Отговори
# 645
  • София
9432170 - централата

# 646
  • Варна

олеле, вижте на какво попадам аз тука.
Излиза, че аптеките ще раздават Золадекса безплатно  Joy  Joy  Joy

лекарства за онкоболни  от: силвия Дата: 15.03.2011 15:10:35
на 10 март трябваше да ми бият золадекс,но в диспансера нямаше.За протокола ми казаха да чакам 30 дни, за този месец аз оставам без инжекция от къде да взема золадекс защото аз нямам възможност да си го закупя.

* Отговор от НЗОК Дата: 17.03.2011 13:58:46

Уважаема г-жо, На сайта на НЗОК - в панел "За пациенти" - "Изписване на лекарства и ред за получаването им" е публикуван Списък на аптеките, които са сключили договори за отпускане от 01.02.2011 г. на лекарствени продукти за поддържаща хормонална терапия на болни от злокачествени заболявания; предназначени за поддържащо лечение на трансплантирани пациенти; предназначени за лечение на редки болести. Списъкът предоставя възможност за търсене по област, община, населено място, име на аптека (с телефонен номер), нови групи отпускани лекарства.

# 647
  • Варна
влизам само да се похваля че си имам резултат за хер от Александровска-за щастие е каквото очаквах-в смисъл един плюс
голям късмет имах ,че дзверът го нямаше , а останалите работещи там са свестни хора.
Странното  ече първо носих блокчета - поискаха стъкла,после стъкла-поискаха и блокчета;
та момичето което ми прави услуга да ходи до там отиде поне 6 пъти.Последния-заради печат,който лабораториите очевидно нямат практика да слагат ама в диспансера много искат..

и имам един въпрос -кога и защо се ходи на ТЕЛК -в смисъл трябва ли ми за нещо..ако имам някакъв процент инвалидност има ли смисъл за нещо?
извинете ама ..не се сещам кой да питам
благадаря

# 648
  • пловдив
Как сме днес с позитивизма и поркането момичета, защото ще ви разкажа поредния виц на здравната ни система...  Mr. Green
Отидох с подпечатания протокол за Тамоксифен при джипито. То светкавично написа рецепта за 3 месеца. Окрилена хукнах към аптеката.... я, първо не всяка аптека, която работи със здравната каса изпълнява и протоколи, но пък веднага споделиха няколко, за които знаят. С непомрачено окриляване литнах към посочена аптека  и....  Shocked Този вид,  който се пуска в протоколите го няма никъде - Tamoxifen Teva с код на лекарствен продукт LF 133 отдавна не е получаван, даже в едната ми казаха, че по всяка вероятност не се и произвежда в момента. На въпроса защо тогава го изписват ми отговориха - заради цената - 3,05
http://www.medicine.bg/lekarstva/tamoxifen-teva
на въпроса и какво правим, за да не прекъснем лечението ми се отговори, ами купете на Софарма без рецепта - 5,28 и оставете телефон ако получим да ви се обадим....
Мога да си позволя 6 лв, но размишлявах пред аптекарката, че ако си го купуваме, няма да е отразено никъде, че се лекува и ако има някакъв .... не знам точния термин мисля, че се казва рецидив  Thinking дали после няма да чуя, ами така е като не се е лекувала.... Жената състрадателно поклати глава и каза - ами така е, нали знаете, каква ни е системата....
Че каква ни е системата .... мислих, мислих и реших, че не е човекозакопаваща - тогава да се гърмим още с раждането, а е смешна  newsm65 и ето ти вица -
Каква е разликата при лечение чрез *ЗОК /РЗОК,НЗОК/  и чрез ЛЗОК /лична здравна осигурителна каса/ .... при първата и 1 стотинка разлика води негарантирано лечение  Mr. Green

nanastef
писала си преди мен.... това с безплатното раздаване ще си е за снимка, голям формат с автографи на щастливците добрали се  Joy

# 649
Смърфче, честит ти отрицателен резултат! Това ,освен че туморът ти не е агресивен,ти спестява и куп неприятности по достигането до заветния Херцептин!
А за ТЕЛК-а,ами много ясно ,че има смисъл! Държавата така или иначе ни повишава нивото на стрес,като ни трови нервите! така че,нищо,което ти се полага не го изпускай,дори да е минимално!
Ще ти дадат 80% инвалидност с право на работа.Ще ти отпуснат и някой лев пенсия,която колкото и да е малка ,може да ти послужи за нещо-като например да си купиш "безплатните" лекарства ,които ще са ти нужни! Освен това ползваш някои облекчения-не плащаш данък за автомобил,или ако е на съпруга ти на името-плаща само той неговите си 50%.Ама как го обясних... ooooh! Ползваш безплатна винетка,не плащаш такса за детската градина на децата,ако ходят на градина де! Та такива ми ти работи!
Не се чуди ,а си мини на комисия! Peace

Антом, пак ще кажа-ако не беше трагично,положението ни щеше да е смешно... ooooh!
Ха бъдете позитивни... Sick Sick

# 650
  • у нас - на брега на морето
Посъветвайте ме, къде е по-добре да си направя наново изследвания за ХЕР, в София или в Плевен? Къде е по-надеждно и обективно?
Нанастеф, в крайна сметка какво ще правим със Золадекса? newsm78
Suzito, аз съм си правила измерване на костна плътност на прешлените на гръбначен стълб във Варна. Прави се срещу заплащане. Представлява нещо като скенер и става за двайсетина минути. Добре е да се направи в началото на хормоналната терапия и след това всяка година да се проследява как се развива остеопорозата вследствие на лекарствата.

# 651
  • Варна
Сисссс-благодаря ще питърся тогава повече информация

Амазонка-и аз се колебаех-плюсът за Александровска е ,че е референтната лаборатория и някъде по форумите четох ,че за херцептин искали точно там да е направено изследването
минусите-много зла доцентка-не приемат по куриер, а само понеделник и петък -12,30-13,30-освен това не искала тя да вземе което блокче и трябва-като че аз знам кое..

За Плевен-ами хората приемат по куриер и връщат после резултатите-пращаш им всичко което имаш и си го изследват..
където и да го правиш после мини през регистратура за печат-масово не слагат ако не го поискаш

# 652
Здравейте! Аз съм на 27 год от Русе и имам Медуларен карцином на щитовидната жлеза. Преминах една операция за премахване на жлезата, сега следва втора за лимфите ми. Още не съм ви чела за да ви опозная, хареса ми обаче, че тук се смеете.  Hug Hug Hug Hug

# 653
Гери, добре дошла! Макар че ,както ние казваме-никак не обичаме новите!  Wink
Повечето тук сме били с рак на гърдата,и едва ли ще можем да сме ти полезни с инфо по твоя проблем,но както сама каза "тук се смеем"! А това е основна част от лечебния процес! Peace

# 654
  • София
Освен, че се смеем се и черпим с повод и без повод  Grinning
А днес повода е - Вики, моята най-малка, прекрасна внучка има рожден ден  Peace
Една по желание, да не посочвам  Joy Joy Joy да метне една, две картинки, че баба и лява и с двете ръце  Peace И да не пропусне моя препарат  hahaha

# 655

Айде аз като новичка да се отчета за рождения ден на Вики! Да е живичка и здравичка и много усмихната! Hug Hug Hug Hug
Дъщеря ми се казва Вики и имам слабост към това име.

# 656
Хули,всички имаме специално отношение към това специално дете! Всичките хубави неща на земята,които могат да се случат на едно детенце и ги пожелавам от сърце!  bouquet  bouquet

# 657
  • София
Мерси Сиска.
Гери нали е новичка, ми поднесла сок от цвекло  #Cussing out
Тя не знае още, че го недолюбвам  Joy Joy Joy
Ама и аз каква съм ! Не стига, че черпят вместо мен, ами и претенции !
Добре, че не съм свекъърва, ще ям бой по три пъти на ден  Joy Joy Joy

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 11:22 от Хули

# 658
Аз за тва цвеклото го консумирам на салатка.  Grinning

# 659
 Joy Joy Joy

И аз кУтУ  бях новичка ,веднъж предложих чаша сок от цвекло,и щяха да ме опердашят...Сега вече си знам и си трая... Пък и обичам да казвам,че цвеклото има вкус на пръст,а на нас ни е още рано да свикваме с вкуса на пръстта... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт