Майчинството счетоводно - 37

• 29 735
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • София-Младост
момичета предстои ми да изляза в неплатен отпуск за гледане на дете до 8 год.Искам да попитам нещо:1.Какво трябва да се напише:молба или заявление,6месеца ли трябва да напиша или общо дните колкото са в тези шест месеца.И тъй като работодателката ми ще се възпротиви на тази отпуска какво трябва да поискам от нея като документ че съм и я предала.
http://elisaesa.com/download/6/
Заявление за ползване на отпуск по чл.167а. Подаваш го минимум 10 дни преди самото ползване. Отпуска се смята в календарни дни, така че пишеш толкова колкото ще ползваш, може 30 може 130. Принципно работодателя не може да откаже този отпуск, но ако се притесняваш нека в счетоводството да входират заявлението ти.

# 661
проблемът е че счетоводителката и води счетоводството от друг град ,следователно няма да може веднага да ми издаде документ .Ако ми подпише и подпечати молбата и аз си я преснимам да имам копие това достатъчно ли е

# 662
Здравейте,
и аз имам въпрос относно майчинството, бременна съм, а съм без работа.
За 2010г. имам два месеца работни само,
юли и август - 320.00 лева
Въпросът ми е, ако намеря фирма в която да си внасям осигуровките поне два-три месеца, преди 45 дневният период болничен, ще получавам ли майчинство, какво и за колко време.
Благодаря Ви предварително за отговора!

# 663
  • Пловдив
Здравейте,
и аз имам въпрос относно майчинството, бременна съм, а съм без работа.
За 2010г. имам два месеца работни само,
юли и август - 320.00 лева
Въпросът ми е, ако намеря фирма в която да си внасям осигуровките поне два-три месеца, преди 45 дневният период болничен, ще получавам ли майчинство, какво и за колко време.
Благодаря Ви предварително за отговора!

колко ти е общо целия стаж през целия ти живот

# 664
  • София-Младост
проблемът е че счетоводителката и води счетоводството от друг град ,следователно няма да може веднага да ми издаде документ .Ако ми подпише и подпечати молбата и аз си я преснимам да имам копие това достатъчно ли е
Предполагам да.

# 665

ами около 3 години

# 666
  • София-Младост
Ще получаваш първо 410 дни, после до 2г. възраст на детето. Всичко около 240лв. по сегашното законодателство, така че не се изсилвай да внасяш осигуровки на високо възнаграждение.

# 667
Благодаря ти много, и аз не мислех да се хвърлям на голяма сума, 320-400 лева, да ги внасям 3 месеца и после влизам 45 дневният болничен, той нали също ще ми е платен?

# 668
  • София-Младост
Благодаря ти много, и аз не мислех да се хвърлям на голяма сума, 320-400 лева, да ги внасям 3 месеца и после влизам 45 дневният болничен, той нали също ще ми е платен?

Да, с първият болничен започват първите 410 дни, на които обезщетението се изчислява на база доход от 18 месеца назад.

# 669

Благодаря много за отговорите!

# 670
Здравейте, в отпуск съм за гледане на дете до 2 години. Вчера разбрах, че закриват фирмата в която работя. Не мога да се свържа с тях за информация затова се обръщам към вас. Възможно ли е да ,ми прекратят майчинството (детето ми е на година и 3 месеца)? Ако да имам ли вариант да ме назначат в друга фирма, за да мога да си получавам майчинство? Също искам да попитам какво се случва с платеният ми отпуск, който се е натрупал до сега?

# 671
Здравейте.Отново се включвам с въпрос.
Племенничката ми роди преждевременно но за съжаление бебетата починаха.Преди да роди е била в болничен поради опасност от аборт издаден на 12.12.2010.до 12.01.2011.Роди на 01.01.2011. и от болницата и издадоха болничен 42дни.От НОИ са върнали болничните като за първия искат да се промени кода да бъде все едно е излезнала в майчинство 45 дни преди раждане.Лекарите не могат да го направят защото тя тогава е била 22,23 седмица.
Питането ми е :този болничен не трябва ли да си го ползва така по тази причина, а според промяната в наредбите от май месец миналата година в нейния случай тя да има право на друг болничен след изтичането на 42 дневния който да и даде тези дни които не е ползвала преди раждането.

# 672
Здравейте.Отново се включвам с въпрос.
Племенничката ми роди преждевременно но за съжаление бебетата починаха.Преди да роди е била в болничен поради опасност от аборт издаден на 12.12.2010.до 12.01.2011.Роди на 01.01.2011. и от болницата и издадоха болничен 42дни.От НОИ са върнали болничните като за първия искат да се промени кода да бъде все едно е излезнала в майчинство 45 дни преди раждане.Лекарите не могат да го направят защото тя тогава е била 22,23 седмица.
Питането ми е :този болничен не трябва ли да си го ползва така по тази причина, а според промяната в наредбите от май месец миналата година в нейния случай тя да има право на друг болничен след изтичането на 42 дневния който да и даде тези дни които не е ползвала преди раждането.
Няма как от НОИ да искат да се сменя причината на б.л. от 12.12.2010г. Той си е с причина общо заболяване. Тя има право на болничен за общо заболяване след изтичането на болничния за 42 дена  ако не се е възстановила от раждането.

Здравейте, в отпуск съм за гледане на дете до 2 години. Вчера разбрах, че закриват фирмата в която работя. Не мога да се свържа с тях за информация затова се обръщам към вас. Възможно ли е да ,ми прекратят майчинството (детето ми е на година и 3 месеца)? да, ако прекратят трудовия договор Ако да имам ли вариант да ме назначат в друга фирма, за да мога да си получавам майчинство? да, отработвате поне един ден в друга фирма и отново имате право на майчинство Също искам да попитам какво се случва с платеният ми отпуск, който се е натрупал до сега? трябва да се изплати

# 673
благодаря за отговора

# 674
Здравейте, и аз имам въпрос, който ме тревожи.

Чл. 70. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Когато работата изисква да се провери годността на работника или служителя да я изпълнява, окончателното приемане на работа може да се предшествува от договор със срок за изпитване до 6 месеца. Такъв договор може да се сключи и когато работникът или служителят желае да провери дали работата е подходяща за него.

(4) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., предишна ал. 3 - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) В срока за изпитването не се включва времето, през което работникът или служителят е бил в законоустановен отпуск или по други уважителни причини не е изпълнявал работата, за която е сключен договорът.

Аз излязох в 45-дневния болничен дни преди да ми изтече изпитателния срок. Болничните дали са отпуски в горния случай и дали като се върна ще съм още в изпитателен срок или договорът ми вече е постоянен?

Общи условия

Активация на акаунт