Мека мебел -6

• 134 336
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте!
В момента започваме ремонт и след това ни предстои цялостно обзавеждане. Исках да попитам за мнение за този диван - http://www.iveli.bg/product_details.php?id=526 Горе долу успях да прочета темите, които са изписани до момента и от последните постове разбирам, че почти всички са доволни от мебелите на фирма Иввеекс?! Много харесах многократно показния тук Корсика, но ми идва много дълъг, а пък мини модела къс  Crazy То е ясно, че угодия няма, но все пак.. тази мебелна къща Ивели предлага диваните на Ивеекс, но не съм сигурна, че този модел от който се интересувам пак е техен... Аз малко се отвлякох, но исках да попитам също няколко неща -
Понеже мястото е малко, ще се наложи диванът, който купим да се използва за всекидневно спане. Интересуваше ме, какъв механизъм да изберем - с подматрак, клик клак, или ?! Ще ми се като го купим, да не се наложи след 1 година да купуваме друг  Rolling Eyes
Много ще бъда благодарна, ако някой ми помогне   bouquet

# 106
  • София
Unsinn, веднага ще се включа по темата да спането...
Аз мога да се похваля с нов диван, по поръчка, от който съм безкрайно доволна...
Изискванията ми бяха ужасно много- размера, модела, да има една чупка за да ми се хване радиатора там, както и хем да е ракла, хем да става за спане....
ИСКАМ ДА КАЖА, че моят диван отговаря на всичко това и даже на още някои дребни изисквания!Ъглов е и е двойна ракла, а като спалня става благодарение на една табуретка (в моя случаи 2 табуретки).Целия диван е изработен от матраци, които са безкрайно удобни за спане...

Последна редакция: ср, 25 май 2011, 22:53 от mi6eto.q

# 107
И аз да питам дали някой знае къде се продават дивани Мария Стоева, че в момента сме с такива и съм много доволна, а исках да видя какво предлагат сега.

# 108
  • Sofia
Моля споделяйте и какъв пълнеж са диваните, че това е важно за издържливостта му.
Аз също съм с диван с табуретка, който става на легло като се закачи за него. Така не се налага да има разни твърди механизми в него.

# 109
И аз да питам дали някой знае къде се продават дивани Мария Стоева, че в момента сме с такива и съм много доволна, а исках да видя какво предлагат сега.

Аз бях забравила, че съществуват такива. Вярно, че ги имаше и колко модерни само бяха... Сега ми стоят супер кичозно, де, ама за времето си.
Та, конкретния отговор е, че никъде не се продават. Затворили са си магазините преди няколко години. Работят само с инвеститори и строители и обзавеждат обекти от сорта на хотели. Това намерих из нета, като инфо.

# 110
  • София
Привет!

показвам и аз моите дивани, от които засега съм много доволна. http://norra.snimka.bg/?album;aid=428578;pid=23626451

Държах да са две двойки, за да мога да си сложа масичка с лампа в ъгъла между тях. По-големият е с механизъм за сън, който сам по себе си е доста удобен, но определено сядането на дивана без механизъм е по-стабилно.

# 111
Norra, а каква марка са ти диваните и колко струваха? Много ми харесва как сте си ги наредили, целия хол е много сладурски, секцията с книгите много ми хареса.

# 112
Нора много са ти хубави диваните Simple Smile Бих помолила да споделиш този тип разпъване "белгийски механизъм" както е при вас, дали е удобно. Мен ме притеснява факта че изцяло наподобява диваните от някога, а тези пружини върху които е матрака, рано или късно ще пропаднат Sad  Пък и не е ли
 тежичко за разпъване? Ние както ще спим нон стоп на него Sad Може да се вкючат тези, които са си закупили диван Корсика, за да кажатъ как им се струва този тип механизъм?

# 113
  • София
Диваните са от Сим Импекс.Твърдят, че кожата, с която работят, е италианска.  Crazy Такава или не, доста е дебела и се надявам обработката да е направена добре. Цената беше около 2700 лв. общо, като само единият диван е с механизъм, но ми направиха различни отстъпки (по колегиално-приятелска линия), които в крайна сметка свалиха цената с повече от 30% или над 1000 лв.

Механизмът е удобен за спане, дори са направили едни закопчалки, които се закачат вътре за основата, за да не се свлича седалката. Според мен обаче не е за всяка вечер - поне моя диван. Наистина е тежък, дори трябва да подпираш основата на дивана, за да не го местиш, издърпвайки механизма. Освен това трябва и всяка вечер да търсиш къде да сложиш седалката (възглавниците за сядане).

# 114
Мерси! Те, естествено, нямат магазин във Варна  Tired  Все пак прегледах каталога, няма съвсем такъв модел, какъвто търся, принципно.

# 115
  • Добрич
Здравейте  Simple Smile
Има ли информация някой къде мога да разгледам тапицерии за мека мебел онлайн,тъй като не открих сама. Търся някакъв детски мотив. Всъщност и диван (2-ка) ме устройва,но с весела детска тапицерия.

# 116
http://www.bibtex.bg/ Доста производители на мека мебел ползват техни дамаски, виждала съм щендери в магазините, предполагам са широко разпространени, за това ти ги предлагам. Не знам обаче дали имат детски дамаски

# 117
Здравейте отново,
Сега нещо друго си харесахме - Капри лукс на Иввекс. Ето снимка:

Лошото е, че май в София няма къде да се види на живо, затова моля за отзиви на евентуални притежатели на същия модел. По принцип мненията за Иввекс са добри, затова разчитам, че мога да рискувам без да го пробвам  Confused Все пак, ако може да разбера преди това дали е удобен и мек (ще взимаме без механизъм), ще е добре.
Благодаря предварително.

# 118
  • Добрич
http://www.bibtex.bg/ Доста производители на мека мебел ползват техни дамаски, виждала съм щендери в магазините, предполагам са широко разпространени, за това ти ги предлагам. Не знам обаче дали имат детски дамаски

Благодаря   bouquet ,няма детски,но ако не открия другаде ще комбинирам два цвята. Тук поне има голям избор.

# 119
Здравейте Simple Smile
Оглеждам се за ъглов диван,който да става и за спане и съм се спряла на този -Ямайка,на мебели Мондо
http://mondomebeli.com/default.aspx/meka-mebel/bg/itemid=379
Потърсих отзиви и коментари,но не намерих.Затова ви моля ,ако имате впечатления от фирмата и съответния диван да ги споделите Simple Smile
Лошото е ,че най-близкия им магазин е в Стара Загора...в Сф нямали дистрибутори...

Общи условия

Активация на акаунт