декларация за гледане на дете до 2 год-??

• 15 455
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте момичета ! Извинявма се ако темата ми не е за тук-да бъде преместена  Wink

Имам питане-понеже на 15.02.2011г изтича една година от майчинството ми,аз искам да си продължа майчинството за гледане на дете до 2 години.Така-въпросът ми е каква декларация трябва да попълня  и каква молба,какво трябва да пусне счетоводителя ми?-Питам, защото лицето изпълняващо длъжността счетоводител си няма никаква представа за какво иде реч и твърди че не се пускат никакви молби и деклараций.До каква дата трябва да бъде извършено това за да не изпусна следващото си майчинство което е в размер на минимална работна заплата?
Ще ви бъда благодарна за отговори на мами знаещи какво се прави и на тези дето скоро са подавали деклараций  Praynig

# 1
ЗАЯВЛЕНИЕ - ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете
на основание чл. 53 КСО Peace
Може да се принтира от сайта на НОИ - www.noi.bg, от ляво в менюто избираш "указания" и там ще я намириш в "образци и приложения".

# 2
Благодаря ти  Peace Не трябва ли 2 деклараций тази и още една която е по чл.54  newsm78
Преди изтичането на датата ли трябва да се подадат от счетоводителя Thinking

# 3
Декларация по чл. 54 ти дава право на 50% майчинство, при положение, че се върнеш на работа. Самата декларация, за която питаш ти, т.е. след 410-те дни до 2 г. на детето е по чл. 53 от КСО.

# 4
Много ти благодаря за разяснението:) Значи попълвам тази декларация и я давам на счетоводителя и съответно пускам молба до шефа за удължаване на майчинството!  Hug

# 5
  • София
-Питам, защото лицето изпълняващо длъжността счетоводител си няма никаква представа за какво иде реч и твърди че не се пускат никакви молби и деклараций.

Извинявайте за спама, ама какви са тези счетоводители....възмутих се #2gunfire

# 6
Нашата е такава-явно все още има хора който не си разбират от работата bambam

# 7
Здравейте,
в бг мама пише всичко за майчинството понеже изпатих и взех да се ровя.  Аз искам да попитам някой знае ли къде се пуска жалба срещу счетоводител , защото моята счетоводителка нестига че не ми беше оправила документите преди раждане ами ме и подлъга та се самоосигорявах до навършване на 1 год. и 2 месеца на детето ми и сега все още не мога да взема майчинство, защото ми е пуснала осигуровките без право на болничен и майчинство и имам ли възможност да получавам някакво обезщетение като например от рода на платен отпуск при положение, че съм ЕТ самоосигуряващо се лице. Благодаря.

# 8
anelka1983 много объркано си го написала.

# 9
Хм, извинете,че нахлвуам във вашата темичка, но какви нови промени имало от този месец във връзка с майчинството през втората година, тъй като моето започва отсега, а  счетоводителката ще ми забави документите поради тази причина- дали важи само за придружителното писмо от фирмата до НОИ или за самите документи-декларации, които се попълват от нас? Благодаря предварително   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт