Хайде в Новата Година, с Юлчето игра ще има…

• 23 328
  • 695
  •   1
Отговори
# 540
Данито, Борис също е 7400, така че не мисля, че има нещо от което да се притесняваш.
Бъги, нали знаеш, че има цели поколения деца изгледани само с "Ганчев", "Амам", "Овко" и др. и всички те имат добавена захар, да не говорим за това как сме гледани ние: със захарен разтвор и биберон топен в мед. Сега ако предположим, че 60% от майките си гледат децата с купешки пюрета с добавена захар, то следва ли 60% от населението да е с панкреатит?
И изобщо защо си говорим само за лошите неща, които могат да ти се случат? То не беше аутизъм, то не беше анемия...  ooooh!

А същите тези поколения страдат масово от алергии, диабет и какво ли още не... Всеки сам си решава за детето, и аз съм на мнението на Бъги относно храненето от толкова малки с какво ли още не.

Искам да питам - случайно да сте намирали тук да се продават някакви ограждения или нещо което може да се ползва да се огради част от стаята за бебето само? Габи не пълзи още, но за сметка на това с претълкулване от корем на гръб и обратно стига навсякъде където реши вече  Shocked Shocked
Не мога изобщо да я оставя на одеяло на пода и да ида даже до ВЦ, защото почнах да я намирам на невероятни места  newsm78

Аз също не пазя супер стерилно, но пода където се въргаля гледам да го минавам през 2-3 дни и то най-вече защото падат много косми, не мога да се преборя още с косопада  ooooh!

# 541
Therisa, мисля, че много ясно съм написала, че всеки решава как да си гледа децата. Ти ако искаш и мешана скара с бира предлагай на твоето Peace  Какво следва от добавената захар и сол в бебешките храни, можем само да гадаем. Мнението ми е, че след като знам как функционира даден орган в човешкия организъм, е по-добре да се придържам към някои ограничения, дори и да нарушава личния ми комфорт.

Danito_d, ние другата седмица трябва да ходим на ДК + изследвания + ваксина. Най-вероятно ще се обадя да питам какво да правим.  

Редакция:
scarly, в Бейби мола съм виждала заграждения, но не знам каква им е цената.

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 23:20 от buggy-->

# 542
Здравейте,

аз пак с един бърз въпрос....понеже нашата педи не смята, че трябва да обяснява...
Една приятелка ми каза, че храненията на детето трябва да се редуват по следния начин

мляко...пюре...мляко...пюре...мляко

А не както аз му давах

08,30- мляко
11,30- зеленчуково пюре
14,30- плодово пюре
17,30- мляко
20,30- мляко

Имате ли идея  коя е по правилната схема?

# 543
  • София
Е определено втория начин - както ти си давала до сега. Сутрин и вечер само мляко а между тях след пюрето е добре да се дохранва с мляко дори и с малко количество. Аз поне така знам че до 1 годинка млякото трябва да е основно.

# 544
  • Бургас
 Krisa,според мен между двете пюрета е хубаво да има млечно хранене.Значи схемата на приятелката ти ,съм спазвала.

# 545
АЗ правя оризовата каша с нейното мляко(Хумана) и добавям плодово пюре, защото сме слабички и педи каза кашите с мляко не с вода. Тежим 6 кг. и сме 64 см., няма как да затлъстеем.
Записах си час за гинеколог, след като ми дойде цикълът да ми вземе и цитонамазка.
Днес баткото си дойде от училище с кашлица, пратих го при нашата лекарка, чакал е два часа, имало е 10 човека, Тя му е казала, да заведа Габи само ако усили кашлицата или хремата не затихва.

# 546
  • в 1001-та нощ
vtrendy  Peace ще видя за каква постелка говориш  newsm78, аз не оставям Калоян да се търкаля и пълзи на паркета, постелено му е и оградено, но ...моментално си излиза от "мястото" - наоколо всичко е друго и по-интересно

ще видя и за ограждения, точно з анещо таков амислех, но не вярвах да има и не виждам как ще го спрат  newsm78, но може би хората са измислили, каквото трябва  newsm78

pepka_ , имах предвид да не даваш само пюре, а да смесваш от пюрето с мляко - в началото повече мляко и по-малко пюре, после все по-малко мляко и повече пюре в сместа - за да напомня на млякото и въвеждаш новия вкус

ако си въвела и зърнени - можеш да сгъстиш малко с елда, ориз, царевица ...  Peace

# 547

Искам да питам - случайно да сте намирали тук да се продават някакви ограждения или нещо което може да се ползва да се огради част от стаята за бебето само? Габи не пълзи още, но за сметка на това с претълкулване от корем на гръб и обратно стига навсякъде където реши вече  Shocked Shocked
Не мога изобщо да я оставя на одеяло на пода и да ида даже до ВЦ, защото почнах да я намирам на невероятни места  newsm78

Продават сглобяеми огради, може да пробваш стях Peace

# 548
Здравейте,аз пак си хванах компа преди да е забил на англ.клавиатура  Mr. Green Днес малкия цял ден е кисел.Той откакто хапва пюренца си ака през ден.Не се притеснявах,защото акото си му беше рядко,но днес следобед беше като парче камък и с нишки кръв  Shocked Така се шашнах,че му давах допълнително пюре само от круша и се изака,но пак сухичко.Винаги слагам круша в пюрето,но защо така  Thinking Ще пробвам да му давам вода вече,но той никак не може да пие от шише и не зная как да го науча.
Оф,ще ставам,че мъжо ми си дойде и ще вечеряме  Crazy

# 549
Момичета не се карайте заради тези бишкоти,аз честно казано прочетох в чужбинската за тях,че ги давали преди лягане и понеже моето  синче е вече почти 7 месеца ,а все още си хапваше по нощите ,а не го кърмя от месец и трябва по никое време да му правя АМ(не че ме мързи,просто 170мл в 2 часа ми се виждат много,то този стомах трябва да почива,пък и доста добре наддава всеки месец Laughing )та затова реших да пробвам така да го отуча.Както и да е вече от 20:30 до 6:00 не яде,просто го залъгвам с малко вода като се събуди,а що се отнася до прословутите бишкоти така и още не съм му дала,а и след провелата се дискусия едва ли не се чувствам все едно отрова в млякото ще му слагам Grinning
Всеки си преценя за захарта,но ми се струва,че не е чак толкова опасна за бебчовците щом педиатрите казват да се слага мъничко сол и захар в пюренцата както и масло(нашата така се изказа)иначе аз не го правя това,ние сме на хип,не че много ги яде де,но това е друг въпрос

# 550
a.l.e.n.a, мерси сега разбрах,но и това съм пробвала,не става.не и ли харесва нещо не и не.
днеска например изяде цяло пюре на гербер пилешко със зеленчуци,преди съм и го предлагала не го харесваше ooooh! а все иска това което ние ядем ,като я наредя на масата и започва да мляска и да мрънка и аз и давам да си опитва разни работи които стават като за нея,явно е на моменти....
за млякото аз давам сутрин и вечер АМ,преди обед кисел или плодово пюре,на обед попара или ако иска зеленчуково(местно) или сирена каша ,след обед каша(кус кус плазмон)

# 551
  • в 1001-та нощ
браво Wink))) ами ще я слушате - какво и кога иска и ще се съобразявате и така  Hug

# 552
Therisa, мисля, че много ясно съм написала, че всеки решава как да си гледа децата. Ти ако искаш и мешана скара с бира предлагай на твоето Peace  Какво следва от добавената захар и сол в бебешките храни, можем само да гадаем. Мнението ми е, че след като знам как функционира даден орган в човешкия организъм, е по-добре да се придържам към някой ограничения, дори и да нарушава личния ми комфорт.

някоИ ограничения  Peace

# 553
  • в 1001-та нощ
тези сглобяеми огради? някой може ли да даде линк?

# 554
Therisa, мисля, че много ясно съм написала, че всеки решава как да си гледа децата. Ти ако искаш и мешана скара с бира предлагай на твоето Peace  Какво следва от добавената захар и сол в бебешките храни, можем само да гадаем. Мнението ми е, че след като знам как функционира даден орган в човешкия организъм, е по-добре да се придържам към някой ограничения, дори и да нарушава личния ми комфорт.

някоИ ограничения  Peace
Мерси за поправката  Peace

Общи условия

Активация на акаунт