Отговори
# 270
Влизам само да почерпя  Heart Eyes
МОЯ АДИ ДНЕС СТАВА НА 4 МЕСЕЦА  dance dance dance newsm24 Wine Glass cheers beer2 beer3 beer

# 271
Аз със спането съм мега зле. Предната не съм спала, защото мъжът ми беше с над 40 градуса, бебето се буди и то постоянно. А тази нощ и каката ми се събуди в 2 часа с много висока темпратура, а след малко баткото със схванат врат и болки. Питайте ме дали съм спала и колко  Crazy

Честито на всички месечинки днес Simple Smile

# 272
  • Варна
aissa80, 3 различни зеленчука с масълце не е ли доста разнообразно за стартово пюренце. Най-вероятно ще си го хапне с кеф и няма да имате грам проблеми, но ако на нещо случайно реагира, просто няма да знаеш на кое от всичките. Сори, че пак се обаждам като черна станция, ама тези педиатърски похвати ме разбиват просто. Това в случай, че му е за пръв път, иначе ако вече си е захранен, не е проблем Simple Smile
Peace
Dana, дано бързо се оправите и болеста да прескочи адаша. Все ще те питам, какви станаха очичките на Дани?

# 273
  • Пловдив
Илик, след поста ти вдигнах нивото на бънджито,ама тя сега реве  ooooh! иска си предишното ,че сега неможе да си подскача  newsm78
Ти си решаваш  Heart Eyes!
Дана, направо те ожалих  Sad Дори не ми се мисли какво ти е било!Дано много бързо всички се оправят Peace!!!!!!!!!!
Честито на всички месечинковци  Hug!
aissa80 и аз съм на мнениото на останалите!Но това е само мнение Simple Smile!Аз мисля да карам доста време само на картоф и чак тогава да включа останалите зеленчуци!Иначе, успех при захранването!Пожелавам ти апетита на моите лакомници  Peace!
Аз слагам по малко и захар и сол в пюрето.

# 274
За мухъла;САВО много мирише,отделно е на принципа на белина,а струва сума ти пъти повече.Аз разтворих доместос,по-гъзт и го изчистих.Сега се проветрява.Навсякъде четох,че спасението,е на всеки час по 5-10 мин.циркулация на въздух,т.е.отваряне широко на вратите.Дано успея да опазя.А иначе мухъла е опасен за малките,а и не само за тях.

# 275
Мерси за пожеланията, ще се оправяме, няма как Simple Smile Аз сега успявам да пиша, защото свекърва ми дойде да помага, че е пълна лудница у нас.

antonia, на нашия Дани очетата станаха тъмнокафяви като маслинки. Такива бяха и на кака му като бебе, а сега са й светлокафяви, не го знам той ще се променя ли. Wink

Хайде до после  Hug

# 276
  • София
aissa80, нищо лично, но ако моят педиатър ме посъветва така да захраня детето си, определено вече ще имам едно наум за компетентността му. Позволявам си да дам няколко непоискани съвета-
1. В първите месеци на захранването е хубаво да се въвежда само по един нов продукт, защото ако възникне реакция ще се знае, от какво точно тя е провокирана. За съжаление алергиите вече не са толкоз редки и екзотични. В моя приятелски кръг почти всяко дете е реагирало от храна, дори и от уж безобидния морков.
2. Лукът е тежка храна, дори и за възрастни, която се препоръчва да се въведе едва след 10 мес. и то в минимално количество само за овкусяване на храната, а едва след годинката в по-големи количества.
3. Маслото, тъй като е млечен продукт е хубаво да се въведе в периода 6-8 м., като се препоръчва да се започне с пречистено масло. Пречистването става на водна баня - отделя се пяната, в която са голяма част от белтъчините, предизвикващи алергия.
4. Сол до 1 год. не е необходимо да се добавя в храната, защото дневния прием на сол трябва да не превишава 1 гр, а кърмата или АМ също съдържат определени количества натрий. Освен че е вредна за бъбреците, солта много променя вкусовите усещания на бебето. За разлика от нас, то няма още развито обоняние и пюре, което за нас може да е безвкусно, защото сме привикнали към по-силни вкусове, за бебето е достатъчно апетитно.
5. Захарта е хубаво да се избягва възможно най-дълго. Това са празни калории без почти никаква хранителна стойност. Защо е нужно бебето да развива вкус за нещо, което в по-късна възраст може да му донесе развалени зъби, болести на сърцето, затлъстяване, диабет?

Сори, ако звуча много поучително, но не се въздържах да споделя.

Ох, мухъл и при нас се появи и то точно под спалнята от страната, където спи Никола. Нали усвоихме терасите и спалнята ни е над терасата на съседите отдолу. Проблемът е точно с циркулацията на въздух, защото заради раклата под спалнята не може да се проветрява добре. Сега всяка сутрин пускам за няколко часа духалка да обръща въздуха в този ъгъл на стаята.
Данна, дано бързо оздравяват болните! Добре, че има кой да ти помогне!

# 277
aissa80, много ме втрещи рецептата на твоя педиатър  #Crazy Не стига, че три различни зеленчука, ами и сол и захар! Какво му беше обяснението за тази безумна манджа?
Извинявам се, ако съм крайна, но сол и захар и аз не смятам да добавям никъде поне до годинката  Peace

# 278
aissa80, много ме втрещи рецептата на твоя педиатър  #Crazy Не стига, че три различни зеленчука, ами и сол и захар! Какво му беше обяснението за тази безумна манджа?
Извинявам се, ако съм крайна, но сол и захар и аз не смятам да добавям никъде поне до годинката  Peace

Peace

# 279
като за първо хапване беше ОК Simple Smile. Малко се мръщи, ама смятам, че е нормално.

Значи за лука - аз също бях учудена доста и затова сложих толкова мъничко парченце в тенджерата, че не може да се каже че съм сложила.. И той се развари и си остана във водата. сол и захар - също са в такива малки количества, че надали се е усетило. Основното е картоф, а моркова е съвсем малко.

Дано няма реакции и да му понесе. А иначе си и имам доверие на докторката.

# 280
  • София
Здравейте!
Да ви почерпя за здарвето на моите бебки които днес стават на 6 месеца!

# 281
  • София
aissa80, и аз мисля като останалите, че това твоето педи доста се е поизсилило.
Мирка много добре е обяснила защо тази препоръка е леко странна.
И няма такова нещо като 'супер малко' - това е нов продукт, бебетата още нямат формиран вкус и те не усещат така, както възрастните. Те усещат неща, към които ние вече се така сме претръпнали, че не им обръщаме внимание.
Пожелавам детенцето да не направи реакция.

Каката повръща тази нощ, има и разстройство. Не знам мъжа как работи, но аз съм зомбирана от неспане и притеснения.
Малкия засега е добре.

# 282
  • София
Благодаря ви за пожеланията, момичета! Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Моите мъничета станаха днес на цели 5 месеца, как лети времето. Аз днес сутринта бях зле, май лепнах от гадния вирус, ще видим. Току-що ги претеглих - Арзу вече е 7,320 кг, а Ясин - 7,200 кг, а другата седмица ще викна доки да им вземе другите мерки Laughing.
Dana_2010, бързо оздравяване на всички Hug

# 283
Това с повръщането го изкарахме всички унас без бебето.Всичко е за един ден,но е много гадно.

# 284
  • в мечтите си
Момичета помагайте в избор за количка до 350 лева  Hug

Общи условия

Активация на акаунт