Хайде в Новата Година, с Юлчето игра ще има…

• 23 386
  • 695
  •   1
Отговори
# 345
  • София
ren4i, пу пу, много ти е хубава принцесата, да ти е жива и здрава

# 346
Ренчи, много сте сладки, имаш си една истинска малка принцеса   bouquet

# 347
  • в 1001-та нощ
buggy-->, аз не настоявам, че това е единствено и вярно - споделям опита си и съм сигурна, че има и много други варианти  Peace

детенцето на кумата - все още не е добре захранено, в началото на нея не й се заниамваше да приготвя, после някак изпуснаха момента на любопитства......пасирани храни не желаеше изобщо, но посягаше към малки твърди парченца банан, сиренце ...

разбира се, че децата са различни

но аз споделям как е при нас - от смачкан картоф с мляко - приемаше няколко лъжички толкова, докато след пасиране - от раз - при еповече и спокойно преглъщаше

давам го просто като идея да се опита  Peace и съм сигурна, че за всеки един случай има много варианти и всеки може да опита - докато намери своя - споре детенцето и всякаквите други особености Peace

# 348
Stone 2009 -аз вря всички зеленчуци белени и след това пасирам, като ползвам и бульона, в който са врели.
Преди това ползвах преса за чесън, но остават топченца от картофа и не става идеално гладко, а децата имат рефлекс да избутват частиците - може би предпазно - да не се задавят или като нещо непознато  newsm78

Рефлексът за избутване изчезва 4-5ти месец, затова и захранването се препоръчва да се почне след като изчезне  Peace
Ние почнахме скоро захранването и не е имало проблеми с избутване на пюрето навън, би трябвало да плюят само големите частици сега.

# 349
  • в 1001-та нощ
класическото избутване с език - при нас започна по-късно и е по-скоро игра с предмета в устата

в началото на захранването (започнахме на 5м. и половина) - просто не искаше да приеме от намачкания картоф с мляко...докато не беше идеално гладко - тогава нямаше проблем

мислила съм скоро да го пробвам - как ще приеме непасирано пюре с малки частички  Hug

# 350
a.l.e.n.a, то това твърдение за избутването никак не е вярно. По-горе scarly го е обяснила много добре  Peace В случая, аз не се справих добре в опита си да обясня защо не е.

До колкото си спомням, Калоян на Стоун, доста дълго време беше на АМ. За бебенца, които са на АМ е нормално да приемат по-трудно вкуса на другата храна. Все пак АМ е с константен вкус. Кърмените деца са опитвали различни вкусове чрез майчиното мляко и приемат по-леко прехода. На Стоун й остава да бъде по-търпелива и изобретателна Wink Нещо ми се върти из главата, че май за деца на АМ е най-удачно захранването да започне с каша, но не съм 100% сигурна, защото не ми се е налагало да проучвам подробно въпроса  Peace

# 351
  • в Кошера
в началото на захранването (започнахме на 5м. и половина) - просто не искаше да приеме от намачкания картоф с мляко...докато не беше идеално гладко - тогава нямаше проблем

В самото начало и нашия случай беше същия, + факта, че трябваше и да е по-рядка консистенцията, иначе физиономиите бяха  Sick

мислила съм скоро да го пробвам - как ще приеме непасирано пюре с малки частички  Hug

На 2-рата седмица от захранването дадох намачкан с вилица банан, защото нямах пасатор под ръка. Нямаше как да е идеално гладко пюрето, мръщеше се, но на втория-третия път вече не й правеше впечатление.

Пробвай, добре е да свикне с по-едри частици в храната.  Peace

# 352
  • в 1001-та нощ
при нас случаят е идентичен с описания от Tyra Peace , ясно съзнавам, че децата са различни, не очаквам при всички да е като при нас и всеки път го подчертавам Peace

Калоян в началото дори се давеше - докато не направихме гладко пасирано и по-рядко и постепено сгъстявахме  Peace

не съм му давала нещо различно от гърда до 4-5 месец - за да преценя как би избутвал тогава; имаше момент на избутване в по-късен етап и по-скоро - като игра с предмета и езичето

явно и аз не мога да обясня добре, но мисля, че говорим за различни неща

няма значение - всеки ще си го усети - как е при него  Peace

# 353
Добро утро!!!

Ренчи,розовата Мис е прелестна Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Катче за съжаление е  в болница с Петърчо.Стискайте им палци Praynig

За захранването.Ал го започнах на 5 м  парченца банан и ябълка от моите,защото проявяваше интерес.Хапваше и хапва с охота и до ега храни с Непюрирана консистенция.Претата от бурканче също ги хапва,но през повечет време ги плюе или си прави балончета с тях.За сега,по добрият вариянт за мен е да му намачкам с вилица,тогава изяжда всичко без проблем Peace

# 354
A нашия хубавец като опита 2-3 хапки и си стиска устата и повече не пуска лъжица да му влезе в устата,иска си млякото и това е ooooh!

# 355
Стискам палци на Катче-Петърчо бързо да се оправя! Flowers Four Leaf Clover

# 356
  • София
ох, милата катче, стискам палци всичко да се размине бързо бързо  Praynig

алена, рефлексът на избутването с език е вроден на бебетата, а не се появява по някое време; това е вид защитна реакция - да не могат да поемат друго освен млекцето на мама и да не се задавят; един от признаците, че бебето е готово за захранване, е изчезването на този рефлекс

тото само в началото - първите два или три пъти, правеше физиономии на погнуса и отвращение; сега отваря широка устичка и даже се накланя към лъжичката; понякога даже увеличаваме скоростта на проникване на лъжичката в устата (ама как научно го обяснявам, а  Joy), в резултат на което веднъж му забих лъжичката в небцето; не беше приятно

да се оплача, дядото на мъжа ми почина снощи (не е голяма драма, защото човекът беше на 88 г. и си отиде от раз, без да се разболее и залежи на легло, така че - дай боже всекиму такъв край); обаче мъж ми и свеки заминаха тази сутрин за сопот да организират погребението и сега два-три дни ще съм самичка с бебо у дома (и без кола   Sad); за първи път ще ми е да съм съвсем сама с детето

# 357
Леле, това с Петърчо е много неприятно, да оздравява бързо.

При нас е кошмар с тази хрема, не спи пречат секретите, яде малко, почти не иска пюре и каша, с тези 6 килограма милата само да не отслабне. Взех аспиратор на Маример доволна съм, но с тези сополи ги теглим на половин час, то не е рев не е чудо, като види и капките едвам я удържам. Пазете си децата, много е тежко, ние съм убедена, че се заразихме на консултацията на седми, имаше две бебета с хрема .

# 358
Добро утро!

Стиснати палци на малкия Петър и от нас Praynig Peace

Диман и баткото и бебето пиха антибиотик след кръвни изследвания и прегледи при педиатърката.Аз имам пълно доверие на нашата педиатърка.Тя остави Божидарка да се бори с вируса цели 10 дни и след като се влоши много се стигна до Аугментин.При един от контролните прегледи ни каза, че сме късметлии че не се засегна белият дроб  Sad.
Дано всичко да мине леко при болните и да не ни повтаря вече Hug
Приятен ден на всички!

# 359
Здравейте и от мен.Да се похваля-днес ставаме на 6 месеца newsm44.
Иначе от една седмица влачим една лека кашлица и пием Проспанче.Гърдичките са му чисти,гърлото не е зачервено,Т нямаме,а от къде е тази кашлица newsm78
С пюретата нещо не се справям-не мога да ги пасирам както трябва,количеството ли ми е малко и пасатора не го хваща,не го разреждам достатъчно ли....и малко им се мръщи.Сега взех купешки,ако ги яде значи проблема е в мен.
Зъбки още нямаме,ама каквото докопа всичко е в устата-яко го сърби милия.
Вече се обръща активно,дори имаме и едно падане от дивана. Embarassed
Ходихме и на профилактичен преглед при ортопед-всичко ни е наред.Въпросният ни забрани всякакви паяци,уокъри,бънжита,носене с една ръка и мн.други неща Shocked ама кой го слуша,и аз съм човек и аз искам да се нахраня примерно та си го оставям по малко в проходилката
Айде отчетох се,че и дълго май стана....
Честита месечинка и на другите дечица.

Общи условия

Активация на акаунт