Отговори
# 90
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Malvinka,
в нашата стая има и телевизор и компютър. ТВ-то работи 24 часа, компютъра го гася през нощта. Марти свикна на шум и обича да му говори нещо постоянно  Peace За облъчването...дали компютъра, дали ТВ-то, дали джисИема - все се намира нещо, така или иначе  Simple Smile

# 91
Здравейте, мамчета!
Не съм писала цяла вечност, но когато имам време ви чета.
Ние с Лора сме си все така - на ръце по цял ден, почти без спане, нищо не успявам да свърша в къщи, да не говорим за компютър. Хубавото е, че за сега сме изцяло на кърма.
Пристеснена съм много днес - от прегледа при ортопеда. Изписа ни някакви гащички, които да носи денонощно. Някоя от вас беше писала, че също носят такива гащички. Въпроса ми е - може ли да я носим с тях, защото ние сме както казах по цял ден на ръце. Страх ме е да си помисля какво ще стане ако я оставя моята певица в люлката без да я нося.... Съседите ще луднат  Laughing

# 92
EliK  аз бях писала и на нас ни предписаха такива гащички ,но ние потърсихме и второ мнение
Аз съм от Стара Загора тук лекарите масово ги предписвали на момиченца
Ние отидохме до София да ни прегледа д-р Алексиев(един от най добрите ортопеди в БГ) да си каже мнението  и се оказа, че всичко е на ред и каза да ги махаме тези гащички .
Иначе преди да идем при него ги поносихме може би седмица и всичко си правихме с тях и аз така си я гушкам и си я нося и с гащичките си я носех
Ако искаш пиши ми на лични ако има нещо с което мога да съм полезна!
А аз да ви питам момичета  вие с какво утоплявате стаята където спи бебето ?
Ние сме с климатик и се чудя дали не и се запушва нослето от топлото сутрин като се събуди и има сополчета които я мъчат и докато не ги извадим не спира да плаче .Дали се запушва от това иначе е влажно не е сух въздуха ,но не знам защо така става .

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 20:16 от viviq

# 93
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
viviq, от климатика е. Марти също се буди със запушен нос и суха кашлица. Педито каза да сложим купичка с вода срещу струята на климатика и да проветряваме често. Само, че сега в тази мъгла не мога да проветрявам, че сме и на висок етаж, и му слагам вечер физиологичен разтвор в нослето, както и през нощта като се събуди да папка  Peace

# 94
  • Велико Търново
Здравейте! И аз да се разпиша в новата тема. При нас нищо необичайно - смеем се от скоро - по Нова година почна, ама е голям смях, голямо гукане, доревава ми се от умиление. Снощи и Максим рева много, носихме се 4 часа. Заспа в 12 ч. Нощем си ядем на 3 часа, заспиваме само на ръце, лошоооо, но ...Будният си период също го кара на ръце, с носене из стаята, на място не признава. Коликите понамаляха, от време на време се напъва, но безконтролния рев го няма вече. Не давам никакви капки. От две седмици има зелени изпражнения, миризливи. Не знам на какво се дължи. Не съм сменяла храна, не е настинал, не е претоплен, внимавам какво ям, той е на смесено хранене. Просто нямам обяснение....Има ли някой подобен проблем?!

iva_a и Вики имаше период с изпражнения каквито описваш - и тя е на смесено хранене. В този период и давах Аптамил Имунофортис. След като го смених с Лактана био изпражненията са отново жълти и не миришат така. Само да отбележа, че смених млякото с Лактана защото е по-добро - казват, че е най-доброто.

# 95
  • Пловдив
На Никол вече 3 дена акото е по-зеленикаво и мирише като на кисело,само на кърма е.

Тази вечер уж се насука и като всяка друга вечер след хранене си пийва водичка,но не искаше ,а ревече ,направих й АМ да я пробвам ,в началото се цупеше,буташе биберона с езика,но като го засмука и изпи 60мл Shockedи се успокои.А като сучеше преди това от гърдата сама си я пусна като наядена,и аз незнам.
Утре сме на ваксинации и се надявам да мине леко

# 96
arida1 Добре дошла Hug
Malvinka ние сега всичко сме наместили само в 1 стая-другата част от апартамента не го и отопляме-освен хола като имаме гости.Та имаме си телевизор,компютър и чат-пат и лаптопа бръмчи Embarassed
didka banditka ние от същите памперси получихме същите пъпки и по дупето и по бутчетата кадето са ластиците-смених памперсите като свършиха и всичко се оправи.Сега ползваме зелената серия а кремчето за дупе е на Аvene-20лв е но си заслужава.Когато имаше пъпки редувах крема-дефламол-клортимазол 1% и за 2 дена беше Ок Wink
viviq и ние сме наклиматик-от време-навреме вкарвам някоя мокра дрешка от простора и засега(да чукам на дърво)нямаме запушени нослета. Wink

# 97
Insolence , благодаря ти за отговора. И аз подозирам, че има връзка с храната. Ще я сменя, пък да видим.

# 98
И ние сме с климатик, и аз суша в стаята дрешките му, но ми казаха, че не е хубаво.
Аман вече, спирам да чета глупости и ще си гледам детето както аз сметна за добре. ooooh!
И ние сме на ваксина в четвъртък. Освен панадола и риванола мисля да му мушна и свещичка, за всеки случай.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 06:54 от daryl hana

# 99
  • Дъблин
Пристеснена съм много днес - от прегледа при ортопеда. Изписа ни някакви гащички, които да носи денонощно. Някоя от вас беше писала, че също носят такива гащички. Въпроса ми е - може ли да я носим с тях, защото ние сме както казах по цял ден на ръце. Страх ме е да си помисля какво ще стане ако я оставя моята певица в люлката без да я нося.... Съседите ще луднат  Laughing
EliK, Ива носеше такива ортопедични гащички един месец. Изписаха й ги след ехография на ставите и ги махнахме след контролна ехография. Няма проблем да си я носиш с тях, те са като памперс, от малко по-твърд плат и вместо под дрешките се носят над тях. Идеята е да държат крачетата разкрачени като жабче, за да се наместят хубаво тазобедрените стави. Ива си изкара един месец постоянно с тях, но не се е оплаквала. На мен даже ми беше по-удобно да я нося с тях, защото беше толкова мъничка като се роди, че се чудех как да я хвана Simple Smile

Мами, някоя от вас беше пускала преди време линк с детски песнички. Може ли пак да го пуснете, моля? Чудя се вече как да забавлявам диването, днес цял ден се носим или спи върху мен  Crazy
Мерси!

# 100
Смърфи, на първа страница, в полезни връзки има линк

# 101
Здравейте мами , толкова сте изписали че докато прочета:) по въпроса с климатиците нашата педиатърка каза че има повече секрети в носа и по сухи именно от климатика и съм склонна да и вярвам тъй като и на мен ми се случва и ми пресъхва гърлото, и ми препоръча овлажнител за въздух,ама са скъпички.....аз лично наистина от време на време оставям пране за да се овлажни въздуха и проветрявам по 2 пъти на ден. за да извадя секретите в носа ползвам стеримар- това е разтвор, който впръсквам вноса и след това издърпвам сополчетата с аспиратор на меримар, който е най добрия. много съм доволна ефекта е много добър, диша съвсем свободно, преди това се мъчех с аспиатори на чико и т.н. ама този е най добър и ефикасен

# 102
  • В две мънички очи...
Здравейте и от мен,

започвам да се успокоявам че всички бебоци правят едно и също, че бях започнала да се чудя какво да правя. Ние днес сме с колики, цял ден сърдит, реве и в момента който го гушна и се започва търсене на цицата. Незнам как ще го отказвам от това приспиване с цица. Не е гладен, проверявам го често и мляко не иска, иска просто да спи с нея.
За заглеждането буден ли е, иска да се разхождаме прави и да гледа - днес го забелязах че гледа сенките, контактите и ел. уредите - определено започне ли да ходи ще си имаме драми  #Crazy
За гукането - гу-гу, агу,ау,иха правим почти успешни вече опити за боц - дава ръката и понякога изправено пръстчето и го уча да маха с ръка като му махам и казвам "здравей". Ориентира му е интонацията с която изговарям думата и не всеки път но от 10, 7 пъти маха с ръка свита на юмрук. Днес даже демонстрирахме на тати.
Ние сме на парно, не е много сух въздуха засега въпреки че понякога киха и кашли, но кашлицата е като кашлица когато нещо го дразни.
Аз за цвета на акитата не се притеснявам. Гледам че когато е с колики са зелени, когато няма - жълти.
Малвинка, при нас и в кухнята и в нашата стая има тв - постоянно работят, при нас има и комп и лаптоп и 5 телефона и да има облъчване няма как да го премахна.
Масаж правя когато ми даде, а гимнастика стига да няма колики и не е любопитен го оставям на леглото да си поритка, чак се задъхва от ритане.
Юмручетата и двете се мъчи да напъха когато е гладен или не му давам залъгалката (цица).
Ей това е юлях се с този дълъг пост..

PS. Някой беше питал за видео за масаж и гимнастика - има на първа страничка.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 01:42 от Ysabell

# 103
  • Козлодуй
Добро утро мами Simple Smile Тази сутрин на мен се падна да сервирам кафето Simple Smile

Мисля, че Мише беше писала за осцилококцинума, но не съм съвсем сигурна. Знам, че има мами които го дават. Бихте ли казали как точно и кога го давате. Профилактично или?
Дарил Хана - за ваксините, на мен ми бяха казали веднага да наложа мястото с памуче с мед. Дадох превантивно и 1 доза панадол и нямахме абсолютно никакъв проблем. Меда се слага за да не се подуе мястото. И при наистина наистина не се поду, нито белег остана.

# 104
  • Пловдив
Дибро утро , slb83  мерси за кафето
didka banditka и ние като използвахме premium care дупето ни беше червено, затова си използвам обикновените на памперс , повече съм доволна.
Днес сме на ваксините с Крис и аз както всички вас се притеснявам много и се надявам всичко да е нормално да не вдигаме температура и да е спокоен Крис  Praynig
Лапаме си юмручето, ако има как и дватата юмрука да са в устата ще му е супер, лапа ги дори след като е ял и много пъти се чудя дали му стига кърмата.Днес след консултацията ще видим, че 1вия месц наддаде едва 770гр. ще видим какво е положението сега, ако е наддал малко ще включваме АМ , досега не съм давала, умишлено не съм и купувала да не взема да се изкуша Simple Smile
За гукането гукаме ама малко и то след като аз съм гукала поне 10мин та чак тогава получавам отговор от другата страна Simple Smile
След като вчера прочетох как вашите бебоци са били неспокойни и са ревали след баня, и след коментарите как явно надничат в форума... еми и ние така снощи неможахме да направим добре масажите, то реване ли беше чак се засиняваше и в момента в който го гушнем край, кво беше , защо беше това този рев?
Килограмите и аз съм качила след раждането.Качих 14кг. през бременността върнах се с 10 по малко от болницата и сега имам още 3 отгоре след като ям какво ли не и пия какво ли не , за да има кърма в мекиците Simple Smile
Усмихнат ден на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт