ФЕВРУАРИ - 2006

• 69 581
  • 626
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, мами и дечица  Hug

Bebeto 2  Hug, гледайки Яско на снимката, не мога даже да предположа, че това детенце има проблем с общуването. Надявам се, че с идването на бебенцето в семейството ви, ще се "отприщи" да говори, за да може да изрази чувствата си към братчето. А и казваш, че е любвеобвилен гушанчо, също като моя син  Laughing, любопитен и жизнерадостен - всичко това показва, че не се е затворил в своя свят и пасивно общува с вас. Дано скоро дойде промяната и да му се радвате като на пораснало момченце   bouquet Ако искаш, напиши рождената му дата, за да ви включа в списъка на първа страничка  Hug

Оли, свиркайте като дойдете. Аз съм на линия, който е свободен да идва, може да направим един парк...или един МОЛ  Laughing

Ами да, задължително!!! Искам да се порадвам и аз на едно прохождащо патенце и кака Кали  Hug

Оли, и тая година ли няма да се метнете до Плевен? Ейй, никой не идва при мен  Crazy
Знаеш ли как исках да дойда и да ви видя с Дикси  Sad Проблемът е, че съм без кола в БГ, мъжът ми разполага с нея и тича по задачи, разкъсвайки се на 5. Аз пък вече карам кола с гръцки номера и не смея да я вкарам в България, защото ще ми я откраднат. Иначе с кеф бих дошла даже за 2-3 дена... Ще се опитаме все пак да организираме нещо с мъжа ми  Hug

harmony_broken  Hug, голям мъж е Сашо! Аз харесвам едри момченца много, моят син си е направо слаб, обаче свекърва ми е маниак на тема хубаво тяло и здравословно хранене, та го намира идеален  Rolling Eyes Постоянно се кара на другите си внуци колко и какво да ядат, държи ги и на диета от време на време... А те пък имат такъв проблем с храненето, че не ми се говори...сега са затлъстели и имат бутове, кореми и даже ... целулит. Не ядат нищо готвено, само чипс, пържени картофи, мазно и пържено... Татко им от малки ги мъкнел по Гудис и Макдоналдс, както се сещате вкусовите им усещания са променени изцяло и нищо сготвено у дома не им е вкусно...
Константин все още е 20кг, обаче като се опитам да го вдигна в прегръдка (седнала, разбира се), ми се струва ужасно тежък, все едно е поне 40  Mr. Green  Сандалите от мин.година му стават - 28 1/2 номер. Има 2 чифта и кроксчета, които почти не сваля от краката си. Само джапанки съм му купила за това лято, гуменки и маратонки зимата купих 29 номер и сега имаме от всички видове обувки.
Имам проблем с изхранването на челядта - гони ги зверски глад и ядат по 5-6-7 пъти на ден и тримата  Laughing

Оли, браво на теб, много си смела, още колко млечни зъбчета, дублиращи постоянни, има Коки за вадене?   Mr. Green  Марти все още няма усещане за клатещи се или никнещи нови зъбки, но знае ли се?! Много ми се иска да се срещнем някога, някъде, но ... ако се улучим може пък да си направим една морска среща с Краси и Тони?!   Thinking

Ами да, морска среща е добра идея...което ми напомня, че не съм качила и показала даже на Тони Краси миналогодишните снимки  Embarassed

Константин има още един зъб за вадене, всеки ден го разклащам, вчера доста започна да се отпуска и днес-утре ще го извадя и него, че новото зъбче започна да се върти по диагонал заради липса на място. Другото ново почти си влезе напред в местенцето на изваденото  Peace

Снощи късно вечерта си открих, че имам диастаза на коремните мускули  Shocked около 20 см по дължина през пъпа ми хлътва вътре ръката... Сега ще трябва да търся подходящ доктор да ми назначи лечебна гимнастика или да каже дали трябва да се оперира  Confused  Може би заради това имам по-чести кризи с дископатията - заради слабите мускули на корема?

Днес ме мързи ужасно много ...

# 286
Здравейте и от мен!
Привет на Бебето и Яско   bouquet
Би би било приятно да се срещнем като дойдете Оли и Стефи, особено пък ако сте и заедно. Олимпия в това отношение имаш грях към нас, ама айде като черпиш по едно кафе на плажа ще ти простим  Wink
Стефи, сега тъкмо гледам снимките, голям сладур е Марти! Аз също съм от смелите, ама не бих пуснала Мони още сам на лагер, те за Криси ми се чудят, че я пускам пък за Мони не знам  Confused
Не знам дали писах, ама Момчил смени първите два зъба без проблеми. Иначе е под 20 кг, май е 19, но пък за сметка на това е с 32 номер обувки и вече почва да ми писва, щото в началото на лятото му взех едни джапанки, които вече са му почти малки, просто нямам думи с тоя човек иначе и е и висок и от това изглежда още по слаб  Mr. Green , но какво да се прави, всичко се връща на тоя свят, а майка им и баща им не са били от най-ящните деца  Joy
Хармони, успех с ремонта   bouquet
Хайде весел слънчев ден!

# 287
Сашо е около 125 см, носи 33 номер обувки и ребрата му се броят Simple Smile Яде някой ден като слон, друг път - никак. Снощи добарал сам прясното мляко и го изпил - цялото. След това пъшкал на баща си как го боли корем. Едър е, но не дебел. Аз съм за ограничаването на боклуците при децата,но не драстично, защото стават желан плод и се услаждат повече. ПОзволявам му да опитва от всичко което и ние ядем даже бира и люти чушки. Именно затова не му харесва - щото давам. Иначе яде бонбони, шоколадови яйца, йогурти, бисквити - всичко, но с уговорката по 1 щуротия на ден. Рядко се смилявам на 2ра. Държа у нас да се яде супа пона 3 пъти седмично и всеки ден -готвено.  Режимът в детската поддържа това условие.

Аз също имам притеснения да пусна Сашо на лагер.

# 288
Божидар е към 19 кила, около 115 висок, обувки 30.  Изглежда много прилично Simple Smile

На лагер сам не бих го пуснала, такава е блейка  Crazy

Оли, ще чакам  Heart Eyes Дано Simple Smile

# 289
  • Пловдив
Здравейте мамчета Hug
Привет и от мен на мама Bebeto 2 и Яско!     bouquet
Румяна не съм я мерила от февруари, когато беше 112 см, носи 29 номер, даже на някои фирми влиза в 28 (например Чипо). Като ви гледам мерките не е чак толкова висока, а стърчи над всички в групата, явно защото е по-голяма и на години (всички са 2006). На кг е качила доста и е 21 кг, личи си, че не се е разболявала вече 6 мес.  Party пу, пу... Зъбчетата ги сменихме рано (бях писала), но само долните две и то на месец по 1 зъб падаше, но нещо поспряха, няма нови клатещи се.
И мен ме мъчат разни теми като Хармони...само дето бързо ми отрязаха крилцата за училището, закъснях с подаването на документи и ми казаха да не съжалявам, щото 2-ри и 3-ти клас било много трудно и било по-добре да тръгне с набора си на предучилищна, т.е. не този септември, а чак догодина. Сега имам цяла година да измисля дали да я кара в градината или в училище. Иска ми се да я водя на нещо - балет, художествена гимнастика и плуване съм измислила. Дано се запали по нещо и й хареса да ходи, иначе тя предварително на нищо не иска, а в градината и навън с децата й е скучно. Шпионирах я 2 дена през оградата на градината, мотае се като муха без глава напред назад и нищо не прави. Питам я после играла ли е в пясъка, а тя вика "Никой не искаше да си играе с мен" или пък ми обяснява другите какви неща правили "глупави" и тя не искала да прави така. Мисля си, че другите просто са по-малки и си играят още на бебешки игри, моята Румяна много бързо порастна и не иска да е дете - вече не иска на пързалки, не иска на пясъка, даже люлките й омръзнаха  Tired Само върви и повтаря "Скучно ми е, какво да правя". Напоследък много рисува, но и това й омръзва бързо. Редим мъниста на картинки (от Бийдос), нижем гердани и си измисля, че някоя нейна играчка имала рожден ден и устройва парти - надуваме балони, рисува салфетки и сервира сладки и сандвичи. Обаче всеки ден тея рожденни дни взеха да ми писват Tired Все повече ревнува от малката и си търси внимание, понякога дори замахва да ни бие, ако не я слушаме какво говори или си говорим един на друг. И аз вече се чудя какви занимания да й измислям? newsm78 Чакам идеи от вас  Hug Исках да й намеря някакви приятелки в махалата, но в блока няма деца, а и тя много трудно се сприятелява и дори да й хареса някое детенце, след 2 дена нещо е станало и вече не иска да играе с него. Водих ги вчера при баща им след работно време, пред склада има бетонна площадка и им дадохме един маркуч и се пръскаха...голяма радост беше и бяха много щастливи и двете. Обичам да ги гледам как се смеят Heart Eyes Иска ми се по-често да им намирам такива интересни занимания.
На работа скоро няма да се връщам, просто малката няма кой да я гледа, пък и на работата вече няма място за мен, ще трябва да търся нова...а точно сега нямам нито време, нито настроение за това...Отдала съм се изцяло на децата, а те (по-скоро голямата) не са щастливи, поне не колкото на мен ми се иска.
Това е от мен за сега и това са моите терзания...Дано не съм ви досадила!

# 290
Сашо е около 125 см, носи 33 номер обувки
Ехааааааааааааа! Супер! Голямо момче!
Някой набор ще ходи ли на предучилищна като моя син? Или изчаквате всички?
Искам да си похваля момчето, че все по-гладко чете и на български вече - вчера ми прочете с лекота книжка за Франклин  Heart Eyes  На гръцки отдавна чете супердобре - сега си чете списание Плеймобил, а вчера чете на дядо си вестника  Laughing

Катерина78  Hug, много се забавлявах докато четох за кукленските рождени дни  Laughing Моята Джиа пък все нещо ми "готви" и носи да ям, постоянно ми прави торта и ми пее песни за РД на гръцки и английски  Joy
Странно, че Руми трудно се сприятелява. Може би трябва да поканиш дечица у вас и да я наблюдаваш как играе с другите без да се намесваш. Константин претърпя голяма промяна в характера от бебе досега, все едно различни деца съм отглеждала. От ревливо бебе, на което му харесваше да играе само, ненавиждаше пясъчници, тичане и шумни игри, се превърна в едно общително, вечно ухилено до ушите детенце. Бързо се сприятелява и играе много хубаво с деца, вечно го търсят за компания и го наричат "най-добрия приятел"  Laughing
Може би е време да я научиш да чете. Така, докато скучае, може да преоткрие света на книгата и да й харесва да чете истории. В детската градина имат ли психолог, учителката какви наблюдения има за Руми?

Другите мами, къде се загубихте?

# 291
Привет!

Сашо дръпва периодично и рязко. Сега ребрата му се броят, въпреки килограмите.

Все още имам колебания с кой набор да иде на училище. Мисля да се посъветвам с учителите догодина и да видим степента на училищната готовност.

Оли, моля те, обясни ми как го учиш да чете. По никакъв начин не мога да обясня как се сливат буквите в срички, те - в думи и т.н. Явно аз лошо се справям. Отделно, че е мързелив и несъсредоточен, а и аз не обръщам достатъчно внимание. Как успявате да сте толкова идеални... мен ме досрамя.... Embarassed

Не съм се загубила, моята отпуска е далеч и не сколасвам с всичко. В 18 вече съм изморена а тепърва започвам да домакинствам. Старая се да си лягам в 23 поне, защото ставам в 6, а мен липсата на съм ме мъчи физически. Не знам майките с 2 и повече деца как се справят. Въобще се излагам на домакинско-родителския фронт.

# 292
Оли, моля те, обясни ми как го учиш да чете. По никакъв начин не мога да обясня как се сливат буквите в срички, те - в думи и т.н. Явно аз лошо се справям. Отделно, че е мързелив и несъсредоточен, а и аз не обръщам достатъчно внимание. Как успявате да сте толкова идеални... мен ме досрамя.... Embarassed

Не съм се загубила, моята отпуска е далеч и не сколасвам с всичко. В 18 вече съм изморена а тепърва започвам да домакинствам. Старая се да си лягам в 23 поне, защото ставам в 6, а мен липсата на съм ме мъчи физически. Не знам майките с 2 и повече деца как се справят. Въобще се излагам на домакинско-родителския фронт.

Айде бре, излагаш се! Аз не работя от 6 години вече, много ясно, че ще имам време за всичко (друг е въпросът, че къщата ми рядко е подредена, само чиста  Mr. Green).  Значи за мен е най-важно да има наготвено за обяд, подовете да са чисти и да няма чинии в мивката. Всичко друго е абра-кадабра - често ми се струпват планини за гладене, ама аз съм си виновна, защото гладя дори гащи и чорапи  Embarassed, в банята постоянно има дрехи за пране - при задължително поне 1 пералня на ден...
Така че споко  Hug

За четенето -  започнете упражнението на четене на срички: М-А = МА, Р-А = РА, като напишеш всички съгласни и след тях А, после отначало с Е, И, О, У и Ъ.
Примерно:
БА
ВА
ГА
ДА
ЖА
ЗА
КА
ЛА
....

БЕ
ВЕ
ГЕ
ДЕ
ЖЕ
....

После с лесни думички - ПА-ТЕ, ВА-ЛИ, ТА-ТИ...
Важно за мен в началото беше да не му произнасям буквите по начина, който са в азбуката Бъ, Въ, Гъ... а б, в, г, д (възможно най-безшумно).

Опитай със сричките, пък после пак ще говорим  Wink

# 293
Гуш, ще опитам Simple Smile Да видим

# 294
Kakви букви,какво четене  Crazy Божидар е ужас, не го насилвам, но го пробвам, учим, повтаряме, но той е много сръдливо човече и направя ли му забележка, краййй, сърдит и отказан  Crossing Arms Не настоявам, то на сила хубост не става. Всичко съм купила - книжки, тетрадки, говорещи килимчета, игри с букви-не,не го влече и толкова. А беше толкова будно дете, покрай Свил го позарязах, щото дребния е безумно обсебващ, а и тоя Бен 10 го провали  Confused Не че няма да се научи, но няма желание...

# 295
Същото е и в нас. Не ще. Да го върна, ама му изтече гаранцията Simple Smile

# 296
Joy Joy Joy

Реших, пращаме ги на летен лагер в Гръцко, при леля им Оли, ще ни ги върне  с тен и научени, че и на гръцки може да проговорят  Whistling

# 297
  • Пловдив
Хахах  Laughing Разсмяхте ме...
Оле, в детската ни градина няма психолог или поне аз не съм разбрала да имат. Знам, че Руми е свито и необщително дете и без някой да ми го казва. На нейната възраст бях същата и чак някъде в гимназията се излекувах и все пак никога не съм била в центъра на купона, а все някъде отстрани със свое кръгче от приятели. Надявам се и тя да си намери такова, просто трябва да е повече време само с едни и същи деца и то 2-3, най-много 5, а не с 25, защото така наречените приятелки често я зарязват, за да си играят с нещо друго или на нещо друго. Мисля, че в училище нещата ще се оправят.
Да се похваля, че тръгнахме на балет. Голяма мъка беше да я убедя да пробва. Договорихме се за 2 пъти да иде и днес е втория път, дано й хареса и иска да отиде пак.
С буквите и аз ще опитам, но имаме твърде малко време покрай малката. Тя просто няма да ни остави намира, а спи само по час и то не всеки ден. Confused

# 298
  • БГ
Joy Joy Joy

Реших, пращаме ги на летен лагер в Гръцко, при леля им Оли, ще ни ги върне  с тен и научени, че и на гръцки може да проговорят  Whistling

Ооох, ще ме уморите!   Joy   Joy   Joy   За протоколът - и мойто гардже не чете, не срича, ама хич, знае буквите - назовава ги, изписва ги, цифрите също, брои до 50-60 и това е...  Confused  Само Оли да реши и аз съм готова да включа Марти в групата на "лагерниците", нали вече имаме опит.   Mr. Green 

Кате, успех в балета, дано Руми ходи с удоволствие!   Peace

Оли, какво стана с диастазата на коремните мускули, потвърди ли се?

# 299
Недейте така, че Оли вече стяга емигрантските куфари от ужас. Тя е многодетна майка, ако и трапосаме още 3 фурии, ще полудее. Днес взех още 2 деца от детската у нас е панаир, ядат кой каквото иска, - например: череши с чипс и фанта, викат, скачат, но са доволни.

Общи условия

Активация на акаунт