Отговори
# 435
Здравейте, и аз минавам на бързо, че днес голяма лудница  Mr. Green
Мониии, много се радвам, че си тук отново  Hug Никакви такива забежки повече, Моля !
За количките и аз се чувствам като zukrela - като в омагьосан кръг, само дето моя ММ много ми се дразни вече като почна да говоря за количка и даже не иска да ме слуша - все едно и също съм гледала и казвала - ми мъже кво да ги правиш.
Да ви кажа, че вече можете да ми пишете на ЛС, изчистих си кутията най - накрая Simple Smile
Относно раждането и аз съм в истинско неведение и въобще не знам как ще се справя, а и толкова ме е страх - брррр, ужас, но за сега гледам да не го мисля още, само се моля да мине бързо и всичко с Жорко и мен да е наред. Praynig
И аз само да си кажа, моята история с този зъб стана пословична, но продължавам да си ходя - днес бях и в сряда също трябва да ходя. Голям зор с тези криви канали  Naughty , но ще трябва да се справим някак.
Лека вечер от мен и до утре!

# 436
Иухуууу, как сте! Честит празник на именниците - здрави и много щастливи да бъдат! Мони - уелкъм бек Simple Smile
Аз днес бях на работа и да ви кажа всички така ми се зарадваха... чак не повярвах. Аз побързах да ги успокоя обаче, че нямам намерение да се връщам, а само да предам задълженията. Утре пак съм на водна гимнастика. Много ми хареса!
А за срещата, ако искате можем да си направим една през седмицата през деня, за да си ползваме уикендите за семействата Simple Smile Май повечето вече сме си вкъщи. Така няма да е лудница по заведенията ??? Ако някой иска аз предлагам 26. сряда. Просто ей така. Ако има други предложения - пак ще насоча към темата в Календар http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=540550.new#new

# 437
Nelinka20
Аз съм родила и двете си деца без никакво болкоуспокояващо или упойка , мисля че това е неестествено и повишава риска от секцио - поради намалената чувствителност не ти идва естествено отвътре как да напъваш и накрая - клъц клъц ....
Не е толкова страшна болката - на гинеколога ти бих му казала само че е изключително нетактичен и прост човек да плаши точно по този начин първескиня . Много е важно да се обезболи сам организма - а това става само и единствено ако не ти се е повишил адреналина от стреса и страх - а той дефакто от сега си те плаши  #2gunfire  .Мисли само положително - представяй си как всичко минава леко и как се гушкате с бебчо вече - и накрая сама ще видиш че не е толкова страшно - виж има и луди като мен дето потретят че и повече пъти се решават да дадат живот  Mr. Green

Болките в началото са като меструални - аз се чудех и с второто даже дали се започва всичко или си втълпявам нещо - ама като станаха на 3 минутки реших че си му е време и бях с 4 см разкритие вече , нямам си на идея как става естествено след това - защото и двата пъти ми спукаха насилствено без да ме предупредят мехура  #Cussing out  сега отивам с документ от адвоката ми в болницата и само да са ме пипнали без да ми обеснят какво правят ще им разкатая фамилията. #2gunfire
След спукан мехур се увеличава много бързо болката и контракциите стават доста силни , има си нужда от масаж затопляне на кръста - и много важно е, че болката обикновенно представлява указание и ние трябва да се вслушваме в него - нещо не е наред,  сменяш позата , настройваш се кой точно части на тялото трябва да ползваш и командваш точно в този момент , трябва да се вслушваме в интуицията си за да стане колкото се може по лесно- веднъж усъзнали защо ни заболява точно в този момент - ние приемаме сигнала и той просто отминава ....

Пожелавам ви безболезнено и леко раждане - нека всички посрещнат човечетата си с усмивка и усетят безкрайната любов на това малко и чисто същество - и пак мислете положително  Hug

# 438
Здравейте момичета!
Знам, че не се познаваме, но да се "включа" с малко разсъждения....
За количките - на времето ме съветваше една приятелка- първо е много важно, ако живееш в блок, количката да влиза в асансьора. Затова е много полезно да е с въртяща се дръжка. Тя е удобна и защото може да обръщаш количката по посока и обратно на движението (ако искаш да гледаш бебето или да го обърнеш спрямо слънцето докато го возиш). Вярно е, че с обърната дръжка количката се движи малко-по-трудно, но поносимо. Моята количка беше Чиполино Дакота (да се дават безумни суми за количка ми се вижда безумие), но ако сега си купувах щях да взема MAG ENGLAND с надуваеми гуми. Понеже съм имала вече бебе през април, ще ви кажа, че кошът за новородени съвсем не е задължителен за пролетно бебе.  Времето обикновено е много топло, докато е толкова малко и кошът не е така необходим като през зимата, а есента малчовците вече сядат и не са за кош. Моята количка не беше лека, но с големи гуми и добра механика, което е важно както при бутането, така и по стълби - с големите колела просто дърпаш или спускаш количката внимателно  през стъпалата. Снаха ми си купи след моята количка и триколка (не помня каква, но пак с големи гуми) - много е удобна и маневрена.
А и още нещо - можете да си купите количката и след  като се роди бебчето - първите дни надали ще излизате, а без корем по-лесно можеш да прецениш удобна ли ти е, тежка ли е и т.н.
По отношение на раждането - е няма едно с едно еднакви, но... във връзка със секциото по спешност ...ами гадна работа - хем се мъчиш, хем бебето и то (иначе никой няма да прави секцио) и накрая и понеже се разжда с усложения бебчо финишира поне за известно време в кувьоз... но какво да се прави - никой не ги иска тия неща, но се случват. Едно е сигурно и радостно обаче - че който иска, той винаги ще може да си закърми бебето. Моята приятелка роди преждевременно близначките си и бяха около 45 дни в кувьоз и тя се цедеше с помпа и всички, дори д-р Попиванова и казаха, че ще и спре кърмата - ама не! Въппрос на мотивация, упорство и разбира се до някъде шанс.
Исках и да ви питам още нещо, моля - какви са предимствата да си майка студентка, защото така или иначе мисля за магистратура (или даже две)...

# 439
# 440
http://nedelya.zona.bg/images/0.97120800%201227002746.jpeg

Момичета да ви почерпя и аз за Имения си ден!
Благодаря ви за милите пожелания.
Днес цял ден не се спрях.

# 441
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ

# 442
Честито на всички празнуващи!
Два дни не съм сядала на компа,но вчера се преуморих,а и пръсках едната стая против мухъл и си докарах родилни контракции.Дори преди малко имах такава-с болките в корема и кръста,със зачервяването на лицето и обилното изпотяване след това.Пуууу.А пия Магнерич 3х2т и Но-Шпа 2х1т.И в легнало положение ги получавам.
 Днес ходих до работата да ме боднат за кръв.Всичко е нормално с изключение на захарта-3,9,което е доста нискои трябва веднага да хапна нещо.Хемоглобина ми е 129,което е суууупер.малко са ми завишени левкоцитите-с половин единица,но ме боли гърло и знам,че е от това.мъжа ми е с вирусен бронхит повече от две седмици,сигурно ми го лепна,макар много да ни пази с малката,нооо...В сряда съм на консултация и ще видим какво ще се прави с тези контрации.
  Някой питаше за изпотяването-нормално е.От изкуствената менопауза имаме същите усещания като възрастните жени!
Мони добре дошла миличка!
Фиши честити придобивки!
Пеми от трите показани колички съм за АВСто.Харесвам повече триколките.Но само да ти кажа недостатъците точно на този модел-братовчедката има същата и я сравнявам с моята.Въртящото се предно колело не е удобно-лесно се разклаща на всички страни при изкачването на тротоарите.В малък асансьор не  влиза!летния кош няма напълно легнало положение,стои с вдлънатина под кръста точно и е одста неудобен за лежане-племеницата доста рева,докато свикне с него.Освен това има една метална пръчка точно върху коша,което го прави почти неизползваем,освен за дребни неща.
за четириколките писах много пъти-маневреността и ем е доста по-малка.за тези с обръщащи се държки-много чуплива самата дръжка при механизма на обръщане.И за за Мг ингланд с три помпащи се гуми съм-моята е такава.С два коша,с напълно легнало положение на летния и огромен кош за покупки!Оплаквания нямам никакви!!!
Зайче раждах нормално без упойки.Последните няколко сантиметра от разкритието наистина болят-доста по-силно от менструална болка-дори не знам с какво да го сравня,странна е болката и се забравя след като родиш.Наистина е важна настройката!!!
  Хайде стига толкова,че не мога да седя повече на стола.Отивам да полегна,че с тези контракции ще стане някоя беля!

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 20:06 от petia47

# 443
Честито на всички именници и близките им!
Срам не срам да се включа  и аз. Сигурно от 5 теми не съм писала, но пък се старая да чета почти редовно  Embarassed
     Бях си харесала количка, но после реших, че ми е много тежка. Сега се чудя къде да видя на живо ето тази http://kasida.bg/detska-kolichka-obaby-zoma-4-wheeler-sport-white-327-5126.html Иначе нищо не съм купувала за бебето, освен една бяла шапчица. Чух някакво поверие, че първо това се купувало за да излезе лесно  Wink
     Като цяло съм се побъркала на тема естествено раждане след секцио, чета, правя упражнения на Кегел, и масаж на перинеума мисля да правя в по-късните седмици, почнах да пия чай от малинови листа, ходя на йога, уж внимавам какво ям. За съжаление все още не мога да реша към коя болница, лекар или акушерка да се насоча, но мисля че имам още малко време за обмисляне и после почвам със срещите и уговорките.
    Някой беше писал, че се притеснява от епизиотомията, повече отколкото от естествените разкъсвания, в такъв случай е добре да се знае, че по закон пациентът има правото да откаже всяка една интервенция, така, че ако не искате епизиотомия, настоявайте да не ви правят. Прочетете си внимателно формуляра за информирано съгласие, който ви дават да подпишете и ако нещо не ви харесва или не ви е ясно ги разпитвайте.
Спирам, че май стана доста дълго и досадноХубава вечер ви пожелавам и никакви болежки и притеснения!

ПП:  krissie   202uu

# 444
Ей,момичета,страхотни сте! Hug Hug Hug
Петенце,радвам се,че всичко с резултатите ти й е ок,ама пази се деее..Моля те!Виждаш какво става с тези контракции,моля те бъди по-внимателна,че вече само като чуя думата контракция и ми настръхва косата! Tired
На мен хемоглобина ми е 131 Rolling Eyes,кръвната захар-4,4,левкоцити пишеше нещо такова 11,4  G/I  Rolling Eyes Пете,как са,добре ли е???
Момичета,искам да ви кажа да не се притеснявате още от сега за раждането и да НЕ четете разни неща в интернет,за да не се плашите излишно...Мислете положително,НЕ се панирайте,това е мнооого важно по време на раждането,бъдете спокойни и мислите за момента,в който ще видите бебето,просто по всякакъв начин се опитвайте да игнорирате болката...Аз съм решила,че този път ще раждам БЕЗ упойка,така че......
За количките-наистина е по-добре да си изберете възможно по-лека количка,особено пък,ако имате да изкачвате стълби с нея,гледайте да е с по-големи гуми,да е маневрена,да е широк коша за новородено,че да не да му умалее на бебчето още прези 2-я месец.....
Уффф,това е от мен,че....

# 445
Петенце,радвам се,че всичко с резултатите ти й е ок,ама пази се деее..Моля те!Виждаш какво става с тези контракции,моля те бъди по-внимателна,че вече само като чуя думата контракция и ми настръхва косата! Tired
На мен хемоглобина ми е 131 Rolling Eyes,кръвната захар-4,4,левкоцити пишеше нещо такова 11,4  G/I  Rolling Eyes Пете,как са,добре ли е???
Мони мисля,че от самия препарат се получи така.Ползвах маска,но пак миришеше на хлор.Майка ми преложи да го свърши вместо мен,но като нямам доверие на никого сега си патя.
Иначе левкоцитите са ти увеличени.Нормата е до 10.Имаш някакво възпаление- ако си имала болежки някъде или настинка от там е!
Хайде ставам вече. Heart Eyes

# 446
Здравейте и от мен:)
Честито на всички именници!
Хубаво е, че въпреки леките несгоди всички са на линия и позитивно настроени, така по леко ще дочакаме заветния ден Simple Smile
Тези дни времето беше супер и обикаляхме по магазините и нямах много време, голямо четене падна докато изчета всичко ooooh!.
Относно количките ние сме се спря ли на ABC Cobra, в неделя ходихме да я гледаме във Вис Виталис струва ми се удобна и мислим даже да я поръчаме по Интернет:)

Утре ще ходя на ЖК, ще питам и аз колко тежък е станал нашия сладур, че покрай вас ми стана интересно ( на нас досега не са ни казвали). Само първия път като ходих по здравна каса на консултация, ама това беше още в третия месец. Сега като се позамисля той само и тогава го гледа на видеозон, оттогава ми мерят само корема и кръвното Simple Smile

# 447
Мони, радвам се, че всичко около теб е наред...пази се и леко бременеене Hug

Моето семейство днес 2 пъти ходи на лекар..първо мъжът ми, който лепна моя вирус..после и малката като я взех от градина забелязах, че има странно пресипване на гласа и хомеопатът потвърди започващата инфекция...Аман вече ooooh! 3 седмици само вируси и доктори...писна ми ooooh!

За количките - бях писала, че имам от първото Пег Перего Венеция (която май сега не се произвежда Thinking) и съм страшно доволна от нея.
Първо: сменяща дръжка, която е доста здрава, защото я пукнах от мятане и все още не е мръднала
Второ: маневрена, има 4 самостоятелно въртящи се колела със самостоятелни спирачки..Това позволява когато се обърне посоката на движение да се движат и съответните колела (на мен лично предни застопорени колела са ми страшно неудобни).
Трето: кошът е широк и достатъчно дълъг
Четвърто: не е много тежка (мисля, че беше 10кг), а това е важно когато има дори само едно стълбище да изкачваш с количка на ръце

Днес си пуснах ПКК и урина, всичко ми изглежда добре...хемоглобинът се е задържал на нивото от миналия месец - 106. СУЕ-то ми е 61, но то май било нормално да е повишено при бременните newsm78

Днес посетих един детски магазин и се загледах в шишетата на АВЕНТ, имаха 2 вида - едните от жълтеникавата пластмаса, а другите - от безцветната. И на двете пишеше без Бисфенол А (BPA 0%), но каква точно е разликата - не можаха да ми кажат...Забелязах, че на едното отдолу в триъгълничето пишеше 5, а на другото - 7 (на това от по-новата жълтеникава пластмаса)...Някой има ли представа какво точно означава вскичко това?

Хайде до скоро Hug

# 448
Здравейте, момичета! Приятно ми е да бъда сред вас Simple Smile Както ви писа Шаманката, за въпроси относно кърменето, може да се обръщате и към мен.

Честито на всички именци, живи и здрави!   bouquet

Като част от съвместната инициатива на BG-Mamma и Ла Лече Лига България, искам да ви предоставя информация за лекциите и срещите, организирани или провеждани с подкрепата на Ла Лече Лига в различните градове на страната до края на м. Януари

ЛЛЛ СРЕЩИ

Тема: „Да започнем кърменето с добър старт.”
Кога: 22 януари 2011, събота, 10:00 ч.
Къде: гр. Варна, Майчин Дом, ул.Мир №1

Тема: „Захранване и отбиване – факти и заблуди”
Кога: 24 януари 2011, понеделник, 10:30 ч.
Къде: гр. Карлово, 10:30 часа, „Дон кафе”

Тема: „Предимството за вашето бебе”
Кога: 29 януари 2011, събота, 10:30 часа
Къде: гр. Пловдив, ул. Княз Александър Батенберг № 29, книжарница Хеликон

СРЕЩИ С ПОДКРЕПАТА НА ЛА ЛЕЧЕ ЛИГА

Тема: “Да си поговорим за кърмене”
Кога: 20 януари 2011, четвъртък, 17 часа
Къде: гр. Козлодуй, сладкарница ПАРФЕ (комплекс СОНИ)

Тема: “Честно ми кажи!” (за предизвикателствата, които майчинството ни отправя)
Кога: 29 януари 2010, събота, 11:00 ч.
Къде: гр. Стара Загора, кафе-аперитив Камелия, ул. Руски № 56 /входа е до Германско Българската Лаборатория – до
химическото чистене/

ЛЕКЦИИ С ПОДКРЕПАТА НА ЛА ЛЕЧЕ ЛИГА

Тема: „Предимства на кърменето” и „Захранване на бебето. Здравословно хранене на цялото семейство”
Кога: 23 януари 2011, неделя, 11:00 ч.
Къде: гр. София, “Тук-таме”, ул. “Гео Милев” 22, вх.А

# 449
АтракцияHug ами, Бургас...кога ще има и тук?

Общи условия

Активация на акаунт