Отговори
# 630
Да ви кажа и аз за Золадекса.Звъня сега в онкото да питам,дали има ,и дали ще ми дадат.отговора беше "Има още 6 Золадекса.Ако ти е време да те боцнат ще си вземеш.ако не ти е -губиш..."
Е казвам ви,нЕма такава държава... #2gunfire #2gunfire
щом има 6 бр,значи са им отпуснати инжекции и за този месец под брой.А в тази бройка е и моя милост...Ако не ми дадат инжекцията,какъв е изводът?! Че моята инжекция ще бъде ПРОДАДЕНА ,най-вероятно... #2gunfire #2gunfire

# 631
  • В царството на игрите:)
Привет момичета, аз още нямам протокол, но пък за сметка на това всеки ден си повтарям: "Протокола ще дойде - мисли позитивно, Протокола ще дойде - мисли позитивно!" ...Така ми става по - леко  smile3521 А и лекарствата си пия редовно и това още повече ми помага Mr. Green Сисанке, ти пък какво си тръгнала да разправяш през какво си минала и, че е нямало кой да те подкрепи? Нали автосугестията е за това ?newsm53
Желая ви усмихнат и слънчев ден! Hug
р.р. АААА и забравих да добавя "позитивен"! /повръща ми се вече от тази дума и то не защото съм НЕпозитивна, а защото наляво и надясно ми я завират в носа!/Охххххх, аман вече smile3506

# 632
  • у нас - на брега на морето
nas_nina,
Цитат
Дори да ти коват ковчега,
живей, Приятелю, живей!…
много страшно!!! и в същото време много силно!
Сисссс, и на мен ми казаха, че не можело  да се надяваме за Золадекс от тях за март.
milmich, благодаря! Hug Hug Hug

# 633
Йовче, как да не се надяваме на Золадекс от тях,като все пак Золадекс в онкологиите е отпуснат...Но явно е за "вътрешни хора" или за свободна продажба... Защото има хора,които са си взеле лекарства за два месеца напред,а някои дори не могат да помиришат лекарства за март...
Ще убия някой! Съвсем позитивно ви го казвам... #2gunfire #2gunfire

# 634
  • Варна
 Joy
падам от смях с вас от сутринта
 Joy
И понеже имам голяяяяяяма уста и изхфръкнали комбали, все още се чудя как да се разчекна между красивите и умните.  Wink
Ама ми спират хапчетата и .......   #Crazy край с позитивизма ! ! !  newsm78
И съвсем автосугестично фанах телефона днеска да ги прозвъня аз институциите за по-сигурно:
1. На телефона на аптеката на онкодиспансера категорично ми заявиха, че Золадекс няма да има!
2. На горещата линия в МЗ много вежливо отговарят, че наистина имат много обаждания, но с този проблем се занимава НЗОК и са се научили да рецитират техния телефон.
3. От НЗОК ме смъмриха защо толкова късно съм си подала протокола, при условие че за промените се говори отдавна ? /!/ Те работели натоварено по одобряването на протоколи и дори вече има одобрени !

Ето тука гръмнах шампанското и започнах увеселителните игри в чест на НЗОК и всички останали!

# 635
  • пловдив
... За Золадекса ще чакам до 2 месеца да се одобри от София....

иначе казват месец, ама.....
ЗОЛАДЕКС - онкоболна  от: Тодорова Дата: 07.03.2011 14:58:35
Интересува ме колко дни са необходими за заверка на протокол за ЗОЛАДЕКС.Служителите на "ЕНОС" казаха да се обадя след един месец,което за мен означава пропускане на лечението.От къде другаде можем да си го закупим,след като в аптеката дори срещу заплащане отказват да го поръчат.

* Отговор от НЗОК Дата: 11.03.2011 16:03:23

Уважаема г-жо Тодорова, Съгласно „Правилата за извършване на експертиза по чл. 78 от Закона за здравното осигуряване в Централното Управление на Националната Здравноосигурителна каса” комисията разглежда заявления, извършва експертиза и представя на управи­теля на НЗОК проект на решение за утвър­ждаване/отказ за утвърждаване на Протокол за предписване на лекарства, заплащани от НЗОК/РЗОК в срок до един месец, считано от датата на подаване на документите в РЗОК, когато протоколът е за продължаване на лечението. След утвърждаване на Протокол за предписване на лекарства, заплащани от НЗОК/РЗОК се изисква и технологично време по обработка и придвижване на същия до съответното РЗОК и до здравноосигуреното лице.
Съгласно нормативните документи, когато аптеката не разполага с предписания лекарствен продукт, магистър-фармацевтът е длъжен да го осигури в срок до 24 часа. Посетете друга аптека и предварително заявете лекарствения продукт.
Не сте посочили местоживеенето си, името на аптеката, отказала да Ви осигури Золадекс и милиграмите на медикамента, който Ви е назначен, за да направим справка.

технологичното време май са го изхвърлили извън законовото до 1 месец
 Twisted Evil

# 636
Сиснаке, не прекалявай с позитивизма! И най - хубавото нещо в прекалени дози не е здравословно hahaha А, Наде ти не прекалявай с алкохола, макар, че той в прекалени дози дори помага Stuck Out Tongue Winking Eye
Второ: Да попитам дека изчезна наша Веси? Силванке, видя ли я като ходи на гръчко? Дума не обели за тоз воаиаж Mr. Green
Аз съм спокойна....  smile3538

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 23:34 от milmich

# 637
Момичета, страхотни еквалибристики правите с тези хормонални препарати, но не се косете, това търчане ви държи във форма, защото в БГ освен със заболяването се борим и със системата.
Аз не съм на хормони и си почивам, кротко си чакам да дойде Таксотера не се знае кога, заради празниците имаше закъснение с около седмица, сега още чакане, та аз си почивам...

А алкохола е полезен за много неща. Например четох в един вестник, че е много полезен за пролетно почистване. Там се твърдеше, че къщата започва да свети от чистота ако се използва Ракия. Реших да пробвам и ефектът наистина беше поразителен - колкото повече ракия изпивах, толкова по-чиста беше къщата.
Довечера смятам пак да изчистя, а утре ще ходя у съседа да изчистим и у тях...  Joy

# 638
 Joy Joy Joy

Наде, номера става и с уиски, и с водка... Mr. Green
Ела да почистим и у нас ,ако искаш! Wink

# 639
  • София
 smile3532 smile3532 smile3532
Аз откога ви казвам, че това е вълшебното лекарство  Joy Joy Joy
На всичкото отгоре не търчиш по доктори, не те разиграват, и не буташ хилядарки  newsm78

# 640
Дадено Сис! Ще дойда с метлата
,
 ще донеса и "препарати"

# 641
Хули, не само че не се занимаваш с болести ,доФтори и рушвети,ами и ти е едно такова весело,шарено...И можеш да се справиш с всичко и всички... Drunk smile3535

Наде,яхвай метлата и идвай,аз препарати имам! Joy Joy

# 642
Здравейте момичета Simple Smile
Искам да  попитам дали някоя от вас е правила измерване на костна плътност. Майка започна хормоните, но й казаха да види костите на някакъв апарат Декстра или нещо подобно. Ако някой знае нещо по въпроса моля да ми пише. Усмихнат ден от мен Simple Smile

# 643
Здравейте момичета Simple Smile
Искам да  попитам дали някоя от вас е правила измерване на костна плътност. Майка започна хормоните, но й казаха да види костите на някакъв апарат Декстра или нещо подобно. Ако някой знае нещо по въпроса моля да ми пише. Усмихнат ден от мен Simple Smile

Маргич може да е полезна по въпроса. дано влезе Wink

# 644
Някой има ли телефон на д-р Хаджиева, която е шеф на лъчетерапията в ИСУЛ? Трябва ни връзка с нея!

Общи условия

Активация на акаунт