След "1001 нощи" - Приказката прелива в безкрайна песен 158 (17)

• 32 546
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
Понеже всяка медия пише за тези протести и се създаде впечатлението, че това е някакво мощно движение. Малко се пресилват нещата. ВВ е, както го наричат,  "сериалът събитие" и няма вестник, информационен сайт, електронна медия, в която да не се коментира. По телевизиите правят дискусионни студия с историци, но няма някакви дивашки коментари, дори нещата, които съм преглеждала във вестниците са много умерени, в повечето случаи позитивни. Не забравяйте, че в Турция не живеят 8 милиона души, а много, много повече и 100 протестиращи или 70 000 жалби е нищо. Освен това има райони, които наистина все още тънат в тъма и мрак, но това, което аз намирам за ценно при тях е, че има хора, които непрекъснато провокират границата на търпимост на турското общество. Бавно, мудно се отмества тя към повече търпимост, но става. Както казва Мерал в днешното интервю: "Винаги е трудно да си първи, но на тези след нас ще им е по-лесно". Аз не се сещам за друг исторически сериал, който да се е въртял през последните три години. Значи гилдията изобщо не е посягала към историческата тематика. Ето сега ВВ отваря нов хоризонт.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 09:33 от varna72

# 121
Да, Краси, вярно е, че всяко проучване може да се манипулира. Все пак за мен резултатът точно в тази ситуация има голямо значение, защото ако 70% от анкетираните заявят този сериал да продължи, това означава, че голяма част от хората в Турция мислят различно и възприемат сериала като художествен продукт. Не са малко тези 30 %, гласували за спирането му. Но все пак Турция е много пъстра страна, от тези хора има такива, без собствено мнение, които ако филмът набере скорост и подържа високия рейтинг ще се обърнат на другата страна. т.е. приемам, че те са в тълпата. Сигурна съм, че някои гласуват просто на инат. Така, че ако се следва тази логика - да останат 20 % против сериала, заради някакви настроения и убеждения. Тогава да не бъдем и толкова черногледи - все пак те не са Турция.

# 122
Понеже всяка медия пише за тези протести и се създаде впечатлението, че това е някакво мощно движение. Малко се пресилват нещата. ВВ е както го наричът "сериалът събитие" и няма вестник, информационен сайт, електронна медия, в която да не се коментира. По телевизиите правят дискусионни студия с историци, но няма някакви дивашки коментари, дори нещата, които съм преглеждала във вестниците са много умерени, в повечето случаи позитивни. Както казва Мерал в днешното интервю: "Винаги е трудно да си първи, но на тези след нас ще им е по-лесно". Аз не се сещам за друг исторически сериал, който да се е въртял през последните три години. Значи гилдията изобщо не е посягала към историческата тематика. Ето сега ВВ отваря нов хоризонт.

Всичко това ще предизвика още по-голям интерес към филма. Дори онези, които не са имали намерение да го гледат ,ще пожелаят от чисто любопитство, за да видят какво толкова има в него.
Събитията около излъчването на сериала ще отключат и много дискусии, и теми, за които може би не е говорено толкова много. Така, че наистина филмът си е събитие. Варна, благодаря ти за всичко, което споделяш!
Hug

# 123
  • София
СЪГЛАСНА СЪМ И С ДВЕТЕ ВИ,varna72 ,Mydream ,ВЕРНО Е ЧЕ ПОДХОЖДАМ ЕМОЦИОНАЛНО,НО ТРЕВОГАТА МИ ИЗПРЕВАРВА  РАЗУМА И ПЪРВО ДА ПОМИСЛЯ ВЪРХУ ТОВА,КОЕТО СТЕ НАПИСАЛИ,НО В
КРАЙНА СМЕТКА СЕ МОЛЯ,ГОЛЕМИЯ "ДРАСКЪЩ"  JoyШУМ ДА ОТЗВУЧИ БЪРЗО baby_neutral baby_neutral

# 124
СЪГЛАСНА СЪМ И С ДВЕТЕ ВИ,varna72 ,Mydream ,ВЕРНО Е ЧЕ ПОДХОЖДАМ ЕМОЦИОНАЛНО,НО ТРЕВОГАТА МИ ИЗПРЕВАРВА  РАЗУМА И ПЪРВО ДА ПОМИСЛЯ ВЪРХУ ТОВА,КОЕТО СТЕ НАПИСАЛИ,НО В
КРАЙНА СМЕТКА СЕ МОЛЯ,ГОЛЕМИЯ "ДРАСКЪЩ"  JoyШУМ ДА ОТЗВУЧИ БЪРЗО baby_neutral baby_neutral

Красинка, тревогата ти е за спокойствието на Халит, Берг и екипа.  HugНе подхождаш емоционално, а си с по-изострена чувствителност, загриженост, защото ги обичаш. Ако беше за друг сериал, в който не участва Халит, щяхме да вземем отношение по принцип, но сега сме пристрастни и затова изтръпваме, нали? Hug Като гледам подписа ти, с каква любов си ги подредила, така както се подреждат снимки на любими хора у дома или на работното място...Напълно те разбирам... Hug Hug Hug

# 125
Варна,благодаря ти за споделеното!  bouquet  bouquet

# 126
Фрешче,  Hug!
Поздравявам всички с нещо специално и предлагам да се настройваме много позитивно!Всичко ще бъде наред! Сериалът ще има великолепен успех!

http://www.youtube.com/watch?v=zuM82zaOets

# 127
  • София
Mydream ,НАПЪЛНО СИ ПРАВА Blush С РИСК ДА БЪДА ПРИЕТА КАТО ТЕСНОГРЪДА И ПОСРЕДСТВЕНА,КАЗВАМ,ЧЕ ЕДВА ЛИ БИХ ГЛЕДАЛА ИЗОБЩО ТОЗИ СЕРИАЛ,ТОЧНО С ТАЗИ ТЕМАТИКА И ТОЗИ ПЕРСОНАЖ ,АКО НЕ......И АЗ НЯМА ДА КАЗВАМ ПО-ВЕЧЕ.. Joy Joy ПО СЪЩАТА ПРИЧИНА ГЛЕДАМ И БП С УДОВОЛСТВИЕ И РАЗБИРА СЕ,ЗАЩОТО СЪМ СИГУРНА,ЧЕ ЩЕ ВИДЯ.....ПАК НЯМА ДА ДОВЪРША Joy Joy

# 128
Ще видиш какво? Майката на Али и любимата на Халит? Joy Joy Joy

# 129
Mydream ,благодаря за този невероятен поздрав! Hug Hug Hug
Мога да слушам Халит постоянно! Heart Eyes
Прекрасно е да го наблюдаваш и слушаш,а и с тази  гледка зад гърба му-Босфора на свечеряване ,удоволствието е пълно! Hug Hug
Краси,не се тревожи-всичко ще бъде наред! Hug

# 130
  • София
Е С Т Е С Т В Е Н О!!!!! love001  love001  love001

# 131
Mydream,Краси май очаква друг да види.. Laughing

# 132
Сигурно свекървата на Ферайе?  Joy
Ох, и аз като Данайчето, тази серия на БП много ме развълнува. Какво ли ще правят Топрак и Ферайе, къде ли ще настанят? Сигурно Яман ще пали бясно мотора още няколко серии и после като разбере...

# 133
Сигурно свекървата на Ферайе?  Joy
Ох, и аз като Данайчето, тази серия на БП много ме развълнува. Какво ли ще правят Топрак и Ферайе, къде ли ще настанят? Сигурно Яман ще пали бясно мотора още няколко серии и после като разбере...
Ами Красито да си каже вече! Laughing
А за другото си права-какво ли я очаква Ферйе в Истанбул?!И Яман  дано започне да се осъзнава..

# 134
Е те,за това съм в тази тема,много емоции и позитивизъм.
Момичета Hug Hug Hug
Аз също реагирам емоционално,защото сем.Ергенч ми станаха толкова
близки,все едно имам роднини в Турция.

Общи условия

Активация на акаунт