Спешен въпрос за аборт поради мисед

• 37 157
  • 103
  •   1
Отговори
Здравейте, не знам дали за тук е темата ми, ако не е, моля да бъде преместена.
Днес се потвърди диагнозата ми- мисед, според ехографа съм 10 г.с. и 2 д. а според цикъла 11 г.с. Утре ми предстои аборт по мед. причини. Искам да попитам как протича всичко от гледна точка, на нас пациентите, боли ли, има ли странични ефекти от упойката, само венозна или и местна слагат? Доколото разбрах, аборта ще ми бъде с вакуум. Искам още да попитам какво да си нося? Запасила съм се с превръзки, нощница (въпреки че, едва ли ще ми дадат да я сложа), пантофи, други санитарни пособия и това е май... Е предполагам няма да векувам, само час, два след упойката и мога да си ходя.
За първи път ще ми правят подобна манипулация, уплашена съм, а и ми е мъчно, че загубих бебето   Sad Благодаря за отговорите предварително   bouquet

# 1
  • Sofia
Здравей, съжалявам за случилото се.Интервенцията е безболезнена, няма странични ефекти. При толкова напреднала седмица не разчитай на вакуум обаче.

# 2
Ами каквото ми направят, това... Казаха ми вакуум, но утре лекарят, извършващ процедурата може да реши друго. Предполагам ще спя повече време, щом няма да е с вакуум. Дано не ме интубират, разбера ли, че ще ми слагат тръби, директно съм полудяла и ще трябват успокоителни...  Cry  Уфф, нямам късмет в този живот...
Благодаря ти отговора, а лака от ноктите на ръцете да махам ли?

# 3
С вакуум се прави по принцип, след 6 седмица обаче, се разширява маточния канал с по-голям инструмент. Доколкото знам, след вакуума ако има нещо се доизчиства с кюрета. Няма как... поне съм избрала добър екип и предполагам доста добра клиника.

# 4
  • София
Теичка, съжалявам за загубата ти Cry

Ако ембрионът е спрял да се развива в по-предни седмици, според мен може да е с вакум.
Нищо страшно иначе - упояват те и като си отвориш очите всичко е минало. Мен малко ме боля на вечерта, но пък други момичета никаква болка не са усетили. Никой няма да те интубира, венозно ще ти сложат упойката. Аз си носех само 1 превръзка, друго не ми е трябвало, защото след 30 мин почивка станах и си се прибрах пеша. Теб през нощта ли ще те оставят?
Дори да не е с вакуум, а да си е абразио, пак същото е - упойка и нищо не усещаш. И двете съм ги преживяла, голяма разлика не видях във времето. Не се притеснявай!

Кураж и знай, че първата бременност много често се оказва мисед, нещо като настройване на организма. Следващият път всичко ще е наред Hug

# 5
Мила, това ми е втора бременност. Първия път имах т.нар. химическа бременност, която бърках с мисед, а сега и мисед.... На 24 съм, след година, или 6 мес. ще си направя допълнителни изследвания, за да съм сигурна, че проблема не е в мен, а така се е случило.
Сака отговаря на 10 г.с., а ембриона... той е много, ама много малък, почти колкото жълтото тяло в 6 г.с., когато ми установиха бременността.
Тежко го приех, но се надявам утре всичко да мине добре, да е било за добро, и да си имам и аз някой ден хубаво бебенце ! Оххх оревах форума с моя проблем, бях се записала при августовите мами, а то какво ми се случи... Не го пожелавам на никоя жена ! Благодаря ти за отговора, не разбрах само дали трябва да махна лака за нокти..

# 6
  • София
Не, не си махай лака за нокти Simple Smile

Съжалявам още веднъж, знам какво е, просто се опитай да приемаш нещата по-философски, а не трагично, защото ти трябват сили и здрав разум, не се давай Hug

# 7
Не съм се предала... Просто много тъжни моменти изживях около кратката бременност. Обмислях вариант да го гледам сама дори. И тъкмо нещата се наредиха и ... Някак си не беше честно, но ако не е било здраво, по-добре така  Cry Няма да махам лака, ако има нужда там ще го махнат. Тя болницата прилича повече на хотел  Crazy
Само се надявам да проявят нужния и очакван професионализъм. Аз съм изключително притеснителна и дано ме жване упойката, че пустия му страх може да ми изиграе лоша шега...
Благодаря още веднъж за окуражителните думи ! Ще се опитам да погледна и през розови очила, но трябва време. Клише, но ... всяка рана зарства с времето...

# 8
  • София
Пиши как е минало като се върнеш.
Стискам палци!

# 9
Уффф сега се прибрах. ООбаче много ме боля. Не интервенцията, а след това. Биха ми инжекция а и пих аулин. Още ме боли, сакаш ми идва. Като качвам стълби усещам вътре ! Лекаря каза, че вс е минало ок... Дано !

# 10
  • Burgas, Bulgaria
на мен ми правиха аборт заради мисед преди 5 дни...... все още ме боли....дори днес пих хапче.....
сега докато се прибере матката ще те боли......

# 11
Ох мила, то накрая се оказа не мисед, а кухо яйце. Съжалявам, че не съм отишла по-рано на лекар. Мислех, че всичко е наред. Може би щях да си спестя доста нерви, както и средства, както и тъга...
Но продължавам да живея, въпреки всичко лошо. Дано се възстановя по-бързо. За детенце... когато му дойде времето. Иска ми се да е преди 30, но каквото рекъл Бог... Благодаря за отговорите  Hug

# 12
  • Burgas, Bulgaria
аз съм с кухо яйце нещо не съм написала правилно....то имали значение де  Confused ....
късмет и на теб.....и бързо  възтановяване ......

# 13
Ами мисля че има, тъй като при едното плода е загинал - миседа, а кухото яйце- не се  е развил, а е било само жълто тяло. Поне аз това успях да вдена... А може и да бъркам.

# 14
  • Burgas, Bulgaria
в епикризата пише- недобре оформен плоден сак без ембрион
май и хистология трабва да има но никой нищо не ми каза...
уж нямах  зацапване, а от днес  ми се появи и то доста силно  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт