Майчинството счетоводно - 37

• 28 513
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
Добър вечер,
Дъщеря ми на 2.04.2011 прави 2 години. Исках от 4.04.2011 да я дам на ясла, даже подадох заявление до директорката. Обаче тя ми каза, че за да си запази детето мястото до април трябва да я давам от средата на март да ходи поне по два пъти седмично.И от април да си ходи редовно. Въпроса ми е ако я дам от средата на март от НОИ може ли да се заядат с мен и да ме карат после да връщам майчинство за март месец детоще до взема?

# 706
  • Пловдив
ако я дам от средата на март от НОИ може ли да се заядат с мен и да ме карат после да връщам майчинство за март месец детоще до взема?

да,разбира се

ако не си прекратила отпуска си за гледане на дете от март /точната дата,от която ще тръгва детето/,е неправомерно да взимаш 240 лв.пусни си платения отпуск от средата на март

# 707
ако я дам от средата на март от НОИ може ли да се заядат с мен и да ме карат после да връщам майчинство за март месец детоще до взема?

да,разбира се

ако не си прекратила отпуска си за гледане на дете от март /точната дата,от която ще тръгва детето/,е неправомерно да взимаш 240 лв.пусни си платения отпуск от средата на март
А да за това не се бях сетила. А за да го пусна от средата на март кога трябва да кажа на работодателя си.

# 708
  • Пловдив

А да за това не се бях сетила. А за да го пусна от средата на март кога трябва да кажа на работодателя си.

в началото на март си пусни молбата за платен отпуск,
също ще трябва да попълниш прил 12 и прил 4 за 120 те лв до 2 г на детето

# 709

в началото на март си пусни молбата за платен отпуск,
също ще трябва да попълниш прил 12 и прил 4 за 120 те лв до 2 г на детето

Мерси много че ми отговаряш толкова бързо. Ама имам още един въпрос- платения отпуск от нои ли се плаща или от работодател? Щото при мен нещата са малко объркани с работодателя.Не знам дали ще иска да ми плати отпуската.

# 710
  • Пловдив
от работодателят
трябва да ти плати
ако ти прави проблем,се обърни към инспекцията по труда

# 711
от работодателят
трябва да ти плати
Благодаря ти много.

# 712
от работодателят
трябва да ти плати
Благодаря ти много.
Извинявай- сетих се още нещо. А на колко  дни платен отпуск имам право? И мога ли да си взема неплатен вместо платен.

# 713
  • Berlin
Здрвейте! Имам един въпрос, не съм сигурна обаче как да го формулирам точно. Simple Smile
Мисля, че тук четох за официално уведомяване на работодателя за бременност с документ. Има ли такова нещо, какво представлява, кой го издава? Мисълта ми е, че ако се наложи бих искала официално да си заявя, че съм бременна. Доколкото четох - не мога да ме уволнят по време на майчинството - така ли е?

# 714
Момичета, искам да питам нещо за болничните...на 6.03 трябва да изляза в 45-дневния болничен, та за март предполагам трябва да платя някакви осигуровки (осигурявам се фиктивно) за тези 6 дни...за да си ги спестя мисля да си пусна нормален болничен. Тогава работодателят (фиктивно) ми изплаща болнични за 3 дни, а останалите са от НОИ. Какви осигуровки ще дължа в този случай?

И още един въпрос - тъй като 1,2,3 и 4-ти са работни дни, а 5 и 6 не са, това значи ли, че от НОИ ще ми платят само за 4-ти?

Благодаря Hug

# 715
Да попитам и аз нещо. В майчинство съм от 16 април мин година. В понеделник ме викат от работа, за да им кажа КОГА Ще ползвам отпуската си от 2010 година  #Crazy #Crazy #Crazy пълни глупости, иначе щяла съм да ги изгубя. Насочете ме към закон или наредба която да им завра в очите, че нямат това право и че отпуската ще я ползвам когато се върна и когато реша - принципно лятото, защото съм учител и че отпуската по време на майчинство не се губи. Какво да им цитирам по - конкретно от Кодекса на труда и от Наредбата за отпуските.., да не се опитват да ме хвърлят в трета глуха. Другото е да ида в инспекцията по труда и да питам  Mr. Green

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 00:18 от pinzi

# 716
И още един въпрос - тъй като 1,2,3 и 4-ти са работни дни, а 5 и 6 не са, това значи ли, че от НОИ ще ми платят само за 4-ти?

Благодаря Hug

Браво бе! 3 март бил работен ден!  Naughty
Работни дни са 1, 2, 7, 8 ...

# 717
Хехехе Joy изобщо не гледам месеци и дни... Добре, че ме "светна", Стики!

# 718
  • Пловдив

Извинявай- сетих се още нещо. А на колко  дни платен отпуск имам право?-виж си в договора-не по-малко то 20 дни годишно  И мога ли да си взема неплатен вместо платен.-да,може

Здрвейте! Имам един въпрос, не съм сигурна обаче как да го формулирам точно. Simple Smile
Мисля, че тук четох за официално уведомяване на работодателя за бременност с документ. Има ли такова нещо, какво представлява, кой го издава? Мисълта ми е, че ако се наложи бих искала официално да си заявя, че съм бременна. Доколкото четох - не мога да ме уволнят по време на майчинството - така ли е?

АГ то ще ти издаде такава бележка
ако си на постоянен ТД +бележката ще се ползваш от защита за бременни-могат да те съкратят само с разрешение на инспекцията по труда

# 719
В сайта на НОИ пише за втория ми болничен, че все още се обработва, колко време продължава този период, защото вече мина доста време-ако е дълъг периода пиши мейл на НОИ

Периода е 1 седмица, дълъг период ли е това и на кой email да пиша?

Общи условия

Активация на акаунт