Отговори
# 540
Здравейте, бременелки,

и аз най-накрая успях да се включа, въпреки че после се връщам да ви доизчета.

Много се зарадвах на новите бебешонски попълнения - пожелавам бързо наддаване и бързо прииане у дома.

Аз днес бях на прегелед в Шейново. От вчера бъзикам мъжа ми, че ще раждам и се оказах права - доки каза - лягаш и не мърдаш, с 2 см разкритие съм и вече на магнезий, да съм узбутала до края на следващата седмица - до края на 37 г.с. ама контракции си имам,  а беба е ок. 2900гр. Интересно, че миналата седмица беше 2500, а това е голяма разлика.
Днес се видях и с акушерката, с която раждах предния път и вече съм почти спокойна. днес мисля и багажа да стегна, да не взема да забравя нещо както миналия път - не бях съобразила ластик за коса примерно, бях взела четка ама пастата останала, въобще...но съм си написала списък, които обогатявам като се сетя.

не знам дали сте коментирали (пусти бременелски мозък, не си спомням) замразяването на стволови клетки. аз съм решила още от предния път,но токава много скандали имаше точно преди да родя и се отказах, за сега пак съм за, ама пусто недоверие. Вие ще съхранявате ли??

# 541
относно  възглавниците - в началото не са необходими. от ортопед знам, че трябва да има възглавничка, когато започва да се оформя с-образната чупка на гърба, но не си спомням колко висока трябваше да е възглавничката - нещо свързано с височината на рамото, при легнало попожение настрани.
за хъркането - и аз съм така. и предния път, и сега. но нашия тати понеже е много мил и толерантен, ме побутва нежно през ноща и казва-мило, нещо май не ти е удобно! Simple Smile аз се местя и след малко пак така. една вечер не можел да заспи и чак щял да се мести да спи при детето. а аз какво да кажа като съм подложена на същото като е пил.  Simple Smile) хубавото е, че после се оправяме.

П.С. Извинявам се, че пуснах два поста, но не съобразих да редактирам.

# 542
  • София
lilisha, няма да съхранявам, сумите са абсолютно непосилни, а и нещо нямам доверие. Ако бях извън България сигурно щях да съхранявам. При коя акушерка ще раждаш? Нищо чудно да сме се засекли в Шейново днес.

# 543
Здравейте бременни сладурани,

аз вече имам интернет, но е невъзможно да ви изчитам, толкова сме много вече и всеки пише стабилно.
 Като чета виждам, че сте доста запознати с отглеждането на бебчо. На мен ми е първо, пък и доста поработих тази бременност така че има много неща, които не знам.

Мога ли да ви попитам да препоръчате някоя книга изпитана, с която по-лесно да имам план за действие. Ще съм много благодарна ако ми кажете.

И също за арниката да питам. Много често я споменавате, а не съм прочела за какво точно се пие.

Аз вече имам чести като менструални болки и болки в кръста. Но все още са подготвителни. Това очакване е наистина доста изнервящо, искам всичко да се свършва вече и да си прегърна бебчето. Накрая май е най-трудно.

Да се оплача корема ми целият е на стрии, големи, червени, ужасни, не можах да се опазя.

Лека вечер на всички

# 544
Mim_007,всичко ще е наред! Бебка е достатъчно голяма и ще се справи! Трудно ецда си спокойна в такъв момент, но всички стискаме палци!

Евилче, злояда и поспалива все пак не е толкова зле като злояда и неспяща( има и такива случаи) Hug

Браво на мамите с добри резултати от днешните прегледи. Днес се замислих, че бях прочела, че ехографските размери след 25 седмица са доста неточни, защото бебоците поемат индивидуално развитие. Иначе всички трябваше да се раждат с еднакви размери в едни и същи седмици.

Стволови клетки не мисля да замръзяват, защото не мисля, че нещата са добре уредени на този етап.

Лолитка, много ми харесаха чаршафчетата на димитровградската фирма. Как са като материя, защото мисля да си поръчам по интернет.

Тодорке, прочетох вече втората част на " яж, моли се и обичай" и доста ми хареса с разсъжденията си за брака.
Стискам палци болните дечица бързо да оздравеят!!!

Отивам да гледам " Отчаяни съпруги" и след това се надявам пак да поспя добре! Лека нощ и на вас и дано бебоците не се бунтуват много!

Лори, очакваме включване!

# 545
Здравейте мамчета!
Най-сетне успях да ви изчета от сутринта,имах доооста за наваксаване и се надявам никой да не се сърди,ако съм пропуснала да отговоря на някого,все пак сме около 160 бъдещи и нстоящи мами тук и мисля,че никоя от няс няма физическата възможност да отговори на всеки един зададен въпрос  Laughing. Все пак сме бъдещи и нстоящи мами, не сме специалисти по всички въпроси! Аз например също както и Софи е писала немога дa взема отношение по въпросите,свързани с майчинство,здравни карти и т.н. поради простата причина,че нямам никаква идея!Както и по някои от въпросите на първескини като мен,които мен също ме вълнуват,но като нямам и аз идея как да отговоря?!
Честит рожденник на Clovar_d! Да ти е жив и здрав,с много щастливо детство и най-добрия батко! Hug
Браво на малката Елена за наддадените грамчета! Скоро да се прибира вкъщи и мама да се похвали!  Hug
Вчера забравих да пиша и за епидуралната упойка- моята лекарка горещо я препоръча!И каза, че вече се слагала с такава тъничка игла,че на практика опасност няма почти никаква!
За Арниката- аз пия с потенция 5СН, два пъти на ден по 3 зрънца!
И незнам дали от нея,или от чая от малинови листа,но от 2 нощи невероятно,но факт- спя!!!Поспивам си много добре и дори само в това да се състои помощта им-продължавам да ги приемам   Mr. Green.
Отностно коланите за след раждане- помолих мъжо да ми купи от БГ на Триумф един,който е комбинитран- не само колан,а от този тип с гащите. Незнам доколко върши работа, ще ви докладвам след като го ползвам.
За сутиените- взела съм си два с по-големи чашки за кърмачки за в болницата,за всеки случай да си имам- нали се надявам да кърмя...
А та по тоя повод моята генеколожка каза също,че в началото било много важно на бебчето често да се предлага гърда,но не повече от 5-6 минути да се държи на гърдата! Това била една от най-честите причини за разраняването на зърната.
За течението също каза,че е нормално да се усилва с приближаване на термина. Това си било естетвената слуз в помощ на родилния процес! Също така и,че когато започвало раждането се появявало разтройство,с което падала и тапата,но не било задължително да се ражда веднага. Може да продължи от 3-5 дни след това да се случи.
Стани- мисля,че при теб беше ниското кръвно (ако не бъркам) 90/60, е моето беше  90/40 и докторкаа каза, че е нормално за мен,понеже никога не съм била с високо кръвно и че това е по-добрия вариянт!
Mar_dimitrova- по твоя въпрос- аз личо не,не бих направила такава имунизация.И защо да я правиш? Какво беше обяснението? На мен ми се е налагало веднъж като дете, бях настъпала един раждив пирон,отидох в болницата и ми биха тогава инджекция против тетаност. Т.е. при установена нужда от такава! Какви са тия задължителни профилактики... аз лично не ги разбирам... Rolling Eyes
Надеждата, извинявай че не съм прочела коментара ти от вчера,определено ако бях- нямаше да питам как е минало!Незнма как е при вас,но при мен този сайт постоянно се рестартира и като пишете много често изпускам коментари като се прехвърлям от една страница на друга... дано някой ме разбра ... Та моя съвет е да не се изнервяш на „големите лекари”, а за собствено успокоение си отиди при един частен лекар да ти обърне внимание и да ти каже всико,което те интересува и притеснява. Нека и той да потвърди,или отхвърли изписаните ти глобули и тогава вече ще имаш много по-ясна представа какво да правиш и ще си по-спокойна!
mim_007   миличка опитай се да се успокоиш, за нищо не си виновна ти! Всякакви неща се случват,но мъничето ви е добре и ще става все по-добре,както и баткото скоро ще се оправи и ще си имате вече 2 здрави и много весели дечица вкъщи! Ние сме с вас,стискаме палци тов ада стане в най-скоро време!
 Hug

# 546
Little Evil Жени Коричкова, невероятна жена е. миналия път без упойка раждах, ама си и казах че искам. но ме кърпиха с пълна и и бях супер благодарна. този път пак си говорих за епидурална, даже и избор на екип - лекар и анетезиолог имам. ама акушерката не сменям.
аз днес доста време откарах в Шейново - от 11 часа киснах пред кабинета на Чалманов, после през данданията на изписването бях при Жени - около 14, 15 ч.

# 547
  • София
Жени Коричкова, невероятна жена е. миналия път без упойка раждах, ама си и казах че искам. но ме кърпиха с пълна и и бях супер благодарна. този път пак си говорих за епидурална, даже и избор на екип - лекар и анетезиолог имам. ама акушерката не сменям.
аз днес доста време откарах в Шейново - от 11 часа киснах пред кабинета на Чалманов, после през данданията на изписването бях при Жени - около 14, 15 ч.

И аз съм при нея, но минах към 11 часа. Днес се запознахме, много ми хареса:) Аз само нея си избрах, лекар няма да избирам, упойка не искам, че ме е страх Peace

# 548
Ако бях извън България сигурно щях да съхранявам.

И тук този въпрос не е толкова уреден. Питах доки - той само ги вади - 2500 шв.фр. После ми ги дава и аз се оправям сама със съхранението. Май Холандия беше страната с най-добри условия за това, ама не съм сигурна.

Mim_007, малката ще се справи! Запази спокойствие.

Хепи мама, заинтригува ме с 2 книга, сега ще я търся да я поръчам. Определено номер 1 ми хареса и е лесно и приятно за четене.
Виждам, че и други сходни интереси имаме - филмите  Simple Smile, и аз гледам за "ония като мене", и мъжО гледа, до 5 сезон сме. За "ония като него" вече го изгледахме - сериалът "Изгубени".

Лека вечер мами!

П.С. Тотони, страхотен пост имаш от снощи! Браво за резултатите.

Болните дечица бързо да оздравяват!
Редактирам се тук да не пиша по 100 поста, а като писах си мислех, ама забравих.

Лолитке, и аз залагам на българското, когато трябва да избирам.  Peace

Последна редакция: ср, 12 яну 2011, 22:35 от Тодорка Боева

# 549
Лориииии  Hug Добре дошла   bouquet

# 550
Лориииии  Hug Добре дошла   bouquet
А колко има да четееееееее  Laughing

# 551
Здравейте  Hug
имам едно въпросче и моля опитните мами да кажат ако са давали: мислите ли да давате от чайчетата на Hipp, които са от първата седмица на бебето? На мен ми препоръчаха чая от копър

# 552
мишленцето не съм от опитните мами,но си спомням, че консултантките по кърмене бяха писали,че ако детето е изцяло на кърма,тогава е само на нея- без вода и без чайчета! Ако е на смесено хранене бебо тогава може и вода и чайчета. Зависи как ще се развият нещата при вас. Най-добре в движение да прецениш и след консултация с детския лекар! Peace
Тодорке Hug
А Лори колко има да наваксва с четенето..... ooooh! дано се включи по-скоро, че определено липсваше тия дни!  bouquet
Мами, бързо да се оправят малчовците ви! Пак някаква епидемия има явно ooooh!

# 553
Мишленце,моят син не го пиеше..а и не вярвам да има ефект...
Лориии,не те дочакаха мила...Имаме си бебенце.. Hug

Отивам да приспивам детето,днес си го взех с температура от градината и утре ще сме си вкъщи.Педката засега каза нищо сериозно,ама дано не слиза надолу,че тоз вирус бързо обръщал на бронхит...

# 554
  • Mostly in my mind

Лолитка, много ми харесаха чаршафчетата на димитровградската фирма. Как са като материя, защото мисля да си поръчам по интернет.

мекички.  Simple Smile мисля, че си заслужават. не са от онова твърдо турско хасе

Общи условия

Активация на акаунт