Хайде в Новата Година, с Юлчето игра ще има…

• 23 811
  • 695
  •   1
Отговори
# 255
  • София
сега се подава за прием Септември 2011, но аз възнамерявам да го пусна януари 2012

# 256
  • При моите мъже...
Значи може от сега да се подаде за януари 2012:) Благодаря за инфото!

# 257
да се похваля, днес успяхме да подадем молба за записване в ДЯ под №1; много съм доволна, че ни се размина голямото чакане

Много се радвам, но как подаде....в сайта им пише, че родените 2008-2010 ще могат да кандидатстват след 01.03.2010 г.

# 258
  • в 1001-та нощ
до колкото знам в сайта се кандидатства само за ОДЗ, а тя вероятно е подала само за ясла, която не е в ОДЗ и е към друго министерство?  newsm78

# 259
Най сетне ви изчетох.Марти е със хъркащо носле вече доста време,вземахме му секрет за бактерии.Оказа се че няма растеж ,тоест бактерии и сега 10 дена ще капем Тобрекс.Като гледам разлика още няма.
Водичка преварявам от чешмата,не че я пие много,даже хич.
за хрането сме горе-долу така:
 6 часа-кърма
9 часа-кърма
 10ч.сок-въведох го от тази седмица
11-12 зеленчуково пюре 50-60гр +1/4жълтък през ден +кърма.жълтъка го почнах преди 2 дена
15ч. каша или кисел по60гр+кърма
18ч.кърма
20-21кърма
през нощта се буди към 3 пак кърма.
не мога да заместя все още хранене ,хапва по малко и пак си търси да суче.
А а нощния сън беше спрял да се буди ,откакто го захраних започна да се буди отново.
Още нещо щях да пиша ,ама забравих newsm78
честито на всички месечинки. Hug

# 260
# 261
Аз днес купих чайче "лека нощ" на Хип, ще започна да го давам да видим дали ще е по-добре положението нощем, че тя ми се буди и без да е гладна.

Не помага особено, аз съм давала когато е била болна или когато е особено нервна. По принцип предпочитам аз да го пия малко преди кърмене, но в особено тежки ситуации е изпивала по 40-50мл без ефект.
Този на Хумана е по-добър сякаш, поне мен ме приспива веднага   Mr. Green

# 262
И аз искам да попитам нещо - от кога дадохте жълтък и от кога - месни пюрета / от кога мислите да ги давате?
Аз си мисля да захраня с месце на 6.5 месеца, а с жълтък - на 7 месеца.

# 263
  • в Кошера
И аз искам да попитам нещо - от кога дадохте жълтък и от кога - месни пюрета / от кога мислите да ги давате?
Аз си мисля да захраня с месце на 6.5 месеца, а с жълтък - на 7 месеца.

Мисля първо да дам жълтък, след седмица. В края на месеца ще включа и месните пюренца. Така съм решила засега, ако не ми щукне нещо друго  Mr. Green

Пюрета от миксирани зеленчуци яде вече почти месец, в които има и грах, и сладка царевица  Peace

Верче, браво! Зетят се уреди  Mr. Green

# 264
  • в 1001-та нощ
аз дадох първо месо и после жълтък - защото така бях чела тук

после педи каза обратното и въведох и жълтъка след месото и четох предложения за тази схема и ми се вижда по-подходяща; сега редувам един ден месо, другия ден зееленчуци с жълтък  Peace
не сме имали проблеми за сега Peace

това, което съм чела е, че месо се въвежда до месец след започване на захранването; но сигурно има и много други различни препоръки

като възраст - почти 7м.

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 09:33 от a.l.e.n.a

# 265
Аз искам да го запиша в ОДЗ от септември 2012, когато ще е на 2 години. Кандидатстването за ОДЗ е по интернет, но кога трябва да кандидатствам някой знае ли?

# 266
На нас педи ни посъветва да изчакаме с жълтъка до пролетта, защото и се беше появило някакво обривче по бузките и кожата и е по-чувствителна! По новите схеми някои го дават чак след годинка, но няма да чакам до тогава! Искам на 10 месеца да почнем детската кухня, а пък там си папкат почти всичко и трябва да бъдем захранени !

# 267
  • Пловдив
Здравейте, чета ви от няколко месеца и вече май е време и аз да се включа в групичката на юлските мами. Нашата малка принцеса е родена на 27.07 и се казва Габриела.

Относно чайчетата за ''лека нощ'' - давам на малката от един месец, но ефект не съм видяла....спи когато иска и по колкото си иска  Whistling

Ние се захранихме преди 3 дни с пюре от морков /на Хип/ , но й е много странно и само го избутва от устата и прави ''гррррр'' с него.....след което всичко е оранжево около нас  Joy
Днес ще пробвам с тиква, ако и нея отказва, ще спра захранването за 1 седмица.

# 268
pepina83, добре дошла!  wavey

Tyra, ти се появи.  Hug Вчера се присетих за вас по едно време. Как е малката кукла? Спадна ли й температурата? Или вече се е показало някое бяло зъбче Simple Smile

vtrendy, браво! Ех, този Тото колко упорита мама си има Simple Smile Аз днес ще ходя на оглед на яслите тук, в района. Ще проучвам как седят нещата, въпреки че вчера една съседка ми разясни набързо хавата Simple Smile

a.l.e.n.a, понеже на мен ми боде очите ... пише се жълтък (идва от жълт), а не желтък  Peace

# 269
  • София
здравейте, мацки
за детската ясла, кандидатствахме в самостоятелна ясла; това ни е втори опит; първият опит беше на 3 януари за 55 ДЯ на Белмекен - там отидохме предишната вечер в 10.30 и бяхме 63?! за там шанс да се запишах имат само децата, чиито родители бяха отшли на 1 януари до обяд; този опит го приехме за генерална репетиция; и ето ни през 35 ДЯ на Орехова Гора на 11 януари вечерта в 10, като обявеният запис започва на 14 януари сутринта; бяхме готови да чакаме 3 нощи; обаче на 12 до обяд вече имаше 25 дечица и от столична община решиха да не става калабалък и да започва записването; и така, в списъка на подалите молба за ДЯ за тази година Тото е под №1!!!!!

за жълтъка, аз вече втора седмица давам - два пъти в седмицата по четвърт; от другата седмица ще започнем през ден по четвърт, и така две седмици; после още две седмици през ден по половин жълтък; чак след това ще въвеждаме месото

Общи условия

Активация на акаунт