Моля за отзиви за 81 ОДЗ "Лилия" на ул. "Одрин" 62 в София

• 5 309
  • 13
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте!
Моля за отзиви за 81 ОДЗ "Лилия" на ул. "Одрин" 62 в София. Мисля да кандидатстваме за яслата там, но първо бих искала да разбера какви са условията и как се грижат за децата?
Благодаря предварително за мненията!  Grinning

# 1
  • София
Няма ли деца, посещаващи това ОДЗ?  Confused

# 2
  • София
Със сигурност има, но въпросът е дали родителите им посещават и пишат в този форум.
Записвам се и аз да следя темата, защото въпросът за яслата при нас започва да става все по-актуален и усещам май внасящ у мен някакво напрежение, а това ОДЗ е един от най-близките ни варианти.
Записвам се да следя темата и да я побутна по-напред в списъка, белким някой отзивчив и добронамерено критичен родител я види и сподели мнение.

# 3
  • София
Връщам темата и дано някой се включи.  Praynig

# 4
Мога да кажа, но инфото ми е отпреди 4-5 години Sad
Тогава децата ги събираха буквално от градинките, защото щяха да затварят цели групи !!!

синът ми беше там 2месеца лятото на обменна ясла или както се казват сборните групи.
Много бях доволна!!!При условие, че бяха сборни групи той всеки ден се връщашес различно стихотворение или песен/то нищо не му се разбираше, но текста от 1-2 изречения поне/.Много ги занимаваха.там го научиха да се облича сам, да ходи на тоалетна, изобщо съм с много добри впечатления.
Единственото което беше кофти е двора им без никаква сянка!!!!И ако шапката му падне.......Бързах да го взимам по-рано точно за това, защото като ги изведат на тоя пек, горките деца.А там много ги извеждаха.Духа, вее, пек, няма значение все бяха на вън.

дано съм ви била полезна и нещата не са се променили от тогава!!!!

# 5
  • София
Тъкмо щях да пиша, че в тази тема само ние двете със Савина1 си пишем и ето, че се появи кака Сиси. Благодаря за включването, независимо че наблюденията са ти от преди няколко години. Все пак е споделен опит, едва ли оттогава персоналът много се е променил, а това е основното нещо, което мен лично ме интересува - що за хора се грижат за децата ни и какво е отношението им към тях. Материалната база се вижда с просто око при едно посещение, а допълнителните занимания срещу заплащане вече ги има във почти всяка детска градина и за тях можеш да се информираш от сайта на градината.

Да споделя и аз малко инфо, което скоро получих съвсем случайно. Един ден минавах с детето покрай детската градина. Беше някъде към 17,30 ч. - точно времето, в което масово вземат децата. Видях, че точно в този момент от сграда излиза една майка с две момиченца, едното на видима яслена възраст и реших да я спра и да я попитам за мнението й. Жената беше любезна и отзивчива, оказа се, че голямата й дъщеря е вече в детската градина, но е минала и през яслата. А малката й дъщеря в момента е в яслата. Каза, че е доволна и "не е толкова страшно, колкото изглежда в началото"  Mr. Green Спомена името на леля Венера и още една фамилия, която за съжаление не запомних - грижели се добре за децата и децата ходели с желание на ясла. Между другото някъде във форума ми се беше мяркало името на Венера също с положителни отзиви за нея. За съжаление и двете жени вече били в предпенсионна възраст. Нейните деца специално бързо се били адаптирали, а това макар и индивидуален за всяко дете процес, е силно подвластен на хората, които поемат децата там. Единственото, което не можело да се избегне, е моментът с болестите, но това всяка една от нас го знае и трябва да има едно наум.

По отношение на извеждането навън пак някъде по форумите бях чела точно обратното на писаното от кака Сиси - че в яслата рядко ги извеждат особено през зимата. Но явно това е въпрос на лично виждане на всеки родител. Аз съм от майките, които предпочитат децата по възможност всеки ден да са навън, пък дори и за малко време - така практикувам и в момента с дъщеря ми. Така, че редовното извеждане навън на децата за мен е голям плюс.

# 6
Да ви кажа прясно инфо от това ОДЗ - свободните места за учебната 2011-2012 г. в яслените групи ще са само 15! А като гледам бройката на чакащите 383  Sick Никакъв шанс   Crossing Arms

# 7
и аз се интересувам от тази градина, макар и не от яслените групи. побут на темата...

# 8
Айде и аз да побутна темата Simple Smile

Синът ми е приет в яслата и, живот и здраве, започва от септември. Много се зарадвах на положителните мнения по-горе, макар и преди няколко години. Много добри отзиви съм чувала за градината, но нямам познати родители, чиито деца са/ били на ясла там. Дано някой с по-скорошни впечатления се включи!

# 9
И аз се включвам в темата  Simple Smile
ние също сме приети от септември, надявам се някоя мама да даде повече инфо.

# 10
Здравейте майчета,искам да ви уверя,че не сте сгрешили,като сте избрали детската градина.Големият ми син започна там още от яслата,сега ще е последна година,а малчо е на ясла сега,от септември. За четири години пребиваване на големия там,мога да ви уверя,че нещата са си ок.Директорката е много мила,усмихната и отзивчива,обръща внимание на всякакви молби и желания на родителите (не си ги пуска просто така,покрай ушите..),а госпожите (поне нашите,от които имам преки впечатления естествено) си знаят работата-когато трябва да са строги-са строги,когато трябва да ги похвалят и стимулират го правят.Учат ги на песнички,вървят по избран учебен материал.Всяка година задължително имаме по едно тържество,свързано с определен празник (всяка група си избира кога),на което тържество всъщност разбираме колко много са научили децата,като вкл. тази година останах направо изумена как може толкова малки деца да знаят такива песни (от бъргарското народно творчество) и така да ги изпълняват! Имайки предвид,че моят не е от най-мирните и най-любознателните,не се поддава много на подобен род дейности,направо ме изуми. И до сега продължава да ми пее песничките. Това обаче за групите след яслата.За нея-там все още са си бебешори и се учат на основни неща-хранене,махане на памперс и т.н.Не посещават допълнителните дейности естествено.От тази година яслите ще са две,като старите учителки от единствената ясла,която беше преди ще бъдат разделени във всяка нова група по една,и допълнително ще има по една нова госпожа,прикачена към тях.Общо взето аз,лично за себе си смятам,ме градината си е ок,харесвам директорката,харесваме си госпожите,които са с не малък опит  и знаят как,защо и кога,смятам че ги подготвят както трябва,бе общо взето-доволни сме си.Даже малкия е роден така,че да отиде отново при госпожите на батко си хихих.Ако пък вие искате да питате нещо конкретно-давайте.

# 11
Благодаря много за отговора!
Да Ви попитам групите разпределени ли са вече? При записването попитах откога се започва- директорката каза след 15-ти септ. , приемат деца поетапно. Вие вече знаете ли кога тръгвате и в коя група сте? За ясленчета става дума Simple Smile

# 12
Ами не,и ние не знаем.Сега градината не работи.Започват септември и явно тогава ще ги разпределят.

# 13
А относно тръгването-обикновенно ги разпределат по 4-5 през няколко дни,за да не се струпват едновременно 20 ревящи наведнъж,пък и явно, за да могат госпожите на новодошлите да обърнат повече внимание предполагам..Първите дни може и до обяд да ходите,за да има време за адаптация,после пробвате за цял ден като посвикне и така..

Общи условия

Активация на акаунт