Отговори
# 540
  • Tам през Атлантическия океан
Klemy , ако не ти е познато това чуство как така го различаваш у друите ?  Thinking

# 541
  • София
Ами..как. Не съм и убивала, но знам какво е убийство...Странно ли е? Омразата е, когато гориш в някаква отрицателна емоция. Негативизъм. Обратното на любов, може би. Откъде да знам. Усеща се.

# 542
Klemy , ако не ти е познато това чуство как така го различаваш у друите ?  Thinking

Всяка душа за да достигне до мъдростта  и да се приближи до Бога минава през всички пороци. Всички сме били крадци, мразили сме,  ако не сме ще го направим .Това е пътят на изчистване, излйскване  на диаманта.

та Десс- оттам  го различава- от спомена. Wink

# 543
  • София
Klemy , ако не ти е познато това чуство как така го различаваш у друите ?  Thinking

Всяка душа за да достигне до мъдростта  и да се приближи до Бога минава през всички пороци. Всички сме били крадци, мразили сме,  ако не сме ще го направим .Това е пътят на изчистване, излйскване  на диаманта.

та Десс- оттам  го различава- от спомена.
Уф...звучи гадно. Това значи, че съм била най-долна твар някога... Confused Confused Confused

# 544
 Да.Не само ти.

# 545
darena, човеци сме и през живота си изпитваме вс. чуства  Wink и омраза и любов , болка и наслада ........

едното без другото не може ако го отричат някои  Sunglasses

# 546
  • София
Хубаво, разума ми го приема и разбира. Но иначе...звучи бррр. Няма ли друг начин, освен този...от най-ниското стъпало? Гадно е, да ми се незнае.

Desss , ето, за това се чувствам дефектна. Защото ан много места чета това, че не може едфното без другото. И започвам да се чудя...

# 547

Дебелия стана и отиде до гардероба.Отвори врататa му,започна да рови в безпорядъка вътре и извади едно фенерче.Натисна копчето му и понеже феnерчето не светваше,го удари два-три пъти,за да проработи.После загаси лампата в стаята и освети с фенерчето прозореца,който беше със спуснати щори.

- Виждаш ли лъча светлина?-попита ме той.

- Да,разбира се.

- Защо?

-Защото фенерчето свети-отвърнах аз колебливо,без да знам накъде бие.

- Сега отвори щората.

Направих го.

- А сега?-запита ,насочвайки лъча към прозореца,през който влизаше пряка обедна светлина.

-Какво сега ?-отвърнах.

-Сега фенерчето свети ли,или не свети?

-Не знам.

-Как така?Не виждаш ли светлината?

-Не,сега не я вижда.

-А знаеш ли защо?

-Ами защото слънцето...-понечих да обясня.

-Не можеш да я видиш,защото за да доловиш светлината,имаш нужда от тъмнина.Разбираш ли?Нещата съществуват само благодарение на противоположното.И това важи за светлината и мрака,за деня и нощта,за мъжкото и женско начало,за силата и слабостта....

Така е във външния свят ,но естествено  - и във вътрешния. Как бихме могли да усетим наи-силните си страни, ако не притежаваме слабости? Как бихме могли да се учим , ако не беше невежеството ни ? Как бихме могли да бъдем мъже или жени , ако нямаше жени и мъже?  И освен това, как да бъдем сигурни , че се раждаме сто процентови момченца , щом всяка клетка в тялото ни носи педесет процента информация за единия пол и педесет процента информация за другия ?

Носим себе си по двойки, със съответните противоположности , всичките си качества , способности , добродетели и недостатъци. Искам да кажа че , никой от нас не е само добър , нито само интелигентен, нито само смел. Добротата , интелектът и смелостта ни съжителстват винаги с лошотията , с глупостта и със страха ни.

Всички сме чували, че онези , които се мъчат да покажат , че са нещо повече , всъщност се чустват доста по ниши. И е вярно.

Абсолютно същото е с останалите качества : когато една черта изпъкне над всички други , това не винаги е признак , че тя надделява у нас, защото много често този факт говори само за едно голямо усилие да се прикрие и да се избегне противоположната черта, да и се окаже съпротива и да се потисне ....

-  Но ако това , което казваш , е вярно, то зад всеки добър човек винаги се крие някое потиснато копеле - прекъснах го ядно.

-  Не бих посмял да твърдя , че винаги е така.Казвам само , че понякога е така .....

Из "Нека ти разкажа" на Хорхе Букой

# 548
Клеми, подсети ме да ти дам една книга (роман е художествен), която говори за това кои сме били и какво сме станали. Ще ти мине кривото....

Момичета, днес имах вълшебен ден. Първо минах през всички женски глезливи процедури, които имаше да се правят за месеца. После седнах в едно Коста да се отпусна за половин час, като междувременно се уговорих с една любима приятелка да закусвам с тях утре сутрин, че ще ми дават фенер и челник за изкачването на Синай другата седмица. А след това бях 4 часа с едни от най-любимите си приятели на уникален концерт на един от нас. Толкова заредена и щастлива се чувствам в момента. Обичам времето с любими хора!!!

Поздравявам ви най-искрено с това.

# 549
Десс, съгласна съм с теб. Никой не е светец и няма такъв, който да не е изпитвал омраза, дори и в настоящото прераждане, но... Знаеш ли, сега като се замисля за себе си- ами,че аз никого не мразя и не съм мразила ... Wink Wink Wink. Схващаш ли?- Май всеки възприема себе си така.

# 550
  • София

-  Не бих посмял да твърдя , че винаги е така.Казвам само , че понякога е така .....

Из "Нека ти разкажа" на Хорхе Букой
Понякога...
освен това стига да си достатъчно сензитивен, а не сам да го чувстваш...
Както и да е. Не съм тук да доказвам, че не чувствам омраза. И без това се чувствам достатъчно странно, че съм ампутирана от това.  Naughty
Рози, ще се чуем през седмицата, дано да можеш да се видим.

# 551
може и без омраза. само че има навлизане на други влияния от далечното минало.
трябва да се чистим.

# 552
Klemy Hug
ne e нужно да ни убеждаваш тогава  Grinning

Така е  Peace щом  усещаш по този начин  нещата  Grinning

Vox populi ае сега и ти с чистенето дойде   Laughing

# 553
Klemy Hug
ne e нужно да ни убеждаваш тогава  Grinning

Така е  Peace щом  усещаш по този начин  нещата  Grinning

Vox populi ае сега и ти с чистенето дойде   Laughing