви вируси, които отминават за ден два.

"и въпреки желанието ми да се съобразяват, питат и т.н. - не и не - просто са си такива - до характер е" - абсолютно, само дето аз вдигам врява. Ще ходя сега да се извинявам за вчера, че се държах много зле, пък трябва да усвоя умението, тактично да карам хората да ми играят по свиката - нали за даскалица се глася.

Значи мога още да се надявам на черна коса Simple Smile хихи Исках да е с черна коса и сини очи, а е с кафяви очи и светла коса Simple Smile Разбира се не страдам много поради този факт Simple Smile

Тези безглутеновите бишкоти могат ли да се дават при положение, че не съм захранила с почти нищо? Искам да му дам да си гриска. Посърбяват го добре май венците. Все хапе.

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 13:59 от stone2009

# 433
  • София
за не-даването на лекарства, ама момичета, моля ви се! що не се върнете в 16 век и да се лекуваме с молитви; може ли да оставите детето да се мъчи с температура, и то във възрастта на гърчове и скоростно вдигане на Т; ай, стига с това сектантство
сори, че избухвам, ама ми е мъка за дечицата

# 434
  • в Кошера
Панадолът, съдържащ или не парабени, е по-добрия вариант при Т, отколкото НЕдаването на медикаменти, особено при бебетата, тъй като както е известно при тях Т се вдига страшно бързо, скорострелно даже, а и да не забравяме, че все пак са във възрастта на гърчовете. Ама...всеки си знае за неговото  Rolling Eyes
Аз пък, да си призная, винаги пия парацетамол като вдигна Т. Да чакам да ми спадне от самосебе си и да съм като парцал - а, не, мерси, нЕма нужда  Mr. Green

П.П. Верче, четеш ми мислите бе, момиче!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт