Хайде в Новата Година, с Юлчето игра ще има…

• 23 335
  • 695
  •   1
Отговори
# 525
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Направо ви се възхищавам на ентусиазма да си правите каши! Това го казвам без капка ирония, честно  Peace 
Аз сега три пъти дневно мия, беля, почиствам, режа, мия съдове, пасатор, и после всичко в обратния ред и имам чувството че половината ми ден е минал в кухнята, а ако си правя и кашите не знам   Crazy  Аз съм яла Слънчо и Хумана я как съм пораснала! 
За бишкотите - да имат добавена захар, както и много други храни за бебета. Това е единствената захар която поема и не мисля, че е чак толкова вредно. По-вредна е изнервената, недоспала майка  Laughing

Аз не смятам да си гледам детето в стерилна среда. Пазя го от нитрати и всички  храни които за вредни и за мен и до там.

# 526
нашата количка става на седяща и така излизаме, но малкият гледа към мен  newsm78

все още влиза в нея - 67 см, но ... се замислям за другия тип колички .... в които гледа напред  newsm78 за сега заспива - при излизане и не е много на дневен ред, но след време
и нашата става на седяща, но се въртъ и дръжката, така че може да гледа и към мен, и напред  Peace (Пег перего уно)

# 527
ние си оставаме със старата коли4ка-Чиполино Суифт тя е лятна и има 4увалче отпред, и иначе си гледа напред.
И друго да попитам вашите бебчета стоят ли вече седнали сами че да се возят така, няма ли да проблем..... newsm78

# 528
  • София
за бишкотите, като прочетох какво съдържат - не, благодаря; то не бе захар, то не бе растителна мазнина (разбирай гадно палмово масло), то не бе сухо краве мляко; брррррррррр, отврат

за количката, ние сме с Chicco Trio S3; вече сме в т.нар. лятна количка, като според мен по-правилно е да се каже количка за по-голямо дете; кошът за новородено определено вече ни е хем къс, хем тесен; тото направо може да изпадне от него, така че нямам избор

за чистенето, изобщо нямам намерение да превръщам къщата в обезпрашена чиста стерилна среда; у нас се чисти веднъж седмично и никой не влиза с обувки; когато е на земята, опъвам една голяма постелка на Taf Toys и го поставям върху нея; като почне да седи уверено самичък, ще го поставям и в кошарката

за кашите, Therisa, аз правя кашите от брашно - оризово, елдено, царевично; става ултра бързо; изобщо не е някакво геройство

за сядането, тото определено вече може да седи сам; не е много стабилен и понякога се килва настрани или напред, но си седи и иска да си седи, прави усилия

# 529
Здравейте и от нас!

Отчет след консултацията:

стари мерки: 6990 г. 67 см.
нови мерки: 7300 г. 66.5 см.

И моЙто дете се смалява  Joy

Сложиха ни противохепатитната, дадохме кръв и урина.

въведени храни: ябълка, круша, синя слива, банан.
картоф, тиква, морков, тиквичка, броколи и от 2 дни ориз.
Днес дадох за първи път жълтък - 1/4.

Нашата педиатърка ни съветва да изчакаме с: месото ( още 2 седмици), кашите, попарите, киселите, ориза, глутена и т.н.

Оризът наистина ще го спра, защото малкият ака по 3-4 пъти на ден само топченца. Мама по цял ден гони топченца из памперса  Joy

Новият ни режим е 2 млечни хранения сутрин, зеленчуково пюре като обедно хранене (125 г.), в което в последствие ще се добавя жълтък/месо.
Следобяд отново 2 млчени хранения и между тях плодово пюре.

Хубавото време няма да го оползотворим, защото аз още страдам от моя злополучен мъдрец. Вече съм на антибиотик, така че има светлина в тунела  Whistling

# 530
  • Stavanger, Norway
Леле, няма такова мрънкане като днес  ooooh! От няколко дена е по-кисел и венеца му е надут. Дано скоро избие зъбчето, че да му олекне на детето  Rolling Eyes Иначе не ми хареса млякото с ориз  Thinking Май предпочита плодовете  Whistling
За кашите - наистина не е геройство. Да правиш пюрета всеки ден, обаче си е геройство  Peace Иначе завираш водичка, разтваряш брашънцето, бъркаш и си ок  Mr. Green

# 531
И аз да се отчета след консултацията днес:
нови мерки:9.200 кг, 72 см
стари мерки 8.700 кг, 70 см

Сега ми е много интересно как ще вземем урина:)) голям фън!

Въвели сме:
плодове- круши,ябълки,сини сливи и банан(от днес)
зеленчуци - картоф,морков,тиквички,тиква,пъщарнак, карфиол(яде веднъж и изобщо не го хареса)
Зърнени-ориз,елда (която сега въвеждаме)

# 532
И аз да се отчета днес от ДК - 9200/+200 гр/ и 70 см /+1см/, сложиха ни ваксината, но не успяхме за кръв и урина защото трябвало само сутрин. Сега трябва да се разкарвам веднъж за направления и втори път да водя и детето до лабораторията. Няма да бързам и без това не е толкова спешно, не искам пак да водя детето в тази лудница в поликлиниката дето само се кашля и бъка от вируси

Аз съм съгласна с Therisa, че е голямо геройство приготвянето на пюрета, каши. Аз лично всичко готово купувам и ми е супер така. За бишкотите - ако детето спи не виждам нищо лошо да му се дават, аз след 2 месеца безсъние наистина мисля, че е най-важното майката да е отпочинала и спокойна. Ако го храниш супер био и майката е изнервена и недоспала - е те това е драма вече  ooooh! ooooh! ooooh!
Педиатърката каза да не давам каши, защото много качвали от тях, ама няма да я слушам и ще давам, няма да замествам цяло хранене а само 1/2. Аз нея ако слушам ще си уморя детето от глад, а той мене от безсъние

# 533
a.l.e.n.a  newsm78 извинявай но нещо не можах да те разбера,ако може с малко пояснения не разбрах какво да разредя Embarassed

# 534
Като ви чета колограмите  на бебчовците ми се струва, че моето детенце е доста дребничко.
Педиатърката казва, че всичко е наред, но аз започвам да се замислям.
Апетит голям, не отказва никаква храна, детенцето е жизнено и игриво, но сме около 1 кг под нормата за нашата възраст  newsm78
Как ви се струва?

# 535
Danito_d, не ти е дребничко детето  Peace Борис е горе долу с подобни мерки. Преди месец беше 65 см и 7000 гр. и не очаквам този месец да е качил повече от 300-400 гр. А вие как така минахте на ДК, че и ваксини са ви били? Нали е обявена грипна епидемия  newsm78

За захарта в детските продукти: Детският организъм не е готов все още да се справя с обраборката на захарта, т.е. да се разбира, че панкреасът не отдлея нужните ензими, за да я преработят. Най-общо казано захарта действа като камшичен удар с/у него, натоврва го излишно и може да доведе до преждевременно износване или увреждане. Като се има предвид, че панкреасът има жизнено важна функция за организма и от него зависи обработването на всяко едно нещо, което попадне през устата на човек някак си оправдания от рода "По-добре ли е изнервена и недоспала майка" ми звучат леко маловажни. Но всеки си решава за собсвеното си дете  Peace
Свекър ми почина от болест, засягаща панкреаса и знам колко се мъчи през последните си дни Cry

# 536
За цикъла, аз имам още 1-2 месеца след като родих, а сме само на кърма, но не ми е много редовен, не , че си записвам кога ми идва, никога не съм го правила, но приблизително е нередовен и тече колкото си иска, все различно  Peace

За бишкотите се чуда дали да не пробваме, като и мен ме спира малко това, че са със захар, ама се будим през 1 час да ядеме, като хапва малко и айде пак заспиваме. Вярно, че още сме само на кърма, но през деня й стига, а и си усещам гърдите пълни, не ги изцоква докрай, защо така все е гладна незнам  ooooh!

За количката, нашата е Чипилино Джема ВИП серията 3 в 1, като коша на летният вариант го използваме от около месец, че зимният ни е мъничък, а иначе се вътри коша , на всичките варианти, а не дръжката и така ти гледа към мен  ту към полянката, много съм доволна от количката  Heart Eyes

За отчет в понеделник бяхме на консултация и вече сме 8,160 кг и 67 см, а бяхме 7,500 кг на 65 см  Crazy. Но пък сме болнички и за това ще бием ваксините като се оправим  Naughty

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 16:58 от Qkova(Elena)

# 537
Danito_d, не ти е дребничко детето  Peace Борис е горе долу с подобни мерки. Преди месец беше 65 см и 7000 гр. и не очаквам този месец да е качил повече от 300-400 гр. А вие как така минахте на ДК, че и ваксини са ви били? Нали е обявена грипна епидемия  newsm78

Ами Бъги, минахме. Аз прелетях като фурия през чакалнята с детето и се скрих в стаичката за бебета. След това още по-бързо стигнах и до лабораторията. Нито съм питала кой е наред, нито съм чакала. Дано не сме лепнали нещо по въздуха  Praynig

# 538
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Данито, Борис също е 7400, така че не мисля, че има нещо от което да се притесняваш.
Бъги, нали знаеш, че има цели поколения деца изгледани само с "Ганчев", "Амам", "Овко" и др. и всички те имат добавена захар, да не говорим за това как сме гледани ние: със захарен разтвор и биберон топен в мед. Сега ако предположим, че 60% от майките си гледат децата с купешки пюрета с добавена захар, то следва ли 60% от населението да е с панкреатит?
И изобщо защо си говорим само за лошите неща, които могат да ти се случат? То не беше аутизъм, то не беше анемия...  ooooh!

# 539
Да, това за свекъра ти беше меко казано излишно

Хайде малко по-ведро, постинга звучеше заплашително  Stop

Общи условия

Активация на акаунт